Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

acaba genellikle hangi mutasyondakiler yapiyoki:44:diyet yapan kislar aranizda pa1 ,faktör 2, faktör 13 olan varmiibende bunlar varda:26:bende heterezigotta var homozigottaa

canım sende herikiside olduğu için belki daha ağırdır doktorum öyle bişey söylemişti sanki bende sadece heterozigot var zor olan yanı normal hayatta da pıhtılaşma olması

EMİNE

selmacim.mthfr mutasyonu olanlara diyet veriliyormus diye duydum.

ben saat on ikiyi gecince hepinize dua ettim.allah kabul eder insallah.[/QUOTE]

valla kuzum çok ayrıntıyı bilmiyorum ama doktorum sana gerekmiyo dedi benim mutasyonlarım;

faktör V Leiden : heterozigot
faktör V 1299 : heterozigot

Son düzenleme:
Kızlarr geldim ben, sabah 6 itibariyle Ankara sınırlarına girmiş bulunmaktayım. Nasılsınız? Dün otobüste biraz okumaya çalıştım sizleri ama üyelik girmeyince karmakarışık çıktı bişi anlamadım, önemli şeyler varsa iletin.. :) Hepimize hayırlı haftalarrr...

Canım bu benim ikinci gebeligim.ilki 3 yıl önce düşük oldu daha doğrusu kalbi atmadığı için kurtaj oldum. Bu hamileliğimde de 8. Haftada kanama geçirdim o zaman gittiğim doktor beni bu konuda bilgilendirmedi. Hormonlardan.kaynaklanmis kanama dedi. Ama şimdi ben o kanamayı da bu duruma bağlıyorum allah a şükürki o zaman olmadı bişey. Sonra 2 hafta önce o doktoru değiştirdim şimdiki. Doktoruma kanamayı ve önceki düşük bebeği soyleyince. Bu testi istedi ve sonuç kan pıhtılasmasi çıktı.[/QUOTE]

Hangi testleri istedi arkadaşım?Yazarsan çok sevinirim..

herkese merhaba. umarım hepimiz için iyi ve güzel bir haftanın başlangıcını yapmışızdır. ben hala randevu ile uğraşıyorum. başladım yine telefon elimde.:)

hoş geldin canım. dinlendin kafayı dağıttın. iyi oldu. bu ne yaa herkes kafa dağıtmaya izmire gidiyor)bende mi gitsem.
olmaz anlatmam) okuyacaksın eski sayfalarıgünde yaklaşık 20 sayfadan 5 gün eder sana yaklaşık 100 sayfa
çok fazla değişik bir durum yok. ayetel kürsi okuyoruz. ben bir dr a daha gittim. beta 2 glikoprotein 1 antikoru igg-igm diye iki tahlil istedi. onlara baktırcam. bendeki değişiklik bu. başka bişi aklıma gelmedi.

bu sabah kırmızıları gördüm, aslında ne güzel olacaktı anneler gününde söylerim herkese diyordum
plan yapmayayım yapmayayım diyorum yine de yapıyorum yaa
neyse gelecek aylara artık...

Hayırlısı olsun canım. ne denir ki nasip kısmet.

Çok geçmiş olsun, Tüp bebekte zaten clexane kullandırmıyorlarmı sanki kullanılıyor diye hatırlıyorum ama. Sen kaçıncı ayda kaybettin. Recai Pabuçcuya belki bende gidebilirim tam araştırmadım bilmiyorum ama ismini duydum tvde çok gördüm. Sen önceki tüp bebeğini nerde yaptırdın??

Canım Allah sabır versin, eşinle yavrularınla anneler gününü kutlarsın hep inşallah.

elifçim iyi ki paylaşmışsın. duygulandım yaaa. hem annemi özledim uzaklarda şimdi. şimdi kendi anne olma özlemim kabardı. ben de anne olmak istiyorum..

Şenaycımm inşallah canım Allahım bizede nasip eder bu mutluluğu inşallah.

İşimiz Allaha kalmış yani canım:)))

Arkadaşlar merhaba...Ben 23 haftalık erken doğum yaptım..Rahim ağzı yetmezliğinden..Ardından ikinci hamilelikte sorun çıkmasın diye pıhtılşam testlerini yaptırdım..Trombofili paneli olanları yaptılar sadece.İçlerinde mthfrc677 t heterezigot çıktı..Diğerleri normal..İkinciye hamile kaldım ve doktorum kan sulandırıcı kullanmama gerek olmadığını söyledi..İlk hamileliğin 23 haftaya gitmiş dedi..Pıhtılaşma olsaydı gitmezdi dedi..Bunun üzerine 7.haftada kalp atışlarını duyduk..Herşey yolundaydı..Geçtiğimiz cuma 9 haftalık iken doktora gittiğimde kalbi durmuştu ve kürtaj oldum arkadaşlar...Üzüntümü hepiniz tahmin edebiliyorsunuzdur..

Elimden geleni yaptım ,testlerimi yaptırdım ama olmadı..Doktorum bundan sonraki hamilelikte kan sulandırcı iğne kullanıcaz dedi..Kan pıhtılaşması ile ilgili 25 test varmış.Bunları yaptırsak dedim..Pıhtılaşma çıkmayadabilir dedi..Ama şansa bırakamayız tedbir amaçlı da olsa kullanıcaz dedi..Kızlar şimdi ben çok korkuyorum..İğne olurum o sorun değil ama pıhtılaşma yoksa bende bana etkileri ne olur?Zararı varmıdır?Birde kan sulandırcı kullananlar normal doğum yapamıyormuş bu doğrumu?İğne yerine hap kullanılabilirmi?Hangisi daha az tehlikeli..Etrafta asprin içenleride duyuyorum..Neye göre iğne yada aspirin veriliyor?Kimi doktor 3 aydan sonra iğneyi bıraktıryormuş bu neye göre değişiyor?Birde diyetten bahsetmişsiniz.Beni aydınlatırsanız çok sevinirim..

Hoşgeldin canım,
Bizler aynıyız işte yeni bir hamilelik haberi geldi foruma, umarım devamını da bizler getiririz:)))Bizde başka haber yok, haberler sende, ne yaptın nerelere gittin, yiğenlerin nasıl:)))

Duamıza katılmak isteyen arkadaşlar gerçek isimleriyle, kaç adet okuduklarını yazabilirler

DUAMIZ
Yerleri ve gökleri yaratan Rabbim, senin her şeye gücün yeter sen diledikten istedikten sonra her şey ama her şey olur. Ya hayyu ya kayyum, ya zel celali vel ikram kapına geldim, senden diliyor ve dileniyorum, hakkımızda hayırlısıysa, sağlıklı ve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi, eşlerimizi baba yapabilmemizi, evlerimizin evlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerden ve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMED MUSTAFA(S:A:V)hürmetine, ............................................(okuyanların isimleri) ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum. İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN

Ayetel Kürsi Türkçesi:
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.
Ayetel Kursi Meali:
Allah… O’ndan başka İlah yoktur. Diridir, Kaimdir. O’nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. İzni olmaksızın O’nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O’nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O’na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.

NICK GERÇEK İSİM
elif5507 elif
*01as aslı
ceylinn38 zehra
senay079 şenay
slvy1987 selvi
sevinc007 sevinç
eoe emine 210
serap06_06 serap
rengarenk00 serpil
*nazka86 nazife 41
umud40 vildan
hildan hilal
muco509 emel
Eylül06 berna
slmeng selma
*AzraNur68 gül 120
06 kelebek neşe
*Şenayın arkadaşı gülin
hilbar hilal
mayd aycan 125
TOPLAM
DUAYA BAŞLAMA TARİHİ: 02.05.2013

zikirler ve dualar abdestsiz okunabilir. Eğer bir murat için okunacaksa dua ve zikirleri abdestli okumaya çalışılmalıdır denir. Ama hayızlı kadın Besmele, selavat-ı şerif, kelime-i tevhid, istigfar dualarını okur ve tesbih çekebilir. Sorun yoktur denir. Dua niyetiyle okunarak Rabbena, Fatiha, Rabbenagfirli gibi dualarda ezberden okunabilir.

Geçmiş olsun Bade, acın henüz çok taze aklında bir sürü soru var.Hepimiz aynı durumdayız ne yazıkki, şuna şükretki durumu geçte olsa öğrenmişsin. Evet kan sullandırıcı iğne kullanman lazım hamile kalır kalmaz. Aspirin genelde kullanıllıyor ama senin mutasyonun çok hafif o yüzden gerek görmemişler ki aspirin iğneye göre daha riskli, kanama yapabiliyor. Birde mthfr mutasyonlarda diyet yapılabiliyor bazı doktorlar öneriyor canım diyetin ayrıntıları sayfalarımızda var. Allah yardımcımız olsun, benim de mthfr 677 ve 1298 iki gende heterezigot mutasyon var diyet yapıyorum(yapmaya gayret ediyorum:))) ve hamilelikte clexane 0,4 kullanacağım. Sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

günaydın pıhtıcanlar umarım hepiniz iyisiniz bikaçgün yoktum hemen geçmiş yapayım inş. herşey yolundadır.hepinize güzel bir hafta diliyorum:)

evet canım çağ hastanesinde cvp biraz geç oldu ama taşınıyordum uzun zamandır giremedim

canım benimde seningibi mutasyonlarım mthfr bide faktör5 var benim doktorum diyet vermedi yapsammı acaba diyet?bide diyeti kanı cıvıltmak içinmi yapılıyo

Canım hayırlı uğurlu olsun bebek haberini paylaşmışsın. Rabbim sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin inşallahhhhh. Bu ay Mayıs, tüm bekleyenlere olsun inşallahhhhhhhhh..

dualamamız Şenay tarafından yapılmıştır . ağzına sağlık şenaycım. ben ayetel kürsi için liste yapıyorum.

Allahım kabul etsin inşallah.. duamız tamamlanmış kızlar. Okuyanın, dualayanın ağzına sağlık. Rabbim tüm sıkıntılarımızdan kurtarsın bizleri ve sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin..

Elifcim bunu okuyunca çok korkmuştum ama şükür sonraki sayfada iyi haberini aldık. Söyle o miniğe sık sık haberdar etsin kendinden, uyuyup kalmasın orda rahat rahat. Anne onu merak ediyor... Yeterki tekmelesin ama ses versin... Rabbim esirgesin canım.. Korktuklarımıza uğratmasın.

Hoşgeldin canım,
Bizler aynıyız işte yeni bir hamilelik haberi geldi foruma, umarım devamını da bizler getiririz:)))Bizde başka haber yok, haberler sende, ne yaptın nerelere gittin, yiğenlerin nasıl:)))

serapçım hoşgeldin canım. umarım izmir gezisi iyi gelmiştir. neler yaptın anlat bakalım. bizler aynıyız.

Hoşbuldukk kızlar. Valla güzeldi ama yorucu oldu dönüşümde. Gece bindik otobüse sabah indik ve ben hiç uyuyamam otobüste. Birde otobüsleri buzdolabı yapmaktan ne zevk alıyor bu kaptanlar bilmiyorum. dondum sabaha kadar nerdeyse. Gezdim dolaştım izmir ve deniz havası çektim bol bol içime. Özlemişim. Yiğenlerim iyiler birtanemde ablamların tayini çıktı çok üzüldü kızlar. Ha çıkan yer kötümü aslında gayet güzel bir yer Marmaris :)) Ama onlara sanki doğu gibi geldi, kızların okulu olunca ve Anadolu lisesinde seneye son sınıftı. Dersleri, arkadaşları, öğretmenleri herşeyi değişecek biraz üzüldük. Hayırlısı bakalım nasip işte herşey.
Şenaycım bu arada benim diyet güme gitti, ablam biz geliyoruz diye herşeyden yapmış hergünde yaptı. Ben yok yemem şenay kızıyor diyorum. Şenay kim diyor.....:)))))))))) Ünün oralara kadar yayıldı düşün artık. Ama boyoz konusunda sözümü tuttum sadece 2 tane yedim:))

Emine Özgür Derene gitmişsin. Çok pahalı dimi o. Aslında fiyat uygun olsa bende isterdim bir görünmeyi ona. O dediğin tahliller bende hiç yapılmadı ne ki onlar, yapılması gerekiyormuymuş. Öyleyse başka yerde bizde baktırsak yada doktorumuza söylesek. Sen bi sonuçlarını alda konuşalım olur mu.?

Vildan sen ne yaptın canım, gittinmi gideceğin doktorlara.? Görüşelim bir arada konuşalım uzun uzun.

canım benimde seningibi mutasyonlarım mthfr bide faktör5 var benim doktorum diyet vermedi yapsammı acaba diyet?bide diyeti kanı cıvıltmak içinmi yapılıyo

Bu diyeti mthfr genlerinde mutasyonu olanlara veriyorlar. Doktorum ayrıntılı anlatmıştı pek hatırlamıyorum teknik terimler kullanmıştı. Bu mutasyon vücudun folik asiti dönüştürememesine ya da kullanamamasına neden oluyormuş, İşte diyet bu sürece yardımcı olsun diye dışarıdan daha fazla metionin almayalım diye yapılıyor. hayvansal gıdalarda metionin varmış... Folik asit ve B12 takviyesi şart.
Kanı sulandırmak için iğne oluyoruz canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…