Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

gunaydın kızlar.azranur un gebelik haberıne cok sevındım.darısı emıneye selvıye daha aklıma gelmeyen herkese.bu aralar hafızam cok kotu walla.unutuyorum herseyı kusura bakmayın.kasıklarım bırkac gundur agrıyor.bır de ıslaklık hıssedıyorum allah hayır etsın ınsallah.cumartesı gunu kendı doktorumla gorusmemız var ınsallah ıyı gecer gulerek kahkahalar atarak ayrılım doktorun yanındandun gece yıne uyuyamadım.aslında erken yatmıstım ama uyuyamayıp sınır oldum.esımı rıca mınnet 50 tane laf dokerek yataga cagırdım.ancak ondan sonra uyumusum.sonra da adam sarılınca sıkılıyorum sıcak basıyor.gecenın bır yarısı salona kactım

Ayyy canım benimm nazar boncuğu eklemiş birde iki taneee.. :) teşekkür ederim..

Canım Rabbim korktuklarımıza uğratmasın inşallah bişi olmayacaktır. Sen sürekli oku bebeğine ve kendine. Rabbim esirgesin inşallah. Onlarsız olamıyoruz ama onlarda bazen boğacak gibi sarılıyorlar o zaman bende aynı duruma geliyorum sen birde hamilesin ki çok normal:)

fiziki harita olcak ama değil mi? göller, dağlar vs. de oluşcak mı?

gülüyoruz ağlanacak halimize

aynen öyle canım. artık çıkan şekilleri benzetiriz dağa göe:) keşke işe yarasa da her tarafımız mor olsa razıyız. rabbim nasip eder inşallah. canım sonuçların iyi çıkmış ama homosistein gerçekten kafa karıştırıcı. ben anlamadım bu işten bişey. herhalde ben de baktırsam benim de aynı çıkar. sen önce baktırdığında iğne kullanıyormuydun canım.

Kızlar herkese günaydın..dün hematoloğa gittim tahlillerime baktı birde muayene ettî sonra aile geçmişime dair sorular sordu...sonra anlattı işte ilaç kullanmama gerek yokmuş ama hamilelik düşünmeden önce mutlaka îğnelere başlamalısın dedî uzun uçak yada otobüs yolculuklarından önce iğne yapacaksın dedi kilo vermen gerek dedi ve asla kîlo alma dedi her yaşanılan hamilelik pıhtılaşmayı artırır dedi bende bu açıklamanın ardından bîr daha gebelik düşünmemeye karar verdim..Allah kızıma sağlıklıuzun ömürler versin.. Birde ameliyata falan girerken söyleyeceksin durumunu ona göre sana varis çorabı giydirelecek dedi..doğum kontrol hapları yada hormon hapı kullanamazsın dedi.. Ama bende pko var dedim adet düzensizliğim var dedim bazen hap kullanmak zorunda kalıyorum dedim onu kadın doğum doktorunda konuşacaksın dedi bu arada düzenli olarak kolesterol ve şeker tahlilleri yaptıracaksın dedi..yani bir kalp hastasının yaptığını yapıcaz yağsız ve şekersiz ve tuzsuz yiyecekler bol hareket ve ilaç kullanımı yok dikkatli bir şekilde hayatımıza devam edîcem.. Ne zor be kızlar dün ömrümde ilk defa ne kadar çaresiz olduğumu gördüm galîme üzüldüm.. Ama yine de bînlerce kere şükürler olsun ki elimiz ayağımız sağlam bu atada bacak ağrım kas ağrısıymış ama beni baya korkuttu neyse işte bende durumlar böyle kızlar

Canım senin değerlerin neydi ki, merak ettim. Çünkü hematologlar normalde çok önemsemiyor bizim bu durumumuzu. Hamilelilklerdede iğne kullanımını bile önermiyorlar. Senin farklı bir mutasyonun mu vardı o yüzden merak ettim. Dikkat etmemiz gerektiğini söylüyorlar ama bu kadar ciddi anlatmadılar hiç bana. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşadın mı hayır dedi bundan sonrada her insan kadar sıkıntı yaşarsın ona dikkat edeceksin dedi. Benim sadece babam erken kalp krizi geçirdiği için zaten risk grubundasın o yüzden 40 dan sonra düzenli tahlillerini yaptırırsın dedi o kadar. Seninki bayaa sıkı tutmuş işi. Allah kızına ömür versin tabiki güzel olan bir kızın var en azından. Darısı bizim gibi hiç evladı olmayanlara inşallah. R'abbim hepimizin yardımcısı olsun.

bak ne güzel gittin dr.a rahatladın. boş yere endişe ettin. bizim de herkes kadar riskimiz var. herkesin sağlıklı yaşaması lazım. bacağında bişey olmamasına sevindim. ama zaten ağrı tarifin pıhtı attığını göstermiyordu söylemiştim. inşallah hiç yaşamazsın böyle birşey. kimse yaşamasın. ben biliyorum çok kötü birşey.

kızlar bizim yan taraftaki evi yıkım çalışmaları vardı, evi yıkarken bizim telefon internet bağlantı kablolarını da koparmışlar onların yüzünden 1 haftadır internetsiz kaldık, ben bu arada 350 ayetel kürsi okumuştum ama yeni bir duaya geçmişiz. Allah kabul etsin. ben yenisine başliyim bari.
hamile olan arkadaşların gözü aydın. Allah hep iyi haberler almayı nasip etsin inşallah.

bende faktör v R2 faktör 13 v34L birde MTHFR genlerimin ikisindede heterozigot mutasyonlarım var..benim doktorumda bana sprdu ailede kalp krizi geçiren var mı erken yaşta özellikle..düşük yapan yada karnında ölen yada ailede kronik hastalığı olan ben de hepsine yok dedim çünkü bana sorduğu bu durumların hiç birisini yaşayan yok en az 3 göbek geride çünkü anneme babama ve akrabalarıma hep sordum geçmişimiz temiz yani :) benim doktorumda şuan için ilaç kullanmana gerek yok ama hamilelikten önce ve uzun uçak ve otobüs yolculuklarından önce 0,2lik clexane yapacaksın kendine dedi..birde benim gittiğim doktor türkiyede hematoloji alanında baya iyi bir profesördü işini ciddiyetle yapıyor ve sana herşeyi en sade haliyle anlatıyor..benim doğumdan kalan bi 10 kilom var ve ben hala veremiyorum ama vermen gerek kilo alımı kanın pıhtı atma olayını hızlandırır dedi ve bizim gibi genetiğinde bozukluk olan insanların kolesterol ve şekere yatkınlığı diğer sağlıklı insanlara göre 5 kat daha fazlaymış ben zaten 1 haftadır diyet yapıyordum ama bunları duyunca hayatımdan ekmeği şekeri tuzu ve yağı sonsuza kadar çıkardım..bir kızım var ve onun her anını doyasıya yaşamak istiyorum inşallah Allah sağlıklı uzun ömürler versin hem bizlere hem yavrularımıza ben durumumu ciddiye alıyorum ve çok dikkat etmek istiyorum bundan sonraki yaşantıma..Rabbim inşallah sana ve diğer arkadaşlarıma da en kısa zamanda evlat duygusunu kokusu yaşatsın..fazla aratmadan vrabbim isteyen her kadına nasip etsin..ben çok sıkıntılar çektim arkadaşlar bilirler ama çok şükür hepsini unuttum inşallah darısı sizlerin başına

şimdi yalan söylemeyeyim bende çok korktum şenaycım bacağım normalde hiç ağrımazdı direk aklıma bu durum gelince 3,5 attım..aslında iyi de oldu hep hematoloğa gidicem deyip deyip sallıyordum şimdi gittim ve en azından durumumun + ve - lerini konuştuk..nelere dikkat etmem gerektiğini öğrendim..Allah bir daha sana ve bu durumda olan kimseye yaşatmasın düşüncesi bile korkutuyor çünkü..

selam kızlar .giremedim kaç gündür. herkes iyidir inşallah. biz dün doğum öncesi raporumuzu almak için dr a gittik. oğlum başını iyice doğum kanalına sokmuş. 23 ünü beklemez büyük ihtimal. 10-15 i arası doğabilir dedi. nst ye bağladı. öyle hareketliydiki nst sonucunu gösterdiğimde ne yapmış bu çocuk amuda kalkmayamı çalışmış dedi :) görün işte ben neler çekiyorum dedim. bana kalırsa kızım gibi 3 hafta erken bile doğabilir.. ben ayın ilk haftasına bekliyorum doğumu. oyyy düşününce ne kadar az kaldı. rabbim hepinize bugünleri göstersin inşallah.

bu arada 100 tane duamızdan okudum

Kizlar 200 daha okudum duamizdan toplamda 250 oldu fazla okuyamiyorum hem is hem ders clsyrm hakkinizi helal edin elimden geleni yapcam

canım geçmişolsun nerelerdesin ya meleğin nasıl iyimi arada gel bilgilerine ihtiyacımız var korkutma kendini allah beterinden korusun bizde dikkat ederiz neyapalım. şuan bebişin daha küçük bence biraz büyüyünce eminimki kardeş isteyeceksin yinede hayırlısı olsun

canım fırsat buldukça gel merak ediyoruz seni.belli seninki yaramaz olacak olsun yeterki sağlıcakla doğsun.ayy ben de heyecanlandım az kalmasına paşan bian önce gelsinde rahatla sende.canım sen kaçıncı haftadan beri nstye giriyosun ben şu haftama kadar hiç girmedim

canım ben bebeğimi kaybettiğimde sebep cok sayıldı bana
belki yalan atıldı bilmiyorum
kaka yapmıs kordon dolanmıs dediler
ama asıl sebep preeklamsiydi
ve ben o gebeliğimde 37yi gördüm ama kızımda ilk 5ay kullandım iğne ve coraspini
şimdi doğuma kadar insallah kullancam
zaten o zamanda doktor 4,5aylıkken bırak iğneyi dedi ben evde gizli gizli eşimle devam ettim 15gün dadha
ne bilelim daha cok kullansaymısız keske
preeklamsi olmaması için ne yapılabilirki hiç bilmiyorum
sadece kilo almamaya calısıcam
onun dısında elimden gelen birsey yok gibi

Ayyy canım benimm nazar boncuğu eklemiş birde iki taneee.. :) teşekkür ederim..
))sen bir dualamayı yap o zaman da yıldızlı pekiyi vercem sana

canım ben 15 haftalık kaybımdan sonra yaptırmıştım homosistein tahlilini. hacettepede. iğne folbiol b12 hiçbirşey kullanmıyordum. ama ben bu son 4 haftalık düşükten sonra b12 yi kestim şuan sadece folbiol ve elevit kullanıyorum. vildana yaptığım yorum gibi yapcam o folbiolu kıstı ben de b 12 yi kestim. acaba ondan mı oldu. vildan da ben de bir süre iğne kullandık düşüklerden sonra kestik. anlayamadım neden böyle oluyor. acaba iğneyi birden kesince mi böyle oldu. ben de çok aşırı dikkat etmiyorum diyete ama ilk ölçüldüğünde ne hap ne diyet ne iğne hiçbirşey yoktu. bence b12, folikasit ve iğneyi kesince oldu bize bu. canım aklında olsun sen de ilk fırsatta homosisteinine baktır.
bugünden itibaren haftada 2 b12 almaya karar verdim.

Son düzenleme:

canım ben niğde de yapıldığını sanmıyorum. mecburen sinan hocaya gidince o yaptıracaktır diye düşünüyorum o istemezse ben kendim yaptırırım ne yapayım. ben haftada 1 folbiol kullanıyorum. b vitamini de haftada 2 kesin benim de yükselmiştir. ama belki diyet etkisini gösterince düşer. bu arada 448 daha okudum duamızdan canım sanırım 864 oldu benimt oplamda allah kabul etsin. sen çalışmalara başladın mı canım aman kaçırmasaydın gününü:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…