- 30 Mayıs 2008
- 397
- 4
- 96
- 45
Sevgili arkadaşlar size bir sorum var. ben de
faktör v leiden heterozigot
mthfr-a 1298 heterozigot varmış 2 düşükten sonra araştırdılar. bu ay hamilelik beklemiyordum dün hcg yaptırdım 69,69 çıktı 2 gün sonra tekrar ölçecekler. doktor corasprin verdi. daha yeni başlayacağım asprine. ama bazı arkadaşlar gebelik öncesi başlamışlar şimdi korkuyorum yine kan pıhtılaşması yüzünden kaybeder miyim diye. bir de adetim 3 ya da 4 ünde olması gerekiyordu iki gün gecikti. sizce bu değer düşük mü. adetimin olmasına sadece 9 gün kala korunmadık erken olduğu için mi düşük sizce değer yoksa sorun mu var.
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi. çok teşekkür ederim
evet canım açıdı yine. aslında hiç açmak istemiyorum ama. elimde değil. inan bir gün bile düşünmediğim an yok. keşke sihirli bir değnek olsa da o günü değiştirebilsem diyorum ama. insanoğluyuz ve acılarla yaşamayı öğrenmek zorundayız. ben o sınavda sınıfta kaldım. inşallah rabbim bundan sonra çekemeyeceğim yük yüklemez ve beni öyle sınamaz. rabbim hepimizin yardımcısı olsun. evet çok aciziz. ne yapsak bazı şeyleri değiştiremiyoruz. bu da allahı hatıırlamamızı sadece kul olduğumuzu bilmemizi sağlıyor. rabbim sana da işallah bir daha böyle bir acı yaşatmaz.canm gene bu konuyu açmıssın Rabbimin hazinesi sonsuzdur sen affını dile duanı et tövbeni et.Rabbim eminim dualarını kabul edecek.bizlerde kimbilir ne kadar günah işliyoruz.bende bazı şeylerden pişmanımki...örneğin kızımın ayıntılı ultrasonu 29 ağustostaydı arife günüydü,16 ağustostada aylık kontrolum vardı birde arife günü belki doktor olmaz diye ayrıntılı ultrasonu 16sına çektirdiuydim şimdi pişmanım çektirmesem belki o haftalarda irşeyler değişmeye başladı blki daha erkekn anlardık ve belki yaşardı diyorum.ama öyle olsa belki daha da çok içim içimi yerdi çünnkü ayrıntılı ultrasonda her şey çok güzel bebeğim çok sağlıklıydı.onun için preeklampsi geçirmemde benim yaptığım hç bir şeyin etkisi olmadığını biliyorum.o zamanda belki benim yüzümden oldu derdim.şimdi insanlar hamle old. duyunca bana dikkat et diyor ama doktorum kırk defa dedi senlik bir gıdım bişey yok ne yeiğinle ne içtiğinle ne de yaptığınla.işte keşkeler bitmez ki insanoğlunda...
canım o belli olmuyor ki preeklampside ilk gebeliklerde olasılığı varmıs.bendeki preeklampsi büyük ihtimal kan pıhtılaşmasının tetiklemesiyle oldu.26.haftada patlak verdi ve elimizden bişey gelmedi.bebeğimin suyu o kadar azalmıştı ki ....kızım bana poposu dönük ve gözleri açık bırakıp gitmişti...
canım sağlıkla al da oğlunu bırak sezaryan ol.bende sezaryandan çok korkuyorum ama riskede atmak istemiyorum.doktoruma bu sefer gidince soracam ve diyecem k gelişimi tamam yaşar artık dediğin anda al.bazen kilo alsın diye 37-38i bekliyorlar ya çok korkuyorum ben....
canım alah sabır versin hepimiz ayrı yollardan gecerek sınav oluyoruz....bebeğinin inşallah sorunsuz alırsın kucağına...
canım büyük ihtimale cuma buluşacağız. öyle gözüküyor. kendini ayarla.Oooo kizlar bulusma varmis.ben bu hafta ise basliyorum ama gününü yazin burdan uygun olursam gelmek isterim
aralikli olarak aptt ve inr degerine bakiliyor.bunlar da kanin pihtilasma zamanini gosteriyor.ben henuz bir kez olcturdum cunku bi aylik anca olmustum.her ay yapiliyor diye biliyorum ve doguma yakin daha erken yapiliyormus.kan sulandırıcı kullanan arkadaşlar ;hiç kan sululuk oranına baktırıyormusunuz?İnr tahlili falan yaptırıyormusunuz?Yani bu iğneyi kullanırken kontrolü yapılıyormu,fazlamı sulandı kan yoksa yetersizmi diye?
Birde yeni bir arkadaş vardı17.haftasında başlamış iğneye.ASLIYDI sanırım...Acaba 17 haftalık hamileyken nasıl anlaşılmış pıhtılaşması olduğu?Neyden şüpelenmiş doktor?
ooh az kalmis insallah piti piticiklari duymayacanım bende öyle düşünüyorum en azından dikkat edeyim diyorum abartmadan yiyeyim bazı şeyleri. evet doktorum kendisi de yaşadığı için halden anlıyor bizim dükkanda zirai ilaç bulunduğu için dükkanda bulunmamı istemedi başka şekilde oyalan dedi eşimde zaten onu istiyodu bunu fırsat bildi şimdi dükkanın kapısından içeri sokmuyo beni
canım doktorum kalp atşını daha duyamayız ama gelişimine bakmak için iki hafta sonra yine göreyim dedi yani önümüzdeki salı yine gidicez
evet canım açıdı yine. aslında hiç açmak istemiyorum ama. elimde değil. inan bir gün bile düşünmediğim an yok. keşke sihirli bir değnek olsa da o günü değiştirebilsem diyorum ama. insanoğluyuz ve acılarla yaşamayı öğrenmek zorundayız. ben o sınavda sınıfta kaldım. inşallah rabbim bundan sonra çekemeyeceğim yük yüklemez ve beni öyle sınamaz. rabbim hepimizin yardımcısı olsun. evet çok aciziz. ne yapsak bazı şeyleri değiştiremiyoruz. bu da allahı hatıırlamamızı sadece kul olduğumuzu bilmemizi sağlıyor. rabbim sana da işallah bir daha böyle bir acı yaşatmaz.
canım sen daha çok gençsin ne var ki yaşında. 26 çok ideal bir yaş. ilk gebelik en şanslı olanı. neden bilemiyorum ama sanırım hiç hamilelik geçirmemiş birinin pıhtılaşması ile geçirmiş birinin pıhtılaşması da değişiyor. çünkü malum pıhtılaşma hamilelikte 2 katına çıkıyor. belki ilkinde hemen etki etmiyor ama 2. 3. de ilk hamileikte oluşan pıhtılar sonrası için bir tıkaç oluşturuyor. bu benim yorumum. tabi bunun bilimsel bir açıklaması vardır. emine o yüzden birincisini allahın bir mucizesi olarak sağ salim doğurabildi. ama sonrasında onun vücudunda bulunan bu pıhtılaşma gen mekanizması harekete geçti ve düşük yaptı. ben de ilkini aldırmamış olsaydım belki şu an ben de bebişime kavuşmuş durumdaydım. çünkü onun kalbi atıyodu. ama sonrasındaki bebeklerimde hiç kalp atışı duyamadım.
canım 69 cok güzel bir deger benim ki daha düsük cıktıbenim degerim 9 du ama ben adet günü ölctürmüstüm merak etme ama ilaclarını ihmal etme
benim ilk gebeligimdikalp atısıda duyuldu kalp atısı duyuldu 8 gün sonra felan kalp atısı durdu ben gebe olmama ragmen karsdan ankaraya 16 bucuk saat yolculuk yaptım 10 gün kaldım geri 16 bucuk saat yolculuk yaptım cok cikolata da yedim...yemek yiyemiyordum istahım gitmisdi ama cikolata cok yedim ankaradan geldikden bir kac gün sonra doktora gitmisdim hersey yolundaydı kalbide atıyordu...8 gün sonramı ne durmusdu kalbi...zaten pıhtılasmayı duydukdan sonra ben napdım dedim cikolata kanı kalınlasdırır cok yemisdim yolculukda zararlı ama bilmiyordumki offffffff belkide benim hatalarımdan dolayı kalbi durdu ve harekette yapmıyordum ankaradan geldim son 2 hafta gebeligimde cok kötüydüm midem cok bulanıyordu istah hic yokdu cok halsizdım hemen hemen hergün yatıyordum hic yatakdan kalkamıyordum mutfaga hic girmiyordum 2 hafta boyunca esimde perisan olmusdu isten geliyordu yemek yok pıhtılasmada harekette cok önemli bende yokdu offfff offffffff esim kızıyor kendini suclama onu yiyecegi ekmek olsaydı icecegi su olsaydı ALLAH onu bize nasip ederdi diyo...
Ben de dün kürtaj oldum bu 5. Oldu herseferinde
Yeni bir umutla başlıyordum hamileliğe ama her seferinde
Aynı sonuç.....
Rabbim ol deyince olacak inşalla
Benim doktorum Lütfi önderoğluydu
Hiç öle aptt testi falan yaptırmadı
Sadece 2 haftada bir kontrole çağırdı ultrasonlar baktı okadar
Sizler hangi doktoru öneriyorsunuz[g
geçmiş olsun canım... ben sevgi ateş uçara gidiyorum istersen bi araştır.. bende bi arada lütfi önderoğlu da gitmeyi düşünüyordum sonra vazgeçmiştim. senin bu düşüklerin iğneyi kullanırken mi oldu. kaç aylıkten düşütüler
esin cok dogru soylemis canim.yiyecek ekmekleri olsaydi ne yaparsak yapalim duruyorlar,yokda da ne kadar titizlenirsek titizlenelim durmuyorlar.ben kizimda antepe gitmistim sekiz ayliktim.ayaklarim davul gibi sismisti.ki oncesinde iki kez kanama gecirmistim.tabi bilmiyordum durumumu.on saat yolculuk yaptim.iki gun sonra tekrar ankaraya dondum otobusle.birsey olmadi.yiyecek ekmegi varmiski cok sukur birsey olmadi.sonrakilerde ne kadardukkat de etsem olmadi.nasipleriyikmus bu dunyada.napalim.kendinizisyclamayin arkadaslar.bynlari yasamamizon da bir seylere vedile olacagina inaniyorum.tevekkul ediyoruz,allHtan gelen herseye raziyiz,kabuluz.bu bizum sinavimiz.buyuk bir sinav.
aralikli olarak aptt ve inr degerine bakiliyor.bunlar da kanin pihtilasma zamanini gosteriyor.ben henuz bir kez olcturdum cunku bi aylik anca olmustum.her ay yapiliyor diye biliyorum ve doguma yakin daha erken yapiliyormus.
ooh az kalmis insallah piti piticiklari duymaya
canim sen dr un istedigi tahliller icin ne yapiyorsun.nerde yaptiriyorsun ya da yaptiracaksin.senin dr un muayene ucreti kacti canim.bir de senin dr a mu gitsemsenin dr un senden baska pihtili hastasi olmus mu canim.adu neydi.
ben de uzuluyorum canim bu konu acilinca.pek yorum yapmak istemedim de.sikma canini.hatalar bizim icin, sikintilar dertler hayatta hersey bizim icin.
aralikli olarak aptt ve inr degerine bakiliyor.bunlar da kanin pihtilasma zamanini gosteriyor.ben henuz bir kez olcturdum cunku bi aylik anca olmustum.her ay yapiliyor diye biliyorum ve doguma yakin daha erken yapiliyormus.
Sağol arkadaşım cevabın için..Sanırım diğer arkadaşlar yaptırmıyor bu tahlilleri.Bence çok önemli..Çünkü kan sulandırıcı iğne çok basit bişey değil..
canım burda sizlerin yazdıgını okumak sizlerin verdigi moral bana cok iyi geliyor...zaten herseyimi bu formda paylasıyorum...arkadas cevrem ailem bile bu yasadıklarımı bilmiyor düsük yaptıgımı biliyorlar ama düsükden sonra neler yasadıgımı bilmiyorlar zaten kimseyle paylasamıyorsunki...düsük yapdıgımda kendimi kolay kolay toparlayamadım komsular gel oturalım felan dediginde gitmedim bana dedilerki sen cok abartıyorsun ilk düsük yapan senmisin bu kadar abartma ye ic giyin süslen gez kafanı dagıt yine olur dediler aslında kendilerince bana moral veriyorlar ama bu benim icin moral vermek degildir bu benim iicn benim yasadıgım olayı ciddiye almamakdir...cok sükür bu forumu buldum burda okuduklarım bana cok iyi geliyor...bende pıhtılasma cıkdıgını bir iki kisi ile paylasdım onlardan biri ablam aman ne abartıyorsun varmıs caresi iste gebe kaldıgında igne kulanırsı olur biter diyerek cok basite alıyorlaranlicagınız bunları yasamayan bilemez anlayamaz bizi iyiki varsiniz...esim bile diyo sen buldun arkadaslarını elinden lap top düsmüyor :) komsulardan tamamen uzaklasdın diyo ama napim suan tek zevk aldıgım yer burası...
kızlar dün kontrolüm var demiştim ya canım biraz sıkıldı. oğlum ne güzel baş aşağı döndü diye 2-3 hafta önce seviniyorudum doğum pozisyonunda diye. sancılarımda azalmıştı. haftasonundan beri sancım aşağı doğru baskı yine arttı diyordum eşime. meğer oğluşum yine ters dönmüş başı yukarıda dedi. eğer doğum zamanına kadar dönmezse sezeryan olursun dedi. farketmiştim zaten dedim sancım arttı dedim. yine yürürken zorlanmaya başlamıştım. vardır bundada bir hayır diyorum ama ben sezeryan olmak istemiyorum. dua edin oğlum dönsün. eşime diyorum dönek bir oğlun var diye:) demir hapımı içmiyordum çarpıntım oluyor diyince ilacı iç ihmal etme dedi. geçen tansiyonum düştü sanırım başım döndü bebekte pek oynamadı dedim. tansiyonun düştüğü için kan az gitmiştir bebeğe o yüzden hareketi azalmıştır dedi. 2 hafta sonra tekrar kontrole gideceğim. ondan sonra haftada bir gideceğim
evet az kaldı da benim esasında şu anda daha 4 haftalık gittiğimizde 5. haftada olucak daha duyamayız gibi geliyo canım testleri nerde istersem yaptırcam doktorumun hemen yanında özel laboratuvar var orda yaptırırsam anlaşması olucakmış % 20 indirimli olucakmış ama yine de orası çok pahalı olur gibi geliyo istersen hrs de yaptırabiliriz dedi istersen doğum evinde dedi doğum evi ço cazip gelmiyo hrs diye düşünüyorum zaten doktorum da heryerin sonuçlarına bile güvenemiyoruz diyo canım muayene ücreti 220 tl esra ayşin tonguç benden başka bu şekilde hastası var canım hatta geçen hafta usg de bakarken diyo ki az önce senin durumunda olan bi hastam vardı o 16. haftadaymış ben de aynı durumda olduğum için baya bu şekilde hastama var dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?