- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
canım sen doktorunmu değiştiriyosun ne için istedi bu tahlili geçmişte yazdın da ben mi kaçırdım acaba
aynen öyle canım inşallah yararını görürüzde çabamız boşuna gitmez eşim benle galga geçiyo 9 ayın sonunda kalbura döneceksin diye ben dayanamazdım diyo yeterki rabbim bebeğimi nasip etsin
hepimize inşallahhh...
büyük ihtimal sağlıksıdır canım yada progesteron eksikliğide olabilir yoksa kan pıhtılaşmaında kanamayla düşük olmuyo kalbi duruyor bebeğin
anladım canım iyi dr bulalım derken allak bullak oluyoruz ben o yüzden hiç doktorumu bırakmak istemedim işte inşallahh böyle devam eder
dr bakilmasi gereken tek bir seye bakilmamis.ona da baktitalim dedi.o da yazdigim tahlil.ondan baska toxo,rubelle,tsh,aclik kan sekeri gibi bazi tahliller istedi gebelik oncesi icin.iste onlari yaptirip goruscem tekrar dr la.
öylemiiama benim bes hamileligimdede hep kanamali basladi kanamaylada bittiii:26 zaman benimkiler pihtilasmadan degilmiydikii:44:kalp durmasida olmadi hicc mesala 3 .hamileligimde 15.haftaya gelmistimm..ikili testi ense ölcümü yaptirmistim cok güzeldii.. ama yine kanamayla evde dogum yaparak kaybettimm:26:bu isler cok zor yaw kafamiz karisiyooo:44::44::44:
ben iğneyi göbeğimden yapıyorum da bugün iğne yaptığım yer acıyor normal mi bi sakıncası olur mu yani damara falan gelirse bi zararı oluyo mu?
öylemiiama benim bes hamileligimdede hep kanamali basladi kanamaylada bittiii:26 zaman benimkiler pihtilasmadan degilmiydikii:44:kalp durmasida olmadi hicc mesala 3 .hamileligimde 15.haftaya gelmistimm..ikili testi ense ölcümü yaptirmistim cok güzeldii.. ama yine kanamayla evde dogum yaparak kaybettimm:26:bu isler cok zor yaw kafamiz karisiyooo:44::44::44:
canım rahim ağzı yetmezliği filan olabilir pıhtılaşmadan genellikle bebein kalbi duruyor
emine canim o baktiracagin sey sanki bana antifosfolid sendromu gibi geldii:44:öyle bisey yaziyomu testteee:44:
senin mutasyonlar neydiki.suan telden giriyorum.ilk sayfa tam gorunmuyor telde.sen hep kanamayla dusuk mu yaptin?kac haftalardi.benim 15 haftalik kaybim var.alti haftalikken cok ypgun kanamam olmustu ve sonra duzelmisti.ikili testim falan cok iyiydi.ama kalbi durdu.acaba senin baska bir seyin mi var?
baska birsey yaxmiyor canim.bir arkadas bagisiklikla ilgili demisti.
beta 2 glikoprotein 1 antikoru igg-igm yaxiyor sadece.nette bunu arattim.bir yazi buldum.tekrarlayan dusuklerde uc grup tahlile bakilir falan gibi birseyler yaxiyordu.biri bu benim yaxdigimdi.biri de sanirim senin yazdigin.anlamiyoruz iste.ne biliyim eksik sey kalmadin neyse yaptiriyim onu da.
kiscem benim mutasyonlarr söyleee:26:
pa1 homozigot
faktör 13 heterezigot
faktör 2 heterezigot
ace homozigot..
bende mhrf hic yok en zor ve nadir rastlananlar var bakiyorumdaaa:26:
ilk kaybim 8.haftadaydi ama o mol gebelikti neyse dedik...
ikinci 7.haftada bebegi kalp atisi gördükk cok kanamayla gitti..o zaman pihtilasma bilinmiyodu hic bisey kullanmiyodumm...bundan sonra yaptirinca yukardakiler bulunduuu....
ücüncü yine leke ve kanamayla basladi 15 haftaya gelmistik bi umuttu ama yine kaybettimm asiri inanilmaz kanamam olmustu hastanedeye gittim bebek cok hareketliydi yasiyodu orda kalmadim eve geldim iki saat sonra dogum baslamis bilmiyodum siddetli dayanilmaz agrilar sonucumda bebek elime geldiii0,2 fragmin kullanmistim bide aspirinn..bunda ikili testim ense ölcümü cok güzeldiii..
dördüncüyü keseyi bile görmedenn 5 haftada kaybettim..aspirin fragmin 0.3 kullanmistim günde bi defaaa
besinci yilbasi günü kaybettim yine 8.haftada tek yumurta ikiziydi.kalp atisi ne vardii..yine kahverengi sonu kanamyla biten bi hamillelikti....bunda 0.3 ml olmak üzere günde iki defa ve aspirinn...yani hic kanamasiz bi hamilleigim olmadi benimmm...
benim lekeler kanamlar hic kesilmiyo naparsak yapalimm.progesteronu en yüksek dozda günde 6 defa alttan aliyodumm...yatmaya calisiyodum ise gitmiyodumm..olmayinca olmuyo..yaptirmadigim sey kalmadii..histereskopi yaptirdim .kromozomlara bakildi...lupus romatizmaya baktirdim..rahim agzi ölcümü yapiliyodu..bagisiklikta bisey yok...tiroid normal baska ne var bilmiyorum cok ümitsiz vakayim ya benn..doktorlarda caresizz....tam 4 hemotolojiye gittiim acaba ne yapabilirler diye.hamilleliklerimde inr aptt d.dimer herseye bakiliyoo ona göre igne ayarlaniyoo yine olmuyoo..bilmiyorum artikk sadece caresiz oldugumu biliyorum baskada bisey bilmiyorummm kiscemmm
canim yas cok uzuldum inan.
ozellikle 15 hsfta olan icin.benim de ayni haftaoldugu icin cok etkilendim.yasiyormusta....
histeroskopi diycektim sma onu da yaptirmissin.kortizonu kim verdi.ne icin verdi.bana da bir dr dedi onu ama ben de sicak bakmadim ona.
yaplmasi gereken herseyi de yaptirmisdin ne diyeyim.hangi sehirdesin dr un kim.
Merhaba arkadaşlar ben iki seneye yakındır bebek istiyorum. bu süreçte bir defa kimyasal gebelik yaşadım oda ocak ayında bütün hormon tahlillerim yapıldı. aynı zamanda haşimato tirodi hastasıyım ama tiroit hormonlarımda ilaçlarımla düzene girdi. en son mthr C677 heterozigot olduğu çıktı. doktora gösterdiğimde ise hamile kaldığımda bebek kesesi oluştuğu an itibariyle gebelik süresince iğne olmam gerektiği söylendi ama gebelik öncesi herhangi birşey vermedi. sizce normalmi. aspirin felan kullanmak gerekmiyor mu? sadece folikaside devam etmemi söyledi. yardımcı olursanız sevinirim.
gecmis olsun canimm...bizlere doktoru verende var aspirini kendiliginden kullananda varrrrryani zarari yok biz gibi hastalarda aspirininnn alip simdiden yutabilirsin en azindan biraz kanin incelirrrrr [/QUOTE
aslında bende öyle düşünmeye başlamıştım. birde günde bir bardak kefir içmemi söyledi. kefiri bugün aldım. olmazsa eczaneden bir bebe aspirini alıp kullanayım. dediğin gibi ne zararı olabilir ki değil mi. birde zaten ilk kimyasal gebelikte bebek tutunamadan düştü. tutunamayan bebek nasıl kese yapacak diye düşündüm.
saol kiscemmmbenimki yasiyodu son ana kadar 15 haftadaki olan bebegim ama yine nasip degilmisss.. canim yaptirmadigim baktirmadigim sey kalmadi bildigim kadariylaaa..:26:kadin doktorum kortizona cok sicak bakmiyooo hemotoloji doktorum önerdii...bide gecen antifosfolid senromuna baktirmaya gittigim prof önerdi..kendisi hem hemotoloji doktoru hem ic hastaliklari hemde romatizmaya neye bakan bi doktorduuu oda bi denenmeli dedii...bilmiyorum denesemmi denemesemmii..kötü olan arastirdim kullana annelerde seker hastaligina neden oluyomuss..hemde ömür boyu insülün kullanmaya neden oluyomuss..of faydasi olacagini bilsem napim kullanirim bi bebegim olsun diye ama olmazsa faydasi, yaninda bide seker hastaligine neden olursa iste bunu kaldirabilirmiyim bilemiyorummm:26:ben almanyadayimm kiscemm..hani öyle kücük bi yerde degilim berlindeyim cok doktor imkanim var gidiyorum ama derdime care olan cikmadi malesefff..nasip olmayinca olmuyooo bi diyet kaldi onuda sizlerden duydum burdakilerden öneren cikmadi hicccc....insalalh sizler faydasini görürseniz kendimce onu uyguluycam bideee:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?