aynen katılıyorum hepimizin zaten binbir türlü derdi var. burada biraz dertleşip rahatlıyoruz. ben daha çok sizleri merak ediyorum. ne yapmışlar ne yazmışlar diye onları okumaya giriyorum mesela. ama bu şekilde bazen olan gereksiz polemikler bizi üzer. o yüzden meldaya tavsiyem insanlara soru sorarken biraz bilgilenmeye çalışsın geçmişi okuyarak. böylece o insanın ne yaşadığını zaten öğrenecek ve belki de sormak zorunda kalmayacak. ya da sorduğunda cevap alamıyorsa da sitemde bulunmayacak demekki o insan o soruyu cevaplamak istemiyor.hakikaten şu atışmalar beni çok üzdü. hepimiz dertliyiz, derdimize derman arıyoruz burada. öncelikle şunu belirtmeliyim ki aramızda en büyük gebeliği olan ceylin (zehra) 30 haftalık çok şükür. dua listesinde de özellikle hamileleri belirtmek istedim ki hamilelerimizin ne kadar az olduğunu gör diye. yani çok eskiler, doğum yapmışlar aramızda yok. yani düzenli katılanlardan henüz başarıya ulaşan yok aramızda. bizim hamile kalmamız da başarı değil şuan bizim için, ancak doğum yapmak başarı bizim için. yani demem o ki aramızda henüz başarıya ulaşmış kimse yok, hamilelerimiz inşallah doğuracaklar ve bize umut olacaklar. yani bizler hamile olsak bile sana tecrübelerimiz aktarabilecek, seni umutlandıracak durumda değiliz. denemelerdeyiz, kimimiz hamile kalmaya çalışıyor, kimimiz hamile ve ilk kez iğne kullanıyor, kimimiz iğneye rağmen bebeğini kaybetti. yani hiç birimiz aslında neticeye henüz ulaşamadık. sen eski yaşadıklarımız sorunca bundan rahatsız olan kişiler olabiliyor. bundan sonra biz eskileri düşünmek istemiyoruz, bazılarımız anlatmak istemiyor, önümüze bakmak istiyoruz artık. tabi bazen konu açılıyor, insanlar kendiliğinden ahlatıveriyor yaşadıklarını. ben buraya yeni katıldığımda sık sık ilk sayfayı inceliyordum. kim ne yaşamış diye. çok özet olarak gerekli olan kadarı ilk sayfada var zaten. hatta inat ettim ilk sayfadan itibaren sırayla okuyacam burayı dedim. 100 sayfa kadar okudum da. ama baktım yeni sayfalar sürekli ilerliyor yetişemiyorum. seni anlıyorum insanları tanımak istiyorsun, neler yaşadık ve ne aşamadayız öğrenmek istiyorsun. ama burdaki herkes bunları defalarca yazdı biliyormusun. bence çok geçmişlere gitmeden son sayfaları okuyarak başla. aslında sen de artık eskilerden oldun. sürekli katılıyorsun foruma. bizleri kısmen tanımışsındır diye düşünüyorum. ayrıca artık o kadar çok katılan oluyor ki aramıza ben artık yenileri tanımaya çalışmıyorum. çünkü inan aklında tutamıyorsun, unutuyorsun. kişilerin geçmişte ne yaşadıklarından ziyade şuan ne aşamada olduklarını, tedavisine nasıl devam ettiğine dikkat etsen senin için daha iyi olur. sonuçta derdimize derman arıyorsak geçmişimize değil geleceğimize bakacaz değil mi? neticede şunları anlamışsındır şuana kadar. ilk adım olarak tüm gerekli tahlillerimizi yaptırmalıyız, sonra iğnenin gerekli olduğunu düşünen iyi bir dr bulmalıyız, bazılarımızın dr u diyet veriyor, bazılarımızn vermiyor, bazılarımızın dr u aspirin veriyor bazılarımızınki vermiyor. ama hepimizin ki iğne veriyor. kimin dr u ne demiş takmadan güvendiğin dr un verdiği tedaviyi uygulamalısın. seni çok iyi niyetli çok istekli görüyorum, dualar ediyorsun. inşallah olacak. ama stres yapma, kim ne yaşamış onu da boşver, kim ne kadar ne anlatırsa onunla yetinmeye çalış.
evet canım toplamda 4 düşüğüm var ilk ikisinde hiç iğne kullanmadım sonraki 2 de kullandım sonuncu düşüğümde sabah akşam yaptım gene 9. haftada kalbi durdu bizim kendimizde kromozom anomalisi yok ama bebeklere yaptıramadık burdaki imkanlar çok kısıtlı ben son düşüğümde ankaradaki lütfü önderoğluna gidiyordum oda kromozom testi istemişti bebekten ama aksaray şartlarında ancak patolojik inceleme yapılabildi patolojidede birşey çıkmıyor zaten sen tolga beye gidiyordun değilmi
Kızlar, ben diyetimi takip etmek için şöyle birşey yaptım. Benim işime çok yaradı belki size ve diyet yapanlara faydası olur. Ben bilgisayarda hazırladım, siz de öyle yapabilirsiniz ya da her zaman gözünüzün önünde olabilecek bir yere (işyeri masanın üstü, buzdolabına yapıştırma...). Bir kağıda günlük öğünlerde ne yediğimi yazıyorum. Gün isimlerini yazdım yedikçe oraya işliyorum.işte pazartesi çorba,ıspanak akşam kereviz...falan. öğle ile akşamı yazıyorum ben gerçi. Böylece o hafta ne yemişim, neyi abartmışım görüyorum, ona göre haftaiçinde ne yiyeceğimi belirliyorum. İşyerinde yemekhanede de menüye bakarak plan yapaliyorum. Böylece takip etmek kolaylaştı benim için. Belki size de faydası olur dedim.
evet canım toplamda 4 düşüğüm var ilk ikisinde hiç iğne kullanmadım sonraki 2 de kullandım sonuncu düşüğümde sabah akşam yaptım gene 9. haftada kalbi durdu bizim kendimizde kromozom anomalisi yok ama bebeklere yaptıramadık burdaki imkanlar çok kısıtlı ben son düşüğümde ankaradaki lütfü önderoğluna gidiyordum oda kromozom testi istemişti bebekten ama aksaray şartlarında ancak patolojik inceleme yapılabildi patolojidede birşey çıkmıyor zaten sen tolga beye gidiyordun değilmi
Evet canım Tolga Hocaya gidiyorum. O iğnenin gerekliğine inaniyor o yüzden onu seçtim ve çok memnunum. Bana hep bebek kromozomal olarak sağlıklı ise yaşayacak merak etme demişti ki kaybımın nedeni oymuş Hemen araştırılmasını istedi. Şimdide bizim sonuçları bekliyoruz umarım birşey çıkmaz. Lütfü Beye de mail atmıştım ama cevap yazmamıştı. Şimdi acıbademde sanırım yeni açıldı Ankarada. O da iyyimiş öyle duymuştum. Sen memnunmuydun.
inşallah tutmuştur canım. ne zamanmış yumurtlaman. genede çalışmaları bırakmayın. hani geç döllenme falan oluyorya. siz gene de çalışınmrb kızlar size güzel bir haber vereyim dedim bu ay ateş ölçme yöntemini kullanıyordum. yumurtlamışım üzülüyordum yumurtlamadımmı diye. yumurtlama olduğu gün çalışma da olmuştuinşallah hayırlısıyla hamiş olurum gebelik takvimimi değiştirmek zorunda kalmam. burdaki tüm arkadaşlar için hatta tüm çocuk sahibi olmak isteyenler için dua ediyorum. Allah hayırlı sağlıklı salih ana baba sözü dinleyen evlatlar nasip etsin. evlatlarımızı da analı babalı büyütmeyi nasip etsin. bu arada duaya ne zamandır katılamadım yoğunluktan. duaya başlamadan burdan isimlere bakıp öyle niyet ediyorum kimseyi unutmak istemiyorum. bugünden itibaren başlarım inşallah.
Evet canım Tolga Hocaya gidiyorum. O iğnenin gerekliğine inaniyor o yüzden onu seçtim ve çok memnunum. Bana hep bebek kromozomal olarak sağlıklı ise yaşayacak merak etme demişti ki kaybımın nedeni oymuş Hemen araştırılmasını istedi. Şimdide bizim sonuçları bekliyoruz umarım birşey çıkmaz. Lütfü Beye de mail atmıştım ama cevap yazmamıştı. Şimdi acıbademde sanırım yeni açıldı Ankarada. O da iyyimiş öyle duymuştum. Sen memnunmuydun.
evet canım olabilir benim eşimdede varikosel problemi var yani spermin hareketi ve hızında problem var buda yapabilirmiş 5 ay önce ameliyat oldu ama pek bir değişiklik olmamış sonuçlarda bu ay aşılama yaptırdık hayırlısı eğer bebeğin kromozomlarındaysa problem tekrar denemekmi gerekiyo yani nasıl bir tedavi şekli uygulanıyorcanım senin düşüklerin sebebi kromozom anomalisi olabilir ki bu muciz e bişey. ben de iğneye rağmen düşük yaptım genetik sonucunda turner sendromu vardı. sonra bize kromozom testi yapıldı çok şükür temiz çıktı. senin de öyle olmuştur. abim dr o iğneye rağmen bebeğin düşmesi senin hayrına demişti. kromozom anomalisi olan bebekler genelde ilk 3 ay düşerlermiş. bu da Allahın bize lütfu. sen de de eşinde de sorun yoktur çünkü sağlıklı bir çocuğun var. Allah kucaklarımızı boş bırakmasın, sağlıklı evlatlarla doldursun
Hamile bayanlar iki kişi için yerken ne yedikleri konusunda çok dikkatli olmalıdırlar.Sağlıklı bir hamilelik ve bebeğin düzenli gelişimi için hamilelikten önce ve sonrasında çok sağlıklı bir beslenme metodu uygulamak çok önemlidir.Bu beslenme vitamin mineral ve lifli yiyecek yönünden zengin olmalıdır.Kivi çok fazla oranda üreme ve doğurganlığı arttırıcı E vitamini içerir.
Kivinin 100 gr’ mı günlük tavsiye edilen E vitamini ihtiyacının 1/5 ten fazlasını karşılar. Kivi ayrıca çok zengin ve doğal bir folik asit kaynağıdır.Folik asit DNA yapısında çok önemli bir rol oynaması yüzünden vücudun gelişiminde önemli bir yeri vardır.Hamilelikten önce ve sonrası yeterli folik asit alımı doğumda ortaya çıkabilecek problemlerin ve kalp hastalıkların önlemesinde önemlidir.Kivi sadece beyin fonksiyonlarının düzenli bir şekilde yerine getirilmesini değil aynı zamanda bebeğin akciğerlerinin gelişimini de sağlayan Inisitol içerir.
lütfi önderoğlu acıbademdeymiş doğru. aradım. sgk anlaşması yok. muayene fiyatı 290 tl. uzman dr olursa 190 tl. ayrıyeten diğer tetkikler de ayrıca ücretlendiriliyormuş.
evet canm sen demiştin de bizden olmayan biri bir gün foruma girip o da söylemişti. ben de ayrıca biryerde okumuştum. evet canım en azından bizlerden biliyorsun diyette neler var neler yok. normalde ben abartırdım hamilelikte bu yasak olanları senin yapacağın zaten uymak değil yasakları abartmamak. bence de böyle devam etmelisin. inşallah hepimşizin yüzü gülecek.Ben demistim cnm sanirim kiviyi hergun 2 tane ymege calisiyorum ogln ymkten once ve sonra 1 er tane bazen yaninda yesil eksi elmada yiyorum o da faydaliymis . Yemeklerimi zeytinyagli ypmaya clsyorum cogunluklada oyle yapiyorum.et konusunda bnm de um bisey demedi bana ye dedi aksine abartmadan tabiki bnde dikkatlice yiyorum cnm seninde clsmalara baslamana az kldi insllh hyrlisiyla hamisler kervanina katilacaksin tabiki sadece sen degil topikteki herkes doguracak insallh
Hamile bayanlar iki kişi için yerken ne yedikleri konusunda çok dikkatli olmalıdırlar.Sağlıklı bir hamilelik ve bebeğin düzenli gelişimi için hamilelikten önce ve sonrasında çok sağlıklı bir beslenme metodu uygulamak çok önemlidir.Bu beslenme vitamin mineral ve lifli yiyecek yönünden zengin olmalıdır.Kivi çok fazla oranda üreme ve doğurganlığı arttırıcı E vitamini içerir.
Kivinin 100 gr’ mı günlük tavsiye edilen E vitamini ihtiyacının 1/5 ten fazlasını karşılar. Kivi ayrıca çok zengin ve doğal bir folik asit kaynağıdır.Folik asit DNA yapısında çok önemli bir rol oynaması yüzünden vücudun gelişiminde önemli bir yeri vardır.Hamilelikten önce ve sonrası yeterli folik asit alımı doğumda ortaya çıkabilecek problemlerin ve kalp hastalıkların önlemesinde önemlidir.Kivi sadece beyin fonksiyonlarının düzenli bir şekilde yerine getirilmesini değil aynı zamanda bebeğin akciğerlerinin gelişimini de sağlayan Inisitol içerir.
valla emine seni tebrik ediyorum dr. konusunda uzman oldun. bu konu senden sorulur artık:)
hadi gözün aydınadet olmuşsun. çok olması iyi diye biliyorum. sonuçlarının çıkmasına az kaldı değil mi? iyi bir sonraki adetinle gidersin muayeneye. bu kez kaçırma ama. hem kromozom sonucunu da eline alır öyle gidersin. dr bana hamile kalınca gel dedi. inşallah çok beklemem hamilelik için. belki sana da mayısta başla der. hatırlıyorum haziran demişti ama belki mayısa çeker beraber çalışmalara başlarız canım.
gözün aydın. sen de adet olmuşsun. ama adetin çok gelmesi iyidir diye biliyorum canım. ben de kürtaşdan sonra yapışıklık varmı acaba diye tereddütteydim dr a sormuştum. o da adetimin miktarını sormuştu. benim de çoktu. o zaman korkma demişti. yanlış anlama sakın, moralini bozmak için söylemedim bunları. senin de yapışıklık tereddütün var diye söylüyorum. bundan sonraki adetine dikkat et. artacak mı? zamanla düzelir ama. normalde çok olur demişsinya ondan dedim.
lütfi önderoğlu acıbademdeymiş doğru. aradım. sgk anlaşması yok. muayene fiyatı 290 tl. uzman dr olursa 190 tl. ayrıyeten diğer tetkikler de ayrıca ücretlendiriliyormuş.
Kivinin 100 gr mı günlük tavsiye edilen E vitamini ihtiyacının 1/5 ten fazlasını karşılar. Kivi ayrıca çok zengin ve doğal bir folik asit kaynağıdır.Folik asit DNA yapısında çok önemli bir rol oynaması yüzünden vücudun gelişiminde önemli bir yeri vardır.Hamilelikten önce ve sonrası yeterli folik asit alımı doğumda ortaya çıkabilecek problemlerin ve kalp hastalıkların önlemesinde önemlidir.Kivi sadece beyin fonksiyonlarının düzenli bir şekilde yerine getirilmesini değil aynı zamanda bebeğin akciğerlerinin gelişimini de sağlayan Inisitol içerir.
canım bence başka bir gende çıksın ya da çıkmasın senin iğneye devam etmen lazım. kan sulandırıcı iğneler öyle başlanıp bırakılacak iğneler değil. şakaya gelir tarafı yok. bende başka bir dr.a daha görün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?