Olumlu düşün inşallah sağlıkla bebeklerini kucağına alacaksın. Benim de bu üçüncü kayıp. Bundan sonra ben de tüp bebek sürecine girmek istiyorum ama doktorum sen kolay gebe kalabiliyorsun gerek Yok diyor:/
Bu arada yaşlarınız kaç?
Elbette gebe kalabiliyorum ama arızalı oluyor işte. Bende de mthfr677 ile factor v heterozigot. Ben 34 eşim de 37 yaşında. 35 sonrası riske giriyorum.Dogal yoldan hamile kalabilmeniz gercekten cok buyuk bir nimet bencede doktorunuz doğru soyluyor. Dusuk nedenini belirleyip onlem aldirin. Insallah Rabbim size ve isteyen herkese, hepimize evlatlarini versin.
Elbette gebe kalabiliyorum ama arızalı oluyor işte. Bende de mthfr677 ile factor v heterozigot. Ben 34 eşim de 37 yaşında. 35 sonrası riske giriyorum.
2 dusugum var canm bir tane 4 yasinda oglum bide Allah nasip ederse kizimiz olackKac düşük var cnm bn hıc gormedım galıba senın yazıları
Icin rahat olsn canm bnde 34 de kesmistim bi sorun yasamadim cok sukur. Hatta bu hamilegimde hem igne hem aspirin ikisimi ayni anda kanama yaptigi icin aspirin haftada 2 kullaniorm sadece korkmuyormuyum cok korkuorm ama Allah yardim edio sukurKızlar coraspini nzmn brakdnız pıhtı bozuklugu olanlar ? 34 de brakdım ama rahat deilim clexane yetermi size yettimi
Sigortalı değilsen devlet hastanesindeki doktor reçete ediyor 3 kutu alabiliyorsunmerhaba hanımlar pıhtılaşma problemim var ve gebeliğimin çok başındayım. kese henuz görünmediği için kan sulandırıcıya devam ediyorum. pzt günü bir sorun çıkmazsa inşallah iğne faslına bende başlıcam. koruyucu dozda vereceğını söyledi doktorum. ilaçı bana daha önce reçete etmişti ama daha sonra alma pzt görelim dedi. benim sormak istediğimse bu ilaç için fiyatlara baktım baya yüksek görünüyor. sgk lı fiyatı da öyle mi bilmiyorum birde rapor çıkartma konusunda doktorumun bir söylemi olmadı internette araştırınca gördüm rapor işini. doktordan istemeli mi raporu?
yok sigortam var özel hastaneye gidiyorumSigortalı değilsen devlet hastanesindeki doktor reçete ediyor 3 kutu alabiliyorsun
doktorlar genelde rapor yazyor bu ilaclar icinyok sigortam var özel hastaneye gidiyorum
merhaba arkadasim benimde iki kaybim var dr benden böyle testler istemedi bu testleri nasil verdiniz bu testin bir adi varmiFaktör vleiden heterozigot, paı heterozigot, mthfr 1298cc homozigot mthfr 677ct heterozigot,benim önemli olan paı ile faktör vleiden miş canım 9+3 de kalbi durmuş ben 11 haftalık rutin kontrolde öğrendim.Evladını sağlıkla ,hayırla kucağına alırsın inşallah.
Bu testler genetik testler. Doktorunuzun yönlendirmesi ile üniversitelerin tıbbi genetik bölümleri ya da özel labaratuvarlar yapıyor. Rutinde üçüncü kayıptan sonra yönlendiriyorlar. Ancak siz doktorunuzla bir görüşün.Merhaba arkadaşım brnim de iki
merhaba arkadasim benimde iki kaybim var dr benden böyle testler istemedi bu testleri nasil verdiniz bu testin bir adi varmi
Madem sizde translokasyon var size pgd önerilmiyor mu?1×dış gebelik, 2×8. Hafta içinde kalp durması nedeniyle sessiz düşük yaşadım. Pıhtılaşma testlerinde mthft677, mthfr1298 ve pai heterozigot geldi. Hiç beklemiyordum ama karyotip analizinde eşim sağlıklı ama bende dengeli translokasyon çıktı.
Bu tip kromozom bozukluğunda kişi tamamen sağlıklı olsa da ürettiği yumurta/spermin sağlıksız olma ihtimali yüksek oluyor. Bu da düşük ve genetik rahatsızlıklı evlat sahibi olma ihtimalinin artmasına neden oluyor. Yani sanırım benim düşüklerim genetik bozukluktan ötürü imiş.
Benim annem babam akraba değil. Ailemizde tekrarlayan düşük hikayesi olan kimse yok. Ben 32 yaşındayım ve ortalama üstü sağlıklı bir insanım. Ama bende translokasyon çıktı. Benim gibi tekrarlayan düşükleri olan arkadaşların, eğer normal yolla denemekten yıprandılarsa mutlaka karyotip analizi yaptırmalarını ve translokasyonları olup olmadığına baktırmalarını tavsiye ederim. İnsanın neyle karşı karşıya olduğunu bilmesinde fayda var...
Madem sizde translokasyon var size pgd önerilmiyor mu?
Bende verdim periferik kan genetik diye ama bunlarda sadece kromozomlara bakmislar böyle bir test mi yada başka bir test mi oluyorBu testler genetik testler. Doktorunuzun yönlendirmesi ile üniversitelerin tıbbi genetik bölümleri ya da özel labaratuvarlar yapıyor. Rutinde üçüncü kayıptan sonra yönlendiriyorlar. Ancak siz doktorunuzla bir görüşün.
Trombofili paneli diye geçer. Onun için ayrı bir tüp kan daha alırlar, pıhtılşamadan sorumlu proteinleri kodlayan genlerinin dizilerini analiz ederler. Dna dizi analizi diye geçer.Bende verdim periferik kan genetik diye ama bunlarda sadece kromozomlara bakmislar böyle bir test mi yada başka bir test mi oluyor
Saol cevaplarin içinTrombofili paneli diye geçer. Onun için ayrı bir tüp kan daha alırlar, pıhtılşamadan sorumlu proteinleri kodlayan genlerinin dizilerini analiz ederler. Dna dizi analizi diye geçer.
1×dış gebelik, 2×8. Hafta içinde kalp durması nedeniyle sessiz düşük yaşadım. Pıhtılaşma testlerinde mthft677, mthfr1298 ve pai heterozigot geldi. Hiç beklemiyordum ama karyotip analizinde eşim sağlıklı ama bende dengeli translokasyon çıktı.
Bu tip kromozom bozukluğunda kişi tamamen sağlıklı olsa da ürettiği yumurta/spermin sağlıksız olma ihtimali yüksek oluyor. Bu da düşük ve genetik rahatsızlıklı evlat sahibi olma ihtimalinin artmasına neden oluyor. Yani sanırım benim düşüklerim genetik bozukluktan ötürü imiş.
Benim annem babam akraba değil. Ailemizde tekrarlayan düşük hikayesi olan kimse yok. Ben 32 yaşındayım ve ortalama üstü sağlıklı bir insanım. Ama bende translokasyon çıktı. Benim gibi tekrarlayan düşükleri olan arkadaşların, eğer normal yolla denemekten yıprandılarsa mutlaka karyotip analizi yaptırmalarını ve translokasyonları olup olmadığına baktırmalarını tavsiye ederim. İnsanın neyle karşı karşıya olduğunu bilmesinde fayda var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?