Nazife gözün aydın canım.İnşallah sorunsuz geçer hamileliğin ve sağlıkla sıhhatle alırsın bebeğinin kucağına.
Selvi, canım ben de aynen böyle hissediyorum. Kimse derdimizi anlayamaz. Anca ağız ucuyla sorarlar ne yaptın diye. Gerçekten üzülürler mi bilmem. Ama biz birbirimizi nasıl anlıyoruz, moral vermeye çalışıyoruz, destek oluyoruz. Dua ediyoruz. O yüzden bende hepinizden Allah razı olsun diyorum. Canım bende 2. kaybımda rüyamda gördüm hamile kaldığım ay. Bebeğim (tosun gibi, bembeyaz kıyafetler içinde ve simsiyah saçlı bir erkek) suya düşüyordu ve bende arkasından suya atlıyordum.... Onlar bizim şefaatçilerimiz olacak canım. Böyle inanıyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun. Üzme kendini umudunu kaybetme ve hep dua et.
Sağol canım, inşallah hayırlısıyla bizde bebişlerimize kavuşuruz. Ne güzel yazmışsın önce olumlu düşünmek ve inanmak gerek sonra da dua. Allah yavrunu size bağışlasın inşallah.
Bence bırakma, tek mutasyon olması farketmez zaten düşük doz kullanırsın. Aramızda tek mutasyonu olup hamilelikte iğne kullananlarda var. Doktorunu ona göre araştır ve iğne kullandırana git. Ben öyle yaptım. Benim de 2 heterezigot var. Bazı doktorlar gerek yok dedi ama ben kullanmak istedim. Bu yüzden kaybetmeyi göze alamazdım çünkü.
Canım umarım güzel çıkar sonuçların. Yolun sonuna yaklaştın sen az kaldı ne güzel İnşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebişini. Ceylinde mi hipotroidi var. Kaç yaşındaki kızın? Sen de varmıydı canım yoksa kızında mı çıktı. Allah şifalar versin canım. Artık yaş dinlemiyor hastalıklar.
hakikaten şu atışmalar beni çok üzdü. hepimiz dertliyiz, derdimize derman arıyoruz burada. öncelikle şunu belirtmeliyim ki aramızda en büyük gebeliği olan ceylin (zehra) 30 haftalık çok şükür. dua listesinde de özellikle hamileleri belirtmek istedim ki hamilelerimizin ne kadar az olduğunu gör diye. yani çok eskiler, doğum yapmışlar aramızda yok. yani düzenli katılanlardan henüz başarıya ulaşan yok aramızda. bizim hamile kalmamız da başarı değil şuan bizim için, ancak doğum yapmak başarı bizim için. yani demem o ki aramızda henüz başarıya ulaşmış kimse yok, hamilelerimiz inşallah doğuracaklar ve bize umut olacaklar. yani bizler hamile olsak bile sana tecrübelerimiz aktarabilecek, seni umutlandıracak durumda değiliz. denemelerdeyiz, kimimiz hamile kalmaya çalışıyor, kimimiz hamile ve ilk kez iğne kullanıyor, kimimiz iğneye rağmen bebeğini kaybetti. yani hiç birimiz aslında neticeye henüz ulaşamadık. sen eski yaşadıklarımız sorunca bundan rahatsız olan kişiler olabiliyor. bundan sonra biz eskileri düşünmek istemiyoruz, bazılarımız anlatmak istemiyor, önümüze bakmak istiyoruz artık. tabi bazen konu açılıyor, insanlar kendiliğinden ahlatıveriyor yaşadıklarını. ben buraya yeni katıldığımda sık sık ilk sayfayı inceliyordum. kim ne yaşamış diye. çok özet olarak gerekli olan kadarı ilk sayfada var zaten. hatta inat ettim ilk sayfadan itibaren sırayla okuyacam burayı dedim. 100 sayfa kadar okudum da. ama baktım yeni sayfalar sürekli ilerliyor yetişemiyorum. seni anlıyorum insanları tanımak istiyorsun, neler yaşadık ve ne aşamadayız öğrenmek istiyorsun. ama burdaki herkes bunları defalarca yazdı biliyormusun. bence çok geçmişlere gitmeden son sayfaları okuyarak başla. aslında sen de artık eskilerden oldun. sürekli katılıyorsun foruma. bizleri kısmen tanımışsındır diye düşünüyorum. ayrıca artık o kadar çok katılan oluyor ki aramıza ben artık yenileri tanımaya çalışmıyorum. çünkü inan aklında tutamıyorsun, unutuyorsun. kişilerin geçmişte ne yaşadıklarından ziyade şuan ne aşamada olduklarını, tedavisine nasıl devam ettiğine dikkat etsen senin için daha iyi olur. sonuçta derdimize derman arıyorsak geçmişimize değil geleceğimize bakacaz değil mi? neticede şunları anlamışsındır şuana kadar. ilk adım olarak tüm gerekli tahlillerimizi yaptırmalıyız, sonra iğnenin gerekli olduğunu düşünen iyi bir dr bulmalıyız, bazılarımızın dr u diyet veriyor, bazılarımızn vermiyor, bazılarımızın dr u aspirin veriyor bazılarımızınki vermiyor. ama hepimizin ki iğne veriyor. kimin dr u ne demiş takmadan güvendiğin dr un verdiği tedaviyi uygulamalısın. seni çok iyi niyetli çok istekli görüyorum, dualar ediyorsun. inşallah olacak. ama stres yapma, kim ne yaşamış onu da boşver, kim ne kadar ne anlatırsa onunla yetinmeye çalış.[/Q
aynen katılıyorum hepimizin zaten binbir türlü derdi var. burada biraz dertleşip rahatlıyoruz. ben daha çok sizleri merak ediyorum. ne yapmışlar ne yazmışlar diye onları okumaya giriyorum mesela. ama bu şekilde bazen olan gereksiz polemikler bizi üzer. o yüzden meldaya tavsiyem insanlara soru sorarken biraz bilgilenmeye çalışsın geçmişi okuyarak. böylece o insanın ne yaşadığını zaten öğrenecek ve belki de sormak zorunda kalmayacak. ya da sorduğunda cevap alamıyorsa da sitemde bulunmayacak demekki o insan o soruyu cevaplamak istemiyor.
çok sevindim canım adetinin çoğalmasına. bu çok iyi. o halde sen de düşünme yapışıklık var mı diye.canım cok sükür fazlalasdı adetim :) dün sabah gelmisdi ama azdı huylandım ama aradan bir iki saat gecdikden sonra cok gelmeye basladı... eskisi gibi gelmeye basladı suan bile cok var :) tabiii buda beniii cok rahatlattı moralim yerine geldi :) benim adetim hep 7 gün sürerdi...gecen ay da 7 gün sürdü İNSALLAH bu ayda öyle olur...ben adet düzenimin bozulmasını istemiyorumve ALLAH nasip ederse İNSALLAH en kısa zamanda gebe kalmak istiyorum İNSALLAHHHH....İNSALLAH hepimiz en kısa zamanda bebegimize kavusuruz....
özgür deren için biri "bana iğne önermedi" demişti diye hatırlıyorum. ama bir arkadaşımın arkadaşı da özgür derene giderek iğneyle doğurmuş. gitmek isteyenler için söylüyorum denemek lazım. iğne tavsiye edecekse gidilebilir.kızlar ben ayrıca hacettepede romatolok sedat kiraza gidiyorum ona sordum lütfü beyin kontrolü altındayken düşüklerim oldu dedim oda sinan beksac ve özgür dereni önerdi
sanırım alıntı yaptığın mesajın devamına yazıyorsun o yüzden içiçe giriyor mesajlar. alıntı yaptığın mesajın alt satırına yazmalısın. bu arada benim de 1 kızım var 6 yaşında. daha önceki bir masajında yaştan dolayı daha önce sorun yaşamadığımızı düşünmüşsün. bu konuda ben de seninle aynı fikirdeyim. ben de kızımda kanama dışında problem yaşamadım ama 1,5 senedir de problem yaşıyorum. sen sormadan söyleyimyaa çok özürdilerim konuyu cevaplayım derken sizin yazdığınızı tekrar yolladım yukarıda neden böyle oldu hiç anlamadım yeni olduğum için kusura bakmayın bunu nasıl düzeltebilirim
ARKADAŞLARRR ben soru sorduğum zaman geçmişi oku diyorsunuzya ben geçmişi bir sayfa atlamadan bir senedir okuyorum sadece o an için yazan olduğu zaman başka şeylerden bahsedilirken düşük sayısınıda sordum 3 kişiye ama bunun sizleri bukadar üzeceğini ve kızdıracağını bilmiyordum çok özürdilerim en iyisi sadece okumak burayı yorum yazmak değilmiş benim için hoşcakalın
yaş pıhılaşma faktörünü artırıyormu bilmiyorum ama ben 25 yaşında 2 düşük yaptım
çok sevindim canım adetinin çoğalmasına. bu çok iyi. o halde sen de düşünme yapışıklık var mı diye.
özgür deren için biri "bana iğne önermedi" demişti diye hatırlıyorum. ama bir arkadaşımın arkadaşı da özgür derene giderek iğneyle doğurmuş. gitmek isteyenler için söylüyorum denemek lazım. iğne tavsiye edecekse gidilebilir.
sanırım alıntı yaptığın mesajın devamına yazıyorsun o yüzden içiçe giriyor mesajlar. alıntı yaptığın mesajın alt satırına yazmalısın. bu arada benim de 1 kızım var 6 yaşında. daha önceki bir masajında yaştan dolayı daha önce sorun yaşamadığımızı düşünmüşsün. bu konuda ben de seninle aynı fikirdeyim. ben de kızımda kanama dışında problem yaşamadım ama 1,5 senedir de problem yaşıyorum. sen sormadan söyleyim) 3 düşüğüm oldu 1,5 senede )olayı espriyle tatlıya bağlamak istedim yanlış anlama )
sadece okumak yorum yazmamak değil doğru olan yanlış anlamışsın. bence temiz bir sayfa açalım ve bunu tatlıya bağlayalım artık. sadece bundan sonra kaç düşüğünüz vardı diye sormazsan problem ortadan kalkacak aslında)) zaten yeri geldikçe insanlar anlatıyor kendini. boşver zaten unutuyorsun kim ne yaşamış, kaç düşük yaşamış inanki aklında bir süre sonra hiçbiri kalmıyor.inanki burdaki kimse kötü niyetli değil, sen de öyle.birbirimiz bilgilendirmek için çabalıyoruz. sadece frekanslar uymadı.tekrar aramıza hoş geldin demek istiyorum. temiz sayfa açıyoruzya....
kızlar bu ümmü sübyan dedikleri şey varya bilmem duydunuzmu bana başka bir şehirden hiç bir ücret talep etmeden bir tanıdık vasıtasıyla bunun muskasını yolladılar hep üstümde taşıyacağımm diğer önlemlerin yanında bunuda uygulamakta fayda var birde maddi bir talep olmadan bunu yapan birisi olunca bilmiyorum ama içim kavuştu hayırlısı bakalım
kivide e vitamini varmışya canım, bu evicap da e vitamini. eşlerimize de yedirmemiz lazım bence.Cok guzel bır bılgı tesekurler, daha once topıkte bırı yazmıstı bende o gunden berı ıcım dısım kıvı oldu
selvicim evet senin yaşınla kıyaslarsak bu bilgiyi genelleme yapamayız. ama aramızda ilk çocuğunca problem yaşamayan çok kişi var. belkide yaşla da ilgili değildir 2. çocukta böyle bir şey çıkıyordur? olabilir mi? bazen soruluyor forumda pıhtılaşması olup 2. çocuğunu doğuran varmı diye. varmı hakikaten eskilerden bilmiyorum.ama zehra da inşallah bu tezimi çürütecekyaş pıhılaşma faktörünü artırıyormu bilmiyorum ama ben 25 yaşında 2 düşük yaptım
ben de ilk çocuktan sonra çok ara verdim. işimle ilgili olmasını istediğim şeyler vardı. kendime bu anlamda hedefler koymuştum. onlar olunca çocuk yapacam dedim. evet hedeflerime ulaştım ama planlarım istediğim gibi gitmedi. ben de keşke işi gücü bir yana bırakıp çocuğu hemen yapsaydım diyorum. ama keşkeler, keşkelr hiçbirşeye çözüm değil. yaşayacaklarımız varmış, belki böyle böyle olgunlaşıyoruz.galiba etkiliyor baksana bazı arkadaşlar ilk bebeklerini sorunsuz dünyaya getirmişler ama sonrasında düşükleri olmuş. böyle olunca bazen diyorum keşke daha önce bebek yapsaydım, ya da ne bileyim daha erken evlenseydim... ama nasip kısmet işte...
ben de kızımda 47 kiloydum şimdi 54 kiloyum. beslenmeyle ilgili olabilir mi bilmiyorum. ama dediğin gibi ben de o zamnalr çok iştahlı değildim.şimdi de çok iştahlı sayılmam ama o zmana kıyasla tabşi daha çok yiyprum. bilmiyorum.diyetle ilgili Şenay yazmıştı listeyi ama biraz sonra ben özetleyim diyeti. ama önce bir dr bulmalısın ve kendiliğinden diyet yapmamalısın diye düşünüyorum. çünkü her dr diyet vermiyor. muhtemelen diyet veren dr da takviye ilaç verecektir hamilelikte. o yüzden drunun dediğini yapmalısın diye düşünüyorum. ama yine de özetlerim diyeti.canım benim çok iyi niyetlisin teşekkür ederim bu samimi konuşman için peki cnm madem öyle diyorsun hoşbulduk ozaman birde yaşın yanısıra beslenmede olabilir ilk çocuğumda benim gerçekten yemem şimdiki gibi değildi çokk az yerdim ve çok zayıftım şimdiki gibi iştahlı değildim ozaman 49 kilo şimdi 60 a yakınım etmiş yumurtaymış inanın hiç yemezdim şimdide aksine sevdiğim iki şey off of önce şu boğazıma hakim olup zayıflamalıyım sanırım yasaklı hiç bir gıdayıda tüketmeyim acaba yasak olan en başlıca yiyeceklerimiz hangisi arkadaşım bu diyeti araştırdım netten doğru düzgün bişey bulamadım
iğne her zaman yakmaz. bazen ben hiç hisstmiyorum, bazen çok acıyordu. ama ilaç yakıyor kısa süre tabi. burdan arkadaşlar iğneden sonra 5 dk üstüne pamukla bastırılmasını tavsiye ediyorlar. buz koyan da var.günaydın kızlar dün itibari ile bende iğneye başladım oksapar verdi doktor kullandığım ilk iğne ve hemen yeri morardı veiğneyi batırırken değilde ilcı enjekte edince epey yandığını hissettim ve açıkçası çok korktum iğneler her seferinde boyle acıtıyormu yoksa zamanla alışılıyormu yada ne biliyim işte ilacın markasıyla alakalı bişeymi tecrübelerinize ihtiyacım var lütfen cevap yazın
Kızlar bu ay son korunmam olacaktı benim ve adetimle birlikte bırakacaktım aslında. Ama kan degerlerimde hormona bakıldğında prolaktinim 33,9 çıkmış. Yani yüksekmiş. Prolaktin konusunda bilgisi olan varmı? Süt hormonu olduğunu biliyorum ben ama bende o tür belirtiler hiç yok. Gögüslerde süt felan adet düzensizliği yok. Başka bir nedeni olabilir mi ki?
Birde doktorum elevit kullanmayı önerdi burda adı geçti bir kaç kez. Hamileliği kolaylaştırıyormuş sanırım vitamin olduğu için.
Kızlar bu ay son korunmam olacaktı benim ve adetimle birlikte bırakacaktım aslında. Ama kan degerlerimde hormona bakıldğında prolaktinim 33,9 çıkmış. Yani yüksekmiş. Prolaktin konusunda bilgisi olan varmı? Süt hormonu olduğunu biliyorum ben ama bende o tür belirtiler hiç yok. Gögüslerde süt felan adet düzensizliği yok. Başka bir nedeni olabilir mi ki?
Birde doktorum elevit kullanmayı önerdi burda adı geçti bir kaç kez. Hamileliği kolaylaştırıyormuş sanırım vitamin olduğu için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?