amin arkadaşım sağol cevap için...bende folik asit b vitamini ve coraspin kullanıyorum...inşşallah aşıcaz canım Allah bi yoluna koymuştur elbet..peki yiyecek yasaklarına şimdiden uymamız gerekir mi yani hamile kalmadan Allah hepimize şifa versin arkadaşlar ve yardımcımız olsun...
kızlar aklıma takılan birşey var ? balık et baklagiller yasak, bu yiycekler bebek için normalde bu kadar faydalı iken bizim bebişlerimiz nasıl gelişip büyüğücek???
Serpilcim iyi olmaniza svndim cnm darisi basima bnde hftaya gidecegim .bende gecen gttigimde sertlesmeye ve morarmaya bakti dediki moraran ve sertlesen hucre bir sureligine oluyomus yani faydasi olmuyomus tkrar oraya vurmanin baska tarafa yap dedi bir de en onmlisi 3 dk uzerine parmagini bastiracaksin dedi o zmn etkili oluyomus igne.bn yapmadan once buz koyuyorum biraz uyusturuyorum ondan sonra vuruyorum ama yine morariyo valla haftaya tekrar soracagim cnm solerim.sertlesmede oluyo tabi aradada olsa
Serpilcim iyi olmaniza svndim cnm darisi basima bnde hftaya gidecegim .bende gecen gttigimde sertlesmeye ve morarmaya bakti dediki moraran ve sertlesen hucre bir sureligine oluyomus yani faydasi olmuyomus tkrar oraya vurmanin baska tarafa yap dedi bir de en onmlisi 3 dk uzerine parmagini bastiracaksin dedi o zmn etkili oluyomus igne.bn yapmadan once buz koyuyorum biraz uyusturuyorum ondan sonra vuruyorum ama yine morariyo valla haftaya tekrar soracagim cnm solerim.sertlesmede oluyo tabi aradada olsa
Arkadaşlar ilacı çok yavaş vermeye çalışın.1-2 mm verdikten sonra 1 saniye bekleyin sonra tekrar verin Yaklaşık 20 30 saniye sürüyor ama sadece nokta kadar morarıyor.Bazen o bile lolmuyor.Bi deneyin belki işe yarar.
canım bana özel olan diyet listesi o ama ben bugün diyetisyenime de gösterdim o da bana hem kilo bakımından hem de metionin ve folikasitten fakir diyete uygun bir liste hazırladı. Normalde reçel bal serbest ama o bana vermedi. Gerçi ben kaçamak 1 tatlı kaşığı kadar yiyorum:) sabah kahvaltısında. Bugün aldığım liste de aşağıda umarım işine yarar. Yalnız şunu belirteyim benim kanımda halen pıhtılaşma var olduğu için sinan hoca folikaisti de ekledi sanırım. Eğer senin ki sadece metionin diteyi ise sebzeyi sınırlandırmana gerek yok. Benim folikasitten de fakir olduğu için sabah kahvaltısında yediğim domates salatalığı bile kesti. Liste aşağıdaki gibi canım.
[table="width: 432"]
[tr]
[td]kalkınca
[/td]
[td]1 su bardağı ılık su+3 adet kuru kayısı
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]kahvaltı (08.00)
[/td]
[td]şekersiz açık çay
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]2 kibrit kutusu peynir
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]5 adet zeytin
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]3 dilim ekmek (beyaz)
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]10.30 araöğün
[/td]
[td]1 porsiyon meyve
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]12.30 öğle öğünü
[/td]
[td]1 köfte et
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]1 kase çorba
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]4 yemek kaşığı sebze yemeği
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]1 çay bardağı yoğurt
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]2 dilim ekmek (beyaz)
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]15.30 ara öğün
[/td]
[td]2 porsiyon meyve
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]18.30 akşam öğünü
[/td]
[td]1 kase çorba
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]4 yemek kaşığı sebze yemeği
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]1 çay bardağı yoğurt
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]3 dilim ekmek (beyaz)
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]21.00 ara öğün
[/td]
[td]2 porsiyon meyve
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]yatmadan 1 saat önce
[/td]
[td]1 su bardağı süt
[/td]
[/tr]
[/table]
[table="width: 476"]
[tr]
[td="colspan: 2"]metionin ve folikasitten fakir diyet
[/td]
[/tr]
[tr]
[td="colspan: 2"]bir günde alınması gereken yiyecek miktarları
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]süt veya yoğurt
[/td]
[td]2 su bardağı
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]beyaz peynir veya çökelek
[/td]
[td]2 kibrit kutusu
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]et
[/td]
[td]1 köfte kadar
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ekmek grubu
[/td]
[td]10 ince dilim
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sebze
[/td]
[td]2 porsiyon (1 porsiyon 4 yemek kaşığı)
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]meyve
[/td]
[td]6 porsiyon
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]zeytin
[/td]
[td]9-10 adet
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]yağ, reçel, bal şeker serbest
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td="colspan: 2"]*haftada 2-3 gün 2 kbrit kutusu peynir yerine 1 adet yumurta tüketebilirsiniz.
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td="colspan: 2"]1 köfte et yerine geçen yiyecekler
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tavuk eti
[/td]
[td]1 köfte kadar
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]kuru fasulye, mercimek
[/td]
[td]5 yemek kaşığı
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nohut barbunya
[/td]
[td]3 yemek kaşığı
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]leblebi
[/td]
[td]1 çay bardağı
[/td]
[/tr]
[tr]
[td="colspan: 2"]* kuru baklagilleri haftada 1 kez tüketebilirsiniz.
[/td]
[/tr]
[tr]
[td="colspan: 2"]1 ince dilim ekmek yerine geçen yiyecekler
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ekmek (buğday)
[/td]
[td]1 etimek büyüklüğünde
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]makarna
[/td]
[td]3 yemek kaşığı
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pilav
[/td]
[td]3 yemek kaşığı
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pirinç çorba
[/td]
[td]1 kase
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]şehriye çorba
[/td]
[td]1 kase
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sebze çorba
[/td]
[td]1,5 kase
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]patates
[/td]
[td]1 küçük boy
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]hamburger ekmeği
[/td]
[td]1/2 adet
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]patlamış mısır
[/td]
[td]1 su bardağı
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasaklar
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]önerilenden fazla süt, yoğurt, peynir, et, ekmek tüketmek
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]tüm yağlı tohumlar (ayçekirdeği, fındık, ceviz vs.)
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]beyaz peynir dışındaki peynir çeşitlelri
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]bezelye, soya fasulyesi (içinde soya olan bütün hazır gıdalar dahil), brokoli, yaprak pancar, kara lahana
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]bulgur
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sakadatlar
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]salam, sucuk, sosis vs.
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]balık
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]sarımsak
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]kepekli besinler
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]çikolata
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]kestane
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]kavun ve taze meyve suları
[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td="colspan: 2"]örnek yemek listesi
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sabah
[/td]
[td]1 çay bardağı süt
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]2 kibrit kutusu beyaz peynir veya bir adet yumurta
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]9-10 adet zeytin
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]reçel veya bal
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]3 ince dilim ekmek
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]kuşluk
[/td]
[td]1 porsiyon meyve
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]öğle
[/td]
[td]1 köfte kadar et
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]1 çay bardağı yoğurt
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]1 porsiyon meyve
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]3 ince dilim ekmek
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]ikindi
[/td]
[td]1 porsiyon meyve
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]akşam
[/td]
[td]1 kase pirinç çorbe
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]1 çay bardağı yoğurt
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]1 porsiyon meyve
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]2 ince dilim ekmek
[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td]4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata
[/td]
[/tr]
[tr]
[td]yatarken
[/td]
[td]1 çay bardağı süt, 2 porsiyon meyve
[/td]
[/tr]
[tr]
[td="colspan: 2"]not: 1 köfte eti bir gün yemediğinizde ikinci gün 2 köfte yerim diye bir şey yokmuş.
Meyve porsiyonlarını yazmadım. Ama onuda isterseniz bir ara yazarım.
[/td]
[/tr]
[/table]
ya da ankara daki arkadaşlar salı günü ankara ya hrs hastanesindeki doktoruma trombofili sonuçlarımı öğrenmek için gidicektim ayrılıyomış ordan kendine muayenehane açımış pazartesiden itibaren orda olucakmış muayenehane işleyişi nasıl ankara da takipleri ödemeleri hakkında bilginiz varmı salı günü gidicem muayenehanesine ona göre karar vericem sormam gereken neler var kafam çok karıştı tam iyi doktor buldum derken ne yapayım ben şimdi:44:
benim morluk öncesi ağrı oluyor arkasından morluklar oluyor birde kara lahana dolması senin dediğin kırmızı lahana salatalara konan o değil pazı gibi oluyor benim dediğim
saol canım benım.haftaya cumartesı bır daha kontrolum var benım.acıyla yapmamak lazımmıs ıgneyı dık vurmak gerekıyormus.bı de dedıgın gıbı daha cok bastırayım.gobegım gerıldıgı ıcın ıgne daha zor gırıyor.kolundan da yapabılırsın dedı.ama onumuz yaz.morarırsa gorunsun ıstemıyorum.cunku o zaman herkes cok soru sorar bana bunu ıstemıyorum.daha dogrusu gerılmek ıstemıyorum.moraran ya da sertlesen yere tekrar yapmıyorum ıyılesene kadar.bu arada benım gobegım cok kasınıyordu onu soyledım.kayısı cekırdegı kakao yagı kullanabılırsın dedı.
Seninle ayni haftadayiz cnm allahin izniyle kucagimiza aldgmz gunleride goruruz insallh bn dik yapmiyodum dik yprim artik ikili test 13 ile 14 hfta arasinda yapacakmis drum ole dedi sana bisey dedimi bnmde karnim buyumeye basladi sanki sertlestide yavastan acaba bana mi ole geliyo psikolojik mi diye dsnuyorum yasizin kaç düşüğünüz olmuştu nasıl tedavi uyguladınız diyet yaptınınzmı
Kahverengi lekeler şimdilik pek yok ama zaman zaman dediğin gibi çok açık leke oluyor.Belli olmuyor.Çoğu zaman yatıyorum.Sağ olsun bir arkadaşım gündüz her gün geldi ve yemeğimizi yaptı.Akşam ve sabahda eşim çok yardımcı oldu.Fazla hareket etmemeye çalışıyorum.Progestanı doktoruna sormadan kullanma canım.Belki zararlı gelir.Bugün gidiyoruz dokora umarı sağlklı güzel haberlerle gelirim.Hepimiz içinde İNŞALLAH
Seninle ayni haftadayiz cnm allahin izniyle kucagimiza aldgmz gunleride goruruz insallh bn dik yapmiyodum dik yprim artik ikili test 13 ile 14 hfta arasinda yapacakmis drum ole dedi sana bisey dedimi bnmde karnim buyumeye basladi sanki sertlestide yavastan acaba bana mi ole geliyo psikolojik mi diye dsnuyorum ya!!!
kızlar elhamdülillah ben daha önce hiç düşük yaşamadım, bu ilk hamileliğim ama doktor az önce test verdi, yaptırdım 4 adet testti, 1 saatte aldım sonuçları ve düşük riski ile kan pıhtılaşması var, e-reçete yazıyorum alırsın dedi.
acaba ne testi verdi göremedim
sizler neler yaptırdınız da anlaşıldı bu kan pıhtılaşması olayı?
trombofili paneli yaptırmama gerek var mı dedim yok dedi :44:[/QUOTE
canım topıgımıze hosgeldın
canım dur panik olma. dr unda karalıysan, değiştirmeyeceksen panik yapma. o nereye giderse sen de peşinden gideceksin. benim dr da hastanesini değiştiriyormuş, medicanaya geçecekmiş. ben de peşinden... ben muayenehanesine gidiyorudum, tahliller için hastaneye yönlendiriyordu, orda yaptırıyordum. canım senin dr prof mu? geçen sene özgür derenin (prof) 350 aldığını duymuştum. benimki şuan 250 prof değil. ünvana göre fiyat değişiyor. ama hastaneyle bağlantısı olmayacakmıymış hiç acaba? ama zaten hrs de çok arkadaşı olacağı için onlara yönlendirir, ya da kendi gelir doğuma. ya da senin seçeceğin bir hastane de yapar doğumu. tabi tahliller falan var, onları için hrs ye yönlendirir muhakkak. o da muhakkak bunları düşünmüştür ona göre yönlendirir seni. gidip konuşacaksın dr unla, tahliller için, doğum için ne yapacağını sor. ama dediğim gibi dr undan eminsen her şeye razı geleceksin maalesef...
*kurubaklagillerden sadece mercimek vekurufasulye serbest.
*beyaz peynir dışındaki peynir çeşitleri yasak. o da sadece günde 2 kibritkutusu büyüklüğünde serbest.
*süt günde 2 çay bardağı
*yoğurt günde 2 çay bardağı
*ekmek öğünde 2 ince dilim
*pilav yada makarna öğünlerde 2 yemek kaşığını geçmeyecek.
*kuruyemişler yasak
*günde bir köfte büyüklüğünde et yada köfte yada 1 yumurta fazlası yok üçündenbiri tercih edilecek.
*sakatatlar,işkembe,böbrek v.b. yasak
*salam sosis sucuk pastırma yasak
*balık ve deniz ürünleri yasak
*sarımsak yasak
*soya fasulyesi yasak
kahve,sarımsak,bezelye,balık,brokoli,çikolata kesinlikle yasak
kepekli ürünler yasak, bulgur yasak,sarımsak yasak. bal,reçel,şeker serbest
sebze-meyve serbest, bezelye, brokolihariç.
şalgam yaprağı, ıspanak, pazı, semizotu, brüksellahanasıyasak
ben daha önce başkasından alıp kaydetmiştim. buraya yapıştırdım ama bende tüm sebzeler serbest. her dr un metionin diyeti de farklı oluyor bu arada. genel olarak verilen liste yukarıdaki ama bana tüm sebzeler serbest yukarıdakiler dahi. size dr vermediyse takmayın kafanıza ama hamileyken bazı şeyleri iyidir diye abartırızya, sadece bunu yapmayın. burda neler yasak ve kısıtlı belli bunları abartarak yemeyin sadece. harfiyen uymanıza gerek yok diyete. aslında çok zor bir diyet değil (en azından böyle düşünüp hayatı kendinize zehir etmeyin).ben herşeyden yiyorum, tabiki kısıtlı, sebzeye kaydım ama tabi kısıtlı olarak diğerlerinden de. ölçünüzü bildikten sonra problem yapacak bir şey yok. ayrıca ekmek olarak çavdar ekmeği serbest ve tüm yemekler zeytinyağıyla pişecek, katı yağ kullanılmayacak, ben peyniri süt ve yoğurdu light tüketiyorum, kurubaklagillerin hepsi kısıtlı (4 yemek kaşığı falan)
cnm Allah razı olsun dikkat edicem hamile kalırsam inşallah bu arada salatı tefriciye 50 daha okudum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?