canım neyse ki bebişin iyi. gerisini boşver. döner inş. tekrar. doğum anına kadar zaten sezaryen mi normal mi hiç belli olmaz. o yüzden canını sıkma.kızlar dün kontrolüm var demiştim ya canım biraz sıkıldı. oğlum ne güzel baş aşağı döndü diye 2-3 hafta önce seviniyorudum doğum pozisyonunda diye. sancılarımda azalmıştı. haftasonundan beri sancım aşağı doğru baskı yine arttı diyordum eşime. meğer oğluşum yine ters dönmüş başı yukarıda dedi. eğer doğum zamanına kadar dönmezse sezeryan olursun dedi. farketmiştim zaten dedim sancım arttı dedim. yine yürürken zorlanmaya başlamıştım. vardır bundada bir hayır diyorum ama ben sezeryan olmak istemiyorum. dua edin oğlum dönsün. eşime diyorum dönek bir oğlun var diye:) demir hapımı içmiyordum çarpıntım oluyor diyince ilacı iç ihmal etme dedi. geçen tansiyonum düştü sanırım başım döndü bebekte pek oynamadı dedim. tansiyonun düştüğü için kan az gitmiştir bebeğe o yüzden hareketi azalmıştır dedi. 2 hafta sonra tekrar kontrole gideceğim. ondan sonra haftada bir gideceğim
ben sizlere bişey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim...benim dün adet tarihimdi ama olmadım sadece saat öğlen 1 gibi nokta kadar çoookkk açık kırmızı bir leke geldi peçeteye dünden beri başka hiç yok ped taktım ama tertemiz....idrar testi yaptım az önce ama negatif acaba hamile miyim?eger gebeysem testte çıkmaması normal mi?bende pıhtılaşma var gebe kalır kalmaz iğne olmam gerekiyor o yüzden soruyorum....fikrinizi söyler misiniz?
musmus
yanlışlıkla eminenin mesajını kopyalamışım:)
geçmiş olsun canım rabbim tekrar hiçbirimize düşük yaşatmasın. ben de sinan hocaya gidiyorum. kan tahlillerin çıkmadan pek konuşmaz sinan hoca. kan tahlillerin çıksın ona göre bir değerlendirme yapar. çok uzman kendine güvenen ve çok doğru tespitler yapabilen biri sinan hoca. ama yılmamak gerekiyor. çünkü hacettepenin sistemi çok yavaş. ben uzun süre sinan hoca bişey diyecek mi diye bekledim. ilk gittiğimde düşük yapıyordum. beni doğrudan kürtaja aldı. sanki ben kürtaja gitmiş gibi oldum ona. hatta eşim gitmiş konuşmuş hocam biz kürtaj için gelmedik. bundan sonra ne yapabiliriz diye geldik diye. o da tamam şimdilik kendini toparlaması lazım demiş ve hakkaten 5 aya kadar ben sinan hocaya hiçbirşey yapmadan gittim gittim geldim. ancak ondan sonra benim rahmimin toparlanmaya başladığına inandığı zaman bana şunları şunları yapacaksın ondan sonra geleceksin dedi. senin şansın oğlunun olması inşallah korkma 2. çocuğun da olur. yaşın da gençmiş. artık emin ellerdesin. sinan hocaya güvenebilirsin.
idrarda bazen hemen çıkmayabilir. benim ikinci düşüğümde 5 gün geçmesne rağmen idrarda gözükmedi. bence kanda baktır . iğneye gecikmemiş olursun
benim kızım 37 haftaya kadar hep tersti. 37 de gittim dönmüştü ve 38 de tekrar gittim gene ters dönmüştü. yani demem o ki hala dönebilir. büyüseler bile dönüyorlar merak etme. daha zamanın var canım.
canım neyse ki bebişin iyi. gerisini boşver. döner inş. tekrar. doğum anına kadar zaten sezaryen mi normal mi hiç belli olmaz. o yüzden canını sıkma.
canım çıkmayabilir. bir de testi hemen atmamak gerekiyor. eğer hamilelik çok yeni ise bazen ilerleyen saatlerde çok açık bir çizgi görülebiliyor. o yüzden eğer aklımda kalmasın dersen kan tahlili yaptır canım o sana kesin sonucu söyler.
çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz bir test daha var elimde yarın sabah idrarıyla yapıyım bide pozitif çıkarsa kan vermeye giderim şimdi kan verse sonuç yarın çıkar ee değerlerde günden güne değişiyor ya o yüzden yarın sabah pozitif olursa giderim cevabı muhakkak yazarım sizede...benim 2 düşük var hiç böle olmamıştı o yüzden ümitlendim açıkçası belki yerleşme kanamasıydı diye...Rabbim utandırmaz boş çevirmez inşallah....
Bende öyle duymuştum ilk çocuğun yaşama şansı daha fazla olurmuş. Ve bebeğin kalp atışları alındıktan sonra yaşama şansı %97 miş. Ama işte nasip canım. Biz malesef o %3 e denk geldik. Kendini suçlama. İlaç kullandığın için aldırdın, belki ilaçlar bebeğini etkileyecekti bilemezsinki. Nasip kısmet sonuçta. Olmayınca olmuyor ne gelir elden. Ama bugün hep güzel hikayeler duydum daha da umutlandım. Umarım bizde doğum hikayelerimizi paylaşırız birgün burdan...
canım 5 düşük var. yaşayan yok malesef. yaş 34Çok teşekkür ederim Şenay'cım rahatladım çünkü ilk gidişimdi ve çok gergin bir ortam vardı sorular sorup not etti hep Sinan hoca pek konuşmadı yani. Biz bayanlar uzun uzun anlatılsın isteriz ya o yüzden kötü oldum biraz. Bir de benim kendi doktorumla da biraz sorunlarım oldu burada. Biz de kan uyuşmazlığı vardı 2. düşüğümden sonra bana aşı yapılmadı ben sordum çok küçüktü gerek yok gibi şeyler zırvaladı. En son hamileliğimde de hiç tahlil istemeden bana iğne başlattı Clexan 04 hergün oldum onu ama sonuç yine bebeğimin kalbi durdu. Sonrasında bana coraspin günde kaç tane içiyordun dedi ben de hiç vermediniz ki dedim. Sonra sorun değil de zaten dedi. Sanırım iğneyle birlikte coraspin kullanan da var kullanmayan da var anlamadım yani bu tarz şeyler yaşadım yani doktorumla şuan güven sorunum varAma Kütahya'da başka bir doktoru da yakın hissetmiyorum kendime hayırlısı bakalım sonuçlar çıksında inşallah tekrar araştırıcam.
Senin yaş kaç Şenay? Senin tek düşük mü var?
tamam canım inş.cumaya ayarlayamaya çalışacağım. pazartesi netleştirmeye çalışırız canım.selviyle konuşuyorum şuan whats apptan ve diyor ki cuma dersim yok. cuma olursa ben de atlar gelirim diyor) kırıkkalede ya..
inşallah döner. ben narkoz alınca çok saçmalıyorum. gerçi sezeryan olursam epidural isterimde. hayırlısı bakalım artık. bu arada ankara buluşması yine varmış. oh ne güzel
inşallah canım inan ilk gebeliğim ve aldırmam içimde hiç sönmeyen bir volkan. her an kalbime batan bir hançer. her geçen gün acısı kat be kat artıyor. aklımdan silemiyorum ve sanırım ölene kadar silemeyeceğim. ve allaha sığınmaktan başka birşey gelmiyor. zamanı geri getiremiyorum. hayattaki en büyük pişmanlığım. allah bunu unutturacak başka dert vermesin. çünkü böyle konuşunca da beterinden korkuyorum. insan hiç hata yapmayacağını, hep mükemmel olacağını düşünüyor ama bazen öyle birşey yapıyorsun ki. mükemmel olmadığını sadece bir kul, bir zavallı olduğunu öğreniyorsun. benimkisi sanırım öyle birşey. rabbim öyle bir ders verdi ki. birinin canına heleki bu kendi canından can olunca onun canına kıymak çok kötü bir duyguymuş. evet ilaç kullandığım için aldırdım ama şimdiki aklım olsa bunu yapmazdım. yani yine büyük konuşmayım ama en azından sakin kafayla düşünürdüm. çok büyük bir cahillik benimkisi. sadece çok fazla ağladığımı hatırlıyorum. başka birşey hatırlamıyorum nasıl gittim nasıl yattım o masaya. o zaman yaptığın çok mantıklı geliyor ama zamanla tamiri mümkün olmayan bir hata yaptığının farkına varıyorsun. keşke şu siteyi o zaman görseydim. insanların bebek sahibi olmak için nasıl çırpındıklarını kendi başıma gelmeden görebilseydim. rabbime beni affetmesi için her fırsatta yalvarıyorum. umarım affeder. ve umarım bu hatamın bedelini çocuk sahibi olamamakla evlat hasretiyle, evlat acısıyla ödemek zorunda kalmam. inşallah rabbim hepimize mutlu sonu yaşatır ve gülerek buradan bebişlerimizi anlatabiliriz. inan hepimizin bebişlerine sağlıkla kavuşabilmesini o kadar çok istiyorum ki.
Sevgili arkadaşlar size bir sorum var. ben de
faktör v leiden heterozigot
mthfr-a 1298 heterozigot varmış 2 düşükten sonra araştırdılar. bu ay hamilelik beklemiyordum dün hcg yaptırdım 69,69 çıktı 2 gün sonra tekrar ölçecekler. doktor corasprin verdi. daha yeni başlayacağım asprine. ama bazı arkadaşlar gebelik öncesi başlamışlar şimdi korkuyorum yine kan pıhtılaşması yüzünden kaybeder miyim diye. bir de adetim 3 ya da 4 ünde olması gerekiyordu iki gün gecikti. sizce bu değer düşük mü. adetimin olmasına sadece 9 gün kala korunmadık erken olduğu için mi düşük sizce değer yoksa sorun mu var.
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi. çok teşekkür ederim
Ah canım ya, bizler sadece basit varlıklarız, aslında okadar günahkar o kadar acizizki, ama Rabbim o kadar bağışlayıcı o kadar büyükki. Elbette hatalarımız günahlarımız olacak, keşke olmasa ama çok zor. Her seferinde tövbe edeceğiz ve Allaha sığınacağız, içimizdekini ondan başka bilen yok, samimi olarak af dileyip, hatamızı düzeltmeye çalışacağız ama senin için artık oldu ve bitti.
Kendine yüklenme bukadar, bu kadar ağır şeyler geçirme aklından, daha ne hatalar olacak belki, her seferinde tövbe edip yine Rabbimi,ze döneceğiz ama. Sen bir hata yaptın ve tövbeni ettin. yeni bir şansi hakediyorsun bence.
canım benim sağolasın. desteğin için. inşallah rabbim affetmiştir. ve inşallah bana ve tabi hepimize yeniden sağlıklı bebiş verir. teşekkür ederim canm. rabbim kimseye bu acıları yaşatmasın. kimseyi evladıyla sınamasın.
canım genelde hamilelik öncesi başlanıyor. ancak bir de senin iğne kullanman lazım. clexane. dr.una bunu sor. inşallah sağlıkla devam eder hamileliğin.
canım allaha emanet. sen dr.a gidene kadar bol bol dua et. şu an anladığım kadarıyla yapabilecek çok birşeyin yok. inşallah bişey olmaz bebeğine. sana muhtemelen clexane 0,4 vereceklerdir. bir şekilde dr. a ulaş ve sana iğne vermesini sağla. ama şunu bil eğer sağlıksızsa bebeğin iğneye rağmen düşebilir. benim 2 defa öyle oldu. iğne kullanırken düştü. o yüzden rabbime sığın.cevap verdiğin için teşekkür ederim arkadaşım. 4-5 doktora gittim birisi asprine hamile olduğunu anlayınca iğneye kalp atışları başladığı zaman, diğeri aspirin de iğne de hamile kaldığını öğrenince dedi. doktoru aradım bugün asistanı çıkıyor muayenedeymiş konuşmadı. sinirlerim bozuldu eğer ihmale gelip yine düşük yaparsam çok üzüleceğim
canım allaha emanet. sen dr.a gidene kadar bol bol dua et. şu an anladığım kadarıyla yapabilecek çok birşeyin yok. inşallah bişey olmaz bebeğine. sana muhtemelen clexane 0,4 vereceklerdir. bir şekilde dr. a ulaş ve sana iğne vermesini sağla. ama şunu bil eğer sağlıksızsa bebeğin iğneye rağmen düşebilir. benim 2 defa öyle oldu. iğne kullanırken düştü. o yüzden rabbime sığın.
inşallah canım inan ilk gebeliğim ve aldırmam içimde hiç sönmeyen bir volkan. her an kalbime batan bir hançer. her geçen gün acısı kat be kat artıyor. aklımdan silemiyorum ve sanırım ölene kadar silemeyeceğim. ve allaha sığınmaktan başka birşey gelmiyor. zamanı geri getiremiyorum. hayattaki en büyük pişmanlığım. allah bunu unutturacak başka dert vermesin. çünkü böyle konuşunca da beterinden korkuyorum. insan hiç hata yapmayacağını, hep mükemmel olacağını düşünüyor ama bazen öyle birşey yapıyorsun ki. mükemmel olmadığını sadece bir kul, bir zavallı olduğunu öğreniyorsun. benimkisi sanırım öyle birşey. rabbim öyle bir ders verdi ki. birinin canına heleki bu kendi canından can olunca onun canına kıymak çok kötü bir duyguymuş. evet ilaç kullandığım için aldırdım ama şimdiki aklım olsa bunu yapmazdım. yani yine büyük konuşmayım ama en azından sakin kafayla düşünürdüm. çok büyük bir cahillik benimkisi. sadece çok fazla ağladığımı hatırlıyorum. başka birşey hatırlamıyorum nasıl gittim nasıl yattım o masaya. o zaman yaptığın çok mantıklı geliyor ama zamanla tamiri mümkün olmayan bir hata yaptığının farkına varıyorsun. keşke şu siteyi o zaman görseydim. insanların bebek sahibi olmak için nasıl çırpındıklarını kendi başıma gelmeden görebilseydim. rabbime beni affetmesi için her fırsatta yalvarıyorum. umarım affeder. ve umarım bu hatamın bedelini çocuk sahibi olamamakla evlat hasretiyle, evlat acısıyla ödemek zorunda kalmam. inşallah rabbim hepimize mutlu sonu yaşatır ve gülerek buradan bebişlerimizi anlatabiliriz. inan hepimizin bebişlerine sağlıkla kavuşabilmesini o kadar çok istiyorum ki.
canım sen daha çok gençsin ne var ki yaşında. 26 çok ideal bir yaş. ilk gebelik en şanslı olanı. neden bilemiyorum ama sanırım hiç hamilelik geçirmemiş birinin pıhtılaşması ile geçirmiş birinin pıhtılaşması da değişiyor. çünkü malum pıhtılaşma hamilelikte 2 katına çıkıyor. belki ilkinde hemen etki etmiyor ama 2. 3. de ilk hamileikte oluşan pıhtılar sonrası için bir tıkaç oluşturuyor. bu benim yorumum. tabi bunun bilimsel bir açıklaması vardır. emine o yüzden birincisini allahın bir mucizesi olarak sağ salim doğurabildi. ama sonrasında onun vücudunda bulunan bu pıhtılaşma gen mekanizması harekete geçti ve düşük yaptı. ben de ilkini aldırmamış olsaydım belki şu an ben de bebişime kavuşmuş durumdaydım. çünkü onun kalbi atıyodu. ama sonrasındaki bebeklerimde hiç kalp atışı duyamadım.
kızlar dün kontrolüm var demiştim ya canım biraz sıkıldı. oğlum ne güzel baş aşağı döndü diye 2-3 hafta önce seviniyorudum doğum pozisyonunda diye. sancılarımda azalmıştı. haftasonundan beri sancım aşağı doğru baskı yine arttı diyordum eşime. meğer oğluşum yine ters dönmüş başı yukarıda dedi. eğer doğum zamanına kadar dönmezse sezeryan olursun dedi. farketmiştim zaten dedim sancım arttı dedim. yine yürürken zorlanmaya başlamıştım. vardır bundada bir hayır diyorum ama ben sezeryan olmak istemiyorum. dua edin oğlum dönsün. eşime diyorum dönek bir oğlun var diye:) demir hapımı içmiyordum çarpıntım oluyor diyince ilacı iç ihmal etme dedi. geçen tansiyonum düştü sanırım başım döndü bebekte pek oynamadı dedim. tansiyonun düştüğü için kan az gitmiştir bebeğe o yüzden hareketi azalmıştır dedi. 2 hafta sonra tekrar kontrole gideceğim. ondan sonra haftada bir gideceğim
arkadaşlar ne zamandır aklımda buraya yazmak ama bi türlü olmadı.bende mtfhr 1298 homozigot hastasıyım ve ben de kötü günler geçirdim allahımın izniyle geçti sayılır çok şükür.burdaki arkadaşların umut dolu yazıları hep destek oldu bana günlerce bilgisayarın başından neredeyse hiç kalkmadan okudum kiminde güldüm kiminde hüngür hüngür ağladım ve bu yüzden bende hikayemi sizinle paylaşmak istedim belki sizede umut olur die..
2010 ağustos evlendik ilk aylar korunuyorduk sonra hem kendimiz istedik hemde aileler torun die tutturunca denemeye karar verdik sonra 1 ay 2 ay 3 4 5 derken baktık olmuyor bizi bi korku sardı sonra çalıştığım hastanede bir kadın doğumcuya gittim bu arada polikistik over hastasıyım.doktor yumurtalarımın olgunlaşmadığını bu yüzden hamile kalamadığımı söyledi klomen verdi 2 hafta sonra yumurtalarım olgunlaştı ilişki için gün verdi dediklerini yaptık sonra adetim gecikince test yaptık beta hcg 120 geldi yani pozitif sonra ertesi gün geri düştü bi sonraki gün yükseldi sonra yine yükseldi ama sonuç çok kötü ilerliyordu normalde 2 günde bir 2 katına çıkması gerekirken saçma sapan artıyordu yolunda gitmeyen şeyler vardı işin kötüsü rahimde de keseye dair bişey yoktu ama beta hcg düzensiz yükseliyordu dış gebelikten şüphelendiler ona dairde bişey göremediler artık 1 ay böle gidip geldikten sonra dış gebelik diye hastaneye yatırmaya karar verdiler kanserde kullanılan çok ağır bi ilaç vereceklerdi ki son gün rahimde anormal yerleşmiş bi yapı gördüler ve kürtaja karar verdiler apar topar o masaya çıktım ve kürtaj oldum doktor eğer beta hcg yi yükselten oysa artık kürtaj olduun için düşer değise mecbur dış gebelik tedavisi uygulıycas dediler ve bir kaç gün sonra beta hcg sıfırlandı buna bile sevinmiştim en azından dış gebelik olmadım diye.bunun akabinde özel bi doktora gitmeye karar verdim araştırıp akay hastanesinde tolga ecemişe gittim bi takım tahliller istedi ve mtfhr 1298 homozigot olduğumu ve bunun ne demek olduğunu açıkladığında saatlerce ağladığımı çok iyi hatırlıyorum kendimi hiç bir zaman hamile kalamayacağım düşüncesiyle yiyip bitirdim.sonra hamile kalmadığım halde iğnelere asprine ve folbiole başladım.bir kaç ay bekledik olmadı sonra aşılamaya karar verdik çok ümitliydim tabi bu arada yumurtalarım hep ilaçla büyütüldü çünkü pco hastasıyım demiştim.aşılama olmadı doktor ikinci aşılamaya gerek olmadığını direk tüp bebeğe geçelim sende çok bekleyip kendini yıpratma dedi hemen atladım zaten tamam die çünkü çok beklemicektim tüp bebek yapıp hemen bebeğimiz olacaktı tedaviye başladık herşey çok güzel gitti bir sürü yumurta toplandı neredeyse hepsi kaliteliydi eşimdede sorun yoktu sonra 2 adet birinci kalite embriyo transfer edildi kalan 6 embriyo ise donduruldu nolur nolmaz diye sonra o çok kötü bekleme süreci başladı 12 gün varla yok arasında yaşadım neredeyse hiç kımıldamadım çünkü bacağımı bile oynatsam bebeklerim benim yüzümden düşecek sanıyordum ve nihayet o gün geldi hastaneye gittik tahlil için tahlili verip eve geldik eşim annem ve ben....bize haber vereceklerdi o geçmeyen 3 saatin sonunda telefonum çaldı arayan doktordu ben açamam sen aç dedim eşime...eşimin şu sözleri kulağımdan hiç gitmiyor kısık bir ses tonuyla hmmmm sahimi hocam gerçektenmi hı hıhı hı hı anlıyorum napalım hayırlısı olsun.....diye devam eden cümleler anlamıştım olmamıştı yaşlar gözümde birikip kaldı ağlayamadım çünkü ben ağlarsam annem eşim ikiside beni bekliyordu onlar daha kötü olacaktı sonra ben duş alayım dedm kendimi banyoya nasıl attım bilmiyorum sonra hıçkıra hıçkıra ağladım zaten ikiside duymuş onlarda içerde ağlamışlardı hemşire olduum için akşama nöbetim vardı eşim gitme dedi ama evde daha kötü olurum diye gittim işyerinde hiç ağlamadım çok kolay atlattığımı sanıyordum ama meğer hep içime atmışım bikaç ay sonra aynı gün 5 6 kişinin hamile haberini alınca aslında kolay atlatmadığımı hep içime attığımı hüngür hüngür ağlarken farkettim.neyse tüp bebeğin üstünden bi kaç ay geçmişti yavaş yavaş toparlandım sonra eşime bir gün sanırım ben ikinci tüp bebek için hazırım dedim 6 7 ay geçmişti dondurulmuş embriyolarımı denicektim eşimde sen iyiysen tamam dedi.sonra adet günümü beklemeye başladık yıllık izin almıştım adet olunca doktora gidip 2. ci denicektik.sonra bir iki gün adetim gecikti arkadaşlarıma soruyorum test yapayıımmı die bekle bekle diyolar çok defa yıkıldığım için 1 hafta kadar bekledim sonra bi arkadaşın mevlüdü vardı oraya gittik yolda hifif midem bulandı ordada saçma sapan ağlama krizleri falan tabi ben nöbet çıkışı yorgunluğuma bağladım hepsini ertesi gün sabah uyandığımda yataktan öyle bi fırladımki bugün test yapmalıyım die pijamalarımın üstüne montumu giydiğim gibi evin yanındaki eczaneye koştum ama bacaklarım titriyordu hiç böyle olmamıştımhatta eczacıya valla bu testlere verdiğim parayla.... falan die espri falan yaptım. testi alıp eve geldim ama sebebini bilmiorum heryerim titriyor ve müthiş bi heyecan vardı hemen gidip testi yaptım 2,5 yıldır hiç o testlerde çift çizgi görmemiştm yine yoktur die şööle göz ucuyla baktım yok canım olamaz yok yok yanlış görüyorum dedim ama hayır çiftti hemde çok belirgin arkaşaımı aradım hemen başka bi test daha al başka ecaneden die aldı geldi saolsun yaptık evet onda da pozitifti ama inanamıyorum biz adet gününü bekleyip ikinci tüp bebeği düşünürken minik meleğimiz bize sürpriz yapmaya hazırlanıyormuş sonra ağlaya ağlaya eşimi aradım konuşamıyordum test yapacağımı biliordu ağladıımı duyunca '' tamam olmayabilir biz bunu biliyorduk üzülme falan diordu bende sadece hayır yaaaaaa pozitif diyebildim.....sonra onunda hali bi hoş oldu zaten sonra arkadaşımla çalıştıım hastaneye gittik ordada tahlil verdim beta hvg 2000 küsür çıkmıştı inanamadım ve aynı gün kesede gözüktü çok şükür ertesi gün tekrar tolga ecemişe gittim randevu alıp hocam kendiliğinden oldu dedim o da çok sevindi sonra o da gördü keseyi 10 gün sonrasına randevu verdi kalp atışları için 10 gün nasıl geçti bilmiyorum gittiğimde kalbim yerinden fırlıycaktı sanki ve işte o müthiş an küçücük bir kan pıhtısından güm güm güm diye yükselen rabbimin mucizesi o kalp atışları....ve şu an 27. haftamızdayız.allahım tamamına erdirir inşallah şu an birazcık suyu azmış o yüzden raporluyum evde dinleniyorum çok uzun yazdım ama başlayınca duramadım :)) hergün her namazda dua ediyorum rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat versin diye arkaşalar sormak istediğiniz bişey olursa bana da sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalılırım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?