- 26 Eylül 2018
- 620
- 1.881
- 113
Merhaba karyotip sonucunuz ne kadar sürede çıktı acaba? Eşimle biz de yaptırdık da sonucu çok merak ediyorum1×dış gebelik, 2×8. Hafta içinde kalp durması nedeniyle sessiz düşük yaşadım. Pıhtılaşma testlerinde mthft677, mthfr1298 ve pai heterozigot geldi. Hiç beklemiyordum ama karyotip analizinde eşim sağlıklı ama bende dengeli translokasyon çıktı.
Bu tip kromozom bozukluğunda kişi tamamen sağlıklı olsa da ürettiği yumurta/spermin sağlıksız olma ihtimali yüksek oluyor. Bu da düşük ve genetik rahatsızlıklı evlat sahibi olma ihtimalinin artmasına neden oluyor. Yani sanırım benim düşüklerim genetik bozukluktan ötürü imiş.
Benim annem babam akraba değil. Ailemizde tekrarlayan düşük hikayesi olan kimse yok. Ben 32 yaşındayım ve ortalama üstü sağlıklı bir insanım. Ama bende translokasyon çıktı. Benim gibi tekrarlayan düşükleri olan arkadaşların, eğer normal yolla denemekten yıprandılarsa mutlaka karyotip analizi yaptırmalarını ve translokasyonları olup olmadığına baktırmalarını tavsiye ederim. İnsanın neyle karşı karşıya olduğunu bilmesinde fayda var...
Ortalama 1 ay sürede çıkıyor. Ama siz 20 gün dolunca arada verdiğiniz yeri arayıp sorun.Merhaba karyotip sonucunuz ne kadar sürede çıktı acaba? Eşimle biz de yaptırdık da sonucu çok merak ediyorum
Ben devlette yaptırdım, çok uzun sürdü. 3. ayda trombofoli paneli, 4. Ayda karyotip çıktı...Merhaba karyotip sonucunuz ne kadar sürede çıktı acaba? Eşimle biz de yaptırdık da sonucu çok merak ediyorum
Kadın doğum bölümüne gidip pıhtılaşma (Trombofili paneli) testi yaptırmak istiyorum de yalnız devlet hastaneleri 2 kayıpda yapmıyor .sen 3 düşük yaptım de, seni genetik bölümüne yönlendirir sonuçlar 1 yada 2 ayda çıkıyor, bide rahim filmi çekilmediysen rahim filmi çekilmeni öneririmMerhaba arkadaşım brnim de iki
merhaba arkadasim benimde iki kaybim var dr benden böyle testler istemedi bu testleri nasil verdiniz bu testin bir adi varmi
Canım bılıyosun bende mthfr a ve paı heterezogot. 1 mthfr genı yanı. Yınede paıyle bırlesınce homozıgotmu oluyorum yoksa 2 mthfr genı olunlarmı oyle oluyoCanım mthfr genlerinde 2 heterozigot homozigot oluyor paı faktör v leinden falan sayılmıyor sadece mthfr geni sayılıyor
Merhaba karyotıp analızı ılkdefa duydum. 2dusuk snrası trambofılı panelı ve kromozom testlermz yapıldı. Mthfr a ve paı heterezıgot. Bıde hematolog ayrı test ıstemıstı. Ondada proteın s düşük. Sizi kim ve neden yönlendirdi bu teste acaba. Bıde pdg nedir1×dış gebelik, 2×8. Hafta içinde kalp durması nedeniyle sessiz düşük yaşadım. Pıhtılaşma testlerinde mthft677, mthfr1298 ve pai heterozigot geldi. Hiç beklemiyordum ama karyotip analizinde eşim sağlıklı ama bende dengeli translokasyon çıktı.
Bu tip kromozom bozukluğunda kişi tamamen sağlıklı olsa da ürettiği yumurta/spermin sağlıksız olma ihtimali yüksek oluyor. Bu da düşük ve genetik rahatsızlıklı evlat sahibi olma ihtimalinin artmasına neden oluyor. Yani sanırım benim düşüklerim genetik bozukluktan ötürü imiş.
Benim annem babam akraba değil. Ailemizde tekrarlayan düşük hikayesi olan kimse yok. Ben 32 yaşındayım ve ortalama üstü sağlıklı bir insanım. Ama bende translokasyon çıktı. Benim gibi tekrarlayan düşükleri olan arkadaşların, eğer normal yolla denemekten yıprandılarsa mutlaka karyotip analizi yaptırmalarını ve translokasyonları olup olmadığına baktırmalarını tavsiye ederim. İnsanın neyle karşı karşıya olduğunu bilmesinde fayda var...
Canım aynı genler var bendede. 2sıde heterezıgot dıgerlerı normal. 04 clexan ve coraspınle yınede düşük yaşadım. Smdı hamıle kalırsam sabah aksam 04 04 ıkı ckexan ve ecoprın dedı doktorum. Ama bana bırazda 2 dusuk oldugu icın tedbır amaclıda verıyo olabılır. Sana vermemesının sebebı düşügünün olmaması olabılır. Xaten bnde fazlamı gelıcek bukadar sulandırıcı dıye korkuyrm. Verseler bı dert vermeseler ayrı dert yanı. İnşallah en dogru tedavı olurda hepımz saglıkla kucagımıxa alırız brbeklerımızıArkadaslar merhaba
Lutfen bilgisi olanlar bana yardimci olsun.
Ben tup bebek yontemiyle ikizlere hamileyim.
Ilk denemede kimyasal olunca doktorum genetik tesr istedi. Bende
PAI SERPINE heterozigot
MTFR A1298C heterozigot cikmisti.
Digerleri NORMAL
Bu hamileligimde ilk 2 ay her gun cleaxane igne oldum ama 10. Haftada artik kullanmana gerek yok onlem amacli kullandik diyip tup bebek doktorum Coraspin ve igneyi biraktirdi.
Bazen forumlarda ilerleyen haftalarda kayip yasayanlari okuyorum korkuyorum.
Simdiki takip doktoruma genetik test sonucumu soyledim ama igneye geri başlatmadi. Benim bu igneyi kullanmaya devam etmem gerekiyor mu ?
Mthfr geni birleşince homozigot oluyo canım paı degilCanım bılıyosun bende mthfr a ve paı heterezogot. 1 mthfr genı yanı. Yınede paıyle bırlesınce homozıgotmu oluyorum yoksa 2 mthfr genı olunlarmı oyle oluyo
Saol canım :) sen nasılsın nasıl bebiş az kaldı dini doguma Allahın izniyleMthfr geni birleşince homozigot oluyo canım paı degil
Canım aynı genler var bendede. 2sıde heterezıgot dıgerlerı normal. 04 clexan ve coraspınle yınede düşük yaşadım. Smdı hamıle kalırsam sabah aksam 04 04 ıkı ckexan ve ecoprın dedı doktorum. Ama bana bırazda 2 dusuk oldugu icın tedbır amaclıda verıyo olabılır. Sana vermemesının sebebı düşügünün olmaması olabılır. Xaten bnde fazlamı gelıcek bukadar sulandırıcı dıye korkuyrm. Verseler bı dert vermeseler ayrı dert yanı. İnşallah en dogru tedavı olurda hepımz saglıkla kucagımıxa alırız brbeklerımızı
İyiz çok şükür sagol canım allah razı olsun rabbim sana da nasip etsin inşallahhSaol canım :) sen nasılsın nasıl bebiş az kaldı dini doguma Allahın izniyle
Bu translokasyon katyotip kromozom analizinde mi çıkıyor,3kaybım var 2den sonra yaptırdık 46 xx ve 46 xy sonucunu aldık herhangi bir translokasyon yazmıyor.onu bulmak için ayrı bişey mi yapılıyor?bileyim de tüp bebek için gidicem ben de olmadı1×dış gebelik, 2×8. Hafta içinde kalp durması nedeniyle sessiz düşük yaşadım. Pıhtılaşma testlerinde mthft677, mthfr1298 ve pai heterozigot geldi. Hiç beklemiyordum ama karyotip analizinde eşim sağlıklı ama bende dengeli translokasyon çıktı.
Teşekkür ederim cevabınız için. Benim trombofili sonucum 13 günde çıktı umarım bu da erken çıkarBen devlette yaptırdım, çok uzun sürdü. 3. ayda trombofoli paneli, 4. Ayda karyotip çıktı...
Peki teşekkür ederimOrtalama 1 ay sürede çıkıyor. Ama siz 20 gün dolunca arada verdiğiniz yeri arayıp sorun.
Merhaba karyotıp analızı ılkdefa duydum. 2dusuk snrası trambofılı panelı ve kromozom testlermz yapıldı. Mthfr a ve paı heterezıgot. Bıde hematolog ayrı test ıstemıstı. Ondada proteın s düşük. Sizi kim ve neden yönlendirdi bu teste acaba. Bıde pdg nedir
Bu translokasyon karyotip kromozom analizinde mi çıkıyor,3kaybım var 2den sonra yaptırdık 46 xx ve 46 xy sonucunu aldık herhangi bir translokasyon yazmıyor.onu bulmak için ayrı bişey mi yapılıyor?bileyim de tüp bebek için gidicem ben de olmadı
Anladım canım Allah razı olsun içimi rahatlattın. Yaptırmadıgımız bişeymi var dıye korkmustum. Çünkü bütün testleri yaptırıp sorunu tam bulup ona göre bi yol izlemek istiyorum Allahın izniyle. Kromozom sonuöları bnmkı 46xx eşimin 46xy baskada bsy yazmıyo doktor temiz demişti şükür.Bize yapılan da kromozom analizi, farklı birşey değil. Sizin kromozom analizinizde translokasyon yoktur yazıyorsa, 46xx veya 46xy yazıyorsa sıkıntı yok demektir. Bende 46xx, t(13;14), q(21;23) gibi birşeyler yazıyor, bu translokasyon var demek.
Pdgyi yanlış yazmışım, pgd olacaktı, genetik tanılı tüp bebek yani. Rahme koymadan önce embriyonun dnasını inceleyip bir sıkıntı var mı diye bakıyorlar.
Evet kromozom analizinde çıkıyor. 46xx veya 46xy yazıyorsa, translokasyon yoktur yazıyorsa temiz çıkmış demektir.
Anladım canım Allah razı olsun içimi rahatlattın. Yaptırmadıgımız bişeymi var dıye korkmustum. Çünkü bütün testleri yaptırıp sorunu tam bulup ona göre bi yol izlemek istiyorum Allahın izniyle. Kromozom sonuöları bnmkı 46xx eşimin 46xy baskada bsy yazmıyo doktor temiz demişti şükür.
göbek deliginin sag sol ve ust kisimlarina 2 parmak ölçerek 2 parmaginizin aradina sikistirdiginiz yag dokusuna igne tamamen girecek sekilde saplayin ve yavasca enjekte edin igneniz nedirMerhabalar. Ilk ignemi az once oldum ama biraz agri yapti sanırım dogru yapamadım. Tavsiyeleriniz var mi bu konu ile ilgili?
Aspirini haftada 2 kullanmanizi doktorunuz mu soyledi bende ayni durumdayim hergun kullandigimda kanama yapti 1 gun durup birgun kullandığımda da lekelenme yapti simdi doktor tamamen kestiIcin rahat olsn canm bnde 34 de kesmistim bi sorun yasamadim cok sukur. Hatta bu hamilegimde hem igne hem aspirin ikisimi ayni anda kanama yaptigi icin aspirin haftada 2 kullaniorm sadece korkmuyormuyum cok korkuorm ama Allah yardim edio sukur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?