yaptigim bir arastirmaya gore pihtili kadim dogumculari kaca ayriliyor buldum:))
igne kullanduran ve kullandirmayan olarak kendi aralarinda once ikiye ayriliyorlar.
igne kullandiranlar ise; kendi aralarinda adet gunu igneye baslatanlar, iliski yasadiktan sonra baslatanlar, testte pozitifi gorur gormeze baslatanlar, keseyi gorunce baslatanlar,kalp atimini alinca baslatanlar, 10 hafta basladogi igneyi biraktiranlar,kanama olunca aspirin ve igneyi biraktiranlar, kanam olunca aspirini birakip igneye devam ettirenler,igne ve aspirini kanamaya ragmen biraktirmayanlar, haa bir de ilk saydigim.igneye baslatan gruplarindakileri adpirin kullandiran, kullandirmayan, ayni zamanda kortizon kullandirip kullandirmayan olarak degisik kombinasyonlar yaptigimizda sadece igne kulaandiran drlarin kendi aralarinda 1000 e ayrildiklarini gordum))
secin begenin bu drlar arasinda hangisinin tedavisi dogru???
çok geçmiş olsun ama şunu bil ve şükret ki çoook şanslısın en azından bizler gibi bebeğini kaybedip öğrenmedin pıhtılaşmanı. hiç iğnelerden korkma. incecik ucu var. çoğu zaman acımıyor bile. pıhtılaşmadan da korkma iğnelerle bebeklerini kucağına alan çok kişi var. merek ettiğim şey pıhtılaşmaya nasıl baktırdın genelde düşük olduktan sonra tahlil istenir. düşük yapmadan önce çoğumuz böyle bir hastalığın varlığından bile habersizdikgünaydın arkadaşlar
öncelikle hepinize geçmiş olsun
bebişi olmayanlara allahım hayırlısıyla bi an önce nasip etsin inşalah
hamile olanların bebişini hayırlısıyla kucağına almaya nasip etsin inşalahh
kızlar ben de 17 haftalık hamileyim ve kan pıtılaşması olduğu ortaya çıktı. dün iğne olmaya başladım moralim çok bozuk iğneyi kendim yapmaya bile cesaretim yyok bebeğime bişey olacak diye çok endişleniyorum
canım ya güldürdün benikendi aralarında mutabakata varamadılar. bir de diyet yaptıranlar var onu unutmuşsun :))
çok geçmiş olsun ama şunu bil ve şükret ki çoook şanslısın en azından bizler gibi bebeğini kaybedip öğrenmedin pıhtılaşmanı. hiç iğnelerden korkma. incecik ucu var. çoğu zaman acımıyor bile. pıhtılaşmadan da korkma iğnelerle bebeklerini kucağına alan çok kişi var. merek ettiğim şey pıhtılaşmaya nasıl baktırdın genelde düşük olduktan sonra tahlil istenir. düşük yapmadan önce çoğumuz böyle bir hastalığın varlığından bile habersizdik
yaptigim bir arastirmaya gore pihtili kadim dogumculari kaca ayriliyor buldum:))
igne kullanduran ve kullandirmayan olarak kendi aralarinda once ikiye ayriliyorlar.
igne kullandiranlar ise; kendi aralarinda adet gunu igneye baslatanlar, iliski yasadiktan sonra baslatanlar, testte pozitifi gorur gormeze baslatanlar, keseyi gorunce baslatanlar,kalp atimini alinca baslatanlar, 10 hafta basladogi igneyi biraktiranlar,kanama olunca aspirin ve igneyi biraktiranlar, kanam olunca aspirini birakip igneye devam ettirenler,igne ve aspirini kanamaya ragmen biraktirmayanlar, haa bir de ilk saydigim.igneye baslatan gruplarindakileri adpirin kullandiran, kullandirmayan, ayni zamanda kortizon kullandirip kullandirmayan olarak degisik kombinasyonlar yaptigimizda sadece igne kulaandiran drlarin kendi aralarinda 1000 e ayrildiklarini gordum))
canim benimm bu hastalik zaten karisik bi hastalik. doktorlar bile igne dozu konuusunda aspirin konusunda hem fikir degilllbi doktorun dedigi digerini tutmuyo bana iki hemotoloji doktoru aspirini vermedi kadin doktorumla en son bi ay önce gittigim prof yut dedii..kimisi igneyi hamile kalmadan kullaniyo kimisi kalp atisini görünce diyo kimi doktor test pozitif cikinca diyo..ben hamilelikten önce bi kullanim dedim hic bi doktor onay vermdi gereksiz dedi..hepimiizn inanki kafasi karisikkk.ben 3 yildir karisik dolaniyorum dahada dolanacam bu kesinn
canım burdan benim bir arkadaşım vardı nicki ravza sanırım 5 düşüğü var ve hep ilerleyen haftalarda oluyordu düşükleri en son gittiği doktoru rahminde perde olduğunu görmüş pıhtılaşmadan dolayı genelde ilerleyen haftalarda olmaz düşükler demiş ve kanamalı olmaz demiş sonra o perde alındı bide kanama başladığı zaman iğne kesinlikle bıraklımamalıymış 1 nisanda doğum yaptı o arkadaş kızı oldu
Kızlar hepinize merhaba... Ben de 3 gebelik kaybından sonra hayırlısıyla saglıkla oglumu kucagıma aldım. İlk kan pıhtılasması oldugumda dunya basıma yıkılmıstı hiç anne olamayacagımı sanıyordum.. Bu sayfaları karıstırıp hep bir umit arıyordm. Ama şimdi sukurler olsun oglum içerde uyuyor.. Belki benim gibi üzülenler ve umutsuzluga kapılanlar için yazıyorm sakın moralinizi bozmayın. Allah hepinizin yardımcısı olsun sağlıkla kavuşun bebişlerinize inşallah
canım ben daha raporu dün çıkarttım benim doktorada venöz yetersizlik yazmıştı o zaman katılım paylı çıkıyo ve kutu başına 12 tl ödüyosun eczacı söylemişti bana sonra kendisi doktoru aradı bi değişiklik yapıldı ve katılım paysız oldu onu daha çok doktordan ziyede eczacılar biliyo
merhaba canım...cok sevindim hamileligine...ALLAHIM İNSALLAH sag saglım bebegini kucagına almayı nasip eder İNSALLAHHHHHH...sen yazmıssın doktor onlıne yazdı raporu diye ama kopyasını alırım diye yazmıssın cok sevinirim eger buraya yazarsan senin raporda tam olarak ne yazdıgını...hamile degilimde olsun simdiden bilgi toplama amaclı yani :) tekrar hayırlı olsun canım bebisin :)
Canım teşekkür ederim moral ve destegin için bugün eşime yaptırdım ilk iğneyi. Zamanla alışirim inşallah. Allah hepimizin yardımcısı olsuncanım allahın izniyle bu haftaya kadar gelmişsin. inşallah bundan sonra da bebeğine bişey olmaz. iğnenin korkulacak bir tarafı yok. hazır enjektör zaten. göbek deliğinin 4-5 parmak ilerisinden deriyi kavrayarak batır ilacı enjekte et. sonuna kadar bastır. iğne kendisi çıkıyo zaten içinden. allah yar ve yardımcın olsun.
merhaba canım...cok sevindim hamileligine...ALLAHIM İNSALLAH sag saglım bebegini kucagına almayı nasip eder İNSALLAHHHHHH...sen yazmıssın doktor onlıne yazdı raporu diye ama kopyasını alırım diye yazmıssın cok sevinirim eger buraya yazarsan senin raporda tam olarak ne yazdıgını...hamile degilimde olsun simdiden bilgi toplama amaclı yani :) tekrar hayırlı olsun canım bebisin :)
amin canım Allah razı olsun darısı başınıza inşallahhh merak etme canım raporun fotokopisini alınca burda yazıcam ne olduğunu haklısın canım önceden bazı şeyleri bilmek daha iyi yoksa acemilik yapıyosun
amin canım Allah razı olsun darısı başınıza inşallahhh merak etme canım raporun fotokopisini alınca burda yazıcam ne olduğunu haklısın canım önceden bazı şeyleri bilmek daha iyi yoksa acemilik yapıyosun
aynen öyle bazen diyorum keske pıhtılasma oldugunuda önceden bilseydimböyle bi hastalık oldugunu bilseydim napar ne eder düsük yapmadan önce tüm tahlilere bakdırırdım ama böyle bir hastalık aklımın ucundan gecmedi oysa yıllardı bacak agrısı cekerim ben özelikle sag bacagımda yıllardır agrı cekerim...ve cok doktora gittim doktorlar hep dediki bacagımın biri 2 cm daha uzunmus ötekine agırlıgını veriyormus vujudum ve bu yüzden bacagım agrıyormus...damarlarım yerinden kopacak gibi agrılar girerdi benim bacagıma bir an gelirdi bacagımı kıbıldatamazdım oldugum yerde kalırdım bacagım yanardı hep bi sıcaklık olurdu sag bacagımda simdiki doktorum diyo cok yüksek ihtimalle pıhtılasmadan dolayı bunları yasamıssın lafı uzattım canım lafı nerden nere getirdim degilmi :) ama iste bu konuda bile acemilik yapdım keske bu rahatsızlıgımın arkaasında dursaydım genc bekar kızdım daha keske hastalıgımı bilseydim belki suan 5 aylık hamile olcakdım diye cok aklıma geliyor
Allah iyiliğini versin ama ne güzel de tespitte bulunmuşsun hakkaten doğru neye göre değişiyo anlamıyorum. tek bildiğim doktoruma diyet gerekip gerekmediğini sordum o mutasyonlara göre değişiyor dedi senin mutasyonunda öyle birşeye gerek yok dedi bilmiyorum artık öyle veya böyle hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallahhh...
çok geçmiş olsun ama şunu bil ve şükret ki çoook şanslısın en azından bizler gibi bebeğini kaybedip öğrenmedin pıhtılaşmanı. hiç iğnelerden korkma. incecik ucu var. çoğu zaman acımıyor bile. pıhtılaşmadan da korkma iğnelerle bebeklerini kucağına alan çok kişi var. merek ettiğim şey pıhtılaşmaya nasıl baktırdın genelde düşük olduktan sonra tahlil istenir. düşük yapmadan önce çoğumuz böyle bir hastalığın varlığından bile habersizdik
selmacim.mthfr mutasyonu olanlara diyet veriliyormus diye duydum.Allah iyiliğini versin ama ne güzel de tespitte bulunmuşsun hakkaten doğru neye göre değişiyo anlamıyorum. tek bildiğim doktoruma diyet gerekip gerekmediğini sordum o mutasyonlara göre değişiyor dedi senin mutasyonunda öyle birşeye gerek yok dedi bilmiyorum artık öyle veya böyle hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallahhh...
Kizlarr bugunu yarina baglayan gece hidrellezz bol bol dilek dilemeyii unutmayinn, bol bebislerr bizim olsunn:)
günaydın arkadaşlar
öncelikle hepinize geçmiş olsun
bebişi olmayanlara allahım hayırlısıyla bi an önce nasip etsin inşalah
hamile olanların bebişini hayırlısıyla kucağına almaya nasip etsin inşalahh
kızlar ben de 17 haftalık hamileyim ve kan pıtılaşması olduğu ortaya çıktı. dün iğne olmaya başladım moralim çok bozuk iğneyi kendim yapmaya bile cesaretim yyok bebeğime bişey olacak diye çok endişleniyorum
Carvelregret raporundaki teşhisi yazınca daha faydalı olacaktır ama ben daha önce burada bir arkadaşın yazdığını not almıştım, onu yazayım istersen. şöyle yazmış doktoru; "pulmoner embolizm akut kor pulmonale olmaksızın+gebelik durumu"
bu şekilde not almışım lazım olur doktora falan söylerim diye. ama arkadaşınkini de merak ettim benzer mi acaba diye!
bakalım o ne yazacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?