mantıklı aslında vildancım. iyi yapmışsın. ben de yazabilirmiyim ki bilemiyorum. yapamam sanırım)vildancım ben artık yemekhaneden yemek yemiyorum. evden getiriyorum. zeytinyağla pişiriyorumya yemekleri. biraz zahmetli ama bence sen de öyle yapmalısın. kesinlikle zeytinyağı kullanmazlar onlar. hatta sağlıklı bir yağ olacağını da sanmıyorum. ben alıştım artık. akşam bulaşıktan sonra yemeğimi hazırlıyorum. insan alışıyor zamanla.ayrıca hergün öğle yemeğinde taze yeşillik yiyorum, marul, ıspanak, kuzu kulağı vs. o da bir nebze doygunluk sağlıyor. ayrıca hergün 1 kivi yiyorum. bir yerde okumuştum ve burda biri daha söyledi kivi kanı inceltirmiş.
mrb kızlar size güzel bir haber vereyim dedim bu ay ateş ölçme yöntemini kullanıyordum. yumurtlamışım üzülüyordum yumurtlamadımmı diye. yumurtlama olduğu gün çalışma da olmuştuinşallah hayırlısıyla hamiş olurum gebelik takvimimi değiştirmek zorunda kalmam. burdaki tüm arkadaşlar için hatta tüm çocuk sahibi olmak isteyenler için dua ediyorum. Allah hayırlı sağlıklı salih ana baba sözü dinleyen evlatlar nasip etsin. evlatlarımızı da analı babalı büyütmeyi nasip etsin. bu arada duaya ne zamandır katılamadım yoğunluktan. duaya başlamadan burdan isimlere bakıp öyle niyet ediyorum kimseyi unutmak istemiyorum. bugünden itibaren başlarım inşallah.
evet canım olabilir benim eşimdede varikosel problemi var yani spermin hareketi ve hızında problem var buda yapabilirmiş 5 ay önce ameliyat oldu ama pek bir değişiklik olmamış sonuçlarda bu ay aşılama yaptırdık hayırlısı eğer bebeğin kromozomlarındaysa problem tekrar denemekmi gerekiyo yani nasıl bir tedavi şekli uygulanıyor
kızlar ben ayrıca hacettepede romatolok sedat kiraza gidiyorum ona sordum lütfü beyin kontrolü altındayken düşüklerim oldu dedim oda sinan beksac ve özgür dereni önerdi
bir pıhtılı olarak burdan bi ricade bulundum ama ...
arkdaşım yemek yarışmasında biz tüpçüler sizden oy isityoruz..
http://www.kadinlarkulubu.com/yemekteyiz-soframiz-mutfagim/610915-zeytinyaglilar-salatalar.html
YEMEĞİN ADI...PORTAKALLI PIRASA VE TAVUKLU SALATA
hıı tamam canım okurum birazdan teşekkür ederim. görmemiştim.günaydın canım az önce" Metioninden fakir diyet yapan var mı arkadaşlar" diye bir topiğe baktım biraz. hep sinan hocadan bahsetmişler. ilgini çeker diye düşündüm. daha önce okumadıysan bir bak istersen.ben de tam okumadım henüz
Kızlar bu ay son korunmam olacaktı benim ve adetimle birlikte bırakacaktım aslında. Ama kan degerlerimde hormona bakıldğında prolaktinim 33,9 çıkmış. Yani yüksekmiş. Prolaktin konusunda bilgisi olan varmı? Süt hormonu olduğunu biliyorum ben ama bende o tür belirtiler hiç yok. Gögüslerde süt felan adet düzensizliği yok. Başka bir nedeni olabilir mi ki?
Birde doktorum elevit kullanmayı önerdi burda adı geçti bir kaç kez. Hamileliği kolaylaştırıyormuş sanırım vitamin olduğu için.
canım bulayım tekrar gireyim. pc de kayıtlı değil malesef. buraya yazdığımı google dan bulur kopyalarım. olmadı yarın baştan yazarım. amaç birilerine faydamız olsun değilmi bir tanem.canım senin metionin diyet listen pc de kayıtlı değil mi? folatsız olan.bir atsan da ben de kaydetsem. isteyenler oluyor ya.
canım bulayım tekrar gireyim. pc de kayıtlı değil malesef. buraya yazdığımı google dan bulur kopyalarım. olmadı yarın baştan yazarım. amaç birilerine faydamız olsun değilmi bir tanem.
Ah canım keşke evden getirebilsem. Pek yapabileceğimi sanmıyorum. Zaten her akşam hangi sebzeyi yapsam diye zor karar veriyorum. Ben işyerine meyve ve atıştırmalıklar getirebiliyorum anca. Birde hamilelikte annem sütlaç yapıyordu onu getiriyordum. Birde peynirli domatesli tost:) Ben yazma işini önermiştim. Takip için benim işime çok yaradı da ama şenayla sen maşallah benden daha dirayetlisiniz.:) Sende ne güzel akşam herşeye vakit buluyorsun. Bir de kızınla ilgileniyorsundur. Maşallah sana. İnşallah ikinci bebekle daha da güzel olacak.
Hadi bakalım selvicim. Benim söylediğim gündü sanırım yumurtlaman. İnşallah hayırlısıyla ilk sen olursun belki hamişimiz.
Canım senin ve eşinin kromozom analizleri temiz çıktıysa evet denemelere devam edeceksin. Benim doktorum öyle demişti. Tüp bebek önermiyorum kendin deneyeceksin demişti. Allah korusun kromozomlarda sorun varsa tüp bebek öneriliyor çünkü bazı incelemeler yapılıyor ve sağlıklı embriyo yerleştiriliyor. Riski azaltmak için.
Evet ya. Ben Özgür Dereni de çok beğendim. Ve çok olumlu şeyler duydum gidenlerden. Çok olumlu doğru tespitleri olmuş. O hep aklımın bir ucunda sonuçlarımı ona da göstericem, hamilelikte ona gidermiyim bilmem ama 2li 3lü taramalara gitmek istiyorum. İnşallah o günleri görürümde:)))
))evet canım sen bize siz de yazın yedikleriniz diyorsun biz sana zeytinyağlı yemek ye, yemekhanenin yağı kötüdür diyoruz değil mi )) seni düşündüğümüzden canım benim akşam işlere yetişme meselesine helince benim kız babasının kızı )çok önceleri sattım ona )çok fazla şeyini o yapıyor sağolsun. problemli hamilelikler geçirince herşeyini babası yapar oldu kızımın. zaten 6 yaşında. açıyorum bilgisayarı oyalanıyor kendi kendine. eskisi gibi zararı yok bize canım. yaa ben de çok kaçamak yapıyorum şu diyette vildan yaa. içim rahat değil. işte çayın yanında form bisküviler falan yiyorum duramıyorum. sen de yapıyormusun? bazen bir-2 kaşık çikolata falan alıyorum ağzıma, gofret falan yiyorum çayın yanında. sende de varmı böyle durumlar )var de de içim rahatlasın ))
Sağol canım beni düşündüğün için:)) Keşke yapabilsemde evden getirsem doğru söylüyorsun yağ falan nasıldır. Ama şimdilik zor. Ben evde bile ne yapsam diye kara kara düşünüyorum. Bu ara senden öğrendiğim mücvere sardım ama. Çok güzel oldu. Kabak patates maydanoz taze soğan ne bulursam koyuyorum. Az zeytinyağında pişiriyorum. Eşimde beğendi. Sağol canım yeni tariflerini bekliyorum:)))))
Canım benim atıştırmalıklarla aram pek yok aslında. Öyle bisküvi falan pek yemem zaten ama çikolata arada bir yiyorum. Ya da fıstık, ceviz her gün 2- 3 tane yiyorum hemen hemen. ANlıyorum seni. Bende bulgur ve mercimeği pek bırakamadım her çorbada ya da yemeğin yanında çıkıyor çok yememeye çalışıyorum ama işte bilmiyorum ne derece azaltabildim, bende ona taktım. Senin için rahat olsun. Bence şu bisküvileri,gofreti falan bıraksan yeter aslında. Ya da haftada bir izin ver kendine. Onların hem yararı yok hemde soya var içinda şenayın dediği gibi. Çikolata için birşey diyemeyeceğim bende bırakamıyorum aman boşver o da eksik olsun:))) Tolga Hoca tatlı serbest demişti (neyi kastetti tam bilmiyorum ama:))
s.akızlar.
ben kan vermiştim ve geçen gün sonucumu öğrendim.
mthfr 677 ve 1298c heterozigot yazıyo.ama doktor önemli değil deyip sadece folik asit verdi.
düşüklerime sebep bu mu?sadece folikasit yeterlimi acaba?
bilgilendirirseniz sevinirim..
canım bence düşüklerinin nedeni büyük bir ihtimalle bu ama tabi diğer olabilecek şeyleri de elemek geriyor. rahimde birşey olmadığını, kromozamal bir bozukluk olu olmadığını vs. eğer onlar da temizse kesin olarak bu denilebilir o zaman. şu an bunları bilmediğim için farazi konuşuyorum. sadece folikasit meselesine gelince. öncesinde aspirin kullanan da var, iğne kullanan da var, bizim gibi diyet yapıp coraspin ile beraber bazı vitamin desteği kullananlar da var. tedavi yöntemleri çok çeşitli bu konuda malesef. onun için sana tavsiyem birkaç dr. gezmen. ve kafana yatan dr.un tedavisini uygulaman. çünkü bizim gibilerin dr. a güveni çok önemli. sadece folikasit yeterli gelmeyebilir.
süpeer çok sevindim mücveri sevmeneSağol canım beni düşündüğün için:)) Keşke yapabilsemde evden getirsem doğru söylüyorsun yağ falan nasıldır. Ama şimdilik zor. Ben evde bile ne yapsam diye kara kara düşünüyorum. Bu ara senden öğrendiğim mücvere sardım ama. Çok güzel oldu. Kabak patates maydanoz taze soğan ne bulursam koyuyorum. Az zeytinyağında pişiriyorum. Eşimde beğendi. Sağol canım yeni tariflerini bekliyorum:)))))
Canım benim atıştırmalıklarla aram pek yok aslında. Öyle bisküvi falan pek yemem zaten ama çikolata arada bir yiyorum. Ya da fıstık, ceviz her gün 2- 3 tane yiyorum hemen hemen. ANlıyorum seni. Bende bulgur ve mercimeği pek bırakamadım her çorbada ya da yemeğin yanında çıkıyor çok yememeye çalışıyorum ama işte bilmiyorum ne derece azaltabildim, bende ona taktım. Senin için rahat olsun. Bence şu bisküvileri,gofreti falan bıraksan yeter aslında. Ya da haftada bir izin ver kendine. Onların hem yararı yok hemde soya var içinda şenayın dediği gibi. Çikolata için birşey diyemeyeceğim bende bırakamıyorum aman boşver o da eksik olsun:))) Tolga Hoca tatlı serbest demişti (neyi kastetti tam bilmiyorum ama:))
benim de 677 ve 1298 mthfr heterozigot bir de 4g/4g mutasyonum var. 2 kalp durması 1 kanamayla düşük yaşadım. benim dr um proteinden kısıtlı diyet verdi. aspirin vermedi ama hamilelik istediğim ayki ilk adet günümde de iğneye başlıycam. ilk sayfamızı incelediysen seningibi mutasyonlular da iğne kullanıyor. bence şenayın dediği gibi biraz dr gezeceksin ve aklına yatana devam edeceksin. sana tavsiyem iğne kullanmanı öneren bir dr tercih et. kendiliğinden hamile de kalma dr kontrolünde olmamız gerekiyor bizim. kaç düşük oldu senin? geçmiş olsun.s.akızlar.
mthfr 677 ve 1298c heterozigot yazıyo.ama doktor önemli değil deyip sadece folik asit verdi.
kızlar cıssss yaparım size:) ne demek kaçamak falan. yok öyle şeyler. bu arada ben katı diyet uzmanıyım. arkadaşlarım bana hayret içinde bakıyorlar. kilo vermek için gittiğimde de dr. tatlı yemeyeceksin dedi yemedim. şu kadar sebze şu kadar et dedi. hepsini eksiksiz yaptım. (hoş metobalizmam yavaş olduğu için çok kilo vermedim ama olsun:)) şimdi de bu diyeti de aynı şekilde elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. 4 yemek kaşığı sebze diyor ben 4 yemek kaşığı yiyorum başka yok. haftada bir kez bakliyaz diyo o da öyle. mesela dün arkadaşım evde nohut yapmış getirdi. tamam dedim et yemiyorum. bu haftalık bakliyat hakkımı da kullanmış oldum dedim ve sadece belirtildiği şekilde 3 yemek kaşığı nohut yedim. fazla değil. onun için kızarım size yok kaçamak. no çikolata, no bisküvi:) hadi kolay gelsin.....
kızlar cıssss yaparım size:) ne demek kaçamak falan. yok öyle şeyler. bu arada ben katı diyet uzmanıyım. arkadaşlarım bana hayret içinde bakıyorlar. kilo vermek için gittiğimde de dr. tatlı yemeyeceksin dedi yemedim. şu kadar sebze şu kadar et dedi. hepsini eksiksiz yaptım. (hoş metobalizmam yavaş olduğu için çok kilo vermedim ama olsun:)) şimdi de bu diyeti de aynı şekilde elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. 4 yemek kaşığı sebze diyor ben 4 yemek kaşığı yiyorum başka yok. haftada bir kez bakliyaz diyo o da öyle. mesela dün arkadaşım evde nohut yapmış getirdi. tamam dedim et yemiyorum. bu haftalık bakliyat hakkımı da kullanmış oldum dedim ve sadece belirtildiği şekilde 3 yemek kaşığı nohut yedim. fazla değil. onun için kızarım size yok kaçamak. no çikolata, no bisküvi:) hadi kolay gelsin.....
s.akızlar.
öncelikle cvbn için çok teşekkür ederim canım.
kromozomlarımız iyi çıktı.hsg falan normal.2 düşüğüm var.başka hiç bi sebep yok.ama doktor bunlara sebep olarak da görmüyo.önemli değil diyo.
niye dşük yaşıyom o zaman.hoş 1,5yıldır hamile dekalamıyorum artık.sonradan yumurtlamam da bozulmuş.ovitrella falan kullandım.ama aklım hala düşüklerde.olup düşmesinden korkuyorum.aynışeyleriyaşamak istemiyorum.canım 3 doktora sordum 3 ü de önemli değil diyo.
ama bundan dolayı düşük yaşayanlar varmışnapacağımı şaşırdım
Oooo yandık yaw... Şenay kızdı bize:)))Ama tatlı serbest demişti Tolga Hoca:)) çikolata olmuyormu yani:)))
Bravo canım sana. Bende dün akşam nohut yedim 4 kaşık falan çok yemiyorum walla:))) 51 kiloya düştüm. 1 ayda 3 kilo verdim ben. Benim metabolizmam hızlı biraz. Ama haklısın bende artık meyveye ağırlık vereyim o zaman. 3 porsiyon anca yiyorum çünkü.
Sağol katı diyet uzmanı:)))
Benim de sonuçlarım böyle. Bana da saddece folik asit yeter demişlerdi. Ama ben bu siteye girince herkesin iğne kullandığını hatta aspirin içtiğini öğrendim ve doktor araştırmaya başladım. Şimdi gittiğim doktorum bu iki heterezigotun bir homozigota eşdeğer olduğunu o yüzden hamilelikte iğne kullanacağımızı söyledi canım. Bence tek doktorla yetinme. Hepimiz iğne kullanıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?