acaba genellikle hangi mutasyondakiler yapiyoki:44:diyet yapan kislar aranizda pa1 ,faktör 2, faktör 13 olan varmiibende bunlar varda:26:bende heterezigotta var homozigottaa
çok geçmiş olsun ama şunu bil ve şükret ki çoook şanslısın en azından bizler gibi bebeğini kaybedip öğrenmedin pıhtılaşmanı. hiç iğnelerden korkma. incecik ucu var. çoğu zaman acımıyor bile. pıhtılaşmadan da korkma iğnelerle bebeklerini kucağına alan çok kişi var. merek ettiğim şey pıhtılaşmaya nasıl baktırdın genelde düşük olduktan sonra tahlil istenir. düşük yapmadan önce çoğumuz böyle bir hastalığın varlığından bile habersizdik
Carvelregret raporundaki teşhisi yazınca daha faydalı olacaktır ama ben daha önce burada bir arkadaşın yazdığını not almıştım, onu yazayım istersen. şöyle yazmış doktoru; "pulmoner embolizm akut kor pulmonale olmaksızın+gebelik durumu"
bu şekilde not almışım lazım olur doktora falan söylerim diye. ama arkadaşınkini de merak ettim benzer mi acaba diye!
bakalım o ne yazacak...
günaydın arkadaslar...canım onu bende not almısdım...bruda her yazılanı not alıyorum bulunsunda o gün gelirse İNSALLAH birinden biri lazım olur :)
Kızlarr geldim ben, sabah 6 itibariyle Ankara sınırlarına girmiş bulunmaktayım. Nasılsınız? Dün otobüste biraz okumaya çalıştım sizleri ama üyelik girmeyince karmakarışık çıktı bişi anlamadım, önemli şeyler varsa iletin.. :) Hepimize hayırlı haftalarrr...
bu sabah kırmızıları gördüm, aslında ne güzel olacaktı anneler gününde söylerim herkese diyordum
plan yapmayayım yapmayayım diyorum yine de yapıyorum yaa
neyse gelecek aylara artık...
Merhaba arkadaşlar benimde tüpbebekle gelen 2 hamileliğimde kan pıhtılaşması sebebi ile sonlandı şimdi coraspin kullanıorum tekrar tüpbebek denicez Recai pabuçcu hakkında güzel şeyler okudum içinizde Recai beye tedavi olan varmı yardımcı olursanız çok sevinirim
elifçim iyi ki paylaşmışsın. duygulandım yaaa. hem annemi özledim uzaklarda şimdi. şimdi kendi anne olma özlemim kabardı. ben de anne olmak istiyorum..
yaptigim bir arastirmaya gore pihtili kadim dogumculari kaca ayriliyor buldum:))
igne kullanduran ve kullandirmayan olarak kendi aralarinda once ikiye ayriliyorlar.
igne kullandiranlar ise; kendi aralarinda adet gunu igneye baslatanlar, iliski yasadiktan sonra baslatanlar, testte pozitifi gorur gormeze baslatanlar, keseyi gorunce baslatanlar,kalp atimini alinca baslatanlar, 10 hafta basladogi igneyi biraktiranlar,kanama olunca aspirin ve igneyi biraktiranlar, kanam olunca aspirini birakip igneye devam ettirenler,igne ve aspirini kanamaya ragmen biraktirmayanlar, haa bir de ilk saydigim.igneye baslatan gruplarindakileri adpirin kullandiran, kullandirmayan, ayni zamanda kortizon kullandirip kullandirmayan olarak degisik kombinasyonlar yaptigimizda sadece igne kulaandiran drlarin kendi aralarinda 1000 e ayrildiklarini gordum))
secin begenin bu drlar arasinda hangisinin tedavisi dogru???
herkese merhaba. umarım hepimiz için iyi ve güzel bir haftanın başlangıcını yapmışızdır. ben hala randevu ile uğraşıyorum. başladım yine telefon elimde.:)
Kızlarr geldim ben, sabah 6 itibariyle Ankara sınırlarına girmiş bulunmaktayım. Nasılsınız? Dün otobüste biraz okumaya çalıştım sizleri ama üyelik girmeyince karmakarışık çıktı bişi anlamadım, önemli şeyler varsa iletin.. :) Hepimize hayırlı haftalarrr...
Arkadaşlar merhaba...Ben 23 haftalık erken doğum yaptım..Rahim ağzı yetmezliğinden..Ardından ikinci hamilelikte sorun çıkmasın diye pıhtılşam testlerini yaptırdım..Trombofili paneli olanları yaptılar sadece.İçlerinde mthfrc677 t heterezigot çıktı..Diğerleri normal..İkinciye hamile kaldım ve doktorum kan sulandırıcı kullanmama gerek olmadığını söyledi..İlk hamileliğin 23 haftaya gitmiş dedi..Pıhtılaşma olsaydı gitmezdi dedi..Bunun üzerine 7.haftada kalp atışlarını duyduk..Herşey yolundaydı..Geçtiğimiz cuma 9 haftalık iken doktora gittiğimde kalbi durmuştuve kürtaj oldum arkadaşlar...Üzüntümü hepiniz tahmin edebiliyorsunuzdur..
Elimden geleni yaptım ,testlerimi yaptırdım ama olmadı..Doktorum bundan sonraki hamilelikte kan sulandırcı iğne kullanıcaz dedi..Kan pıhtılaşması ile ilgili 25 test varmış.Bunları yaptırsak dedim..Pıhtılaşma çıkmayadabilir dedi..Ama şansa bırakamayız tedbir amaçlı da olsa kullanıcaz dedi..Kızlar şimdi ben çok korkuyorum..İğne olurum o sorun değil ama pıhtılaşma yoksa bende bana etkileri ne olur?Zararı varmıdır?Birde kan sulandırcı kullananlar normal doğum yapamıyormuş bu doğrumu?İğne yerine hap kullanılabilirmi?Hangisi daha az tehlikeli..Etrafta asprin içenleride duyuyorum..Neye göre iğne yada aspirin veriliyor?Kimi doktor 3 aydan sonra iğneyi bıraktıryormuş bu neye göre değişiyor?Birde diyetten bahsetmişsiniz.Beni aydınlatırsanız çok sevinirim..
evet canım çağ hastanesinde cvp biraz geç oldu ama taşınıyordum uzun zamandır giremedimDediğin gibi düşüklerin sebebi kan pıhtılaşması olmayabilir. Bende ilkini bilmeden iğne kullanmadan kaybettim. İkinciyi iğne kullanmama rağmen kaybedince önce ümitsizliğe kapıldım. Tedavi iğne ve neden olmuyor diye. ama bebeğin genetik incelemeleri sonucunda kromozomlarında sıkıntı olduğu anlaşıldı yani sağlıklı bir bebek değildi ve yaşaması imkansızdı. Kayıpların nedeni araştırılmalı bence. Umarım tekrar yaşamazsın tabi. Ama iğne bu işin tek çözümü ve çoğu kişi sıkıntısız geçiriyor bu süreci. İçin rahat olsun. Senin doktorun çağ hastanesinde mi?
canım benimde seningibi mutasyonlarım mthfr bide faktör5 var benim doktorum diyet vermedi yapsammı acaba diyet?bide diyeti kanı cıvıltmak içinmi yapılıyoGeçmiş olsun Bade, acın henüz çok taze aklında bir sürü soru var.Hepimiz aynı durumdayız ne yazıkki, şuna şükretki durumu geçte olsa öğrenmişsin. Evet kan sullandırıcı iğne kullanman lazım hamile kalır kalmaz. Aspirin genelde kullanıllıyor ama senin mutasyonun çok hafif o yüzden gerek görmemişler ki aspirin iğneye göre daha riskli, kanama yapabiliyor. Birde mthfr mutasyonlarda diyet yapılabiliyor bazı doktorlar öneriyor canım diyetin ayrıntıları sayfalarımızda var. Allah yardımcımız olsun, benim de mthfr 677 ve 1298 iki gende heterezigot mutasyon var diyet yapıyorum(yapmaya gayret ediyorum:))) ve hamilelikte clexane 0,4 kullanacağım. Sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.
hamileyimmmmmmmmmçok şükür rabbim bu günleride gösterdi testte görmüştüm ama doktora gidip keseyi görmeyince yazmak istemedim bizim durumumuz malum korku mutluluk hepsi birarada dün doktora gittik minicik bi kese gördük inşallah bu defa hayırlı olur sağlıklı olur.
rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallahhhhh...
dualamamız Şenay tarafından yapılmıştır . ağzına sağlık şenaycım. ben ayetel kürsi için liste yapıyorum.
kızlar canım çok sıkkın dua edin bana.öğlen doktorumu arayacam 3den sonra kumluca da bir doktora gidicem.niye mi benim prenses hareketlidi.dünden beri hareketleri azaldı.normalde ilk derslerde çok kımıldardı bugün tık yok.dünde sadece akşam 8 gibi 2 tekme attı o kadar.korkuyorum bana dua edin olur mu???
hoş geldin canım. dinlendin kafayı dağıttın. iyi oldu. bu ne yaa herkes kafa dağıtmaya izmire gidiyor)bende mi gitsem.
olmaz anlatmam) okuyacaksın eski sayfaları günde yaklaşık 20 sayfadan 5 gün eder sana yaklaşık 100 sayfa
çok fazla değişik bir durum yok. ayetel kürsi okuyoruz. ben bir dr a daha gittim. beta 2 glikoprotein 1 antikoru igg-igm diye iki tahlil istedi. onlara baktırcam. bendeki değişiklik bu. başka bişi aklıma gelmedi.
Hoşgeldin canım,
Bizler aynıyız işte yeni bir hamilelik haberi geldi foruma, umarım devamını da bizler getiririz:)))Bizde başka haber yok, haberler sende, ne yaptın nerelere gittin, yiğenlerin nasıl:)))
serapçım hoşgeldin canım. umarım izmir gezisi iyi gelmiştir. neler yaptın anlat bakalım. bizler aynıyız.
canım benimde seningibi mutasyonlarım mthfr bide faktör5 var benim doktorum diyet vermedi yapsammı acaba diyet?bide diyeti kanı cıvıltmak içinmi yapılıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?