Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

siz buraya beni takip etmeyemi geldiniz derdinize çare içinmi konuşma üslubunuz hiç hoş değil

aynı soruyu defalarca sordun arkadaşlarım sabırla cevap verdi ama kimse bu acıları hatırlamak dahi istemiyor sen sürekli senin kaç düşüğün var deyip duruyosun mantıklı sorular sorsan tabiki herkes cevap verir arada birde bana niye k,mse cevap vermiyo kaprisi kimse senin nazını çekmek zorunda değil beğenmeyen girmez olur biter

Nazife gözün aydın canım.İnşallah sorunsuz geçer hamileliğin ve sağlıkla sıhhatle alırsın bebeğinin kucağına.

Selvi, canım ben de aynen böyle hissediyorum. Kimse derdimizi anlayamaz. Anca ağız ucuyla sorarlar ne yaptın diye. Gerçekten üzülürler mi bilmem. Ama biz birbirimizi nasıl anlıyoruz, moral vermeye çalışıyoruz, destek oluyoruz. Dua ediyoruz. O yüzden bende hepinizden Allah razı olsun diyorum. Canım bende 2. kaybımda rüyamda gördüm hamile kaldığım ay. Bebeğim (tosun gibi, bembeyaz kıyafetler içinde ve simsiyah saçlı bir erkek) suya düşüyordu ve bende arkasından suya atlıyordum.... Onlar bizim şefaatçilerimiz olacak canım. Böyle inanıyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun. Üzme kendini umudunu kaybetme ve hep dua et.

Sağol canım, inşallah hayırlısıyla bizde bebişlerimize kavuşuruz. Ne güzel yazmışsın önce olumlu düşünmek ve inanmak gerek sonra da dua. Allah yavrunu size bağışlasın inşallah.

Bence bırakma, tek mutasyon olması farketmez zaten düşük doz kullanırsın. Aramızda tek mutasyonu olup hamilelikte iğne kullananlarda var. Doktorunu ona göre araştır ve iğne kullandırana git. Ben öyle yaptım. Benim de 2 heterezigot var. Bazı doktorlar gerek yok dedi ama ben kullanmak istedim. Bu yüzden kaybetmeyi göze alamazdım çünkü.

Canım umarım güzel çıkar sonuçların. Yolun sonuna yaklaştın sen az kaldı ne güzel İnşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebişini. Ceylinde mi hipotroidi var. Kaç yaşındaki kızın? Sen de varmıydı canım yoksa kızında mı çıktı. Allah şifalar versin canım. Artık yaş dinlemiyor hastalıklar.

sorduğum sorular ne kadar bunaltsada insanları yinede herkez bana sabırla cevap verirken hiç soru sorma gereği duymadığım bir insana bu kadar çaba düşmesi ilginç birde beğenmiyorsan girme kimse nazını çekmez demişsiniz bunun benim insanlara soru sormamla ne alakası var lütfen siz kendi sorunlarınızla ben kendi sorunlarımla uğraşayım başkalarına yazdıklarıma siz cevap vermezsseniz çok memnun olurum bunu sizden çok rica ediyorum kalbinizi kırmakrta istemiyorum

teşekkür ederim arkadaşım cevap verdiğiniz için galiba haklısınız bende doktora gideceğim gebeliği hızlandırmak için 1.ayımdı

Bence kimse birbirine sataşmasın ve kötü şeyler yazmasın burdaki kimseye yakıştıramam bunu. Amacımız birbirimize destek olmak deneyimlerimizi paylaşmak. Hergün buraya onlarca kişi giriyor sırf bizim gibi acı dolu deneyimler yaşadıkları için. Seninde canın yandı ve derdine çare olsun diye burayı bulmuşsun. Hepimiz aynıyız canım. Sadece herkese kaç düşüğün var neler yaşadınız anlatırmısınız diye sormak yerine bizim gibi geçmiş sayfaları okusan daha kolay olur. Kimseyle atışma lütfen. Hepimiz zor günler yaşıyoruz endişeliyiz ve birbirimizden birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz. İlk sayfada herkesin mutasyonu tedavi şeklini özetleyen bir tablo var önce oraya baksan ve orda cevabı yoksa burda sorsan sorun olmaz. Sen de haklısın sorularına cevap arıyorsun. Ve bilen olunca da elinden geldiğince yardım ediyor zaten ama doktorlara sorman gereken şeyler de varç Biz ne diyebilirizki.
Lütfen kimse birbirini kırmasın.

inşallah canım.ceylinde hipotiroidi var doğuştan. 5 yaşındakızım. topuk kanıyla çıktı. gerçi ilk o test sorunlu çıkmadı orda rabbim yüzümüze güldüe tesadüfen erken farkedildi. yoksa allah korusun tedavi geç başlansa zeka geriliğine kadar gidiyor. tek sıkıntımız saçlarımız ince. bu seneye kadr kısaydı geç uzadı. az ağlamadı benim saçım niye yok diye kızım:) onun dışında bir sorunuuz yok şükür

liütfen muconun yazdığını okursanız normal bir uyarma olmadığını anlarsınız benim kimseye sataşma gibi bir derdim de yok kimse senin nazının çekemez gibi çirkin bir üslubu kullanan ben değii muco sanırım onun yazdıklarını tam okumadınız ayrıca benim soru sorduğum insanlar demekki rahatsız olmuyorlarki gayet güzel cevap verip moral oluyorlar allah hepsinden razı olsun ben 01 as a soru sordumki allah razı olsunn cevabınıda verdi ama ondan önce muco cevap yazmış bana

Son düzenleme:
kızlar 13 yaşında oğlum var sanırım yaşım çok genç olduğu için kan pıhtılaşması okadar etkilememiş onu çok rahat bir gebelik geçirmiştim onda hiçbirşeyime dikkat etmediğim halde ee 19 yaşıyla şimdiki birmi

Ah canım benim, dediğin gibi erken anlaşılması iyi olmuş, sonuçta ilaçlarla o eksiklik tamamlanıyor. Allah sağlık sıhhat versin yavrularına. Benim merak ettiğim sende varmıydı yoksa sadece kızında mı çıktı.

kesinlikle katılıyorum kimseylede polemiğe girmek istemiyorum ama dayanamadım herkes aynı dertten muzdarip acaba farklı birşey öğrenebilirmiyim diye araştırmadığım makale gitmediğim hematolok profösör kalmadı her bir düşükde biraz daha yıkıldım 2007 den beri buralardayım benim üstüme bir çok arkadaşım anne oldu ve ayrıldı burdan herhangi bir arkadaşım düşük yaşadığı zaman ben yapmış gibi üzülüyorum doğum yaptığı zamanda bir okadarda seviniyorum aynı özeni ve gayreti bekliyorum sadece sizleri seviyorum

Kızlar, ben diyetimi takip etmek için şöyle birşey yaptım. Benim işime çok yaradı belki size ve diyet yapanlara faydası olur. Ben bilgisayarda hazırladım, siz de öyle yapabilirsiniz ya da her zaman gözünüzün önünde olabilecek bir yere (işyeri masanın üstü, buzdolabına yapıştırma...). Bir kağıda günlük öğünlerde ne yediğimi yazıyorum. Gün isimlerini yazdım yedikçe oraya işliyorum.işte pazartesi çorba,ıspanak akşam kereviz...falan. öğle ile akşamı yazıyorum ben gerçi. Böylece o hafta ne yemişim, neyi abartmışım görüyorum, ona göre haftaiçinde ne yiyeceğimi belirliyorum. İşyerinde yemekhanede de menüye bakarak plan yapaliyorum. Böylece takip etmek kolaylaştı benim için. Belki size de faydası olur dedim.

bende yok canım. hatta sülalede kimsede yok. genetik diyorlar. hailelikte iyot eksikliğinden kaynaklanıyor diyorlar ama ben hamileliğimde hiç tuzu kesmedim ve hep iyotlu tuz kullandım. rabbim verdimi sebep aramıyor

bende yok canım. hatta sülalede kimsede yok. genetik diyorlar. hailelikte iyot eksikliğinden kaynaklanıyor diyorlar ama ben hamileliğimde hiç tuzu kesmedim ve hep iyotlu tuz kullandım. rabbim verdimi sebep aramıyor

Ben de o yüzden sordum genetikmi diye ama sende yokmuş... Benim de ilk gebelikte tsh düşmüştü ve doktorlar gebelikte olabileceğini üç ay takip edeceklerini sonra düzeleceğii söylemişlerdi. Araştırmıştım gebelikte eksikliği de benim gibi fazlalığı da sorun yaratbilirdi. İkincide öyle bir şey olmamıştı. Şimdi kızının iyotlu tuz kullanması ve ilaçlarını alması lazım neyseki tedavisi basit. Dediğin gibi "rabbim verdimi sebep aramıyor"

hakikaten şu atışmalar beni çok üzdü. hepimiz dertliyiz, derdimize derman arıyoruz burada. öncelikle şunu belirtmeliyim ki aramızda en büyük gebeliği olan ceylin (zehra) 30 haftalık çok şükür. dua listesinde de özellikle hamileleri belirtmek istedim ki hamilelerimizin ne kadar az olduğunu gör diye. yani çok eskiler, doğum yapmışlar aramızda yok. yani düzenli katılanlardan henüz başarıya ulaşan yok aramızda. bizim hamile kalmamız da başarı değil şuan bizim için, ancak doğum yapmak başarı bizim için. yani demem o ki aramızda henüz başarıya ulaşmış kimse yok, hamilelerimiz inşallah doğuracaklar ve bize umut olacaklar. yani bizler hamile olsak bile sana tecrübelerimiz aktarabilecek, seni umutlandıracak durumda değiliz. denemelerdeyiz, kimimiz hamile kalmaya çalışıyor, kimimiz hamile ve ilk kez iğne kullanıyor, kimimiz iğneye rağmen bebeğini kaybetti. yani hiç birimiz aslında neticeye henüz ulaşamadık. sen eski yaşadıklarımız sorunca bundan rahatsız olan kişiler olabiliyor. bundan sonra biz eskileri düşünmek istemiyoruz, bazılarımız anlatmak istemiyor, önümüze bakmak istiyoruz artık. tabi bazen konu açılıyor, insanlar kendiliğinden ahlatıveriyor yaşadıklarını. ben buraya yeni katıldığımda sık sık ilk sayfayı inceliyordum. kim ne yaşamış diye. çok özet olarak gerekli olan kadarı ilk sayfada var zaten. hatta inat ettim ilk sayfadan itibaren sırayla okuyacam burayı dedim. 100 sayfa kadar okudum da. ama baktım yeni sayfalar sürekli ilerliyor yetişemiyorum. seni anlıyorum insanları tanımak istiyorsun, neler yaşadık ve ne aşamadayız öğrenmek istiyorsun. ama burdaki herkes bunları defalarca yazdı biliyormusun. bence çok geçmişlere gitmeden son sayfaları okuyarak başla. aslında sen de artık eskilerden oldun. sürekli katılıyorsun foruma. bizleri kısmen tanımışsındır diye düşünüyorum. ayrıca artık o kadar çok katılan oluyor ki aramıza ben artık yenileri tanımaya çalışmıyorum. çünkü inan aklında tutamıyorsun, unutuyorsun. kişilerin geçmişte ne yaşadıklarından ziyade şuan ne aşamada olduklarını, tedavisine nasıl devam ettiğine dikkat etsen senin için daha iyi olur. sonuçta derdimize derman arıyorsak geçmişimize değil geleceğimize bakacaz değil mi? neticede şunları anlamışsındır şuana kadar. ilk adım olarak tüm gerekli tahlillerimizi yaptırmalıyız, sonra iğnenin gerekli olduğunu düşünen iyi bir dr bulmalıyız, bazılarımızın dr u diyet veriyor, bazılarımızn vermiyor, bazılarımızın dr u aspirin veriyor bazılarımızınki vermiyor. ama hepimizin ki iğne veriyor. kimin dr u ne demiş takmadan güvendiğin dr un verdiği tedaviyi uygulamalısın. seni çok iyi niyetli çok istekli görüyorum, dualar ediyorsun. inşallah olacak. ama stres yapma, kim ne yaşamış onu da boşver, kim ne kadar ne anlatırsa onunla yetinmeye çalış.

hayır yani yumurta kalitesizliği derken düşüklere yumurta kalitesizliğide sebep olabiliyorya aşılamada bu risk olmaz yani demek istedim birde siz gebelik öncesi neler kullandınız

yanlış anlaşılma olmuş :) evet kalitesiz yumurta yada sperm düşüklere sebep olabiliyor.aşılmada kaliteli yumurta elde ediliyor,eşinden alınan spermler yıkanıp kaliteli ve hareketli olanlar enjekte ediliyor.şans daha yüksek tabii.bir de rahim ağzı aşılıp direk tüplerin girişine enjekte edildiği için sperm in kateteceği yol kısalıyor.kolaylaşıyor yani.aşılama öncesi aspirini kullanmaya başlamıştım zaten aylarca kullandım bu ay olur öbür ay olur diye :) iğneye de aşılama yaptıracağım ay aşılamadaan önce başladım.0.4 clexane.bir de haftada üç kez bemiks kullandım.b vitamini eksikliği de pıhtılaşmayı arttırıyor.

ilk sayfaya baktım. Senin bir oğlun varmış Allah bağışlasın. Sonra da iğne ve aspirin kullanmana rağmen iki kaybın olmuş. İkinci de iğnenin hem dozu artmış hem sabah akşam yapmışsın ama ikisi de 9 haftalık kalbi durmuş. Benimde 9 haftalıkken kalbi durmuştu. Ve bir arkadaş durumumu bir doktora söyleyince 9. haftada olmuş ikiside o zaman kromozomal anomali olabilir bebek araştırılsın ve eşimle benimde kromozom analizi yapılsın demiş ona. Bizde öyle yaptık ki bebekte kromozomal anomali çıktı yani sağlıklı değildi bebek, bizim sonuçlarda bu hafta çıkacak. Merak ettim sende de araştırma yapıldımı? Sonuçta iğne ve aspirinlede olmadıysa bebekte anomali olma ihtimali daha fazla gibi geldi bana.

canım çok mantıklı aslında yaptığın. ben gün içerisinde dengelemeye çalışıyorum. mesela öğle ara öğünümde meyvemi fazla kaçırdı isem akşam meyveyi az yiyorum. bir de yemekhanede yemiyorum. çünkü oranın ne yağ kullandığını bilemiyorum. ben, bir de bana destek olmak için katılan arkadaşlarım var bazen onlar benim yiyebileceğim şeylere göre evden getiriyoruz. bizim işyerinde öyle bir imkanımız var. tabi bu her iş yerinde mümkün değil. ama şurası kesin diyetimizi aksatmadan yapmamız lazım. tek şansımız belki bu.

evet canım toplamda 4 düşüğüm var ilk ikisinde hiç iğne kullanmadım sonraki 2 de kullandım sonuncu düşüğümde sabah akşam yaptım gene 9. haftada kalbi durdu bizim kendimizde kromozom anomalisi yok ama bebeklere yaptıramadık burdaki imkanlar çok kısıtlı ben son düşüğümde ankaradaki lütfü önderoğluna gidiyordum oda kromozom testi istemişti bebekten ama aksaray şartlarında ancak patolojik inceleme yapılabildi patolojidede birşey çıkmıyor zaten sen tolga beye gidiyordun değilmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…