- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
gecmis olsun canimm...bizlere doktoru verende var aspirini kendiliginden kullananda varrrrryani zarari yok biz gibi hastalarda aspirininnn alip simdiden yutabilirsin en azindan biraz kanin incelirrrrr [/QUOTE
aslında bende öyle düşünmeye başlamıştım. birde günde bir bardak kefir içmemi söyledi. kefiri bugün aldım. olmazsa eczaneden bir bebe aspirini alıp kullanayım. dediğin gibi ne zararı olabilir ki değil mi. birde zaten ilk kimyasal gebelikte bebek tutunamadan düştü. tutunamayan bebek nasıl kese yapacak diye düşündüm.
aynen kiscem al kullan günde bi defa faydasi olur bencekefir iyimiymis doktor pihtilasma icinmi tavsiye ettiii öyleyse bende icim barii
ne diyecegimi bilemexim canim.gerekli olan herseyi fazla fazlayaptirmissinsanki.elimizden baska sey gelmiyor.bilmiyoruz dogru tedavi hangisi?dr lar da bilmiyor.olan bizim canimiza oluyor.umarim dogru tedaviyi veren dr u bulursun canim. ben son gittigim dr a sordum kortizonu onermedi.ama aklimin birkosesinde bu da bulu acak.bir dr kortizon demistibir de onu denerim derim.ama umarim buna ihtiyac kalmaz.allah yardimcin olsun.
Merhaba arkadaşlar ben iki seneye yakındır bebek istiyorum. bu süreçte bir defa kimyasal gebelik yaşadım oda ocak ayında bütün hormon tahlillerim yapıldı. aynı zamanda haşimato tirodi hastasıyım ama tiroit hormonlarımda ilaçlarımla düzene girdi. en son mthr C677 heterozigot olduğu çıktı. doktora gösterdiğimde ise hamile kaldığımda bebek kesesi oluştuğu an itibariyle gebelik süresince iğne olmam gerektiği söylendi ama gebelik öncesi herhangi birşey vermedi. sizce normalmi. aspirin felan kullanmak gerekmiyor mu? sadece folikaside devam etmemi söyledi. yardımcı olursanız sevinirim.
Evet canım kan pıhtılaşma testini yaptıralı üç haftaya yakın oldu. ama dr. izinde olduğu için bugün gösterebildim. günde bir bardak kefir içmemi söyledi. oda iyi gelir dedi. folikaside devam et adetin 4-5 gün geçince gel adeti gebelik varsa kese oluşmaya başlamışsa iğne olmaya başlayacaksın dedi. senin problemin nedir yasak hayal gebelik varmı? okadar çok form okudum ki burda şimdi bu konunun her sayfasını okumadan direk yazdım bugün tairhli konuşmaları görünce artık okumaktan araştırmaktan sıkıldım.
kefir cok faydali demekki pihtilasmayada iyi geliyooobenimde pihtilasmam var kiscem.. bes hamilleligim oldu hepsini kaybettim hic bebegim yok maleseffff igne oluyorum yine kaybediyorummm:26:5 ay önce ikizlerimi kaybettim simdi bekliyorum hazir degilim yeni bi hamilleligeeee benim pihtilasma faktörleri biraz daaha agir seninki sükür en hafifinden inslalah ignenin faydasini görürsünnn
Canim vurmak istememe degilde zor vurma caninin daha cok acimasi oluyor., bazen 1 igne icin 4 delik actigim oluyor batmiyor batsa ilerlemiyor bu sefer cikarip baska yere deniyordum.ben bacagada vuruyorum.,,.maşallah kızımıza arada o kadar yaramazlık olur alış annesi.canım zaten anladığım kadarıyla dr değilde eczacılar daha iyi biliyo neye göre oldunu doktorun bana ilk yazdığı raporda katılım payı vardı ama 9 kutu ya kadar alabiliyodum eczacı tanıdıktı bi deneyelim dedi bizde dedik bi görüşün olursa olur olmazsa önemli değil diye eczacı söyledi dr da ona göre değiştirdi doktorla iyi iletişim kurmuştuk işe yaradı olmasada önemli değildi yeterki şifa olsun bebeklerimize canımiğne hiç sıkıntı veriyomu yani zaman ilerledikce yapmak istememe gibi bi durum oluyomu çok merak ediyorum
Bugun 107.olduorasi oyle.gecen elif hesaplamisti yaptigi igneleri ve kalan igneleri.105 yspmis 150 kalmisti sanirim.napalim.kalbura doncez artik.raziyiz herseye.
allah beterinden sakinsin
ben iğneyi göbeğimden yapıyorum da bugün iğne yaptığım yer acıyor normal mi bi sakıncası olur mu yani damara falan gelirse bi zararı oluyo mu?
Canim korkma normal bazen damara gelince morarma bile oluyo zamanla alisiyosun bebisimiz icin deger...
inşallah yasakhayal rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin. rabbimde sana şifa versin. evet kefir çok faydalı bencede bir zararı olmaz sana içebilirsin. rabbim yardımcımız olsun.
tşk. ederim eoe aslında bu doktoruma beş aydır gidiyorum. daha önceki dr. eşimin sperm tahlillerine kötü aşılama yada tüp bebek sizinki demişti. bu dr. tam tersini söyledi normal dedi. üstüne ilk başladığım ay kimyasal gebelik geçirdim. ondan sonrada diğer testlerimi yaptı. kimyasal gebelikte beşgün günüm geçti ve kanama ile bebeğim tutanamadan gitti. bir gün önce test yaptım pozitif çıktı ertesi gün kanama başladı. kese oluşmadanda birşey ypaamayız dedi ve dr. beni eve gönderdi. şimdi ise kan pıhtılaşması var dedi genetim merkezindeki dr. ise bana değerlerimin normal olduğunu söyledi. ama dr. iğne olacaksın dedi ve öncesinde kefir haricinde ve folikasit haricinde birşey vermedi kafam karıştı.
kiscem benim mutasyonlarr söyleee:26:
pa1 homozigot
faktör 13 heterezigot
faktör 2 heterezigot
ace homozigot..
bende mhrf hic yok en zor ve nadir rastlananlar var bakiyorumdaaa:26:
ilk kaybim 8.haftadaydi ama o mol gebelikti neyse dedik...
ikinci 7.haftada bebegi kalp atisi gördükk cok kanamayla gitti..o zaman pihtilasma bilinmiyodu hic bisey kullanmiyodumm...bundan sonra yaptirinca yukardakiler bulunduuu....
ücüncü yine leke ve kanamayla basladi 15 haftaya gelmistik bi umuttu ama yine kaybettimm asiri inanilmaz kanamam olmustu hastanedeye gittim bebek cok hareketliydi yasiyodu orda kalmadim eve geldim iki saat sonra dogum baslamis bilmiyodum siddetli dayanilmaz agrilar sonucumda bebek elime geldiii0,2 fragmin kullanmistim bide aspirinn..bunda ikili testim ense ölcümü cok güzeldiii..
dördüncüyü keseyi bile görmedenn 5 haftada kaybettim..aspirin fragmin 0.3 kullanmistim günde bi defaaa
besinci yilbasi günü kaybettim yine 8.haftada tek yumurta ikiziydi.kalp atisi ne vardii..yine kahverengi sonu kanamyla biten bi hamillelikti....bunda 0.3 ml olmak üzere günde iki defa ve aspirinn...yani hic kanamasiz bi hamilleigim olmadi benimmm...
benim lekeler kanamlar hic kesilmiyo naparsak yapalimm.progesteronu en yüksek dozda günde 6 defa alttan aliyodumm...yatmaya calisiyodum ise gitmiyodumm..olmayinca olmuyo..yaptirmadigim sey kalmadii..histereskopi yaptirdim .kromozomlara bakildi...lupus romatizmaya baktirdim..rahim agzi ölcümü yapiliyodu..bagisiklikta bisey yok...tiroid normal baska ne var bilmiyorum cok ümitsiz vakayim ya benn..doktorlarda caresizz....tam 4 hemotolojiye gittiim acaba ne yapabilirler diye.hamilleliklerimde inr aptt d.dimer herseye bakiliyoo ona göre igne ayarlaniyoo yine olmuyoo..bilmiyorum artikk sadece caresiz oldugumu biliyorum baskada bisey bilmiyorummm kiscemmm
merhaba arkadasım...1 kutuda kac tane clexane var merak ettim...bu arada cok pahalıymıs...ama bebeklere deger bence...ALLAHIM yeterki meleklerimizi bize göndersin...onlar icin deger...
Allahım yardımcımız olsun canım Allahım sağlıklı hayırlı evlat versin hepimize inşallah ben bir kez yaşadım düşüğü ama çok zor ya sen beş kez yaşamışsınbeş kez aynı acı Allahımm inşallah sağlıklı hayırlı evlat verir sana ve hepimize cennette 5 meleğin var ama inşallah kucağında da olur kaç tane istiyorsan Allahım ol dedikten sonra olur inşallah. derdine çare olan bir doktorla karşılaşırsın inşallah.
kanı sulandıranlar: 1 limon ve maydanoz yiyin 2- yemeklerde sarımsak kullanın çiğ olarakta yiyin 3-zencefil için 4-bol bol su içmek lazım tabiiki de
yaptigim bir arastirmaya gore pihtili kadim dogumculari kaca ayriliyor buldum:))
igne kullanduran ve kullandirmayan olarak kendi aralarinda once ikiye ayriliyorlar.
igne kullandiranlar ise; kendi aralarinda adet gunu igneye baslatanlar, iliski yasadiktan sonra baslatanlar, testte pozitifi gorur gormeze baslatanlar, keseyi gorunce baslatanlar,kalp atimini alinca baslatanlar, 10 hafta basladogi igneyi biraktiranlar,kanama olunca aspirin ve igneyi biraktiranlar, kanam olunca aspirini birakip igneye devam ettirenler,igne ve aspirini kanamaya ragmen biraktirmayanlar, haa bir de ilk saydigim.igneye baslatan gruplarindakileri adpirin kullandiran, kullandirmayan, ayni zamanda kortizon kullandirip kullandirmayan olarak degisik kombinasyonlar yaptigimizda sadece igne kulaandiran drlarin kendi aralarinda 1000 e ayrildiklarini gordum))
secin begenin bu drlar arasinda hangisinin tedavisi dogru???
günaydın arkadaşlar
öncelikle hepinize geçmiş olsun
bebişi olmayanlara allahım hayırlısıyla bi an önce nasip etsin inşalah
hamile olanların bebişini hayırlısıyla kucağına almaya nasip etsin inşalahh
kızlar ben de 17 haftalık hamileyim ve kan pıtılaşması olduğu ortaya çıktı. dün iğne olmaya başladım moralim çok bozuk iğneyi kendim yapmaya bile cesaretim yyok bebeğime bişey olacak diye çok endişleniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?