Aynen öyle canım
Aklımdan geçenler aynen harfiyen böyle.
Oku araştır aklınca yorum yap. Herşeyi önceden öngörmeye çalış. Kafamız okadar meşgulki bunlarla. Kafa bu canım:)))) YETER diyodur eminim.
Ben kafamı rahatlatmaya karar verdim. Artık okumuyorum araştırmıyorum. Doktorum ne derse o . Doktoruma güvenicem artık. Allaha emanetiz sonuçta.
Sadece Allahım doğru doktorlara ulaşmamızı doğru tedavi olmamızı nasip et diye dua edicem..:))))))
allah hepimizin yardımcısı olsun,umutlarımızı boşa çıkarmasın inşallah
canım yaaa ne kadar yaklaşmış. bak geçti bitti çok şükür. darısı hepimize inşallah. senden bir ricam var canım. sezaryen mi olur normal mi orasını bilmem ama doğuma giderken bizler için dua et. allahın izniyle kabul olurmuş. şu dua listesindeki isim listesini al ve hepimizin isimlerini oku ve bizlere hayırlı sağlıklı evlatlar dile canım.
kulağın çınlamış anlaşılan)
artık bir süre girmezsen zehra doğurdu herhalde diyecem) evde internet var mı? evdeyken de girip bizi haberdar edersin olurmu? ya da birimize telden haber ver. valla aklımız sende kalır ) bizi unutma tamam mı doğurunca ) bize umut olacaksın. doğuma ayaklarını sürükleye sürükleye git ) arkanda çok kişi var biliyorsun.
kızlar evde net var ama yemekti falan kızdı derken girmeye pek vakit bulamıyorum. ama girdikçe haber vereceğim size. merak etmeyin aklımdasınız. ben sancı çekerken allahım hepsi benim gibi sancı çeksin diyeceğimlisteyi alır sancı aralarında dua ederim inşallah
ah canım yeni gördüm çok üzüldüm, çoook geçmiş olsun, rabbim bir daha yaşatmasın. Allah büyük, sabrın sonu selâmet, inşallah herşey daha güzel olacak ileride...
gunaydın kızlar ınsallah hayırlı haberler aldıgımız bır hafta olur hepımız ıcın.duruasıl bebegını kaybetmene cok uzuldum.pozıtıf test cıkan arkadasıma da cok sevındım.ınsallah devamı da guzel olsun.selmacım bulantılat baslamıs.allah yardımcın olsun.16.haftamdayım benım hala devam edıyor.annelerın ve anne olmak ısteyen herkesın anneler gununu gecte olsa kutlamak ısterım
Cok geçmiş olsun canım, Allah hayırlısını nasip etsin inşallah, sağlıksız bir bebekmiş demekki, canım sen kana baktırmamıştın değilmi?? Doktor progesteron mu vermişti sana merak ettim.
Ah kızlar ya sormayın dün hem çok güzel bir gündü hemde çok zor bir gündü benim için. Etrafa karşı hep umut dolu moralli gözükmeye çalışıyorum öyleyim aslında ama bazen çok zor oluyor. Çok yoruluyorum. Belki bende şuanda anne olacaktım yada 5 aylık hamile olup anne adayı olacaktım. Çok zor gerçekten. Beni anlamaları destek olmaları bile çok zor. En yakınlarım bile ne kadar destek olabilirki. Bende anneler gününde küçücük bir gülümseme ve öpücükle uyandırılmak isterdim ama nasip işte. Allahım nolur tez zamanda bizede nasip et yarabbim. Hergün dua ediyorum. Kayıplardan sonra daha da umutla ve istekle dua ediyorum ama bazen çok zor geliyor. Tüm dünyanın yükü benim omuzlarımdaymış gibi hissediyorum.
Canım benim ilki gecikmişti 34 gün. Ama ikinci erken bile oldu 26. günde. Güzzel bir gecikme olmasın seninki....Değilsede ilk 3 aydan sonra düzene giriyor sanırım.
Dua ederek canım ben bol bol la havle çekerdim rahatlardım biraz sonra düşünmemeye başlayınca geçerdi. Allahım korusun senide bebeğini de.
Canım çok üzüldüm, ne desek biliyorsun boş ve anlamsız şu an seni teselli etmeyecek ama Rabbim büyük inşallah bu son olur ve bir daha yaşamazsın. Hiçbirimiz bir daha böyle acılar tatmayız. Doktorun kimyasal gebelik hakkında bişi dedimi.? erken bir kaybediş oldu belki kimyasaldır öğrenebildin mi
Canım sorma ya.. Aynı duyguları bende yaşadım. Annemin, kayınvalidemin anneler gününü kutladık hediyelerini verdik. Ablamlar, gelinimiz, eşleri çocukları bir aradaydı. Kimseye belli etmedim ama içim çok burkuldu. Şimdi karnım burnumda anneliğe hazır bir kadındım dedim düşmeseydi. Haziran annesi olacaktım ve her an bekliyor olacaktık bundan sonra. Rabbim içimizdeki acıları, buruklukları sevinçlere dönüştürsün inşallah artık. Bir daha böyle acılar yaşatmasın ve bir dahaki anneler gününe inşallah bebeklerimizle girmeyi nasip etsin. Sağlıkla, eksiksiz, noksansız versin Rabbim..
Slm canlarımm şimdi doktordan geldim bebişim 4+5 haftalık ultrasona aldı minicik de olsa kesemizi gördük ilk claxane iğnemizi olduk, ayrıca 6 tüp de kan verdik... 2 hafta sonra kalp atışlarını duymaya gidicez. ooofff çok heyecanlıyım yaa nolur yine aynı sorunlar olmasııınnn
Canım büyük geçmiş olsun bu son olsun inşallah..Bir dahakine Rabbim kucağına almayı nasip etsin, isyan etmemen çok güzel, üzülmen de çok doğal arkadaşım inşallah Allah'ım seni anne eşini de baba yapacaktır...Amin.
canım özelden mesaj atacaktım ama mesaj kutun doluymuş
offf emelcim bir bilsem. güya bu hafta ankara ya gidecektim belki haziranda da denemelere başlayacaktık. ama malesef gidemedim. buradaki işler yüzünden. şu ara çok stresliyim. her işte bir hayır var. zaten bu stres geçmeden bebek de olmaz gibi geliyor bana. şu işlerim bir yoluna girsin diye dua ediyorum. sanırım haziran da ankaraya gideceğim ve sonuca göre temmuz da çalışmalara başlayabiliriz galiba tabi bu tahmin herşeyin tıkırında gitmesi durumundaki en iyimser bakış. sabırsızlanıyorum bir yandan ama sanırım zamanı var. rabbim biliyor o zamanı da. erken olsun diye elimden geleni yaptım. zar zor randevumu aldım. okuduysan belki görmüşsündür hocam tam randevu gününde tezime bakma kararı aldı. hayırlısı olsun. umarım o da yoluna girer. bebek hayalleri de demekten başka birşey gelmiyor elmden.
Heterezigotmuydu,homozigotmu?Daha önce düşüğün varmıydı?Kısaca bahsedersen hikayenden çok sevinirim.
Birde kızlar ben 9 haftalık kürtaj oldum..Doktorum 3ay ara ver dedi..Sizler kürtajdan sonra ne kadar süre korundunuz?
yani kan sulandırıcı homosisteini mi artırıyor o halde öyle mi düşündünüz. olabilir.o yüzden demek ki bazı dr lar diyet veriyorlar. iğne kullanınca homosistein artacak diye diyetle düşürmeye mi çalışıyorlar acaba? o halde doğru yoldayız.
Şenay 200 adet okudum. daha okuycam.
merhaba burcucum. vildanın homosisteini diyete rağmen iki katına çıkmış. onu anlamaya çalışıyorduk neden oldu diye.diyetten önce 11 ken diyetle 22 ye çıkmış. acaba iğneyi bir süre kullandı ve düşükten sonra iğneyi bırakınca homosisteini mi etkiledi bu diye düşündük. benim de iyiydi homosistein 5,7. vildanla hemen hemen aynı şeyleri aynı dönemlerde yaşadık ve mutasyonlarımız da aynı. ben de direk kendimi düşündüm, benim de atmışmıdır diye...Kan sulandırıcı homosisteini arttırmaz kızlar.
Homosisteinin vücutta oluşması bizim MTHFR genimizin iyi çalışmamasından kaynaklanıyor. Folik asit, b12 eksikliği ve fazla protein alımı yüzünden artıyor. Diyet homosisteini düşürmek ve yükselmesini önlemek için veriliyor. Ancak homositein vücutta biriken bir madde anladığım kadarıyla ve diyetten sonuç almak için uzun süre sebatkar olmanız gerekiyor. Doktor öyle kısa zamanda sonuç vermez demişti bana diyet için.
Benim bildiğim, okuduklarımdan anladığım böyle...
arkadaşlar 5 haftalık hamileyim 1 hftadır kan sulandırıcı iğne kullanıyorum bu akşam eşim yaptı iğneyi yaparken aşırı derecede acıdı size sorum şu bebeğime bişey olmamıştır demi bide göbek deliğinden kaç parmak arasyla yapıyosunuz çok merak edyorum cevaplarsanz çok sevinirim
teşekkür ederim canım kana bakmamıştı dr 10 gün sonra gel demişti iğneye başlamıştı progestan falan hiçbişiy vermedi kafam çok karışık düşük yaparken gittiğim dr de kan iğnesine ve coraspine kese gözükünce başla şimdi kullanma dedi öbür dr gebe kalır kalmaz iğneye başlıcaz öncesinde de coraspin kullan dedi.......ooofffff ooofffff
300 okudum. devam ediyim mi?
Benim iş yerinden arkadaşımda pıhtılaşma vardı kızlar. İlk hamileliğinde bilmiyordu oda, 7 haftalıkken düşük yaptı, sonra tahlillerini yaptı doktoru kan pıhtılaşması çıktı onunda iki mutasyonu heterozigot. Sonra ikinci hamilelğinde doktoru tüm ilaçları ve iğneyi kullandı. Öncesinde asprine başladı. Ama bebeğini yine kaybetti. Sonra üçüncüye hamileydi ve 3.ayda kanaması oldu ama 1 hafta içinde geçti. Sonra müthiş rahat bir hamilelik geçirdi iğneyle. Son ana kadar çalıştı hoplaya zıplaya rahat rahat ve sonra doğum yaptı sezeryanla. Aradan 1,5 yıl geçti korunuyorlardı aslında ama bir defalık hatalı ilişkide hamile kalmış istemeyerek ve şimdi gittiği doktoru senin bu değerlerle iğne kullanmana gerek yok istiyorsan kendi doktoruna git demiş o da kendi doktorunu bulamayacağı için burdaki doktora devam ediyor gazi üniversitesi riskli gebelikteki, iğnesiz ve ilaçsız. 2.ayına girdi ve çok rahatım hiçbir şeyim yok diyor.... Anlamıyorum ben bu işten bişi. İkinci ve üçüncü iğne kullanılaraktı ve kanamalıydı. Sonrakinde hiçbir ilaç yok. Gerçekten acaba duracaksa bu bebek duruyor durmayacaksa iğnede olsa farketmiyor mu acaba.? Genetikçiler kabul etmiyor ya bu iğne olayını ne kadar doğru gerçekten anlamıyorum.
Rabbim, ömür versin bebeklerimize, sağlık versin.. O ol demeden birşey olmuyor. İşlerimizi yoluna koyacakta, kaderimizi güzelleştirecek olanda o. İnşallah hepimize sorunsuz gebelikler nasip eder Rabbim. Bir daha bizlere böyle acılar yaşatmaz. Evlatlarımızla şenlendirir evlerimizi.
Aminnnn...
galiba öyle kızlar. bebek sağlıklı ise güçlü ise tutunuyor. yoksa olmuyor. rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli bebişler nasip etsin inşallah.Sorma benim doktorda hamilelik düşündüğün adetle iğneye başlatıyor. Ama genelde önce aspirin hamilelikle(kanda çıkınca ya da kalp atışıyla) iğne şeklinde oluyor. Ve sıkıntı yaşamayan kişiler var. Demekki bebek sağlıklı olunca yaşıyor nasip kısmet işte....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?