Benim iş yerinden arkadaşımda pıhtılaşma vardı kızlar. İlk hamileliğinde bilmiyordu oda, 7 haftalıkken düşük yaptı, sonra tahlillerini yaptı doktoru kan pıhtılaşması çıktı onunda iki mutasyonu heterozigot. Sonra ikinci hamilelğinde doktoru tüm ilaçları ve iğneyi kullandı. Öncesinde asprine başladı. Ama bebeğini yine kaybetti. Sonra üçüncüye hamileydi ve 3.ayda kanaması oldu ama 1 hafta içinde geçti. Sonra müthiş rahat bir hamilelik geçirdi iğneyle. Son ana kadar çalıştı hoplaya zıplaya rahat rahat ve sonra doğum yaptı sezeryanla. Aradan 1,5 yıl geçti korunuyorlardı aslında ama bir defalık hatalı ilişkide hamile kalmış istemeyerek ve şimdi gittiği doktoru senin bu değerlerle iğne kullanmana gerek yok istiyorsan kendi doktoruna git demiş o da kendi doktorunu bulamayacağı için burdaki doktora devam ediyor gazi üniversitesi riskli gebelikteki, iğnesiz ve ilaçsız. 2.ayına girdi ve çok rahatım hiçbir şeyim yok diyor.... Anlamıyorum ben bu işten bişi. İkinci ve üçüncü iğne kullanılaraktı ve kanamalıydı. Sonrakinde hiçbir ilaç yok. Gerçekten acaba duracaksa bu bebek duruyor durmayacaksa iğnede olsa farketmiyor mu acaba.? Genetikçiler kabul etmiyor ya bu iğne olayını ne kadar doğru gerçekten anlamıyorum.
Rabbim, ömür versin bebeklerimize, sağlık versin.. O ol demeden birşey olmuyor. İşlerimizi yoluna koyacakta, kaderimizi güzelleştirecek olanda o. İnşallah hepimize sorunsuz gebelikler nasip eder Rabbim. Bir daha bizlere böyle acılar yaşatmaz. Evlatlarımızla şenlendirir evlerimizi.
Aminnnn...
Benim iş yerinden arkadaşımda pıhtılaşma vardı kızlar. İlk hamileliğinde bilmiyordu oda, 7 haftalıkken düşük yaptı, sonra tahlillerini yaptı doktoru kan pıhtılaşması çıktı onunda iki mutasyonu heterozigot. Sonra ikinci hamilelğinde doktoru tüm ilaçları ve iğneyi kullandı. Öncesinde asprine başladı. Ama bebeğini yine kaybetti. Sonra üçüncüye hamileydi ve 3.ayda kanaması oldu ama 1 hafta içinde geçti. Sonra müthiş rahat bir hamilelik geçirdi iğneyle. Son ana kadar çalıştı hoplaya zıplaya rahat rahat ve sonra doğum yaptı sezeryanla. Aradan 1,5 yıl geçti korunuyorlardı aslında ama bir defalık hatalı ilişkide hamile kalmış istemeyerek ve şimdi gittiği doktoru senin bu değerlerle iğne kullanmana gerek yok istiyorsan kendi doktoruna git demiş o da kendi doktorunu bulamayacağı için burdaki doktora devam ediyor gazi üniversitesi riskli gebelikteki, iğnesiz ve ilaçsız. 2.ayına girdi ve çok rahatım hiçbir şeyim yok diyor.... Anlamıyorum ben bu işten bişi. İkinci ve üçüncü iğne kullanılaraktı ve kanamalıydı. Sonrakinde hiçbir ilaç yok. Gerçekten acaba duracaksa bu bebek duruyor durmayacaksa iğnede olsa farketmiyor mu acaba.? Genetikçiler kabul etmiyor ya bu iğne olayını ne kadar doğru gerçekten anlamıyorum.
Rabbim, ömür versin bebeklerimize, sağlık versin.. O ol demeden birşey olmuyor. İşlerimizi yoluna koyacakta, kaderimizi güzelleştirecek olanda o. İnşallah hepimize sorunsuz gebelikler nasip eder Rabbim. Bir daha bizlere böyle acılar yaşatmaz. Evlatlarımızla şenlendirir evlerimizi.
Aminnnn...
Çok haklısın sanırım arkadaşım...Bende ilk hamileliğimde 23 haftada erken doğum yaptım..Rahim ağzı yetmezliğinden...İkincisine kaldım ve bu pıhtılaşma testlerini yaptrdım.Sadece mthfr c677 t heterezigot çıktı ve kimin kapısını çaldıysam hepside kesinlikle kan sulandırcı kullanma dedi..Ama malesef 9.haftada bebeğin kalbi durdu..Bebek genetiğe gitti..Şuan ne yapacağımı bilmiyorum..Hikayemi bir profesöre mail attım ve adamın yazdığı şu;mthfr mutasyonlar pıhtılaşmaya sebebiyet vermez..Pıhtılaşma testlerinin tamamı(25 tane test varmış)(ben 5 tanesini yaptırmışım) problemsizse bundan sonraki gebelikte kan sulandırcı kullanmanız sadece kanama riskinizi artıracaktır.Başkada hiç bir yararı olmayacaktır..iğne tamamen amprik olarak veriliyor..yani faydası kesinlikle kanıtlanmamış..diye yazmış..İşte böyle arkadaşlar.Bundan sonraki hamileliğimde ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum..Ve gerçekten bende pıhtışlaşma yok ve ben bu iğneyi kullanırsam en korktuğum şey kanamam olması!
toplam 500 oldu canım. 1001 okuyacaksan okumayım daha. daha çok okuyacaksan okurum.canım 200'ün üstüne 300 daha mı okudun öyleyse az kaldı gerisini ben tamamlarım canım allah senden arzı olsun canım hızır gibi yetiştin. inşallah rabbim dualarımızı kabul eder.
Çok haklısın sanırım arkadaşım...Bende ilk hamileliğimde 23 haftada erken doğum yaptım..Rahim ağzı yetmezliğinden...İkincisine kaldım ve bu pıhtılaşma testlerini yaptrdım.Sadece mthfr c677 t heterezigot çıktı ve kimin kapısını çaldıysam hepside kesinlikle kan sulandırcı kullanma dedi..Ama malesef 9.haftada bebeğin kalbi durdu..Bebek genetiğe gitti..Şuan ne yapacağımı bilmiyorum..Hikayemi bir profesöre mail attım ve adamın yazdığı şu;mthfr mutasyonlar pıhtılaşmaya sebebiyet vermez..Pıhtılaşma testlerinin tamamı(25 tane test varmış)(ben 5 tanesini yaptırmışım) problemsizse bundan sonraki gebelikte kan sulandırcı kullanmanız sadece kanama riskinizi artıracaktır.Başkada hiç bir yararı olmayacaktır..iğne tamamen amprik olarak veriliyor..yani faydası kesinlikle kanıtlanmamış..diye yazmış..İşte böyle arkadaşlar.Bundan sonraki hamileliğimde ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum..Ve gerçekten bende pıhtışlaşma yok ve ben bu iğneyi kullanırsam en korktuğum şey kanamam olması!
Arkadaşlar düşük yapıpta ağzında fazla dolgusu olan var mı? Böyle bir şey duydunuz mu? Amalgam dolgularda hamilelikte bebeği zehirleyebiliyormus. Ben nette okudum. Benim ağzımda 9 adet dolgu var mesela. Civa testi yaptırmak istiyorum bu yüzden. Bu konuda fikri olan var mı?
güldürdün beni akşam akşam (burda hava kapalı da sanki akşam olmuş gibi geliyo) allah da seni güldürsün. valla ben razıyım o sancıya. zaten imkanım olsa normal doğum isterdim hep. sonra da hayırlarla bir o zamanlara geleyim doğuruyum da nasıl olduğu önemli değil demeye başladım:) canım inşallah aklına gelirsek o sıkıntının içerisinde duanı esirgeme canım. öyle çok ihtiyacımız var ki. kimin duası kabul olur hiç belli olmaz ve doğum anında edilen dua allah katında kabul oluyormuş.
sildim canım. atabilirsin.
bu arada demek sancı çekerken benim gibi sancı çeksinler diye dua etcen)) dur yaa öyle de yapma )aramızda sezeryan olacaklar da var )sanki sezeryan sancısız oluyor da )
o zaman aklına gelelim de inşallah sen nasıl dua edersen et))kızın için de güzel dualar et. o zamandaki dualar kabul olur derler cidden.
merhaba kızlar. ne zamandır yoktum ama aklım ve gönlüm burdaydı. abimin düğnü vardı telaşesi bitti çok şükür. ama işte insanalar çok kaba ya. düğün tarihi benim hamileliğime göre ayarlanmıştı tarih alındığında ben 8 haftalık hamileydim şimdi 7,5 aylık hamile olacakktım. ama olmadı veren Rabbim aldı emanetini. isyan etmiyorum kesinlikle. ama akrabalar canımı çok yaktı düğünde. kendimi yetersiz hissettrmeye çalışıyorlar sanki bebeğin olması benim elimdeymiş gibi. amannnn işte böyel yeni haberler varmı sizde
Aminnnn...
canım çok üzüldüm . ama insanlar ne kadar cahiller. yaratan rabbimiz. o ol derse olacak. yetersiziz evet. bütün insanlar yetersiz. hepimizin yönü allah. ona dua edeceğiz. çocuğumuz olsa da olmasa da. olduğunda bu sefer ona bir zarar gelmesin diye yine dua edeceğiz. çünkü hiçbirşey bizim elimizde değil. abine mutluluklar dilerim canım bu arada. allah hepimize hayırlı güzel yazılar yazsın inş. bizler bıraktığın gibiyiz canım.merhaba kızlar. ne zamandır yoktum ama aklım ve gönlüm burdaydı. abimin düğnü vardı telaşesi bitti çok şükür. ama işte insanalar çok kaba ya. düğün tarihi benim hamileliğime göre ayarlanmıştı tarih alındığında ben 8 haftalık hamileydim şimdi 7,5 aylık hamile olacakktım. ama olmadı veren Rabbim aldı emanetini. isyan etmiyorum kesinlikle. ama akrabalar canımı çok yaktı düğünde. kendimi yetersiz hissettrmeye çalışıyorlar sanki bebeğin olması benim elimdeymiş gibi. amannnn işte böyel yeni haberler varmı sizde
toplam 500 oldu canım. 1001 okuyacaksan okumayım daha. daha çok okuyacaksan okurum.
benim 15 haftalık kaybımda ense cilt kalınlığı ve ikili testim iyi çıkmıştı ona rağmen kalbi durdu. iğne kullanmamıştım. benim mthfr genlerimin ikisi de heterozigot. pıhtılaşmadan değilse neden durdu kalbi o zaman? tek çare iğne diyorum ama buna inanmak için, bana bir umut olsun diye diyorum ama en sonuncuda da iğne kullanırken kanamayla düştü. zaten hep kanamalı geçer gebeliğim. iğne de kanamayı artırıyorsa napcaz biz o zaman. bazıları da iğnenin dozunu artırınca kanama durdu diyor. çok karışık işler bu işler. biz kendimizce yorum yapmaya çalışıyoruz, en iyi dr ları bulmaya çalışıyoruz ama alnımızda ne varsa onu yaşıyoruz. Rabbim en doğru tedaviyi uygulayacak dr larla karşılaştırsın bizleri.
merhaba kızlar. ne zamandır yoktum ama aklım ve gönlüm burdaydı. abimin düğnü vardı telaşesi bitti çok şükür. ama işte insanalar çok kaba ya. düğün tarihi benim hamileliğime göre ayarlanmıştı tarih alındığında ben 8 haftalık hamileydim şimdi 7,5 aylık hamile olacakktım. ama olmadı veren Rabbim aldı emanetini. isyan etmiyorum kesinlikle. ama akrabalar canımı çok yaktı düğünde. kendimi yetersiz hissettrmeye çalışıyorlar sanki bebeğin olması benim elimdeymiş gibi. amannnn işte böyel yeni haberler varmı sizde
Arkadaşlar düşük yapıpta ağzında fazla dolgusu olan var mı? Böyle bir şey duydunuz mu? Amalgam dolgularda hamilelikte bebeği zehirleyebiliyormus. Ben nette okudum. Benim ağzımda 9 adet dolgu var mesela. Civa testi yaptırmak istiyorum bu yüzden. Bu konuda fikri olan var mı?
neyse kızlar baktım sancıdan biraz gözünüz korktu galiba. sancısız rahat doğumlar yaparsınız hepiniz inşallah. rabbim herkesin önce göbişerini sonra kucaklarını sağlıklı bebişlerle doldursun inşallahdua edeceğim hepinize inşallah
canım çok az kalmış maşallah sezeryensa 37 de alırlar heralde
sıkma canını selvicim boşver. ağzı olan konuşuyor, her konuda yorum yapmak zorunda zannediyorlar kendilerini. çok hassas olmak lazım her zaman her konuda. ne konuştuğunu iyi düşünmek lazım.merhaba kızlar. ne zamandır yoktum ama aklım ve gönlüm burdaydı. abimin düğnü vardı telaşesi bitti çok şükür. ama işte insanalar çok kaba ya. düğün tarihi benim hamileliğime göre ayarlanmıştı tarih alındığında ben 8 haftalık hamileydim şimdi 7,5 aylık hamile olacakktım. ama olmadı veren Rabbim aldı emanetini. isyan etmiyorum kesinlikle. ama akrabalar canımı çok yaktı düğünde. kendimi yetersiz hissettrmeye çalışıyorlar sanki bebeğin olması benim elimdeymiş gibi. amannnn işte böyel yeni haberler varmı sizde
bir de şöyle diyorlar " amaaan boşver bir tane var. boşver olmasın başka nolcak" diyorlar. direk olmayacağını düşünerek seni bu şekilde yönlendirmeye çalışıyorlar. "sanane ben istiyorum bir tane daha, sanane, sen mi karar verceksin bir tane daha yapıyım mı yapmayım diye, sana soran var sanki" diyesim geliyor ama diyemiyorsun tabi.sıkma canını. el bilmez bizim ne çektiğimizi. rabbim verir inşallah. ben ilk gebeliğim olmadan önce çocuk istemediğimiz zamanlarda kayınvaldemin akrabası laf söylemişti bana. üzülme benimde 3 sene olmadı dedi. ben sana olmuyor demedim istemiyorum dedim. zamanı gelince olur nasıl olsa dedim. kadında kayınvaldemde bozuldu. milletin lafıyla canımızı sıkıyoruz. onların çocukları rahat olduğu için kıymetini bilmezler bizim bebişlerimiz kıymetli olur. allaha havale et boşver
canım evet 1001 okuyum. inşallah rabbim kabul eder. çok teşekkür ederim. birşey soracağım diğer dualarımızda olduğu gibi buna da dualama yapmak gerekiyor mu canım. malum hastayım ya o yüzden sordum.
canım sayende çabucacık bitti. sen 500 okuyunca bugün 150 kalmıştı. onu da bitirdim çok şükür. sana çok yük oluyorum ama. hasta olmasam yapardım. eğer yapabilirsen sevinirim ne zaman müsait olursan. rabbim şimdiden kabul etsin de yarın çok duaya ihtiyacım olacak:)sıkma canını selvicim boşver. ağzı olan konuşuyor, her konuda yorum yapmak zorunda zannediyorlar kendilerini. çok hassas olmak lazım her zaman her konuda. ne konuştuğunu iyi düşünmek lazım.
geçen serviste kızıma laf çarpıyor birisi. niye şımardı bu böyle. kardeş istiyor galiba. kardeşi olsa düzelir falan diyor. hiç cevap vermedim. bilmiyorlar tabi yaşadıklarımızı konuşyorlar. bunun gibi çok konuşan oluyor. bir tane doğurmakla da bitmiyor. bu kez de kardeşi olsun diye herkes böyle psikolojik baskı yapıypr. belki istemiyoruz, olamaz mı? çocuğa soruyorlar bir de kardeş istemiyormusun sen? annene söyle de sana bir kardeş yapsın falan gibi şeyler söylüyorlar. hiç sesimi çıkarmıyorum. kızım da bir şey söylemeden bana bakıyor konuşmadan. aslında dilimin ucuna geliyor söyleyim diyorum. "istiyor ama olmuyor kardeşi, kardeşinin kalbi durdu" desem ne yaparlar çok merak ediyorum.ben bunları hissediyorum o an, yavrum yazık neler hissediyordur küçücük dünyasında. bir şey demiyor ama. dün yemekte söylüyor "anne ben içimden kardeşim olsun diye dua ediyorum biliyormusun" diyor.dün bunu dedi. kızım bir de annemin arkadaşlarının da bebeği olsun diye dua et dedim. etti. isim söyletiyim dedim ama anne dedimya annemin arkadaşları diye dedi))
kafaya takacak olsak yandık selvicim herkes gerekli gereksiz konuşuyor. erkekler bile çocukla konuşurken bir kardeş lafı ediyorlar. ayıp yaa...
bir de şöyle diyorlar " amaaan boşver bir tane var. boşver olmasın başka nolcak" diyorlar. direk olmayacağını düşünerek seni bu şekilde yönlendirmeye çalışıyorlar. "sanane ben istiyorum bir tane daha, sanane, sen mi karar verceksin bir tane daha yapıyım mı yapmayım diye, sana soran var sanki" diyesim geliyor ama diyemiyorsun tabi.
bilmiyorumki canım. dualama yapmak gerekiyormu. ben salavatımı bitirince dualamamıştım. ben yaparım istersen dualamasını. bitince söyle istersen yarın yapıyım öğlen.
canım sayende çabucacık bitti. sen 500 okuyunca bugün 150 kalmıştı. onu da bitirdim çok şükür. sana çok yük oluyorum ama. hasta olmasam yapardım. eğer yapabilirsen sevinirim ne zaman müsait olursan. rabbim şimdiden kabul etsin de yarın çok duaya ihtiyacım olacak:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?