Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Ah canım keşke evden getirebilsem. Pek yapabileceğimi sanmıyorum. Zaten her akşam hangi sebzeyi yapsam diye zor karar veriyorum. Ben işyerine meyve ve atıştırmalıklar getirebiliyorum anca. Birde hamilelikte annem sütlaç yapıyordu onu getiriyordum. Birde peynirli domatesli tost:) Ben yazma işini önermiştim. Takip için benim işime çok yaradı da ama şenayla sen maşallah benden daha dirayetlisiniz.:) Sende ne güzel akşam herşeye vakit buluyorsun. Bir de kızınla ilgileniyorsundur. Maşallah sana. İnşallah ikinci bebekle daha da güzel olacak.

Hadi bakalım selvicim. Benim söylediğim gündü sanırım yumurtlaman. İnşallah hayırlısıyla ilk sen olursun belki hamişimiz.

Canım senin ve eşinin kromozom analizleri temiz çıktıysa evet denemelere devam edeceksin. Benim doktorum öyle demişti. Tüp bebek önermiyorum kendin deneyeceksin demişti. Allah korusun kromozomlarda sorun varsa tüp bebek öneriliyor çünkü bazı incelemeler yapılıyor ve sağlıklı embriyo yerleştiriliyor. Riski azaltmak için.

kızlar ben ayrıca hacettepede romatolok sedat kiraza gidiyorum ona sordum lütfü beyin kontrolü altındayken düşüklerim oldu dedim oda sinan beksac ve özgür dereni önerdi

Evet ya. Ben Özgür Dereni de çok beğendim. Ve çok olumlu şeyler duydum gidenlerden. Çok olumlu doğru tespitleri olmuş. O hep aklımın bir ucunda sonuçlarımı ona da göstericem, hamilelikte ona gidermiyim bilmem ama 2li 3lü taramalara gitmek istiyorum. İnşallah o günleri görürümde:)))

kızlar desteklerinizi bekliyorum...
ben burdan oy çıkar diyorum ...
rakibimiz diyet grupalrına v.s dalıp oy istiyor bende bi pıhtılı olarak sizden istiyorum napayım
allah yardımcınız olsun....

canım senin metionin diyet listen pc de kayıtlı değil mi? folatsız olan.bir atsan da ben de kaydetsem. isteyenler oluyor ya.

hıı tamam canım okurum birazdan teşekkür ederim. görmemiştim.

]

canım merhaba...
bende pek tanımıyordum prolkatini ama bir yıl ara ara yükseliyor..
bend eadet gecikmelerimde anlıyoruz kanda yüksek çıkıyor hatta bikeresinde aşırı yüksekti tekrarladığımızda düşmüştü..
aslında seninki aşırı değil bide bu hormon ani stresde üzüntüde yediğin bi şeyde bile yükselebilrmiş..
tahlilini tekrarlatsan...
benim göğüslerim yüksekken çok ağrıyordu..yüzüstü yatma tahlilden önce sakin ol.bide incir yeme oda yükseltir

canım senin metionin diyet listen pc de kayıtlı değil mi? folatsız olan.bir atsan da ben de kaydetsem. isteyenler oluyor ya.
canım bulayım tekrar gireyim. pc de kayıtlı değil malesef. buraya yazdığımı google dan bulur kopyalarım. olmadı yarın baştan yazarım. amaç birilerine faydamız olsun değilmi bir tanem.

canım bulayım tekrar gireyim. pc de kayıtlı değil malesef. buraya yazdığımı google dan bulur kopyalarım. olmadı yarın baştan yazarım. amaç birilerine faydamız olsun değilmi bir tanem.

zor olacaksa boşver canım. eskilerden buluruz boşver yorma kendini. yani evet faydamız olsun birilerine. tamamen uymak zorunda değiller listeye ama bilsinler neler yasak, en azından az tüketirler ya da abartmazlar. bu diyet çok kişinin ilgisini çekti çok iyi birşeymiş gibi))sorma ben de yeni katıldığımda burcunun başına ekşimiştim diyetle ilgili. sonra tolga hoca da diyet yapacaksın diyince bir kaç gün kendime gelemedim ben ne yiycem burcu diye panik olmuştum. sağolsun her zaman imdadıma yetişti. biz de şimdi başkalarına yardımcı olalım.

))evet canım sen bize siz de yazın yedikleriniz diyorsun biz sana zeytinyağlı yemek ye, yemekhanenin yağı kötüdür diyoruz değil mi)) seni düşündüğümüzden canım benimakşam işlere yetişme meselesine helince benim kız babasının kızı)çok önceleri sattım ona)çok fazla şeyini o yapıyor sağolsun. problemli hamilelikler geçirince herşeyini babası yapar oldu kızımın. zaten 6 yaşında. açıyorum bilgisayarı oyalanıyor kendi kendine. eskisi gibi zararı yok bize canım. yaa ben de çok kaçamak yapıyorum şu diyette vildan yaa. içim rahat değil. işte çayın yanında form bisküviler falan yiyorum duramıyorum. sen de yapıyormusun? bazen bir-2 kaşık çikolata falan alıyorum ağzıma, gofret falan yiyorum çayın yanında. sende de varmı böyle durumlar)var de de içim rahatlasın))

Sağol canım beni düşündüğün için:)) Keşke yapabilsemde evden getirsem doğru söylüyorsun yağ falan nasıldır. Ama şimdilik zor. Ben evde bile ne yapsam diye kara kara düşünüyorum. Bu ara senden öğrendiğim mücvere sardım ama. Çok güzel oldu. Kabak patates maydanoz taze soğan ne bulursam koyuyorum. Az zeytinyağında pişiriyorum. Eşimde beğendi. Sağol canım yeni tariflerini bekliyorum:)))))

Canım benim atıştırmalıklarla aram pek yok aslında. Öyle bisküvi falan pek yemem zaten ama çikolata arada bir yiyorum. Ya da fıstık, ceviz her gün 2- 3 tane yiyorum hemen hemen. ANlıyorum seni. Bende bulgur ve mercimeği pek bırakamadım her çorbada ya da yemeğin yanında çıkıyor çok yememeye çalışıyorum ama işte bilmiyorum ne derece azaltabildim, bende ona taktım. Senin için rahat olsun. Bence şu bisküvileri,gofreti falan bıraksan yeter aslında. Ya da haftada bir izin ver kendine. Onların hem yararı yok hemde soya var içinda şenayın dediği gibi. Çikolata için birşey diyemeyeceğim bende bırakamıyorum aman boşver o da eksik olsun:))) Tolga Hoca tatlı serbest demişti (neyi kastetti tam bilmiyorum ama:))

s.akızlar.
ben kan vermiştim ve geçen gün sonucumu öğrendim.
mthfr 677 ve 1298c heterozigot yazıyo.ama doktor önemli değil deyip sadece folik asit verdi.
düşüklerime sebep bu mu?sadece folikasit yeterlimi acaba?
bilgilendirirseniz sevinirim..

[TABLE="class: cms_table"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Metionin ve Folikasitten fakir diyet[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Bir günde alınması gereken yiyecek miktarları[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Süt veya Yoğurt[/TD]
[TD]2 su bardağı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]beyaz peynir veya çökelek[/TD]
[TD]2 kibrit kutusu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]et[/TD]
[TD]1 köfte kadar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ekmek grubu[/TD]
[TD]10 ince dilim[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sebze[/TD]
[TD]2 porsiyon (1 porsiyon 4 yemek kaşığı)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]meyve[/TD]
[TD]6 porsiyon[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zeytin[/TD]
[TD]9-10 adet[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yağ, reçel, bal şeker serbest[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]*Haftada 2-3 gün 2 kbrit kutusu peynir yerine 1 adet yumurta tüketebilirsiniz.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]1 köfte et yerine geçen yiyecekler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tavuk eti[/TD]
[TD]1 köfte kadar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kuru fasulye, mercimek[/TD]
[TD]5 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nohut barbunya[/TD]
[TD]3 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]leblebi[/TD]
[TD]1 çay bardağı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]* kuru baklagilleri haftada 1 kez tüketebilirsiniz.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]1 ince dilim ekmek yerine geçen yiyecekler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ekmek (buğday)[/TD]
[TD]1 etimek büyüklüğünde[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]makarna[/TD]
[TD]3 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]pilav[/TD]
[TD]3 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]pirinç çorba[/TD]
[TD]1 kase[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]şehriye çorba[/TD]
[TD]1 kase[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sebze çorba[/TD]
[TD]1,5 kase[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]patates[/TD]
[TD]1 küçük boy[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hamburger ekmeği[/TD]
[TD]1/2 adet[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]patlamış mısır[/TD]
[TD]1 su bardağı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yasaklar[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]önerilenden fazla süt, yoğurt, peynir, et, ekmek tüketmek[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tüm yağlı tohumlar (ayçekirdeği, fındık, ceviz vs.)[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]beyaz peynir dışındaki peynir çeşitlelri[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bezelye, soya fasulyesi (içinde soya olan bütün hazır gıdalar dahil), brokoli, yaprak pancar, kara lahana[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bulgur[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sakadatlar[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]salam, sucuk, sosis vs.[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]balık[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sarımsak[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kepekli besinler[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]çikolata[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kestane[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kavun ve taze meyve suları[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]örnek yemek listesi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sabah[/TD]
[TD]1 çay bardağı süt[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2 kibrit kutusu beyaz peynir veya bir adet yumurta[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]9-10 adet zeytin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]reçel veya bal[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]3 ince dilim ekmek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kuşluk[/TD]
[TD]1 porsiyon meyve[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]öğle[/TD]
[TD]1 köfte kadar et[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]1 çay bardağı yoğurt[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]3 ince dilim ekmek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ikindi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]akşam[/TD]
[TD]1 kase pirinç çorbe[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]1 çay bardağı yoğurt[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2 ince dilim ekmek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yatarken[/TD]
[TD]1 çay bardağı süt, 2 porsiyon meyve[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]not: 1 köfte eti bir gün yemediğinizde ikinci gün 2 köfte yerim diye bir şey yokmuş.
emine canım senin bahsettiğin buydu değilmi.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

kızlar cıssss yaparım size:) ne demek kaçamak falan. yok öyle şeyler. bu arada ben katı diyet uzmanıyım. arkadaşlarım bana hayret içinde bakıyorlar. kilo vermek için gittiğimde de dr. tatlı yemeyeceksin dedi yemedim. şu kadar sebze şu kadar et dedi. hepsini eksiksiz yaptım. (hoş metobalizmam yavaş olduğu için çok kilo vermedim ama olsun:)) şimdi de bu diyeti de aynı şekilde elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. 4 yemek kaşığı sebze diyor ben 4 yemek kaşığı yiyorum başka yok. haftada bir kez bakliyaz diyo o da öyle. mesela dün arkadaşım evde nohut yapmış getirdi. tamam dedim et yemiyorum. bu haftalık bakliyat hakkımı da kullanmış oldum dedim ve sadece belirtildiği şekilde 3 yemek kaşığı nohut yedim. fazla değil. onun için kızarım size yok kaçamak. no çikolata, no bisküvi:) hadi kolay gelsin.....

canım bence düşüklerinin nedeni büyük bir ihtimalle bu ama tabi diğer olabilecek şeyleri de elemek geriyor. rahimde birşey olmadığını, kromozamal bir bozukluk olu olmadığını vs. eğer onlar da temizse kesin olarak bu denilebilir o zaman. şu an bunları bilmediğim için farazi konuşuyorum. sadece folikasit meselesine gelince. öncesinde aspirin kullanan da var, iğne kullanan da var, bizim gibi diyet yapıp coraspin ile beraber bazı vitamin desteği kullananlar da var. tedavi yöntemleri çok çeşitli bu konuda malesef. onun için sana tavsiyem birkaç dr. gezmen. ve kafana yatan dr.un tedavisini uygulaman. çünkü bizim gibilerin dr. a güveni çok önemli. sadece folikasit yeterli gelmeyebilir.

öncelikle cvbn için çok teşekkür ederim canım.
kromozomlarımız iyi çıktı.hsg falan normal.2 düşüğüm var.başka hiç bi sebep yok.ama doktor bunlara sebep olarak da görmüyo.önemli değil diyo.
niye dşük yaşıyom o zaman.hoş 1,5yıldır hamile dekalamıyorum artık.sonradan yumurtlamam da bozulmuş.ovitrella falan kullandım.ama aklım hala düşüklerde.olup düşmesinden korkuyorum.aynışeyleriyaşamak istemiyorum.canım 3 doktora sordum 3 ü de önemli değil diyo.
ama bundan dolayı düşük yaşayanlar varmışnapacağımı şaşırdım

süpeer çok sevindim mücveri sevmene)) afiyet olsun canım. tamam yeni şeyler bulursam söylerim. havuç da rendele mücvere güzel oluyor tatlımsı. sarımsak da))ohhh yeme de yanında yat. tatlı serbest için reçel bal için söyledi canım. ben sade helva da yiyorum. tahinli pekmezi de çok severim ama tahin yememeliyiz. azcık tahin koyuyorum ama . ben de kesiyim artık şu abur cuburu. diyet yapmaya başladığım ilk ay çok iyiydim yaa. kesinlikle ağzıma hiçbir yasak sürmüyordum. süt, yoğurt bile. içine süt giren şeylerden bile. saçmalamıştım. diyeti yanlış anlamışım))tamam kesiyorum bisküviyi falan artık.
benim de 677 ve 1298 mthfr heterozigot bir de 4g/4g mutasyonum var. 2 kalp durması 1 kanamayla düşük yaşadım. benim dr um proteinden kısıtlı diyet verdi. aspirin vermedi ama hamilelik istediğim ayki ilk adet günümde de iğneye başlıycam. ilk sayfamızı incelediysen seningibi mutasyonlular da iğne kullanıyor. bence şenayın dediği gibi biraz dr gezeceksin ve aklına yatana devam edeceksin. sana tavsiyem iğne kullanmanı öneren bir dr tercih et. kendiliğinden hamile de kalma dr kontrolünde olmamız gerekiyor bizim. kaç düşük oldu senin? geçmiş olsun.

VİLDAAAAANNN bu konuları özelden mi konuşsak seninle))))tamam canım bugünden itibaren diyetimi sıkıya alıyorum. anca beraber kanca beraber.:)seni de bu arada alkışlıyorum katı diyet uzmanı devam devam. diyel listen de çok güzel olmuş eline sağlık. ben de senin yazdığını buluyum dedim ama bulamadım sayfalarda. hemen kaydettim listeni. gelecek nesillere aktaralım

Oooo yandık yaw... Şenay kızdı bize:)))Ama tatlı serbest demişti Tolga Hoca:)) çikolata olmuyormu yani:)))
Bravo canım sana. Bende dün akşam nohut yedim 4 kaşık falan çok yemiyorum walla:))) 51 kiloya düştüm. 1 ayda 3 kilo verdim ben. Benim metabolizmam hızlı biraz. Ama haklısın bende artık meyveye ağırlık vereyim o zaman. 3 porsiyon anca yiyorum çünkü.
Sağol katı diyet uzmanı:)))

Benim de sonuçlarım böyle. Bana da saddece folik asit yeter demişlerdi. Ama ben bu siteye girince herkesin iğne kullandığını hatta aspirin içtiğini öğrendim ve doktor araştırmaya başladım. Şimdi gittiğim doktorum bu iki heterezigotun bir homozigota eşdeğer olduğunu o yüzden hamilelikte iğne kullanacağımızı söyledi canım. Bence tek doktorla yetinme. Hepimiz iğne kullanıyoruz.

canım hangi şehirde olduğunu bilmiyorum ama ankarada bizim kızların gittikleri dr. lar var. tolga ecemiş mesela, bunların en bilineni, özgür derenbaşka isimler de geçiyor tabi dr. u emine den soracaksın. dr. uzmanımız o çünkü:)

Tamam canım birbirimizi kontrol edelim haklısın. Şimdi çıkmam lazım canım bugün giremem tekrar, ama ben hazırım her tür çalışmaya, diyete, koordinasyona:))) Vah vah elveda çikolatalar, kekler, pastalar. Şimdi bir arkadaşıma davetliyim kimbilir neler hazırladı bari bugün biraz kaçamak yapayımda yarın başlarım artık:)))))Şenay duymasın. Görüşürüz canım.

gerçekten mi?pek hemotoloğa mı gittiniz genetiğe mi?ben genetiğe gidip kan verdim.sizin bildiğiniz istanbuldaki iyi doktorlar kimler.isim verirseniz çok memnun olurum.ben hep tıpfakultesi ya da eğitim araştırma hastanelerine gitim.artık usandım.ama pes etmek istemiyorum.

sağol canım.rabbim inşallah tez zamanda sağlıklı sıhhatli evelatlara kavuşmayı nasip etsin.
benim 2 düşüğüm var biri 3biri 5 haftalık.çok erken dönem de düşüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…