Hepinize merhaba arkadaşlar,
Ben de sanırım sizdenim. Gerçi daha tahlil sonuçlarım çıkmadı ama:) 25 Mayıs'ta çıkacak sonuçlar. HAcettepe'de Sinan Beksaç'a gidiyorum. İlk defa gittim nasıl biridir bilmiyorum pek konuşmadı benimle sanki soru sordu ve tahlil istedi o kadar bu konuda da pek bilgim yok açıkçası. Şehir dışından geliyorum Sinan beye. Kendi doktorum da çok açıklama yapmadı bana sadece bu tahlillleri istedi. Biz de Sinan beye geldik işte bakalım ne çıkacak? Ben 2004 te evlendim 1 yıl sonra hamile kaldım 9,5 haftalıkken kalbi durdu bebeğimin kürtaj oldum. Daha sonra tekrar hamile kaldım 2007 de oğlum oldu çok şükür şuan 6 yaşında ama kardeş istiyoruz tabii. 2012 temmuz ayında tekrar düşük yaptım ama küçüktü vücut kendi attı. 2013 şubatta da 12 haftalık bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum benim hikayem bu dua edin oğlumun bir kardeşi olsun Allah hepimize sabır, sağlık versin inşallah.
Ben de dün kürtaj oldum bu 5. Oldu herseferinde
Yeni bir umutla başlıyordum hamileliğe ama her seferinde
Aynı sonuç.....
Rabbim ol deyince olacak inşalla
Benim doktorum Lütfi önderoğluydu
Hiç öle aptt testi falan yaptırmadı
Sadece 2 haftada bir kontrole çağırdı ultrasonlar baktı okadar
Sizler hangi doktoru öneriyorsunuz[g
geçmiş olsun canım... ben sevgi ateş uçara gidiyorum istersen bi araştır.. bende bi arada lütfi önderoğlu da gitmeyi düşünüyordum sonra vazgeçmiştim. senin bu düşüklerin iğneyi kullanırken mi oldu. kaç aylıkten düşütüler
3. Ve 5. Iğne kullanırken kalbi durdu
Günaydın arkadaşlar,
Hayat öyle birşey ki ne yazık ki hepimizin pişmanlıkları oluyorİnsanın nutku tutuluyor ya da amaaaan bişey olmaz diyor ama olabiliyor işte Mesela ben son gebeliğimde saçlarımı boyamıştım ama tamamen unutmuşum korunmadığımızı ve ertesi günü adet olmam gerekiyordu olmadım test pozitif çıktı. Unuttuğun zaman bişey olmaz derler ben de önemsemedim ama bebeğimin kalbi durduğunda aklıma ilk gelen bu oldu Hep kendimi suçladım, kimseye de söyleyemedim. Şu bir gerçek ki hayat önümüze hep doğrular ve yanlışlar çıkarıyor; biz kendi kaderimizi kendimiz çiziyoruz aslında, hatalar yapabiliyoruz insanız sonuçta... Çok şükür inancımız var Rabbimize güveniyoruz ve onun sonsuz affediciliğini biliyoruz..Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin bizleri de affeyle diyerek dua edicez. Ben hatalarımızın bizi Allah'a daha çok yaklaştırdığını düşünüyorum. Hatalarımızı unutmayacağız tabiki onlar için hep tövbe edeceğiz ama yaşantımızı etkilemeden! olan oldu yaşandı ve bitti kendimizi suçlamayalım hiçbirşey için..
Allah'ım tez zamanda hepimize sağlıklı, mutlu bebekler nasip etsin inşallah kader arkadaşlarım:)
aynen öyle canım. rabbim umarım affeder. ona sığınmaktan başka çare yok.aralikli olarak aptt ve inr degerine bakiliyor.bunlar da kanin pihtilasma zamanini gosteriyor.ben henuz bir kez olcturdum cunku bi aylik anca olmustum.her ay yapiliyor diye biliyorum ve doguma yakin daha erken yapiliyormus.
ooh az kalmis insallah piti piticiklari duymaya
canim sen dr un istedigi tahliller icin ne yapiyorsun.nerde yaptiriyorsun ya da yaptiracaksin.senin dr un muayene ucreti kacti canim.bir de senin dr a mu gitsemsenin dr un senden baska pihtili hastasi olmus mu canim.adu neydi.
ben de uzuluyorum canim bu konu acilinca.pek yorum yapmak istemedim de.sikma canini.hatalar bizim icin, sikintilar dertler hayatta hersey bizim icin.
benim ilk gebeligimdikalp atısıda duyuldu kalp atısı duyuldu 8 gün sonra felan kalp atısı durdu ben gebe olmama ragmen karsdan ankaraya 16 bucuk saat yolculuk yaptım 10 gün kaldım geri 16 bucuk saat yolculuk yaptım cok cikolata da yedim...yemek yiyemiyordum istahım gitmisdi ama cikolata cok yedim ankaradan geldikden bir kac gün sonra doktora gitmisdim hersey yolundaydı kalbide atıyordu...8 gün sonramı ne durmusdu kalbi...zaten pıhtılasmayı duydukdan sonra ben napdım dedim cikolata kanı kalınlasdırır cok yemisdim yolculukda zararlı ama bilmiyordumki offffffff belkide benim hatalarımdan dolayı kalbi durdu ve harekette yapmıyordum ankaradan geldim son 2 hafta gebeligimde cok kötüydüm midem cok bulanıyordu istah hic yokdu cok halsizdım hemen hemen hergün yatıyordum hic yatakdan kalkamıyordum mutfaga hic girmiyordum 2 hafta boyunca esimde perisan olmusdu isten geliyordu yemek yok pıhtılasmada harekette cok önemli bende yokdu offfff offffffff esim kızıyor kendini suclama onu yiyecegi ekmek olsaydı icecegi su olsaydı ALLAH onu bize nasip ederdi diyo...
canım dua listesine neolmuş böle 50 ayetel kürsi okudum inş daha da okurum
canım teşekkür ederim. rabbimyardımcımız olsun. inan ben de ne diyeceğimi bilemiyorum. sadece yine gözyaşlarına boğulup rabbime yalvarıyorum.canım üzme kendini bu kadar...tam olarak ne yazacagımı bilemiyorumki böyle bi durumdaama ALLAHDAN dilegim hepimizin en kısa zamanda kucagını doldurması meleklerimizi göndermesi..gecmisi unutmak kolay degil belkide hicbir zaman unutamicaz ama İNSALLAH gelecegimiz cooook güzel olur evimiz cocuk sesleri ile senlenir İNSALLAH....
amin canım tez zamanda rabbim hiçbirimize aratmasın daha fazla bebek hasretiyle hiçbirimizi inletmesin.Günaydın arkadaşlar,
Hayat öyle birşey ki ne yazık ki hepimizin pişmanlıkları oluyorİnsanın nutku tutuluyor ya da amaaaan bişey olmaz diyor ama olabiliyor işte Mesela ben son gebeliğimde saçlarımı boyamıştım ama tamamen unutmuşum korunmadığımızı ve ertesi günü adet olmam gerekiyordu olmadım test pozitif çıktı. Unuttuğun zaman bişey olmaz derler ben de önemsemedim ama bebeğimin kalbi durduğunda aklıma ilk gelen bu oldu Hep kendimi suçladım, kimseye de söyleyemedim. Şu bir gerçek ki hayat önümüze hep doğrular ve yanlışlar çıkarıyor; biz kendi kaderimizi kendimiz çiziyoruz aslında, hatalar yapabiliyoruz insanız sonuçta... Çok şükür inancımız var Rabbimize güveniyoruz ve onun sonsuz affediciliğini biliyoruz..Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin bizleri de affeyle diyerek dua edicez. Ben hatalarımızın bizi Allah'a daha çok yaklaştırdığını düşünüyorum. Hatalarımızı unutmayacağız tabiki onlar için hep tövbe edeceğiz ama yaşantımızı etkilemeden! olan oldu yaşandı ve bitti kendimizi suçlamayalım hiçbirşey için..
Allah'ım tez zamanda hepimize sağlıklı, mutlu bebekler nasip etsin inşallah kader arkadaşlarım:)
canlar bu ara yine midem çok sancılanıyo renie içiyorum ama banamısın demiyo bunun için önerebileceğiniz bişey var mı sırf bu yüzden bişey de yiyemiyorum bu da beni üzüyo şu ana kadar sadece 3 kilo aldım ve artık biraz kilo almakta istiyorum malum kötü kanamalı günlerim oldu o zaman kilo kaybettim şu an ise biraz toparlanmak istiyorum
canım yaa evet buraya aktarınca bozuluyor liste. liste aynı liste. aam benden kaynaklı değil. buraya aktarınca böyle çıkıyor. napcamı bilemedim. tavsiyen varsa uygularım.
önceden entere basımca alt satıra inemiyordum. artık inebiliyorum ve bu düzelmeyle liste de aktarınca böyle çıkmaya başladı. ne alaka diyeceksinama öyle oldu. yani benden kaynaklı değiş kk dan kaynaklı. çok kötü görünüyor dimi )
Canım geçmiş olsun tahin helvası ve ılık süt mideye çok iyi geliyor dene istersen.
yine gözyaşlarına boğulduğum bir sırada bu yazıya rastladım ve sizlerle paylaşmak istedim. bu yazıyı oku okumaz ağlamayı kestim çünkü tövbe haşa belki allaha isyan mı ediyorum diye düşündüm. evet ben kendimi suçlu hissettiğim için bu kadar üzülüp ağlıyorum ama ya isyan ediyorsam dedim ve hemen sustum. sizler de okuyun.
İnançlı bir insan üzülüp ağlayabilir mi, bu kadere isyan değil mi?
Üzülen bir insan kadere isyan eder, olayların hayrını ve hikmetini kavrayamaz.
--------------------------------------------------------------------------------
Çok fazla konu var aslında yazacak ama çevremde o kadar mutsuz insan var ki, herkes bir şeye üzülüyor. Kimi hastalığına üzülüyor, kimi trafikte arabasına çarpmışlar ona üzülüyor, kiminin annesi ölüm döşeğinde ona üzülüyor, kimi çocuğum yemek yemiyor diye üzülüyor… Daha sayayım mı? Böyle daha binlerce üzüntü konusu edinmiş insanlar. Tabii ki Allah inancı olmayan, Kuran’ı bilmeyen, kaderini yaşadığını bilmeyen, yaşadığı olayların bir imtihan olduğunu bilmeyen milyonlarca insanın üzülmesi çok doğaldır. Ayette Allah bu durumu şöyle bildiriyor:
Öyleyse kazandıklarının cezası olarak az gülsünler, çok ağlasınlar. (Tevbe Suresi, 82)
Peki iman etmeyenlerin üzülmesini anladım da iman ettiğini söyleyen bir insanın olaylar karşısında bu kadar üzüntüye kapılması, ağlayıp, yakınması ne demek oluyor? Bu durum Kuran’a göre kesinlikle kabul edilecek bir tavır değildir. Çünkü Kuran’a göre üzülmek haramdır, kadere isyandır. Allah’a inanan bir Müslüman hayatındaki her anının Allah tarafından daha doğmadan kaderinde yaratıldığını bilir. Her olayda hayır ve hikmet görür. Her zorluğun arkasında kendisi için çok büyük güzelliklerin saklandığını bilir. Oysa imanlı olduğunu söyleyen bir insan gördüğünüz gibi yanında trafik kazası geçirip ölen birine üzülebiliyor. O insanın kaderinde Allah öyle bir ölüm şekli yaratmış. Eğer o insan cennete gittiyse o zaman dünyada arkasından üzülüp ağlamanın anlamı ne? Sonsuz cennet nimetlerine kavuşmuş bir insanın arkasından ağlanır mı? Eğer o insan cehenneme gittiyse o zaman sen Allah’ın adaletine karşı mı geliyorsun ki, kalkıp ağlayıp, isyan ediyorsun? Mesela bir yakını hastalanıyor. Hastalandığında Allah’a olan yakınlığı 10 ise, hastalandığında bu yakınlık 100 kat artar. Hasta olan insan samimi bir kalple Allah’a yönelir. Şimdi buna üzülür mü insan? Zaten o insan dünyada iki gün kalıp gitmeyecek mi? Bunun dışında bir sorun kendisine. Hastalanan kimin bedeni? Allah’a ait bir beden değil mi? Allah yarattı o bedeni. Peki ruhu kime ait? O da Allah’ın değil mi? O zaman neden sahip çıkıyorsun? Allah kendi yarattığı bedende değişiklik yapıyor, kendi ruhunda acıyı yaratıyor, insanı da bu şekilde olgunlaştırıyor. Yoksa insan küt olur, derinliği olmaz, cennetin kıymetini anlamaz.
İmanlı insan karşılaştığı her olay karşısında tevekkül edecek, Allah’a kendini bırakmanın rahatlığını yaşayacak. O kadar sabırlı ve olgun olacak ki, olayların içinde yaşamayacak. Olayları dışarıdan seyreden olacak, hikmetini kavramaya çalışacak. Her ne olursa olsun “Rabbim beni ne güzel imtihan ediyor, ben Rabbim’den her zaman razıyım” diyecek. Sadece kendisine verilen nimetlerde, güzelliklerde Allah’ın yanında olmayacak, her türlü sıkıntıda, zorlukta, darlıkta ve yoklukta da Allah’ın tarafında olacak. Ne olursa olsun kalbi onun verdikleriyle son derece tatmin bulacak, asla O’nun yanından ayrılmayacak ve “Vardır Rabbimin bir bildiği, O’ndan gelen her şey güzelliktir, sevgisindendir” diyecek.
Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz. (Ali İmran Suresi, 139)
ben de bunu paylaşmak istedim.
Dert ve belalarn geli sebebi - Dinimiz slam
sen ceylini normal mi doğurmuşun?
canım sağlıkla al da oğlunu bırak sezaryan ol.bende sezaryandan çok korkuyorum ama riskede atmak istemiyorum.doktoruma bu sefer gidince soracam ve diyecem k gelişimi tamam yaşar artık dediğin anda al.bazen kilo alsın diye 37-38i bekliyorlar ya çok korkuyorum ben....
...
zehracım sıkıldığın şeye bak bence hiç sıkma canını ben haftaya doktora gitcem inş. o zaman 30.hafta olcak ve diyecemki doktora gelişimini tamamladığı an beni sezaryene al artık rahatlıyayım diyecem ben oğlumda kendi isteğimle epidural sezaryen oldum inan çokta zor değildi her geçen gün daha iyi hissediyosun kendini kafana takma ve doktorun neyi önerirse o olsun riske atma bence hakkında hayırlısı olsun ne güzel canım az kaldı seninkine hadi doğurda sıra bana gelsin:)
mthfr genlerinde mutasyon olanlara diyet veriliyormuş canım.bence dr un vermediyse diyeti tamamen uymasan da dikkat et. yani hani hamileyken abartırızya
hiç içmediğimiz kadar süt içeriz, yumurta yeriz, kuruyemiş yeriz. burdan takip ettiğin kadarıyla dikkat edersin. yani kısıtlı olanları abartmazsın olur biter canım. senin dr un iyi. kendi de yaşamış bizim durumumuzu. en iyi o bilir. dr una güven ve sadece kızıtlı gruptakileri abartmadan ölçülü ye canım. kalp atımına nereye gitceksin, ne zaman gitceksin?
anladım canım. kanlar geç çıkıyor o halde. sonuçlar için tekrar gelcen o halde. tamam perşembe uyar bir aksilik olmazsa.aaa 16 sında kızımın sergisi var. kreşte tüm yıl boyunca yaptıklarını görcez. kreşte sergi olacak. 2 de başlar. 3 te biter ve sonra da çocukları bize veriyorlar:-((tüh yaaa.üzüldüm şimdi yaaa.sen cuma niğdeye döncek misin?
ben kendi durumumu anlatıyım canım. düşükten 38 gün sonra ilk adet, ikinci de bugün oldu 31 gün sonra yani. ve benim normalde çok düzenliydi. 28. gün olurdum. böyle düzensizlikler oluyor canım. önceki düşüğümde de nasıl olduğunu söyleyim. 38., 31., 27., 26. gün oldum.
ben bugün adet oldum canım. şimdi kafam karışık. bugün iğneye başlamam lazım. ama dr a gittim hastayım. antibiyotik verdi. kullanmak zorundayım. ciğerlere inmez üzere dedi dr. eşim de kullanıyor antibiyotik. ben bu ayı geçsem mi acaba. ya da iğneye başlamasam da tamamen düzelince kadere kısmet çalışsak mı kasmadan acaba. çalışma olunca da iğneye mi başlasam? eşim de pimrikirlidir bu konuda. ilaç aldık korunalım der o şimdi. belki de hayırlısı öyledir. serap ve kızlar napsam acaba. iğneye başlamasam mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?