Oooo yandık yaw... Şenay kızdı bize:)))Ama tatlı serbest demişti Tolga Hoca:)) çikolata olmuyormu yani:)))
Bravo canım sana. Bende dün akşam nohut yedim 4 kaşık falan çok yemiyorum walla:))) 51 kiloya düştüm. 1 ayda 3 kilo verdim ben. Benim metabolizmam hızlı biraz. Ama haklısın bende artık meyveye ağırlık vereyim o zaman. 3 porsiyon anca yiyorum çünkü.
Sağol katı diyet uzmanı:)))
Benim de sonuçlarım böyle. Bana da saddece folik asit yeter demişlerdi. Ama ben bu siteye girince herkesin iğne kullandığını hatta aspirin içtiğini öğrendim ve doktor araştırmaya başladım. Şimdi gittiğim doktorum bu iki heterezigotun bir homozigota eşdeğer olduğunu o yüzden hamilelikte iğne kullanacağımızı söyledi canım. Bence tek doktorla yetinme. Hepimiz iğne kullanıyoruz.
öncelikle cvbn için çok teşekkür ederim canım.
kromozomlarımız iyi çıktı.hsg falan normal.2 düşüğüm var.başka hiç bi sebep yok.ama doktor bunlara sebep olarak da görmüyo.önemli değil diyo.
niye dşük yaşıyom o zaman.hoş 1,5yıldır hamile dekalamıyorum artık.sonradan yumurtlamam da bozulmuş.ovitrella falan kullandım.ama aklım hala düşüklerde.olup düşmesinden korkuyorum.aynışeyleriyaşamak istemiyorum.canım 3 doktora sordum 3 ü de önemli değil diyo.
ama bundan dolayı düşük yaşayanlar varmışnapacağımı şaşırdım
Oooo yandık yaw... Şenay kızdı bize:)))Ama tatlı serbest demişti Tolga Hoca:)) çikolata olmuyormu yani:)))
Bravo canım sana. Bende dün akşam nohut yedim 4 kaşık falan çok yemiyorum walla:))) 51 kiloya düştüm. 1 ayda 3 kilo verdim ben. Benim metabolizmam hızlı biraz. Ama haklısın bende artık meyveye ağırlık vereyim o zaman. 3 porsiyon anca yiyorum çünkü.
Sağol katı diyet uzmanı:)))
Benim de sonuçlarım böyle. Bana da saddece folik asit yeter demişlerdi. Ama ben bu siteye girince herkesin iğne kullandığını hatta aspirin içtiğini öğrendim ve doktor araştırmaya başladım. Şimdi gittiğim doktorum bu iki heterezigotun bir homozigota eşdeğer olduğunu o yüzden hamilelikte iğne kullanacağımızı söyledi canım. Bence tek doktorla yetinme. Hepimiz iğne kullanıyoruz.
canım hangi şehirde olduğunu bilmiyorum ama ankarada bizim kızların gittikleri dr. lar var. tolga ecemiş mesela, bunların en bilineni, özgür derenbaşka isimler de geçiyor tabi dr. u emine den soracaksın. dr. uzmanımız o çünkü:)
Kızlar bu ay son korunmam olacaktı benim ve adetimle birlikte bırakacaktım aslında. Ama kan degerlerimde hormona bakıldğında prolaktinim 33,9 çıkmış. Yani yüksekmiş. Prolaktin konusunda bilgisi olan varmı? Süt hormonu olduğunu biliyorum ben ama bende o tür belirtiler hiç yok. Gögüslerde süt felan adet düzensizliği yok. Başka bir nedeni olabilir mi ki?
Birde doktorum elevit kullanmayı önerdi burda adı geçti bir kaç kez. Hamileliği kolaylaştırıyormuş sanırım vitamin olduğu için.
galiba etkiliyor baksana bazı arkadaşlar ilk bebeklerini sorunsuz dünyaya getirmişler ama sonrasında düşükleri olmuş. böyle olunca bazen diyorum keşke daha önce bebek yapsaydım, ya da ne bileyim daha erken evlenseydim... ama nasip kısmet işte...
ben istanbuldayım canım.bu doktorları ilk defa duyuyorum.
istanbuldaki doktorları araştırmaya başlıyayım en iyisi.
bu belirsizlik beni çok rahatsız ediyo
Ah canım keşke evden getirebilsem. Pek yapabileceğimi sanmıyorum. Zaten her akşam hangi sebzeyi yapsam diye zor karar veriyorum. Ben işyerine meyve ve atıştırmalıklar getirebiliyorum anca. Birde hamilelikte annem sütlaç yapıyordu onu getiriyordum. Birde peynirli domatesli tost:) Ben yazma işini önermiştim. Takip için benim işime çok yaradı da ama şenayla sen maşallah benden daha dirayetlisiniz.:) Sende ne güzel akşam herşeye vakit buluyorsun. Bir de kızınla ilgileniyorsundur. Maşallah sana. İnşallah ikinci bebekle daha da güzel olacak.
Hadi bakalım selvicim. Benim söylediğim gündü sanırım yumurtlaman. İnşallah hayırlısıyla ilk sen olursun belki hamişimiz.
Canım senin ve eşinin kromozom analizleri temiz çıktıysa evet denemelere devam edeceksin. Benim doktorum öyle demişti. Tüp bebek önermiyorum kendin deneyeceksin demişti. Allah korusun kromozomlarda sorun varsa tüp bebek öneriliyor çünkü bazı incelemeler yapılıyor ve sağlıklı embriyo yerleştiriliyor. Riski azaltmak için.
Evet ya. Ben Özgür Dereni de çok beğendim. Ve çok olumlu şeyler duydum gidenlerden. Çok olumlu doğru tespitleri olmuş. O hep aklımın bir ucunda sonuçlarımı ona da göstericem, hamilelikte ona gidermiyim bilmem ama 2li 3lü taramalara gitmek istiyorum. İnşallah o günleri görürümde:)))
aynı şeyleri yazmışız canım birbirimizi kontrol etme konusunda. kalp kalbe karşıymış. sana afiyet olsun şimdiden. az ye aam tamam mı? iyi eğlenceler sana.Tamam canım birbirimizi kontrol edelim haklısın. Şimdi çıkmam lazım canım bugün giremem tekrar, ama ben hazırım her tür çalışmaya, diyete, koordinasyona:))) Vah vah elveda çikolatalar, kekler, pastalar. Şimdi bir arkadaşıma davetliyim kimbilir neler hazırladı bari bugün biraz kaçamak yapayımda yarın başlarım artık:)))))Şenay duymasın. Görüşürüz canım.
bu sonuçların genetik bölümünden çıkmamışmıydı. ben hematolojiye de gittim. ona da bakılması gereken tüm değerlerime baktırmak istiyorum dedim. baktılar. ondan sonra sonuçlarımla dr dr gezdim. iğne olmalısın diyen dr aklıma yattı. istanbulda kim var bilmiyorum. nazifemiz istanbulda başka kim vardı hatırlamıyorum. ama burayı takip edersen sana yardımcı olacak çok kimse vardır. bucu2 var istanbulda. onların dr larını öğrenebilirsin. erken kayıplar için iğneye erken başlamak lazım. ben dediğim gini adet günümde başlıyorum iğneye hamile kalmasam da 3 ay iğneyei kesmiyecem. pez etme kesinlikle. o kadar kalabalığızki burada göreceksin. yalnız değilsin. çok kişi senin gibi. buralarda derdimize derman arıyoruz. bilgilerimiz paylaşıyoruz. dediğine göre hsg falan bakılmış bence bu değerlerden kayıpların oluyordur. kanımızdaki pıhtılar kan akışını engelliyor ve bebeklerimizin kalbi duruyor.gerçekten mi?pek hemotoloğa mı gittiniz genetiğe mi?ben genetiğe gidip kan verdim.sizin bildiğiniz istanbuldaki iyi doktorlar kimler.isim verirseniz çok memnun olurum.ben hep tıpfakultesi ya da eğitim araştırma hastanelerine gitim.artık usandım.ama pes etmek istemiyorum.
sağol canım.rabbim inşallah tez zamanda sağlıklı sıhhatli evelatlara kavuşmayı nasip etsin.
benim 2 düşüğüm var biri 3biri 5 haftalık.çok erken dönem de düşüyo
ben istanbuldayım canım.bu doktorları ilk defa duyuyorum.
istanbuldaki doktorları araştırmaya başlıyayım en iyisi.
bu belirsizlik beni çok rahatsız ediyo
canım istanbul'u malesef hiç bilmiyorum. ama burada istanbul'dan olan arkadaşlar olursa mutlaka isim söyleyeceklerdir. umarım sana doğru tedaviyi uygulatacak bir dr bulabilirsin. bu arada bildiğim bir isim var şu an aklıma geldi. mustafa başbuğ var. kayseride ama haftada 2-3 gün istanbulda oluyormuş. çok övüyorlar onu da eğer imkanın olursa gidebilirsin. ben de bir ara kayseride muayenehanesine gitmeyi düşündüm ama şu an bir dr.a gidiyorum ve tedavime başladım. kafa karışıklığı olmasın diye vazgeçtim. ama aklımın bir köşesinde duruyor.
canım kadın doğum uzmanı. zaten iyi bir kadın doğum uzmanı bulman gerekiyor bu konuda.inşallah canım bulabilirim.branşıne bu doktorun.eşim kayserili.kayınvalidemler orda oturuyo.
burda bulamazsam bu doktoru oraya gitmeye çalışırım.şimdi nette biraz araştırayım bu doktoru.çok sağol canım ilgine.allah razı olsun
demek benim dediğim de doğruymuş. yaşla ilgisi olmasaydı neden bizler ilk çocukda problem yaşamadık. ahh bu iş ti kariterdi derken kendimize ne etmişiz haberimiz yok.selam ben 3. düşüğümden sonra ankara hacettepedeki osman özcebeye gitmiştim prof orda bu soruyuda sordum ilk bebeğimde benim hiç problem olmamıştı dedim oda tamamiyle yaşla alakalı 19 yaşınla 30 bir değil dedi ozaman ki hücrelerle şimdiki bir değil dedi
canım sonucu genetikten aldım ama çoğu arkadaş hemotoloğa gitmiş.hemotoloğa da mı gitsem.
pes edemem.eşim müsade etmez çok istiyo.üzülüyor da.
ama yoruldum sanki.evet bu sayfayı okuyodum sürekli.benzer arkadaşlar var benimle.ona şaşırdım zaten benim doktorlar önemli değil diyo.sadece folikasit veriyo.ama burdaki arkadaşlar hep iğne kullanıyomuş.çok sağolun canım araştırcam doktorları,inşallah iyi bir doktora denk gelitrim.doktorçok önemli yaa
demek benim dediğim de doğruymuş. yaşla ilgisi olmasaydı neden bizler ilk çocukda problem yaşamadık. ahh bu iş ti kariterdi derken kendimize ne etmişiz haberimiz yok.
bence hematolojiye git bu sonuçlarınıda götür. bilmiyorum tekrar bakılsın istermisin istemezmisin aynı değerlere ama. ben ne yaptığımı anlatıyım. genetikte bakılan sonuçlarımı da gösterdim. bakılması gereken başka neler varsa hepsine baılmasını istiyorun dedim. biraz da zor ikna ettim aslına bakarsan. belki ikna olmalarında kan sonuçlarımı göstermem etkili olmuştur. bir de tavsiyem 3 düşük (kalp durması) oldu de. ondan sonra sonuçlarınla dr a gidersin. ben öyle yaptım sonuçlarımı aldım, onlara göstermedim bile. sonra dr uma gittim, burda çok araştırdım, aklıam yatan dr a gittim ve daha sonuçlarımı göstermeden, durumumu anlatırken, sende kan pıhtılaşması var iğne kullanacaz, diyet yapacaksın dedi) sonra sonuşlarımı gösterdim. gülümsedi. durumu daha anlatırken bildi yani. gel de bu dr a güvenme. inşallah böyle bir dr bulursun. nazifeyle görüş. nazka nicki onun dr uda iyi.
canım sonucu genetikten aldım ama çoğu arkadaş hemotoloğa gitmiş.hemotoloğa da mı gitsem.
pes edemem.eşim müsade etmez çok istiyo.üzülüyor da.
ama yoruldum sanki.evet bu sayfayı okuyodum sürekli.benzer arkadaşlar var benimle.ona şaşırdım zaten benim doktorlar önemli değil diyo.sadece folikasit veriyo.ama burdaki arkadaşlar hep iğne kullanıyomuş.çok sağolun canım araştırcam doktorları,inşallah iyi bir doktora denk gelitrim.doktorçok önemli yaa
bende homozigot var bugün fsh hormonuna baktırmakiçin yeni bir doktora gittim benimm mutasyon homozigot onu söyledim folata bakalım bir dedi birde sadece folik asit yeterli sana dedi şoklardayım kardeş senin gibi bakalım öğlen 3 te yine gidcem birde 3 ay önceki fsh 7 di geçen ay fsh 19 çıktı 3 ayda bukadar yükselirmi bakalım bu agün yine baklıdı sonucu 3 te alcam
bende homozigot var bugün fsh hormonuna baktırmakiçin yeni bir doktora gittim benimm mutasyon homozigot onu söyledim folata bakalım bir dedi birde sadece folik asit yeterli sana dedi şoklardayım kardeş senin gibi bakalım öğlen 3 te yine gidcem birde 3 ay önceki fsh 7 di geçen ay fsh 19 çıktı 3 ayda bukadar yükselirmi bakalım bu agün yine baklıdı sonucu 3 te alcam
her doktor kendi bildiğini yapıyo geçiştiriyor baksana canım.ben de şaştımkaldım.inşallah önemli bişi çıkmaz.
iyi bidoktor şart bu konuda onu anladım inan
buryukum bazi doktorlar bu kan pihtilasmasi isini hafife aliyo ama hicte öyle degilll bence cok tehlikeli bi hastalik ne zaman ne yapacagi bbelli olmuyo ...
evet hayalim.daha çok üstüne düşcem.bana düşüklerimin kesin sebebi bu gibi geliyo.diğer tahlillerde düşüğe sebep olcak bişey yok.tehlikelimiş ummadığım kadar:26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?