Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

slm kızlar nasılsınız bayagadır gelmiyorum naptınız nasılsınız hamiel arkadaşlar nasıl gidiyro hamilelikleriniz darısı isteyenlere olsun inşlhhhhh önce böyle sonra böyle olun inşlhhh

canım benimki senden farklı olarak MTHFR-A1298C heterozigot benimde ilk gebeliğim 8 haftalıkken kalbi durdu ikinci 6 haftalık kendi düştü bana hemen folidoce verdi gebelikten önce 3 ay kullan dedi gebe kalmadan bir ay öncede aspirine başla dedi gebeliğini öğrenir öğrenmez geç kalmadan gel iğnelere başlatalım dedi.ama burada okuduğum kadarıyla her doktorun yöntemi farklı. geçmiş olsun

İnşallah canım İnşallah Allah razı olsun moral veriyorsun. Şimdi kaldı genetik test sonuçları.. Beklemeye devam...

Sağol canım, bende doktora telefon ettim sordum. kayıplarımız aynı 9 ve 6. haftalarda ikiside kalp durması sonucu öldü. ben zaten folic asid hala iciyorum hic bırakmadım coraspirin dedi ama benim midem rahatsız bakalım deneyeceğim artık. İnşallah rabbim bir daha yaşatmaz aynı acıları..

İstanbulda oturuyosan doktorumu onerebilirim cnm hic korkma hersey duzelir olcak umutlu ol umudunu yitirme lutfen

Evet istanbuldayım canım dokturunu öğrenebilirim. Çok teşekkür ederim. Kafamda bi dünya soru var gercekten iyi bir doktor ihtiyacımız olan, öyle bir zaman olmuş kimseye güvenilmiyor, hele ki benim gibi durumda. Rabbim hepimizin gönlüne göre sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah..

senin tek gende mutasyon olduğu için diyeti hafif tutmuş ama aslında sana da diyet vermiş dr un. hangi şehirdeydin, dr un kimdi? söylemişmiydin bunları bilmiyorum.
özetle hayvansal tüm gıdaları sınırlı yemeye özen göster. et, süt, yumurta, yoğurt, ceviz, badem, gibi yağlı kuruyemişleri. hani hamileyiz diye bol bol yerizya ama bizde bunlar sınırlı olarak yenecek. bulgur özellikle kısıtlı, kuru baklagiller kısıtlı yenecek. ekmek olarak çavdar ekmeği verdi benim dr um. tamamen uymasan da dikkat et yediklerine. haa bir de yemeklerini zeytinyağla pişir. margarin yasak. günde 1 köfte büyüklüğünde et vb yiyebiliyorsun (balık, tavuk, kırmızı et ne yersen 1 köfte kadar). mthfr mutasyonlarda diyet veriliyormuş. sende de var çünkü. aman bu haftaya kadar gelmişsin dikkat et. sebzelerde ve meyvelerde sınır yok.

daha erken gelsen çünki sinan hoca 3 den sonra aşağı iniyor ondan önce yukarıda hastalarına bakıyor sana yukarıdamı bakmıştı aşağıda mı

canım bana aşağıda bakmıştı. daha erken derken. tarih olarak mı. canım 28'i olmazsa ya da 28'i öğleden sonra olacak olursa mayısın 15-16'sı gibi gitmeyi planlıyorum. bi görüşebilsem randevu verenlerle ona göre belirleyeceğim ama. bakalım.

ben kayseri de yaşıyorum canım.etle zaten pekk aram yok ama bol bol süt yoğurt tüketmeye çalışıyordum. ben normalde de pimpiriklibir insandım hamilelikte iyice takıntılı oldum. mesela ilk 3 ay bulantıdan bişey yiyemedim diye deli gibi vicdan azabı duydum.üstelik çocuk gelişimi öğretmeniyim ve bu işleri az çok biliyorum. her doktor kontrolunde bebeğin gelişimi geri cümlesini duyacağım diye ödüm kopuyordu. psikolojim alt üst oldu. şimdi de bu diyeti yapacağım diye kasarım kendimi..
şükretmek lazımmmm halimizee
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım
allah yardımcımız olsun

arkadaşlar bu bahsedilen diyette anladığım kadarıyla amaç hayvansal gıdaları azaltmak.
mesela benim test sonucumda önerilen tedavi b12 ve folik asit takviyesi yazıyor. hayvansal gıdaları azaltırsak bu ihtiyaclarımızı nasıl karşılayacağız?
çıkmazlardayım hakikaten

Bnde cok doktor arastrdim cnm capa tip fak profesorune gdiyor ozeline tabiki riskli gebelik uzmani kndisi ben su ana kadar memnun cok sukur karsidan da cok hastasi var adi cemil akgul bnde tavsiye uzerine buldum kndisini . 32 haftalik gebelik kaybim var bnmde su anda bnde hamileyim 5. Ayima girmk uzereyim allahin izniyle en basindan beri takip etti tedavimi yapti sonrada hamile kaldim cok sukur iyiyiz simdilik bizim gibi olan hastasi cok fazla . allah yardmcimiz olsun

canım sana dışarıdan ilaç veriyorlar takviye olarak. ayrıca sebzelerde de var. ve tamamen kesmiyosun. sadece sınırlandırıyorsun. et, süt, yoğurt, peynir vs. sınırlı. o yüzden bence sıkıntı olmaz. ben metionin ve folikasitten fakir diyet yapıyorum. 2 ay oldu yaklaşık. bundan önce de kilo vermek için diyet yapıyordum. onda da aşağı yukarı aynı şekilde dikkat ediyordum. yani diyetisyenin benim sağlıklı beslenmem için verdiği diyet de buna yakın bir diyet olmuştu. meyve sınırlıydı. et evet biraz daha fazlaydı ama sadece biraz daha fazla. onda günde 3 köfte kadar et tüketiyordum bunda bire düştü. onda yoğurt biraz daha fazlaydı. süt yine aynıydı. vs. yani. o zaman da çikolata yasaktı şimdi de yasak. tek farkı onda kaçamak yaptığımda sadece kilo verememe riskim vardı. bunda işin ucunda bebek olunca daha bir dikkat ediyorsun. yani bence sağlıksız değil beslenmemiz.

senay gayet guzel anlatmis.ilave olarak sunu belirtiyim ki bizler aslinda hAmile iken bebek icin degil kendimiz icin besleniyoruz.cunku bebekler anneden besleniyor.yani hic kalsiyum almadigimizi dusunelim.bebek bizdeki kalsiyumu tuketiuor.onlar besinsiz kalmiyor ve vucudumucdan besleniuor zaten ve biz kalsiyum tuketmezsek disler tirnaklar kotu oluyor.o yuzden bebegim nasil beslenecek diye dusunme.neticede de bahsedilenleri hic tuketmiyor degilsin.sadece kisitli yiyorsun

Merhaba arkadaşım bende rahim ağzı yetmezliğinden ilk bebeğimi 23 haftalık doğurdum...İkinci gebelikte dikiş dediler..Ben yine bir kayıp yaşamamak için pıhtılaşma testlerinide yaptırdım ve mthfr c677 heterezigot çıktı..Doktorum önemli değil dedi.Sende pıhtılaşma yok dedi..2.ye hamile kaldım ve 9. haftada kalbi durdu cumu günü kürtaj oldum
Bundan sonraki gebeliklerde kan sulandırcı kullanacakmışım.Sende hangi mutasyon var?Birde kan sulandırcı kullananlar normal doğum yapamıyormuş.Bu konuda bir bilgin varmı?

Kızlar ben eskilerden beni tanıyan arkadaşlar bilir sorum hepinize.. Kızlar bende polikistik over sendromu var ve aynı zamanda kanda pıhtılaşma var.. İlk sayfada hangi genlerde mutasyon olduğunu görebilirsiniz.. Şimdi ben çok şükür doğum yaptım şuam 6 aylık bir kızım var Allah bağışlasın.. Ben 40 gün boyunca adet gördüm 40landıktan 1 hafta sonra tekrar hastalandım ama 3 gün falan sürdü ve ben o günden beri adet olmadım..yaklaşık 4,5 aydan beri yani.. Ben yarın kadın doğumcuya gitmeyi düşünüyorum ama korkum şu eğer bana hastalanmam için ilaç verirse ki bu hormon ilacı olacak tabiki bizim gibi pıhtılaşma problemi olanlar bu tür ilaç kullanabiliyor mu aranızda benimle aynı problemi olan varsa lütfen paylaşsın

hoşgeldin canım geçmiş olsun. bayadır uğramıyosun buralara. bebişin nasıl iyi mi. son problemin için de endişelenme. eğer bu ilaçların senin için bir sakıncası varsa yanındas kan sulandırıcı kullanırsın. dr. un sana yol gösterecektir.

Senaycım ben iyiyim tek derdim işte daha regl olmadım onu kafaya taktım gebe değilim test yaptım kimileri emzirdiğim için regl olmadığımı endişelenmemi söyledi ama bende polikistik over olduğu için ister istemez endişeleniyorum off Şenay ya ne zor bir durumumuz var böyle ... Kızımı sormuşsun çok iyi maşallah suphanallah.. Büyüdü 6 aylık oldu hayatımın merkezi oldu çok alıştık birbirimize öyle yani ... Bişey olmaz dimî eğer hap verirse kistlerim zaten başımın belası deliricem valla ya

arkadaşlar bu akşam itibaren iğneye başladım göbekten çok yandı ve acıdı sizce normal mi cvp verirsnz cok sevnirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…