siz buraya beni takip etmeyemi geldiniz derdinize çare içinmi konuşma üslubunuz hiç hoş değil
şenay, emine, elif ve hepimiz... herkesin bir dramı var... yaşamayan bilmez evlat acısını; yaşarsın yaşarsın da hep bir yanın eksik kalır... Bazen yavrunu unuttuğun için kendine kızarsın ya da bir şeye çok güldüğünde evladın aklına gelir yüzünde acı bir tebessüm. kimseye de anlatamazsın zira anlamazlar hatta acını küçümserler daha çok yıkılırsın. Zaten hepimizi de burda buluşturan bu çaresizlik değil mi. kimselere anlatamadığımızı burda birbirimize anlatıyoruz. hiç tanımadığımız halde birbirimize dualar ediyoruz. Allah bebeklerimizi meleklerimizi bize şefaatçi kılsın. ben size hamile kalmadan önce gördüğüm rüyayı anlatayım. rüyamda Peygamber Efendimiz(sav) ravzasının dışında dua ediyordum. 'bana şefaat edin nolur, şefaat ettğinize dair bir işaert verin' diye ağlaya ağlaya dua ediyordum. daha sonra ravzanın içine giderken bir kadın bana beyaz kundağa sarılmış 2 tane bebek verdi. dedim ki ben bunları taşıyamam o kadar güçlü değilim. kadın taşırsın taşırsın dedi. iki bebeği iki koluma aldım ikisi de cansız gibiydi hiç hareket etmiyorlardı. uyandıktan sonra dedim ki heralde ikiz çocuklarım olacak. 1 ay sonra hamile kaldım. sonra da 12. haftamda iğneye ve coraspine rağmen düşük. muaynehanede dr bebeğin yaşamadığını alıştıra alıştıra söylerken ben rüyamı düşündüm 2. düşüğümdü 2. meleğim...
benim 2 düşüğüm var.iki düşükte de pıhtılaşma problemi olduğunu bilmiyorduk.birçok dr a gittim.neredeyse tamamına yakını denemeye devam et bir problem yok dedi.problem olmasa düşük olmaz diye düşündüm.buradan araştıırdıklarımda fakülte hastanesine gittim.3 düşüğüm var diye yalan söleyip tahlil istedim.araştırılmasını istiyorum dedim.tahililler yapıldı.mthfr 1298 ve 677 bir de pai 4g 5g heterozigot çıktı.bir prof buldum konya da ona gittim.o da bana gebelik planladığınızda iğnelere ve başlayacaksın dedi.aspirini ise en az 3 ay öncesinden kullanmam gerektiğini söyledi.aspirine başladım.gebe kalmayı plandığımız ay ise iğenelere başladım.ama gelgelelim ki 6 ay denedik olmadı.stresten ölmek üzereydim artık.kendiliğinden olan ve düşen bebeklerimden sonra olmuyordu.bu kez de onun için tedaviye başladık bir altı ay da öyle geçti.her ay göz yaşlarıya ve dualarla bekliyordum ama hüsranla sonuçlanıyordu.çok ağladım çok dua ettim.eşime benim çocuğum olmayacak istersen boşanalım dediğimi bile hatırlıyorum şimdi şimdi...ama sonunda aşılamayla geldi bebişim.iiğnelere ve aspirine aşılama öncesi başladım.bütün gebeliğim boyunca da kullandım.iğnemi doğumumdan bir gün önceye kadar aspirini ise 36.haftaya kadar kullandım.sonunda yavrumu kucağıma aldım.umudunuzu asla ama asla kaybetmeyin.ben çok ağladım ama bazen neden bu kadar karamsar olup o iki yılı kendime de eşime de zehir ettim ki diyorum.herşey sağlıklı bir ruh haliyle başlıyor.Allah hepinizi bebeklerinize kavuştursun.moralinizi yüksek tutun ve elinizden gelen her şeyi yapın.
Kizlar merhaba ben daha once size yazmistim size birsey sormak istiyorum ben hamileyim doktorum benden mutasyon testleri istemisti toplam 12 tane mutasyon varmis bana testi eksik yapmislar 6 tanesi yapilmis o yuzden diger 6sinida yaptir dedi doktor toplam 12 mutasyonun isimlerini bilen varsa paylasabilirmi simdi ben her ihtimale karsi fraxsaparine 0,4ml basladim mthfr677 heterezigot var doktor dedi bunun yanina bir tane daha mutasyon cikarsa igneye devam edersin ama cikmaZsa igneyi keserim dedi sizce igne kullanmak gerekirmi sadece tek mutasyon cikmis olursa
selam kızlar işe yeni geldim. ceylin in diş dolgusu vardı. asıl önemli olanını yapmadılar. hipotiroidi hastası olduğu için ilaç kullanıyor lokal anestezi için ilacın sakıncası yoktur diye dr undan rapor istediler. anestezi yapılmadan küçük bir dolgu yaptılar dişine yavrum hiç sesini çıkartmadan yaptırdı. ben bile korktum durmazsa diye ama maşallah sesi çıkmadı. benimde sağlık ocağında kontrolüm vardı. oraya gittim tahlil istedi. yarın çıkar dedi.
arkadaşlardan biri hamile kalmadan önceki bir rüyasını anlatmış. ismini hatırlayamadım sevil miydi emin değilim. bende onun gibi ilk düşüğümde hamile olduğumu öğrenmeden 1 hafta önce tuvalette bebeğimi düşürdüğümü görmüştüm sadece elini gördüm elini kaldırmış sanki tut beni der gibi bana uzatıyordu çığlıkla uyanmıştım. 1 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim. 1 hafta sonrada kaybettim. rabbim çok bağlanma diye rüyayı gösterdi sanırım. giden bebeklerimiz bizlere şefaatçi olurlar inşallah
aynı soruyu defalarca sordun arkadaşlarım sabırla cevap verdi ama kimse bu acıları hatırlamak dahi istemiyor sen sürekli senin kaç düşüğün var deyip duruyosun mantıklı sorular sorsan tabiki herkes cevap verir arada birde bana niye k,mse cevap vermiyo kaprisi kimse senin nazını çekmek zorunda değil beğenmeyen girmez olur biter
Hayir hic bir ilaci kendi kendine kullanma canim, doktorum verdi ama doktora git once, bu tur ilaclar kist yapabiliomus yani doktor kontrolunde al, benim iki dusuk gecen ayda kimyasal gebelik yasadim, 30 yasindaym.aslinda doktorum dogal yolla dene dedi ben istemedim ondan klomene basladik.
sorduğum sorular ne kadar bunaltsada insanları yinede herkez bana sabırla cevap verirken hiç soru sorma gereği duymadığım bir insana bu kadar çaba düşmesi ilginç birde beğenmiyorsan girme kimse nazını çekmez demişsiniz bunun benim insanlara soru sormamla ne alakası var lütfen siz kendi sorunlarınızla ben kendi sorunlarımla uğraşayım başkalarına yazdıklarıma siz cevap vermezsseniz çok memnun olurum bunu sizden çok rica ediyorum kalbinizi kırmakrta istemiyorum
Canım umarım güzel çıkar sonuçların. Yolun sonuna yaklaştın sen az kaldı ne güzel İnşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebişini. Ceylinde mi hipotroidi var. Kaç yaşındaki kızın? Sen de varmıydı canım yoksa kızında mı çıktı. Allah şifalar versin canım. Artık yaş dinlemiyor hastalıklar.
Bence kimse birbirine sataşmasın ve kötü şeyler yazmasın burdaki kimseye yakıştıramam bunu. Amacımız birbirimize destek olmak deneyimlerimizi paylaşmak. Hergün buraya onlarca kişi giriyor sırf bizim gibi acı dolu deneyimler yaşadıkları için. Seninde canın yandı ve derdine çare olsun diye burayı bulmuşsun. Hepimiz aynıyız canım. Sadece herkese kaç düşüğün var neler yaşadınız anlatırmısınız diye sormak yerine bizim gibi geçmiş sayfaları okusan daha kolay olur. Kimseyle atışma lütfen. Hepimiz zor günler yaşıyoruz endişeliyiz ve birbirimizden birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz. İlk sayfada herkesin mutasyonu tedavi şeklini özetleyen bir tablo var önce oraya baksan ve orda cevabı yoksa burda sorsan sorun olmaz. Sen de haklısın sorularına cevap arıyorsun. Ve bilen olunca da elinden geldiğince yardım ediyor zaten ama doktorlara sorman gereken şeyler de varç Biz ne diyebilirizki.
Lütfen kimse birbirini kırmasın.
inşallah canım.ceylinde hipotiroidi var doğuştan. 5 yaşındakızım. topuk kanıyla çıktı. gerçi ilk o test sorunlu çıkmadı orda rabbim yüzümüze güldüe tesadüfen erken farkedildi. yoksa allah korusun tedavi geç başlansa zeka geriliğine kadar gidiyor. tek sıkıntımız saçlarımız ince. bu seneye kadr kısaydı geç uzadı. az ağlamadı benim saçım niye yok diye kızım:) onun dışında bir sorunuuz yok şükür
Bence kimse birbirine sataşmasın ve kötü şeyler yazmasın burdaki kimseye yakıştıramam bunu. Amacımız birbirimize destek olmak deneyimlerimizi paylaşmak. Hergün buraya onlarca kişi giriyor sırf bizim gibi acı dolu deneyimler yaşadıkları için. Seninde canın yandı ve derdine çare olsun diye burayı bulmuşsun. Hepimiz aynıyız canım. Sadece herkese kaç düşüğün var neler yaşadınız anlatırmısınız diye sormak yerine bizim gibi geçmiş sayfaları okusan daha kolay olur. Kimseyle atışma lütfen. Hepimiz zor günler yaşıyoruz endişeliyiz ve birbirimizden birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz. İlk sayfada herkesin mutasyonu tedavi şeklini özetleyen bir tablo var önce oraya baksan ve orda cevabı yoksa burda sorsan sorun olmaz. Sen de haklısın sorularına cevap arıyorsun. Ve bilen olunca da elinden geldiğince yardım ediyor zaten ama doktorlara sorman gereken şeyler de varç Biz ne diyebilirizki.
Lütfen kimse birbirini kırmasın.
bende yok canım. hatta sülalede kimsede yok. genetik diyorlar. hailelikte iyot eksikliğinden kaynaklanıyor diyorlar ama ben hamileliğimde hiç tuzu kesmedim ve hep iyotlu tuz kullandım. rabbim verdimi sebep aramıyor
hayır yani yumurta kalitesizliği derken düşüklere yumurta kalitesizliğide sebep olabiliyorya aşılamada bu risk olmaz yani demek istedim birde siz gebelik öncesi neler kullandınız
Kızlar, ben diyetimi takip etmek için şöyle birşey yaptım. Benim işime çok yaradı belki size ve diyet yapanlara faydası olur. Ben bilgisayarda hazırladım, siz de öyle yapabilirsiniz ya da her zaman gözünüzün önünde olabilecek bir yere (işyeri masanın üstü, buzdolabına yapıştırma...). Bir kağıda günlük öğünlerde ne yediğimi yazıyorum. Gün isimlerini yazdım yedikçe oraya işliyorum.işte pazartesi çorba,ıspanak akşam kereviz...falan. öğle ile akşamı yazıyorum ben gerçi. Böylece o hafta ne yemişim, neyi abartmışım görüyorum, ona göre haftaiçinde ne yiyeceğimi belirliyorum. İşyerinde yemekhanede de menüye bakarak plan yapaliyorum. Böylece takip etmek kolaylaştı benim için. Belki size de faydası olur dedim.
ilk sayfaya baktım. Senin bir oğlun varmış Allah bağışlasın. Sonra da iğne ve aspirin kullanmana rağmen iki kaybın olmuş. İkinci de iğnenin hem dozu artmış hem sabah akşam yapmışsın ama ikisi de 9 haftalık kalbi durmuş. Benimde 9 haftalıkken kalbi durmuştu. Ve bir arkadaş durumumu bir doktora söyleyince 9. haftada olmuş ikiside o zaman kromozomal anomali olabilir bebek araştırılsın ve eşimle benimde kromozom analizi yapılsın demiş ona. Bizde öyle yaptık ki bebekte kromozomal anomali çıktı yani sağlıklı değildi bebek, bizim sonuçlarda bu hafta çıkacak. Merak ettim sende de araştırma yapıldımı? Sonuçta iğne ve aspirinlede olmadıysa bebekte anomali olma ihtimali daha fazla gibi geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?