selam kızlar .giremedim kaç gündür. herkes iyidir inşallah. biz dün doğum öncesi raporumuzu almak için dr a gittik. oğlum başını iyice doğum kanalına sokmuş. 23 ünü beklemez büyük ihtimal. 10-15 i arası doğabilir dedi. nst ye bağladı. öyle hareketliydiki nst sonucunu gösterdiğimde ne yapmış bu çocuk amuda kalkmayamı çalışmış dedi :) görün işte ben neler çekiyorum dedim. bana kalırsa kızım gibi 3 hafta erken bile doğabilir.. ben ayın ilk haftasına bekliyorum doğumu. oyyy düşününce ne kadar az kaldı. rabbim hepinize bugünleri göstersin inşallah.
bu arada 100 tane duamızdan okudum
canım ben niğde de yapıldığını sanmıyorum. mecburen sinan hocaya gidince o yaptıracaktır diye düşünüyorum o istemezse ben kendim yaptırırım ne yapayım. ben haftada 1 folbiol kullanıyorum. b vitamini de haftada 2 kesin benim de yükselmiştir. ama belki diyet etkisini gösterince düşer. bu arada 448 daha okudum duamızdan canım sanırım 864 oldu benimt oplamda allah kabul etsin. sen çalışmalara başladın mı canım aman kaçırmasaydın gününü:)
Şenay canım sen niğde demi yaşıyorsun?
evet canım. niğdedeyim.
arkadaslar biraz önce hamile oldugumu ögendim...suan karma karısık duygular icindeyim...cooook mutluyum...coooook heycanlıyım aynı zamanda korkuyorumdaha ben pıhtılasma sonuclarımı almaya gitmemisdim carsamba eimle gitcez İNSALLAH...ama telefonda ögrenmisdim pıhtılasma varmıs...doktoruma anlattım söyledim aspirine baslamısdım...bugünde hemen igneye basla dedi suan elimde rapor var 10 tanesi yani 1 kutu 20 milyon diyor eczane sizler ne diyorsunuz bu konuya ???? unuttum heycandan gebe arkadaslar sizler kactanesine ne kadar ödemisdiniz ??? simdiden cvp lar icin cok tsk ederim....ALLAHIM İNSALLAH sag saglim bebegimin dünyaya gelmesini nasip eder İNSALLAH....darısı tüm istiyenlere İNSALLAH...ALLAHIM tez zamanda hepimizin kucaklarını doldurur İNSALLAH...
Kızlar herkese günaydın..dün hematoloğa gittim tahlillerime baktı birde muayene ettî sonra aile geçmişime dair sorular sordu...sonra anlattı işte ilaç kullanmama gerek yokmuş ama hamilelik düşünmeden önce mutlaka îğnelere başlamalısın dedî uzun uçak yada otobüs yolculuklarından önce iğne yapacaksın dedi kilo vermen gerek dedi ve asla kîlo alma dedi her yaşanılan hamilelik pıhtılaşmayı artırır dedi bende bu açıklamanın ardından bîr daha gebelik düşünmemeye karar verdim..Allah kızıma sağlıklıuzun ömürler versin.. Birde ameliyata falan girerken söyleyeceksin durumunu ona göre sana varis çorabı giydirelecek dedi..doğum kontrol hapları yada hormon hapı kullanamazsın dedi.. Ama bende pko var dedim adet düzensizliğim var dedim bazen hap kullanmak zorunda kalıyorum dedim onu kadın doğum doktorunda konuşacaksın dedi bu arada düzenli olarak kolesterol ve şeker tahlilleri yaptıracaksın dedi..yani bir kalp hastasının yaptığını yapıcaz yağsız ve şekersiz ve tuzsuz yiyecekler bol hareket ve ilaç kullanımı yok dikkatli bir şekilde hayatımıza devam edîcem.. Ne zor be kızlar dün ömrümde ilk defa ne kadar çaresiz olduğumu gördüm galîme üzüldüm.. Ama yine de bînlerce kere şükürler olsun ki elimiz ayağımız sağlam bu atada bacak ağrım kas ağrısıymış ama beni baya korkuttu neyse işte bende durumlar böyle kızlar
bende faktör v R2 faktör 13 v34L birde MTHFR genlerimin ikisindede heterozigot mutasyonlarım var..benim doktorumda bana sprdu ailede kalp krizi geçiren var mı erken yaşta özellikle..düşük yapan yada karnında ölen yada ailede kronik hastalığı olan ben de hepsine yok dedim çünkü bana sorduğu bu durumların hiç birisini yaşayan yok en az 3 göbek geride çünkü anneme babama ve akrabalarıma hep sordum geçmişimiz temiz yani :) benim doktorumda şuan için ilaç kullanmana gerek yok ama hamilelikten önce ve uzun uçak ve otobüs yolculuklarından önce 0,2lik clexane yapacaksın kendine dedi..birde benim gittiğim doktor türkiyede hematoloji alanında baya iyi bir profesördü işini ciddiyetle yapıyor ve sana herşeyi en sade haliyle anlatıyor..benim doğumdan kalan bi 10 kilom var ve ben hala veremiyorum ama vermen gerek kilo alımı kanın pıhtı atma olayını hızlandırır dedi ve bizim gibi genetiğinde bozukluk olan insanların kolesterol ve şekere yatkınlığı diğer sağlıklı insanlara göre 5 kat daha fazlaymış ben zaten 1 haftadır diyet yapıyordum ama bunları duyunca hayatımdan ekmeği şekeri tuzu ve yağı sonsuza kadar çıkardım..bir kızım var ve onun her anını doyasıya yaşamak istiyorum inşallah Allah sağlıklı uzun ömürler versin hem bizlere hem yavrularımıza ben durumumu ciddiye alıyorum ve çok dikkat etmek istiyorum bundan sonraki yaşantıma..Rabbim inşallah sana ve diğer arkadaşlarıma da en kısa zamanda evlat duygusunu kokusu yaşatsın..fazla aratmadan vrabbim isteyen her kadına nasip etsin..ben çok sıkıntılar çektim arkadaşlar bilirler ama çok şükür hepsini unuttum inşallah darısı sizlerin başına
mesaj kutun dolmuş canım.
ne konuşuyosunuz bakıyım siz gizli gizli))))
Doktor canım, gündemimiz hep aynı keşke çocuğun dersi kreşi aman akşama ne yapcam, sebzelerii nasıl yedireceğim derdi olsada onları konuşsak:)))
dr unun bir hastaneyle bağlantısı yok mu. o zaman zor olur.evet tolga hoca medicanaya geçti mayıs başında.
eşlerimiz bizen çok çekiyorlar dr konusunda haklısın)
ben de son tecrübemden sonra dr aramıyorum, ve başka kimseye gitmemeye karar verdim.
bir incele sayfayı da canım sen de görüşürsen bizi bilgilendir sağlık sigortası hakkında. hamileyken hala kayıt yapıyorlar mı onu da sorarmısın?
canım cok normal kollarım suan mosmor yazın uzun kollular yarım kollular beni bekliyor insallah
ben koldan yapıyorum eşim yapıyor
göbekten nasıl yapıyorsun acısı nasıl
kol cok acımıyor
çok sevindim bugün hep güzel haberler alıyorum bende niğde deyim 10 aydır burdayım daha doğrusu özelden yazmak isterdim ama 100 mesaj hakkım olması lazımmış..hangi dr gidiyordun ben hayat hastanesine gittin mehmet boza ama bebegimi kaybetitgimi söleyince yüksel beye ordanda kadın doğum hastanesinde kadriye hanım aldı 25 haftalık kızımın ölüsünü.yüksel bey sonuclara bakınca bana pıhtılaşma dedi..ama herhangi bir test felan yapılmadı normal kan testi inan burda yabancıyım eşimden ve onun ailesinden başka kimsede yok kim iyi dr. ne iyi bilemiyorum...ben bor da yaşıyorum buraya gelin geldim.
değerlerini şu an değerlenirmemiz mümkün değil. yani en azından ben anlamıyorum ama sana pıhtılaşma ile ilgili genetik tahlil yapılmamış. protein c düşük çıkmış bu belki pıhtılaşma var diye bir sonuç gösterebilir ama yeterli değil. o yüzden dr.undan genetik tahlil iste. canım diyet ve ilaçla ilgili olarak neresinden başlasam bilemedim. bunu her dr. önermiyor ve kanıtlanmış birşey değil. sadece deniyoruz. proteinden kısıtlı besleniyoruz. et, süt, yumurta, yoğurt, bakliyat sınırlı. hepsinin ölçüsü var. benim dr.um ilaçlarımı belli günlerde kullandırıyor. her dr.un farklı tedavi yöntemi var. biraz araştırman gerekiyor canım. geçmişi biraz okursan bilgi sahibi olabilirsin.senay, eoe..
sizler neden folic asit ve b12 yi günlük değil de haftalık kullanıyorsunuz??
bu diyet de nedir? neden diyet yapıyorsunuz??
kızlar ben çok acemiyim yılların hasretinin ardından bu çıkınca onun şokundayım.
benim tahlillerimde sadece 677 li olan şey heterezigot mutant çıktı.
diğerleri normal.bir de
hemosistein 6.78
antitrombin III 90,6
protein c 74.7
protein s 64 çıkmış.
bunlar da normal mi??
doktorum önemsemedi demiştim ya sağolsun yazmış pıhtılaşmayla ilgili bi sürü bi ilaç yine de. şu an ise folbiol ve b12 kullanıyorum.
bu devirde kendi doktorun da olmak gerek sanırım. o yüzden sizlerin yardımına da ihtiyacım var.
elif whats app tayız gelsene)
eoe deyiz
beta hcg 288 oldu dün ve bugün doktorum 2mm kese gördü.cuma Allah nasib edecek insallah daha net görürüm dedi.ben 6 gündür ondan gizli 0*4vuruyordum itiraf ettim kızmadı:)0*6basla bugün dedi.aspirin,bemiks devam.diyet yok. benden haberler böyle. emincemim 100 dua okudum rabbi yessir. dualarım kendime ve hepinize sizde duanızı esirgemeyin bu pıhtıcanınızdan.bilgisayarim bozuldu cok sık giremesem de her dr.kontrolünu yazarım sizlere.öptüm hepinizı.
ay canım çok sevindim bak ne güzel. bir aşamayı geçtin. darısı kalp atışlarına inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?