Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım seninle durumumuz aynı gibi benim de 4 yaşında oğlum var onda bi sıkıntım yooktu sağlıklıca dünyaya geldi sonra karrdeş istedik önce 12 sonrasında da 4 haftalık düşüğüm oldu hemen araştrdk pıhtılı çıktım 3 ay aspirin içtim ve hamile kaldığımda da clexan 04 ve aspirinle yoluma devam ettim ta ki 15. haftamda şiddetli kanamam başlayana kadar ve o zaman doktorum bu bebek gider dedi iğneyi aspirini kesti hep sırtüstü uzandım ama şükür ki bişey olmadı kanamam bitince de clexana tekrar başladım ama artık aspirin kullanmıyorum ve bu haftama çok zor da olsa geldim inş. bundan sonra kötü bişeyle karşılaşmam da oğlumun kardeşi olsun. şu an önlem amacyla bişey kullanıyomusun

Günaydın arkadaşlar,

Hayat öyle birşey ki ne yazık ki hepimizin pişmanlıkları oluyor İnsanın nutku tutuluyor ya da amaaaan bişey olmaz diyor ama olabiliyor işte Mesela ben son gebeliğimde saçlarımı boyamıştım ama tamamen unutmuşum korunmadığımızı ve ertesi günü adet olmam gerekiyordu olmadım test pozitif çıktı. Unuttuğun zaman bişey olmaz derler ben de önemsemedim ama bebeğimin kalbi durduğunda aklıma ilk gelen bu oldu Hep kendimi suçladım, kimseye de söyleyemedim. Şu bir gerçek ki hayat önümüze hep doğrular ve yanlışlar çıkarıyor; biz kendi kaderimizi kendimiz çiziyoruz aslında, hatalar yapabiliyoruz insanız sonuçta... Çok şükür inancımız var Rabbimize güveniyoruz ve onun sonsuz affediciliğini biliyoruz..Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin bizleri de affeyle diyerek dua edicez. Ben hatalarımızın bizi Allah'a daha çok yaklaştırdığını düşünüyorum. Hatalarımızı unutmayacağız tabiki onlar için hep tövbe edeceğiz ama yaşantımızı etkilemeden! olan oldu yaşandı ve bitti kendimizi suçlamayalım hiçbirşey için..
Allah'ım tez zamanda hepimize sağlıklı, mutlu bebekler nasip etsin inşallah kader arkadaşlarım:)

canlar bu ara yine midem çok sancılanıyo renie içiyorum ama banamısın demiyo bunun için önerebileceğiniz bişey var mı sırf bu yüzden bişey de yiyemiyorum bu da beni üzüyo şu ana kadar sadece 3 kilo aldım ve artık biraz kilo almakta istiyorum malum kötü kanamalı günlerim oldu o zaman kilo kaybettim şu an ise biraz toparlanmak istiyorum

canım suçu kendinde arama nasibi olsaydı bebeğin dünyaya gelirdi benim kuzenim 9 ayda bir adet görürrdü 1 oğlu vardı çok zor hamile kalırdı hamile olacağını düşünmeden bademcik ameliyatı oldu narkoz ilaç vs. bisürü şey aldı ve meğerse 3 aylık hamileymiş hiçbişeyde olmadı oğlu sağlıklıca dünyaya geldi . 12 haftalık bebeğim karnımda öldüğünde bikaç gün öncesi annemlerin bahçesinden ağaçtan incir koparp yıkamadan sadece silip yedim ve düşükten sonra hemen kendimde aradm suçu ve o zaman düşündüm ne yaptm diye tek suçlu incir çıktı ama sonra bidaha düşük oldu araştrdık asıl suçlu pıhtılaşma çıktı o nedenle kendimizde suçu aramayalım başımıza gelecekleri yaşıyoruz allahım daha beterinden korusun.

aynen öyle canım. rabbim umarım affeder. ona sığınmaktan başka çare yok.

canım eşin doğru söylemiş. sen istediğin kadar hatayı kendinde ara. eğer o bebek sağlıklı olsaydı bir şekilde yaşardı. rabbim umarım bundan sonrasında bu tür üzüntüler yaşatmaz bize.

canım dua listesine neolmuş böle 50 ayetel kürsi okudum inş daha da okurum

canım yaa evet buraya aktarınca bozuluyor liste. liste aynı liste. aam benden kaynaklı değil. buraya aktarınca böyle çıkıyor. napcamı bilemedim. tavsiyen varsa uygularım.
önceden entere basımca alt satıra inemiyordum. artık inebiliyorum ve bu düzelmeyle liste de aktarınca böyle çıkmaya başladı. ne alaka diyeceksin ama öyle oldu. yani benden kaynaklı değiş kk dan kaynaklı. çok kötü görünüyor dimi)

canım teşekkür ederim. rabbimyardımcımız olsun. inan ben de ne diyeceğimi bilemiyorum. sadece yine gözyaşlarına boğulup rabbime yalvarıyorum.

amin canım tez zamanda rabbim hiçbirimize aratmasın daha fazla bebek hasretiyle hiçbirimizi inletmesin.

Canım geçmiş olsun tahin helvası ve ılık süt mideye çok iyi geliyor dene istersen.

canım bilgisayardan pek anlamam ama anlayan arkadaşlar yardımcı olursa ii olur tablo daha güzeldi tabi ama bu da olur yeterki dua listesi olsun:)

yine gözyaşlarına boğulduğum bir sırada bu yazıya rastladım ve sizlerle paylaşmak istedim. bu yazıyı oku okumaz ağlamayı kestim çünkü tövbe haşa belki allaha isyan mı ediyorum diye düşündüm. evet ben kendimi suçlu hissettiğim için bu kadar üzülüp ağlıyorum ama ya isyan ediyorsam dedim ve hemen sustum. sizler de okuyun.

İnançlı bir insan üzülüp ağlayabilir mi, bu kadere isyan değil mi?
Üzülen bir insan kadere isyan eder, olayların hayrını ve hikmetini kavrayamaz.

--------------------------------------------------------------------------------
Çok fazla konu var aslında yazacak ama çevremde o kadar mutsuz insan var ki, herkes bir şeye üzülüyor. Kimi hastalığına üzülüyor, kimi trafikte arabasına çarpmışlar ona üzülüyor, kiminin annesi ölüm döşeğinde ona üzülüyor, kimi çocuğum yemek yemiyor diye üzülüyor… Daha sayayım mı? Böyle daha binlerce üzüntü konusu edinmiş insanlar. Tabii ki Allah inancı olmayan, Kuran’ı bilmeyen, kaderini yaşadığını bilmeyen, yaşadığı olayların bir imtihan olduğunu bilmeyen milyonlarca insanın üzülmesi çok doğaldır. Ayette Allah bu durumu şöyle bildiriyor:

Öyleyse kazandıklarının cezası olarak az gülsünler, çok ağlasınlar. (Tevbe Suresi, 82)

Peki iman etmeyenlerin üzülmesini anladım da iman ettiğini söyleyen bir insanın olaylar karşısında bu kadar üzüntüye kapılması, ağlayıp, yakınması ne demek oluyor? Bu durum Kuran’a göre kesinlikle kabul edilecek bir tavır değildir. Çünkü Kuran’a göre üzülmek haramdır, kadere isyandır. Allah’a inanan bir Müslüman hayatındaki her anının Allah tarafından daha doğmadan kaderinde yaratıldığını bilir. Her olayda hayır ve hikmet görür. Her zorluğun arkasında kendisi için çok büyük güzelliklerin saklandığını bilir. Oysa imanlı olduğunu söyleyen bir insan gördüğünüz gibi yanında trafik kazası geçirip ölen birine üzülebiliyor. O insanın kaderinde Allah öyle bir ölüm şekli yaratmış. Eğer o insan cennete gittiyse o zaman dünyada arkasından üzülüp ağlamanın anlamı ne? Sonsuz cennet nimetlerine kavuşmuş bir insanın arkasından ağlanır mı? Eğer o insan cehenneme gittiyse o zaman sen Allah’ın adaletine karşı mı geliyorsun ki, kalkıp ağlayıp, isyan ediyorsun? Mesela bir yakını hastalanıyor. Hastalandığında Allah’a olan yakınlığı 10 ise, hastalandığında bu yakınlık 100 kat artar. Hasta olan insan samimi bir kalple Allah’a yönelir. Şimdi buna üzülür mü insan? Zaten o insan dünyada iki gün kalıp gitmeyecek mi? Bunun dışında bir sorun kendisine. Hastalanan kimin bedeni? Allah’a ait bir beden değil mi? Allah yarattı o bedeni. Peki ruhu kime ait? O da Allah’ın değil mi? O zaman neden sahip çıkıyorsun? Allah kendi yarattığı bedende değişiklik yapıyor, kendi ruhunda acıyı yaratıyor, insanı da bu şekilde olgunlaştırıyor. Yoksa insan küt olur, derinliği olmaz, cennetin kıymetini anlamaz.

İmanlı insan karşılaştığı her olay karşısında tevekkül edecek, Allah’a kendini bırakmanın rahatlığını yaşayacak. O kadar sabırlı ve olgun olacak ki, olayların içinde yaşamayacak. Olayları dışarıdan seyreden olacak, hikmetini kavramaya çalışacak. Her ne olursa olsun “Rabbim beni ne güzel imtihan ediyor, ben Rabbim’den her zaman razıyım” diyecek. Sadece kendisine verilen nimetlerde, güzelliklerde Allah’ın yanında olmayacak, her türlü sıkıntıda, zorlukta, darlıkta ve yoklukta da Allah’ın tarafında olacak. Ne olursa olsun kalbi onun verdikleriyle son derece tatmin bulacak, asla O’nun yanından ayrılmayacak ve “Vardır Rabbimin bir bildiği, O’ndan gelen her şey güzelliktir, sevgisindendir” diyecek.

Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz. (Ali İmran Suresi, 139)

ben de bunu paylaşmak istedim.
Dert ve belalarn geli sebebi - Dinimiz slam

kıslar facede bi paylaşım vardı kopyalayıp hoop buraya yapıştırıyorum. Allah gönlümüze göre versin, yaparız inşallah :)

MÜSLÜMAN ANNE ADAYLARINA , 9 AY YAPILACAKLAR LİSTESİ !!!

• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir.
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra tesbihatı ihmal etme.
8- hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
9-her gün salâvat getir.
10-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
11-Allah ı çok düşün.
12-insanlara yardım et.
13-mümin insanların yüzüne bak.
14-gıybetten ve yalandan uzak dur.
15-namazını vaktinde kıl.
16-devamlı Allah Allah diye zikirde bulun.
17-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerine koy ve asr süresini oku.
18-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
19-enbiya süresini oku, evladının salih bir evlat olması için dua et.
20-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyaloğu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
21-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.

sen ceylini normal mi doğurmuşun?

evet ceylin i normal doğum yaptım ve doğumum çok kolaydı. inşallah buda öyle olur.

yani hayırlısı neyse o olsun artık. sezeryan kesinleşirse heralde 38. haftada falan doğum yaparım. yeter derim bende bir an önce kavuşayım oğluşuma. rabbim herkese hayırlı doğumlar versin.

şenaycım canını sıkma.isyan etme. her ne kadar üzülme desekte boş ama sabretmekten başka yapacak bişeyimiz yok. dua et rabbim affetmeyi sever.inşallah affeder kendinide suçlama. belki doğsa ilaçlar yüzünden sağlıklı olmayacaktı bebeğin. herşeyde bir hayır vardır. allah kullarının dua etmesini severmiş o yüzden her istediğimizi anında gerçekleştirmezmiş. kulum bana daha çok dua etsin diye geç olurmuş. o yüzden bol bol dua edelim. büyük bir sınav bizim yaşadıklarımız. başına gelmeyen bilmez. rabbim bu sınavdan alnımızın akıyla çıkmayı nasip eder inşallah.

Canım ben yoğunluktan giremedim dün bir ara girdim ama birşeye bakamadım burda şimdi gördüm yazdığını. Canım sağlıklı olmadan bişi yapılmaz biliyorsun önce sen ve sağlığın. Şimdi antibiotik kullanmaya başlayacaksan aslında biraz sıkıntılı. İğneyi ben sormuştum kendi gittiğim doktorlara hamilelik öncesi vurulan iğnenin hiçbir anlamı yok demişlerdi. Ama sana doktorun kullan demişse sen iğneye çalışmalara başladığında başla en iyisi. Neye karar verdin bu ay için? Başlayacakmısın bekleyecekmisin?

Birde perşembe buluşma denmiş ama sen gelemeyecekmisin??? yaaa çok üzülürüm seni göremezsem ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…