herkese merhaba. umarım hepimiz için iyi ve güzel bir haftanın başlangıcını yapmışızdır. ben hala randevu ile uğraşıyorum. başladım yine telefon elimde.:)
Şenaycım sen diyete ilk ne zaman başlamıştın? Doktoru ne zaman görmen gerekiyordu normalde?
canım ben mart ayında başladım. normalde haziran başı ama benim mayısın sonuna gitmem lazım.
sağolun canım.çok ilgi istiyor teyzesi.galiba kızım pazartesi tansiyonum5lere düşdüydü ya ondan etkilkendi galiba çünkü bugün maşallah kıpır kıpır....
zehra dün akşam sen geldin aklıma.senin oğlanda bir gün iş yerinde hiç kımıldamamıştı sen panik yapmıstın tabi bizde.sonra senin oğlan iğne saatin gelince iğneyi görünce tekmelemişti gülmüştük o geldi aklıma...
senin ne güzel dertlerin var öyle))yerim ben seni. darısı başımıza )
Amin arkadaşım sağolasın..B vitaminini her günmü içiyorsun?Birde kan sulandırcı kullanan arkadaşlar normal doğum yapamıyormu?
Anladım canım. Ben de Nisan'ın ortası gibi başlamıştım. Normalde Temmuz ortası gibi gitmem gerekir herhalde. Ama merak ettim daha önce de gitmek gerekir mi? Ya da adet tarihine göre mi ayarlamak gerekir acaba?
bende de senede bir kac defa olusuyor maalesef.
bu arada slm bende yeni katildim araniza.hos sohbetler dilerim herkese
bugün 5 gibi kontrolüm var. gidip göreyim oğluşumu. keşke karnımızda bir pencere olsada her istediğimizde açıp görebilsek bebişlerimizi
erken aramak lazım sanırım canım.yarın sabahtan deneyelim tekrar bence. iş yerime yakın olsa gider alırdım valla. oranda iş yerim.
Bu diyeti mthfr genlerinde mutasyonu olanlara veriyorlar. Doktorum ayrıntılı anlatmıştı pek hatırlamıyorum teknik terimler kullanmıştı. Bu mutasyon vücudun folik asiti dönüştürememesine ya da kullanamamasına neden oluyormuş, İşte diyet bu sürece yardımcı olsun diye dışarıdan daha fazla metionin almayalım diye yapılıyor. hayvansal gıdalarda metionin varmış... Folik asit ve B12 takviyesi şart.
Kanı sulandırmak için iğne oluyoruz canım.[/QUOTE
canım folik asit konusunu bende duymuştum gazide sonuçları aldığım doktor anlatmıştı. bana da doktorum folidoce verdi hem folik asit ve b12 var içinde.canım senin doktorun kim hangi hastanede?
Tolga ecemiş akayın doktoru ama özeline gidiyorum, sen kime gidiyodun?
ben biraz erken gidiyorum diye tedirginim aslında sinan hoca kızarsa diye. ama artık hem sabırsızanıyorum hem de hazirana bırakırsam bu sefer korunmayı bırakmam da temmuz a sarkacak. belki ağustos a. çünkü tekrar protein c ye baktırırsa onun sonuçları ayın son çarşambası çıkıyor. yani istersen haziranın başında git ister ortasında haziranın sonunda çıkacak. ben onun sonuçlarını göstermeye ne zaman giderim onu bilemem. buradan izin almak falan. bi de burda üniversitenin işleyen bir takvimi var. yani hazirana kalırsam benim sonuçları göstermem temmuzu bulur. o zamana kadar da ne olacağını bilmeden diyete devam etmek sıkıntı. çünkü insan ister istemez netice görmek istiyor. o yüzden mayısın 27-28'ine alabilirsem randevuyu ve o gün içerisinde kan verebilirsem ayın son çarşambası dediği kısma yetişebiliyorum. salı günü kan verirsem çarşamba akşamına çıkar ve ben de gelmişken tahlillerimi perşembe gösterir giderim. buradan geliş-gidiş kolay olmuyor çünkü. tabi evdeki hesap çarşıya uyarsa. inşallah 28'i sabah randevu alabilirim ne olur dua edin..
yani gülcüm kısaca önce gitmenin gerekmeyeceğini sanıyorum aksine zararı dokunabilir. zira hoca kızabilir. ama ben riski göze alacağım malesef. gidersem zaten sana anlatabilirim. ne olacağı konusunda fikir beyan edebilirim. bilemiyorum belki hoca hiç kan tahliline bakmadan yorum yapacak. belli olmaz. hayırlısı bakalım.
Anladım canım. Haklısın. Senin durumun daha zor. Şehir dışından gelmek hiç kolay değilUmarım her şey istediğin şekilde gider de hiç sıkıntı çıkmadan bu kontrolü de atlatırsın.
Eğer benim de yapabileceğim bir şey olursa söyleyebilirsin. Ben de denerim aramayı. Hatta gidip alabilirim de randevu senin için. Oradan da direk alabiliyoruz diye biliyorum. Çünkü benim muayeneye gittiğim gün birisine de daha 3 aylık bir diyet vermişti. Hemen doktor çıkışında 3 ay sonraki randevusunu oradan aldı.
tamam canım bu hafta hiç bi şekilde alamayacak olursam sana da bildiririm. çok teşekkür ederim. düşünmen yeter canım. inşallah canım hepimiz sonunda mutlu sona ulaşalım da hayırlarla. bu çektiklerimizi, bu yazılarımızı ileride gülerek anımsarız:) keşke ben de öyle alabilseydim. ama daha öncesinde ben almak istediğimde bana vermemişlerdi. demek ki verebiliyorlarmış.
Kizlar merhaba yeni birsey ogrendim sizinlede paylasmak istedim hamile bayanlar gunde 1 adet saf. Maden suyu yani meyvesiz icerse cok faydaliymis ozellikle sicak havalrda vucuttan kaybolan mineraller icin. hamileligin ilerleyen haftalarindada kramplarin onlenmesini sagliyormus haberiniz ola
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?