- 22 Ocak 2014
- 813
- 291
- 323
- 35
bu o kadar guzel bir haber ki ins benimde oyle olur bende 12 yildan sonra rahim sekil bozuklugu var T seklinde denildi amaliyat oldum dusuklerim vardi umarim son bulur genlerde mutasyon varmiydicanım merhaba teşekkür ederim rabbim en hayırlı en tez vakitte sizlerinde kucağını doldursun inşallah. Benim kötü bir yaşanmışlığım oldu. İlk hamilelipimde erken haftalardan kanamaltım başlamıştı 18. Haftada kesem delindi bebeğimin suyu bitti, istirahatle 26. Haftaya kadar tutabildim bebeğimi. Doğum yaptım 13 gün yaşadı meleğim kybettim daha sonra
İlk doğumum esnasında dr um demişti rahimib kalp şeklinde o yüzden plasenta yanlıl bi yere yerleşmiş sonucunda da kanamalar olmuş hep dedi operasyon getekir dedi. Sonra ben bi prof a girtim rahim filmi pıhtılaşma vs o istedi ama rahim filmini temiz gördü. İki defa kan sulandırıcalara rağmen kimyasal olunca histeroskopi şart canlı gözle görmem gerekiyor rahimi dedi ve o şekilde operasyon yapıldı kMera ile rahime bakılıyor ve o esnasa perde gördü temizledi onu hemen hamile kaldım zaten şükür sorunsuz sağlıklı bi gebelik geçirdim. Hiç ilaç falan kullanmadım.
İnşallahh canımm inann canı gönülden diliyorumbu o kadar guzel bir haber ki ins benimde oyle olur bende 12 yildan sonra rahim sekil bozuklugu var T seklinde denildi amaliyat oldum dusuklerim vardi umarim son bulur genlerde mutasyon varmiydi
benimde mhtr1298 homozigot cikti ama bazi doktora gore asiri pihtilasma var kimine gore gerek yok diyor kararsiz kaldim hangisini yapsam bilmiyorum mersindeyim ins sorunsuz gebelik gecirirm artik esimle cocuk konusundan aramiz bozuk bu son sans diyor eger olmazsa bosanmayi dusunuyorİnşallahh canımm inann canı gönülden diliyorumevet mutasyonlarım vardı pai4g4g homoz mtfrc677t heyetozigt birde protein s düşüklüğüm vardı . Benim kayıplarının sebe pıhtılaşma çıkmadı şükür operasyonla halloldu. Bence senin de düzelir canımm farklı bş sorun olmadıktN spnra olmaması için hbir sebep yokk.
Bu pıhtılaşma değişik bi durum buralardan okuyoruz aynı genlerle kimi dr en yünsek pıhtılaşma diyor kimi önemsiz diyor. Benim gittiğim dr prof. Yine de içime sinmedi başka br profa daha danıştım o da kullanma dedi. Şükür bi zorun yaşamadım. İnş senşn de hayırlı haberler ş duyarız en tez vakitte. Senşn hangi genlrrde var mutasyon hangi ildesin ( bulunduğun muhitte prof veya iyi dr lar var mı diye soruyorum)
benimde mhtr1298 homozigot cikti ama bazi doktora gore asiri
canım merhaba ablamda da bende de aynı gende mutasyon var ablam gebzedeydı o benden önce evlendı ve 2 . Kaybından sonra öğrendı 3. Gebeliğinde iğne kullandı şuan bebegi var bende ilk kaybımdan sonra yaptırdım bende de aynısı çıktı bide pai homozigot 4g 4g çıktı kesinlikle iğne kullanmalısın sakın riske atmabenimde mhtr1298 homozigot cikti ama bazi doktora gore asiri pihtilasma var kimine gore gerek yok diyor kararsiz kaldim hangisini yapsam bilmiyorum mersindeyim ins sorunsuz gebelik gecirirm artik esimle cocuk konusundan aramiz bozuk bu son sans diyor eger olmazsa bosanmayi dusunuyor
Çok üzüldüm gerçekten. Eşinin tutumuda çok yanlış. Kendisi kontrolden geçti mi vebek ile ilgili. Tüp bebek falan denediniz mi canınbenimde mhtr1298 homozigot cikti ama bazi doktora gore asiri pihtilasma var kimine gore gerek yok diyor kararsiz kaldim hangisini yapsam bilmiyorum mersindeyim ins sorunsuz gebelik gecirirm artik esimle cocuk konusundan aramiz bozuk bu son sans diyor eger olmazsa bosanmayi dusunuyor
Folatı hic duymamistimherkese mrb birisi bana yardimci olabilirmi lütfen ? Benimde iki kaybim var ve 677 homozigot cikti. Butun forumlari okudum artik kafayi yemek uzereyim kimin yorumunu gorduysem ona mesaj yazdim sapik gibi oldum artik siyirmaya az kaldibizim gibi pihtilasmasi olanlarin folik asit degilde folat almasi gerekiyormus siz neler kullandiniz ? Yada kullandinizmi ?
o kadar cok bilgi varki canimFolatı hic duymamistim
Bildiğim kadariyla diyet yapanlar homosistein degeri yuksek oluyormerhaba arkadaslar ben de 3 kez düşük yasadm. kan pıhtilaşmasi heterezogot olduğunu ögrendim. fakat 3. de igne kullanmama ragmen kalbi durdu 10. hafta gittigimde dedi doktor.arkadaslar diyet yaptiklarini soylemisler bana boyle bise diyen olmadi acaba ise yariyormu bu metionun diyeti yapan varmı
gitti canim sperm yapisinda bozukluk var dusukler bundanda kaynalaniyor olabilir demisti doktorun biri ama bende rahim sekil bozuklugu cikinca sanki esim 360 derece dondu hic huzurum kalmadiÇok üzüldüm gerçekten. Eşinin tutumuda çok yanlış. Kendisi kontrolden geçti mi vebek ile ilgili. Tüp bebek falan denediniz mi canın
ben de kullaniyordum hamile kalinca icmedim ama bildigim kadariyla pihtilasma sonradan olan bisey degil sigarayla olan yani.. dogustan olan bisey. sonucta aynu aileden 2 kiz kardeste de cikabilecek bisey. o yuzden sonradan edinilen bi durum degil gibi geliyir bana..Sayfa çok aktif degil sanirim ,kizlar aranizda gebelik oncesi sigara içen varmi ? Ben de 677 homozigot var gebeliklerimden once iciyordum hamileyken icmedim ama hep kendimi sucladim acaba bundanmi oldu diye yoksa bu bir genetik rahatsizlikmi bilmiyorum
doktor da senin gibi nbilgi verdi ama vicdan ya iste benmi sebep oldum diye cok aglamistimben de kullaniyordum hamile kalinca icmedim ama bildigim kadariyla pihtilasma sonradan olan bisey degil sigarayla olan yani.. dogustan olan bisey. sonucta aynu aileden 2 kiz kardeste de cikabilecek bisey. o yuzden sonradan edinilen bi durum degil gibi geliyir bana..
Canım her pihtilasmasi olan diyet yapmiyor ve bende cok arastirdim baya zor bi diyet sen once bi doktora git homosistein degerine baktir ve doktoradan bilgi al ona gore uygun gorurse diyet yap doktor tavsiyesi olmadan bisey yapma bence ama sen bilirsin yinedearkadaşlar diyet listesini atabilcek olan var mı
ben de merak edip baktirmistim homosisteine normal referans araliginfa cikti. kimisi de homosisteini folik ve b vitamini ile dusuruyor. ama bilmeden kendi kendimize is yapmak ne derece dogru bilemedim. buldugum listeyi seninle paylastim 1 hafta dayanabildim o listeye cok zor.haklısın canım doktor yine hamile kal igne diyor baska alternatif tedavi sunmuyor ben de acaba napabilirim diye düsünuyorum iste bi cagre arıyorum.ama degere baktircam mutlaka
Merhaba hanımlar. Ben de 4 ay önce bir düşük yaptım. Akabinde yaptırdığım testler neticesinde pıhtılaşma sorunu ortaya çıktı. Hemen iğne kullanmaya başladım bir gün aspirin birgün iğne şeklinde. Şimdi hamileyim iğneyi hergun kullanıyorum. Ayrıca haftada bir proluton depot iğne ve günlük progestan fitil kullanıyorum. Daha çok yeni hamileliğim 4+4 üm fakat sorusu olan varsa seve seve cevaplarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?