4 ünde bekliyordum. ama periyodum uzamış da olabilir. bugün olurum sanırım.
sanırım aynı olacazberaber çalışcazya, ondan beraber olcaz sanırım )
tamam canım serap da katılır. burcuya da bi şekilde haber verelim. o da gelmek istiyordu. olmazsa ona özelden mesaj atayım bu aralar pek girmiyor sanırım. hem burcu bebeğini doğurmuş biri olarak daha tecrübeli faydası olur. adalet de geliyor inş. oooo baya kalabalığız kızlar. mekan mı kapatsak ne:)
Ayy aminn inşallah canım ya, ne güzel olur tüm takipleri beraber yaparız... inşallahhhhh Mayıs uğurlu gelecekk bize..
Banamı seslendin Şenaycım.. İnşallahh hayatım bir aksilik olmazsa tabiki katılırım. Sen geliyorsunnnnn nasıl kaçırırım. Birşey çıkmaz inşallah ve orda olurum canım. Sen gelll yeter ki..
tabiki deger cnm simdiden kollarim gobegim mosmor beze icinde bir kutuda 10 tane var bu arada sendemi kullanicaksin
mthfr genlerinde mutasyon olanlara diyet veriliyormuş canım.bence dr un vermediyse diyeti tamamen uymasan da dikkat et. yani hani hamileyken abartırızyacanım ya sana bişey sorucam doktorum mutasyonlarıma göre diyete gerek olmadığını söyledi ama benim kafama takılıyo en azından dikkat etsem mi acaba diyorum diyet neye göre veriliyo biliyomusun. zaten bakliyatı çok sevmem doktorum beyaz et yeme dedi kırmızı et ve balık önerdi yoğurt ya da ayran dedi ceviz badem ye dedi öğünlerde küçük kase salata dedi.yiyebilirsen haftada iki kez yumurta ye dedi böyle işte hamurişi az mı tüketilmesi gerekiyo güzel yapılanı çok severim hele böreği pek kilo sorunum da olmadığı için ne yapayım sence
anladım canım. kanlar geç çıkıyor o halde. sonuçlar için tekrar gelcen o halde. tamam perşembe uyar bir aksilik olmazsa.aaa 16 sında kızımın sergisi var. kreşte tüm yıl boyunca yaptıklarını görcez. kreşte sergi olacak. 2 de başlar. 3 te biter ve sonra da çocukları bize veriyorlar:-((tüh yaaa.üzüldüm şimdi yaaa.sen cuma niğdeye döncek misin?canım hemen nerdeee 3.30 kesin en az 5'e kadar bekliycem. ama girişleri 1.30 da alıyorlar. ben 1.30 da değil de 2.30 gibi giderim. biraz sakinleşir böylece. 28'i dolu değil canım. 28'i sabah olsaydı o zaman gelirdim ama o da 3.30 olunca kanı da ertesi günü veririm o zaman da vereceğim kantahlilinin çıkması temmuz başı oluyor. o da çok beklemiş oluyorum. öyle olunca bari 15'i dedim. verdiler. inşallah kanımı verince buluşuruz. çarşamba sıkıntı olur. çok görüşemeyebiliriz çünkü.
ben kendi durumumu anlatıyım canım. düşükten 38 gün sonra ilk adet, ikinci de bugün oldu 31 gün sonra yani. ve benim normalde çok düzenliydi. 28. gün olurdum. böyle düzensizlikler oluyor canım. önceki düşüğümde de nasıl olduğunu söyleyim. 38., 31., 27., 26. gün oldum.sizlere bisey sormak istiyorum...mutlaka kürtaj olan arkadaslarında benim gibi adet düzensizligi olmusdur...ben tekrarlayım daha öncede yazmısdım kürtajdan sonraki adet düzenimi ama tekrar yazayım hatırlamanız icin...ben 13 subatta kürtaj oldum...tam 29 gün adetim geldi 7 gün sürdü 2 adetim 34 gün geldi oda 7 gün sürdü ama 5-6 gün gecikdi...benim normalde adet düzenim kendimi bildim bileli 28-29 gün....gecen adetimin gelmesi gerektigi güne 2 gün kala her zamanki gibi sivilce cıkmısdı ayrıca adetimin gelmesi gerektigi günde agrılarım vardı ama 2 gün boyunca agrım geldi gitti adet gelmedi 34 gün agrısız bir sekilde geldi...eger normal oldugu gibi adetim gelseydi dogru zamanında ozaman benim bugün yarın adetim gelmeliyi bat 7-8 mayıs olcakdı ama 5-6 gün gecikdigi icin bat 14 mayıs..dicegim suki 2 gün önce tekrar sivilcem cıkdı suan yüzümde :) ve subah uyandım adet sancılarım basladı halen de var gecmiyor normal olarak bugün gelmeliydi ama o gecen ayki gecikmeden dolayı 14 mayıs bekliyorum.....vujudda sacmaladıeski düzene göre zorluyor ama adetim eski düzene ne zaman gircek ya offfffff sizlerden biride yasadımı bunu ?? ne zaman adetiniz eski düzene girdi ?? nisanda adetim bitince cocuk calısmalarına baslamısdık gerci 6 gündür bırakdık esim cok yogun calısdıgı icin cok yorgun oldugu icin onu zorlamak istemedim belkide yumurtlamam yeni oldu calısmalara basladıgım zaman olmadı belliki bebek tutmamıs gerci hesap kitap hersey bos ALLAHIM ne zaman nasip ederse ne zaman dogru zamansa gönderir melegimi İNSALLAHHH....
Ayy aminn inşallah canım ya, ne güzel olur tüm takipleri beraber yaparız... inşallahhhhh Mayıs uğurlu gelecekk bize..
ben bugün adet oldum canım. şimdi kafam karışık. bugün iğneye başlamam lazım. ama dr a gittim hastayım. antibiyotik verdi. kullanmak zorundayım. ciğerlere inmez üzere dedi dr. eşim de kullanıyor antibiyotik. ben bu ayı geçsem mi acaba. ya da iğneye başlamasam da tamamen düzelince kadere kısmet çalışsak mı kasmadan acaba. çalışma olunca da iğneye mi başlasam? eşim de pimrikirlidir bu konuda. ilaç aldık korunalım der o şimdi. belki de hayırlısı öyledir.
Banamı seslendin Şenaycım.. İnşallahh hayatım bir aksilik olmazsa tabiki katılırım. Sen geliyorsunnnnn nasıl kaçırırım. Birşey çıkmaz inşallah ve orda olurum canım. Sen gelll yeter ki..
oyyyy cok gecmis olsunevet canım doktor dedi gebe kaldıgında kese gözükdügü an baslicaz igneye dedi.....nisan 22 den sonra gebe kalmak icin calısmalara basladık :) ama bu ay tutmadı galiba adet sancılarım basladı saglık olsun İNSALLAH önümüzdeki ay dogru zamansa ALLAH nasip ederse İNSALLAH olur hayırlısı
tamam canım serap da katılır. burcuya da bi şekilde haber verelim. o da gelmek istiyordu. olmazsa ona özelden mesaj atayım bu aralar pek girmiyor sanırım. hem burcu bebeğini doğurmuş biri olarak daha tecrübeli faydası olur. adalet de geliyor inş. oooo baya kalabalığız kızlar. mekan mı kapatsak ne:)
anladım canım. kanlar geç çıkıyor o halde. sonuçlar için tekrar gelcen o halde. tamam perşembe uyar bir aksilik olmazsa.aaa 16 sında kızımın sergisi var. kreşte tüm yıl boyunca yaptıklarını görcez. kreşte sergi olacak. 2 de başlar. 3 te biter ve sonra da çocukları bize veriyorlar:-((tüh yaaa.üzüldüm şimdi yaaa.sen cuma niğdeye döncek misin?
ben bugün adet oldum canım. şimdi kafam karışık. bugün iğneye başlamam lazım. ama dr a gittim hastayım. antibiyotik verdi. kullanmak zorundayım. ciğerlere inmez üzere dedi dr. eşim de kullanıyor antibiyotik. ben bu ayı geçsem mi acaba. ya da iğneye başlamasam da tamamen düzelince kadere kısmet çalışsak mı kasmadan acaba. çalışma olunca da iğneye mi başlasam? eşim de pimrikirlidir bu konuda. ilaç aldık korunalım der o şimdi. belki de hayırlısı öyledir. serap ve kızlar napsam acaba. iğneye başlamasam mı?
canım tebrik ederim allah tamamına erdirsin. inş. biz de bu dgüzel duyguyu yaşayabiliriz. rabbim hayırlarla bebeğini kucağına almak nasip etsin.arkadaşlar ne zamandır aklımda buraya yazmak ama bi türlü olmadı.bende mtfhr 1298 homozigot hastasıyım ve ben de kötü günler geçirdim allahımın izniyle geçti sayılır çok şükür.burdaki arkadaşların umut dolu yazıları hep destek oldu bana günlerce bilgisayarın başından neredeyse hiç kalkmadan okudum kiminde güldüm kiminde hüngür hüngür ağladım ve bu yüzden bende hikayemi sizinle paylaşmak istedim belki sizede umut olur die..
2010 ağustos evlendik ilk aylar korunuyorduk sonra hem kendimiz istedik hemde aileler torun die tutturunca denemeye karar verdik sonra 1 ay 2 ay 3 4 5 derken baktık olmuyor bizi bi korku sardı sonra çalıştığım hastanede bir kadın doğumcuya gittim bu arada polikistik over hastasıyım.doktor yumurtalarımın olgunlaşmadığını bu yüzden hamile kalamadığımı söyledi klomen verdi 2 hafta sonra yumurtalarım olgunlaştı ilişki için gün verdi dediklerini yaptık sonra adetim gecikince test yaptık beta hcg 120 geldi yani pozitif sonra ertesi gün geri düştü bi sonraki gün yükseldi sonra yine yükseldi ama sonuç çok kötü ilerliyordu normalde 2 günde bir 2 katına çıkması gerekirken saçma sapan artıyordu yolunda gitmeyen şeyler vardı işin kötüsü rahimde de keseye dair bişey yoktu ama beta hcg düzensiz yükseliyordu dış gebelikten şüphelendiler ona dairde bişey göremediler artık 1 ay böle gidip geldikten sonra dış gebelik diye hastaneye yatırmaya karar verdiler kanserde kullanılan çok ağır bi ilaç vereceklerdi ki son gün rahimde anormal yerleşmiş bi yapı gördüler ve kürtaja karar verdiler apar topar o masaya çıktım ve kürtaj oldum doktor eğer beta hcg yi yükselten oysa artık kürtaj olduun için düşer değise mecbur dış gebelik tedavisi uygulıycas dediler ve bir kaç gün sonra beta hcg sıfırlandı buna bile sevinmiştim en azından dış gebelik olmadım diye.bunun akabinde özel bi doktora gitmeye karar verdim araştırıp akay hastanesinde tolga ecemişe gittim bi takım tahliller istedi ve mtfhr 1298 homozigot olduğumu ve bunun ne demek olduğunu açıkladığında saatlerce ağladığımı çok iyi hatırlıyorum kendimi hiç bir zaman hamile kalamayacağım düşüncesiyle yiyip bitirdim.sonra hamile kalmadığım halde iğnelere asprine ve folbiole başladım.bir kaç ay bekledik olmadı sonra aşılamaya karar verdik çok ümitliydim tabi bu arada yumurtalarım hep ilaçla büyütüldü çünkü pco hastasıyım demiştim.aşılama olmadı doktor ikinci aşılamaya gerek olmadığını direk tüp bebeğe geçelim sende çok bekleyip kendini yıpratma dedi hemen atladım zaten tamam die çünkü çok beklemicektim tüp bebek yapıp hemen bebeğimiz olacaktı tedaviye başladık herşey çok güzel gitti bir sürü yumurta toplandı neredeyse hepsi kaliteliydi eşimdede sorun yoktu sonra 2 adet birinci kalite embriyo transfer edildi kalan 6 embriyo ise donduruldu nolur nolmaz diye sonra o çok kötü bekleme süreci başladı 12 gün varla yok arasında yaşadım neredeyse hiç kımıldamadım çünkü bacağımı bile oynatsam bebeklerim benim yüzümden düşecek sanıyordum ve nihayet o gün geldi hastaneye gittik tahlil için tahlili verip eve geldik eşim annem ve ben....bize haber vereceklerdi o geçmeyen 3 saatin sonunda telefonum çaldı arayan doktordu ben açamam sen aç dedim eşime...eşimin şu sözleri kulağımdan hiç gitmiyor kısık bir ses tonuyla hmmmm sahimi hocam gerçektenmi hı hıhı hı hı anlıyorum napalım hayırlısı olsun.....diye devam eden cümleler anlamıştım olmamıştı yaşlar gözümde birikip kaldı ağlayamadım çünkü ben ağlarsam annem eşim ikiside beni bekliyordu onlar daha kötü olacaktı sonra ben duş alayım dedm kendimi banyoya nasıl attım bilmiyorum sonra hıçkıra hıçkıra ağladım zaten ikiside duymuş onlarda içerde ağlamışlardı hemşire olduum için akşama nöbetim vardı eşim gitme dedi ama evde daha kötü olurum diye gittim işyerinde hiç ağlamadım çok kolay atlattığımı sanıyordum ama meğer hep içime atmışım bikaç ay sonra aynı gün 5 6 kişinin hamile haberini alınca aslında kolay atlatmadığımı hep içime attığımı hüngür hüngür ağlarken farkettim.neyse tüp bebeğin üstünden bi kaç ay geçmişti yavaş yavaş toparlandım sonra eşime bir gün sanırım ben ikinci tüp bebek için hazırım dedim 6 7 ay geçmişti dondurulmuş embriyolarımı denicektim eşimde sen iyiysen tamam dedi.sonra adet günümü beklemeye başladık yıllık izin almıştım adet olunca doktora gidip 2. ci denicektik.sonra bir iki gün adetim gecikti arkadaşlarıma soruyorum test yapayıımmı die bekle bekle diyolar çok defa yıkıldığım için 1 hafta kadar bekledim sonra bi arkadaşın mevlüdü vardı oraya gittik yolda hifif midem bulandı ordada saçma sapan ağlama krizleri falan tabi ben nöbet çıkışı yorgunluğuma bağladım hepsini ertesi gün sabah uyandığımda yataktan öyle bi fırladımki bugün test yapmalıyım die pijamalarımın üstüne montumu giydiğim gibi evin yanındaki eczaneye koştum ama bacaklarım titriyordu hiç böyle olmamıştımhatta eczacıya valla bu testlere verdiğim parayla.... falan die espri falan yaptım. testi alıp eve geldim ama sebebini bilmiorum heryerim titriyor ve müthiş bi heyecan vardı hemen gidip testi yaptım 2,5 yıldır hiç o testlerde çift çizgi görmemiştm yine yoktur die şööle göz ucuyla baktım yok canım olamaz yok yok yanlış görüyorum dedim ama hayır çiftti hemde çok belirgin arkaşaımı aradım hemen başka bi test daha al başka ecaneden die aldı geldi saolsun yaptık evet onda da pozitifti ama inanamıyorum biz adet gününü bekleyip ikinci tüp bebeği düşünürken minik meleğimiz bize sürpriz yapmaya hazırlanıyormuş sonra ağlaya ağlaya eşimi aradım konuşamıyordum test yapacağımı biliordu ağladıımı duyunca '' tamam olmayabilir biz bunu biliyorduk üzülme falan diordu bende sadece hayır yaaaaaa pozitif diyebildim.....sonra onunda hali bi hoş oldu zaten sonra arkadaşımla çalıştıım hastaneye gittik ordada tahlil verdim beta hvg 2000 küsür çıkmıştı inanamadım ve aynı gün kesede gözüktü çok şükür ertesi gün tekrar tolga ecemişe gittim randevu alıp hocam kendiliğinden oldu dedim o da çok sevindi sonra o da gördü keseyi 10 gün sonrasına randevu verdi kalp atışları için 10 gün nasıl geçti bilmiyorum gittiğimde kalbim yerinden fırlıycaktı sanki ve işte o müthiş an küçücük bir kan pıhtısından güm güm güm diye yükselen rabbimin mucizesi o kalp atışları....ve şu an 27. haftamızdayız.allahım tamamına erdirir inşallah şu an birazcık suyu azmış o yüzden raporluyum evde dinleniyorum çok uzun yazdım ama başlayınca duramadım :)) hergün her namazda dua ediyorum rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat versin diye arkaşalar sormak istediğiniz bişey olursa bana da sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalılırım....
canım cuma için şimdiden bişey söyleyemem. haftaya belli olur. üzme kendini olmazsa sonuçları göstermeye geldiğimde buluşuruz. zaten plan yaptı mı muhakkak bişey çıkıyor. ya da çarşamba buluşalım perşembe olmazsa. 12 gibi buluşabilirsek ben 2.ye kadar oturabilirim. yani siz bilirsiniz. gerçi sinan hocayla görüştükten sonra buluşsak daha iyi olurdu fikirlerimi aktarabilirdim ama bakalım. cuma için uğraşırım olmazsa çarşamba buluşuruz canım.mthfr genlerinde mutasyon olanlara diyet veriliyormuş canım.bence dr un vermediyse diyeti tamamen uymasan da dikkat et. yani hani hamileyken abartırızya
hiç içmediğimiz kadar süt içeriz, yumurta yeriz, kuruyemiş yeriz. burdan takip ettiğin kadarıyla dikkat edersin. yani kısıtlı olanları abartmazsın olur biter canım. senin dr un iyi. kendi de yaşamış bizim durumumuzu. en iyi o bilir. dr una güven ve sadece kızıtlı gruptakileri abartmadan ölçülü ye canım. kalp atımına nereye gitceksin, ne zaman gitceksin?
anladım canım. kanlar geç çıkıyor o halde. sonuçlar için tekrar gelcen o halde. tamam perşembe uyar bir aksilik olmazsa.aaa 16 sında kızımın sergisi var. kreşte tüm yıl boyunca yaptıklarını görcez. kreşte sergi olacak. 2 de başlar. 3 te biter ve sonra da çocukları bize veriyorlar:-((tüh yaaa.üzüldüm şimdi yaaa.sen cuma niğdeye döncek misin?
ben kendi durumumu anlatıyım canım. düşükten 38 gün sonra ilk adet, ikinci de bugün oldu 31 gün sonra yani. ve benim normalde çok düzenliydi. 28. gün olurdum. böyle düzensizlikler oluyor canım. önceki düşüğümde de nasıl olduğunu söyleyim. 38., 31., 27., 26. gün oldum.
ben bugün adet oldum canım. şimdi kafam karışık. bugün iğneye başlamam lazım. ama dr a gittim hastayım. antibiyotik verdi. kullanmak zorundayım. ciğerlere inmez üzere dedi dr. eşim de kullanıyor antibiyotik. ben bu ayı geçsem mi acaba. ya da iğneye başlamasam da tamamen düzelince kadere kısmet çalışsak mı kasmadan acaba. çalışma olunca da iğneye mi başlasam? eşim de pimrikirlidir bu konuda. ilaç aldık korunalım der o şimdi. belki de hayırlısı öyledir. serap ve kızlar napsam acaba. iğneye başlamasam mı?
Evet 4-5 kişi olcak bu sefer giderek artıyor
bir kişi daha ankaradaydı berna mıydı?? Gelmek istyenler perşembeye kadar haber versin. Rahatça saatlerce oturup konuşabileceğimiz bir yer düşüğnmek lazım şimdi. Hacettepede kan vereceksin sen, aslında oralarda hamamönü diye bir yer var. Beypazarı evleri gibi restore edildi belki orada oturabiliriz ne dersiniz kızlar???
Aaaaa Emine sensiz olur mu yaw.... Nolcak şimdi, hepberaber ezginin sergisine mi gitsek:))) Şİmdi o saatten sonra tekrar gelemezsinki sen? Ne yapalım???
Bence iğneye şimdi başlama canım dediğin gibi hastalığın geçerse ve bu ay denemeye karar verirseniz ilişkiyle başlarsın, 9 ay boyunca kullanacaksın zaten. Ne kadar geç o kadar iyi bence...
ezginin sergisine gelin hakikaten ne güzel olurEvet 4-5 kişi olcak bu sefer giderek artıyor
bir kişi daha ankaradaydı berna mıydı?? Gelmek istyenler perşembeye kadar haber versin. Rahatça saatlerce oturup konuşabileceğimiz bir yer düşüğnmek lazım şimdi. Hacettepede kan vereceksin sen, aslında oralarda hamamönü diye bir yer var. Beypazarı evleri gibi restore edildi belki orada oturabiliriz ne dersiniz kızlar???
Aaaaa Emine sensiz olur mu yaw.... Nolcak şimdi, hepberaber ezginin sergisine mi gitsek:))) Şİmdi o saatten sonra tekrar gelemezsinki sen? Ne yapalım???
Bence iğneye şimdi başlama canım dediğin gibi hastalığın geçerse ve bu ay denemeye karar verirseniz ilişkiyle başlarsın, 9 ay boyunca kullanacaksın zaten. Ne kadar geç o kadar iyi bence...
aslında cuma olsa çok mutlu olurum. ama öncelik tabi senin. senin programına uycaz sonuçta. ama cuma ankarada olacaksan cuma görüşsek çok sevincem. cuma da başkasına uymazsa napalım.bir dahaki sefer artık diyelim.canım cuma için şimdiden bişey söyleyemem. haftaya belli olur. üzme kendini olmazsa sonuçları göstermeye geldiğimde buluşuruz. zaten plan yaptı mı muhakkak bişey çıkıyor. ya da çarşamba buluşalım perşembe olmazsa. 12 gibi buluşabilirsek ben 2.ye kadar oturabilirim. yani siz bilirsiniz. gerçi sinan hocayla görüştükten sonra buluşsak daha iyi olurdu fikirlerimi aktarabilirdim ama bakalım. cuma için uğraşırım olmazsa çarşamba buluşuruz canım.
valla bana uyar. hamamönünü merak ediyordum. sanırım sakin de olur. malum kızılaydaki yerler cümbüş yeri gibi kalabalık ve gürültülü. bence de canım. bu ay emine denemesin. emine bence antibiyotikten dolayı aklın kalacaksa deneme çünkü sonra allah korusun bişey olur. ilaç kullandım ondan oldu dersin bu sefer. yine de sen bilirsin.
yanılmıyorsam yerleşme sancısı da adet sancısına benziyordu. belki de gebesin. olamaz mı?
arkadaşlar ne zamandır aklımda buraya yazmak ama bi türlü olmadı.bende mtfhr 1298 homozigot hastasıyım ve ben de kötü günler geçirdim allahımın izniyle geçti sayılır çok şükür.burdaki arkadaşların umut dolu yazıları hep destek oldu bana günlerce bilgisayarın başından neredeyse hiç kalkmadan okudum kiminde güldüm kiminde hüngür hüngür ağladım ve bu yüzden bende hikayemi sizinle paylaşmak istedim belki sizede umut olur die..
2010 ağustos evlendik ilk aylar korunuyorduk sonra hem kendimiz istedik hemde aileler torun die tutturunca denemeye karar verdik sonra 1 ay 2 ay 3 4 5 derken baktık olmuyor bizi bi korku sardı sonra çalıştığım hastanede bir kadın doğumcuya gittim bu arada polikistik over hastasıyım.doktor yumurtalarımın olgunlaşmadığını bu yüzden hamile kalamadığımı söyledi klomen verdi 2 hafta sonra yumurtalarım olgunlaştı ilişki için gün verdi dediklerini yaptık sonra adetim gecikince test yaptık beta hcg 120 geldi yani pozitif sonra ertesi gün geri düştü bi sonraki gün yükseldi sonra yine yükseldi ama sonuç çok kötü ilerliyordu normalde 2 günde bir 2 katına çıkması gerekirken saçma sapan artıyordu yolunda gitmeyen şeyler vardı işin kötüsü rahimde de keseye dair bişey yoktu ama beta hcg düzensiz yükseliyordu dış gebelikten şüphelendiler ona dairde bişey göremediler artık 1 ay böle gidip geldikten sonra dış gebelik diye hastaneye yatırmaya karar verdiler kanserde kullanılan çok ağır bi ilaç vereceklerdi ki son gün rahimde anormal yerleşmiş bi yapı gördüler ve kürtaja karar verdiler apar topar o masaya çıktım ve kürtaj oldum doktor eğer beta hcg yi yükselten oysa artık kürtaj olduun için düşer değise mecbur dış gebelik tedavisi uygulıycas dediler ve bir kaç gün sonra beta hcg sıfırlandı buna bile sevinmiştim en azından dış gebelik olmadım diye.bunun akabinde özel bi doktora gitmeye karar verdim araştırıp akay hastanesinde tolga ecemişe gittim bi takım tahliller istedi ve mtfhr 1298 homozigot olduğumu ve bunun ne demek olduğunu açıkladığında saatlerce ağladığımı çok iyi hatırlıyorum kendimi hiç bir zaman hamile kalamayacağım düşüncesiyle yiyip bitirdim.sonra hamile kalmadığım halde iğnelere asprine ve folbiole başladım.bir kaç ay bekledik olmadı sonra aşılamaya karar verdik çok ümitliydim tabi bu arada yumurtalarım hep ilaçla büyütüldü çünkü pco hastasıyım demiştim.aşılama olmadı doktor ikinci aşılamaya gerek olmadığını direk tüp bebeğe geçelim sende çok bekleyip kendini yıpratma dedi hemen atladım zaten tamam die çünkü çok beklemicektim tüp bebek yapıp hemen bebeğimiz olacaktı tedaviye başladık herşey çok güzel gitti bir sürü yumurta toplandı neredeyse hepsi kaliteliydi eşimdede sorun yoktu sonra 2 adet birinci kalite embriyo transfer edildi kalan 6 embriyo ise donduruldu nolur nolmaz diye sonra o çok kötü bekleme süreci başladı 12 gün varla yok arasında yaşadım neredeyse hiç kımıldamadım çünkü bacağımı bile oynatsam bebeklerim benim yüzümden düşecek sanıyordum ve nihayet o gün geldi hastaneye gittik tahlil için tahlili verip eve geldik eşim annem ve ben....bize haber vereceklerdi o geçmeyen 3 saatin sonunda telefonum çaldı arayan doktordu ben açamam sen aç dedim eşime...eşimin şu sözleri kulağımdan hiç gitmiyor kısık bir ses tonuyla hmmmm sahimi hocam gerçektenmi hı hıhı hı hı anlıyorum napalım hayırlısı olsun.....diye devam eden cümleler anlamıştım olmamıştı yaşlar gözümde birikip kaldı ağlayamadım çünkü ben ağlarsam annem eşim ikiside beni bekliyordu onlar daha kötü olacaktı sonra ben duş alayım dedm kendimi banyoya nasıl attım bilmiyorum sonra hıçkıra hıçkıra ağladım zaten ikiside duymuş onlarda içerde ağlamışlardı hemşire olduum için akşama nöbetim vardı eşim gitme dedi ama evde daha kötü olurum diye gittim işyerinde hiç ağlamadım çok kolay atlattığımı sanıyordum ama meğer hep içime atmışım bikaç ay sonra aynı gün 5 6 kişinin hamile haberini alınca aslında kolay atlatmadığımı hep içime attığımı hüngür hüngür ağlarken farkettim.neyse tüp bebeğin üstünden bi kaç ay geçmişti yavaş yavaş toparlandım sonra eşime bir gün sanırım ben ikinci tüp bebek için hazırım dedim 6 7 ay geçmişti dondurulmuş embriyolarımı denicektim eşimde sen iyiysen tamam dedi.sonra adet günümü beklemeye başladık yıllık izin almıştım adet olunca doktora gidip 2. ci denicektik.sonra bir iki gün adetim gecikti arkadaşlarıma soruyorum test yapayıımmı die bekle bekle diyolar çok defa yıkıldığım için 1 hafta kadar bekledim sonra bi arkadaşın mevlüdü vardı oraya gittik yolda hifif midem bulandı ordada saçma sapan ağlama krizleri falan tabi ben nöbet çıkışı yorgunluğuma bağladım hepsini ertesi gün sabah uyandığımda yataktan öyle bi fırladımki bugün test yapmalıyım die pijamalarımın üstüne montumu giydiğim gibi evin yanındaki eczaneye koştum ama bacaklarım titriyordu hiç böyle olmamıştımhatta eczacıya valla bu testlere verdiğim parayla.... falan die espri falan yaptım. testi alıp eve geldim ama sebebini bilmiorum heryerim titriyor ve müthiş bi heyecan vardı hemen gidip testi yaptım 2,5 yıldır hiç o testlerde çift çizgi görmemiştm yine yoktur die şööle göz ucuyla baktım yok canım olamaz yok yok yanlış görüyorum dedim ama hayır çiftti hemde çok belirgin arkaşaımı aradım hemen başka bi test daha al başka ecaneden die aldı geldi saolsun yaptık evet onda da pozitifti ama inanamıyorum biz adet gününü bekleyip ikinci tüp bebeği düşünürken minik meleğimiz bize sürpriz yapmaya hazırlanıyormuş sonra ağlaya ağlaya eşimi aradım konuşamıyordum test yapacağımı biliordu ağladıımı duyunca '' tamam olmayabilir biz bunu biliyorduk üzülme falan diordu bende sadece hayır yaaaaaa pozitif diyebildim.....sonra onunda hali bi hoş oldu zaten sonra arkadaşımla çalıştıım hastaneye gittik ordada tahlil verdim beta hvg 2000 küsür çıkmıştı inanamadım ve aynı gün kesede gözüktü çok şükür ertesi gün tekrar tolga ecemişe gittim randevu alıp hocam kendiliğinden oldu dedim o da çok sevindi sonra o da gördü keseyi 10 gün sonrasına randevu verdi kalp atışları için 10 gün nasıl geçti bilmiyorum gittiğimde kalbim yerinden fırlıycaktı sanki ve işte o müthiş an küçücük bir kan pıhtısından güm güm güm diye yükselen rabbimin mucizesi o kalp atışları....ve şu an 27. haftamızdayız.allahım tamamına erdirir inşallah şu an birazcık suyu azmış o yüzden raporluyum evde dinleniyorum çok uzun yazdım ama başlayınca duramadım :)) hergün her namazda dua ediyorum rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat versin diye arkaşalar sormak istediğiniz bişey olursa bana da sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalılırım....
ezginin sergisine gelin hakikaten ne güzel olur))yok o saatten sonra ezgiyle zaten gelemem. çocukları vermeselerdi sergiden sonra çıkar gelirdim hemen yetişirdim. tüh yaa. kızlar nolur çarşamba ya da cuma olsun.
aslında cuma olsa çok mutlu olurum. ama öncelik tabi senin. senin programına uycaz sonuçta. ama cuma ankarada olacaksan cuma görüşsek çok sevincem. cuma da başkasına uymazsa napalım.bir dahaki sefer artık diyelim.
ilk düşüğümde antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştım. hamile olduğumu bile bile kullandım dr kullan demişti. hala aklımda acaba ondan mı oldu diyorum.ben iğneye başlamayım o zaman ve düzelince çalışıyım ya da hiç çalışmayım. neyse herkes erken başlamıyorki zaten iğneye. kalp atımı olunca başlandığına göre daha çok vaktim var. neyse erteleyim ben biraz.
canım gün konusunda karar vermek için bence acele etmeyelim. pazartesi, salı kesinleştiririz, zaman ve mekan konusunu. şöyle yapalım. herkes kendini çarşamba ya da cuma için şimdiden hazırlasın. ikisinden birinde görüşürüz:) serap, vildan, adalet ne dersiniz kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?