Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Şenay sen coraspini her gün mü kullanıyorsun yoksa iki günde bir mi? Şimdi farkettim de, doktor bana günaşırı yazmış ama ben her gün içiyordum da, emin olamadım.
canım bana hergün verdi. pazartesi-cuma becozime c forte, cumartesi 5mg folbiol, hergün coraspin sen nasıl kullanıyosun?

canım bana hergün verdi. pazartesi-cuma becozime c forte, cumartesi 5mg folbiol, hergün coraspin sen nasıl kullanıyosun?

Canım bana da pazartesi-cuma bemiks c, çarşamba folbiol ve gün aşırı coraspin verdi. Ama coraspini her gün kullanıyordum. Sanırım yanlış anlamışım. Gün aşırı dediği için bir gün arayla mı kullanmam gerekir acaba?

evet canım. önceki gidişimde bana da aynı şekilde gün aşırı demişti. sonra kan tahlillerim çıkınca hergün kullanacaksın dedi. protein c düşük çıkmış da. senin protein c aktivitene bakıldı mı canım kaç çıkmıştı.

Canım protein c'ye bakıldı ama ben sonuçları göremedim. Direk bilgisayar üzerinden baktı doktor sonuçlara. Onun için bilemiyorum maalesef ama gün aşırı dediğine göre bundan sonra bir gün arayla kullanmalıyım sanırım o zaman.

demek sonuçlarını çıktı olarak vermediler. ama neden yaa. belki başka bir dr. a daha göstermek istersin. neden vermiyolar ki. demekki bundan sonra vermeyecekler sonuçları. evet canım nasıl diyorsa o şkeilde kullan. demekki enin sonucun bana göre daha iyi çıkmış. ama şu güzel demekki sinan hoca ezberden konuşmuyo. kan tahliline bakarak sana göre bir tedavi uyguluyor. bu da güzel bişey.

Evet canım ya. Ben de sonuçlarımı almayı istedim ama "vermiyoruz, doktorun bilgisayarında direk görülüyor" demişlerdi. Aslında keşke elimde de olsa. En azından ben de takip edebilirdim bazı şeyleri

Evet o güzel canım. Herkesin en ufak ayrıntısını bile dikkate alıyor demek ki. Umarım sonuçları da güzel olur.

umarım. inşallah emeklerimiz boşa gitmez. diyet nasıl gidiyor. neler yiyorsun gün içinde. hiç kaçamağın oldu mu? şimdi emine ve vildan bana çok gülecekler ama bu hafta ben de kaçamak yaptım. bu hafta görümcemler misafirdi. antepten. ben baklava severim diye fıstıklı antep sarma baklavası getirmişler. onların ısrarıyla bir ısırık yedim. o da yarım dilim ediyor. onun vicdan azabını yaşıyorum. geçen hafta da yanlışlıkla haşhaş yemiştim umarım diyetimi etkilemez.

Canım ben de diyete uymaya çalışıyorum ama benim de bu hafta sonu günüm vardı. Dayanamayıp bir kaç kaçamak yaptım ben de Onun dışında bire bir olmasa da uymaya çalışıyorum. Yani mesela bazen öğlen verilen diyetteki gibi yiyemiyorum ama akşama tamamlamaya çalışıyorum. Ama baya zor oluyor benim için Çünkü ben et, tavuk ve çikolata yemeye bayılırdım. Şimdi sürekli onları canım çekiyor. Hiç kaçamak yapamayım diye evdeki önceden kalan tüm çikolata ve abur cubur stoklarımı da annemlere ve arkadaşlarıma verdim :) Üç aşağı beş yukarı uymaya çalışıyorum bakalım :) Ama o yediğin andaki vicdan azabı çok kötü oluyor ya, sırf onu düşünerek kendimi engelliyorum. Onu yaşamaktansa yeme daha iyi diyorum kendi kendime ben de :)

Benim 11 çıkmıştı.

Sinan hoca hamile kalınacağı dönemde homosistein değerinin 10 nun altında olmasına çok önem veriyormuş.. çünki bizim kan pıhtılaşmasına oluşturan değer bu değer galiba oyüzden sürekli kontrol altında tutulması lazımmış... bunuda daha çok diyetle 10 altında tuta biliyormuşuz....bunun hakkında bilgisi olan varmı

canım ben de sinan hocaya gidiyorum ama ilk senden duydum. benim hiç diyet yapmadan sonucum 9.13 çıkmış. ayrıca yine hiç diyet yapmadan bundan önce yapılan kan tahlilimde en son düşüğümde hamile iken gittiğimde homosistein 6.66 çıkmış. aslında buna göre daha iyiymiş. ama sinan hoca o zaman da karaciğer enzimlerime bakarak karaçiğerimde kan pıhtısı olduğunu ve bebeğin bu yüzden düştüğünü söyledi. anladığım kadarıyla homosistein tek başına sonuç vermiyor. çünkü 6.66 ya bakarak konuşsa sende pıhtılaşma yok derdi.

canım ne güzel haberlerle gelmişsin. inşallah sonunu da getirirsin böyle. bak doğurunca ayrılma aramızdan haaaa. bize hadi kızlar gayret. umutsuzluk yok diye gaz vereceksin. napalımmm

sağolun kızlar inşallah sonuda iyi biterde hepinize umut olurum. süre azaldıkça korkmaya başladım iyice bişey olursa diye. doğum yapıncada girerim fırsat buldukça oğluşumdan. hepinizin doğum hikayesini okuyacağım inşallah

evet tek başına çağre değil ama bizde tedavinin naıl gittiğine bir gösterge bende sinan hocaya gidiyorum. birde ben bunu onun yanında onunla birlikte tez, programlar hazırlayan diyetisyen tuğba hanımla konuşma imkanı bulmuştum bu konu üzerinde sinan hoca ve tuğba hanım kitapları var ama hepsine ingilizce bende sance bir tane türkçe yazılar var sinan beyin ve tuğba hanımın bunuda tuğba hanımla konuştuğumuzda öğrenmiştim....

oo ne diyor tuğba hanım bu metionin ve folikasitten fakir diyet işe yarıyormuymuş her hastada ellerinde bu konuda veri varmıymış. sen baya bilgilisin bu konuda o zaman. başını ağrıtmazsam sana sorabilirmiyim

oo ne diyor tuğba hanım bu metionin ve folikasitten fakir diyet işe yarıyormuymuş her hastada ellerinde bu konuda veri varmıymış. sen baya bilgilisin bu konuda o zaman. başını ağrıtmazsam sana sorabilirmiyim

yani her hastaya göre diyet hazırlıyorlar. ilk başka benim homosistein değerime diyetisyenim sormuştu ve ona göre bir diyet düzenlemeye çalıştı... ve o diyete uymaya çalışıyorum... ki bu diyetler bizim izin ciddi önem taşıyor... bizim tedavimizin bir parçası ve bizim gibi kişilerin doğumdan önce doğumdan sonra bu diyetlere yeteri kadar uymamız lazım.. bu diyete tuğba hanım hamile kalmadan 4 ay önce başlamanın yararı olduğunu ama hamileyken bu diyete yüzde yüz uymamız lazım... ben mesala ilk başta başka bir doktora gidiyordum sonra sinan hocayı ayarlayıp gittim. ama sinan hocanın yanından çıktığımda çok ciddi hastalığım olduğunu bende kan pıhtılaşmasının ciddi bir boyutta olduğunu söyledi hatta ilk çıktığımda yanından sanki yakın bir zamanda ölücekmiş gibi hissettim
ve hemen ardından hemotolji bölümüne gittim şuan hayatımda üç tane doktor var kadın doğum, hemotoloji ve diyetisyen... hemotoloji uzmanım bana hamile kalınca hemen geliceksin dedi....

emine canım 100 lem yelid okudum. kusura bakma canım önce adet sonra bu rahim filmi yüzünden ancak başlayabildim. allah kabul etsin dualarımızı

anladım canım. sen o zaman tuğba hanıma özel olarak gidiyorsun anladığım kadarıyla. bana sinan hoca 3 ay boyunca metionin ve folikasitten fakir diyet verdi. benim şu an 1 ay 10 gün falan oldu bu diyete başlayalı. ben de mayıs 15 gibi sinan hocaya gideyim diyordum. o zaman da 2 ay olmuş olacak. yani o zaman gitmemin pek anlamı yok işe yaramaz o zaman. ama ben sabırsızlanıyorum bir de o zman gtmezsem 3 değil belki ben tekrar gidene kadar 5 ay yapmak zorunda kalacağım. canım ben hematolojiye göründüm. ama bana 0,6 clexane dedi. sinan hoca 0,2 kullandırıyo hastalarına. bu çelişki nasıl olacak. senin hemetolog ne dedi. eğer bir çelişki olursa hangisinin dediğini yapacaksın. bir de bilmediğim için soruyorum hiç düşüğün oldu mu? ve sinan hocaya ne zaman gittin ne zamandır diyet yapıyorsun. (çok oldum galiba=)

arkadaşlar aranızda Homosistein değerini ölçtüren varmı.... ve kaç çıktı
benim 5 küsür çıkmıştı.

şenaycım ben bi 5 10 dakikaya geliyorum.... gelince sordukların hepsine cevap vericem... ki galiba seninde mutasynlarımız aynı benim 4 gende mutasyon var gelince yazıcam hangileri olduğu hemen geliyorum... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…