Benim doktorumda suan icin aspirin falan vermedi gebelik olunca igne kullanacaksin dedi bende merak ediyorum kimi kullaniyor kimi kullanmiyor neye gore veriliyor buHamile kalmadan mi asprin ve iğne kullandin canım. Homozigot olan hangi genindeydi. Bana doktor hamile kalınca kullanıcaz dedi. Öncesinde bişey vermedi.
Bem heterozigot mthfr C678T ve A1298C bir de faktör 8 idi. Hamile kalmadan başladım evetHamile kalmadan mi asprin ve iğne kullandin canım. Homozigot olan hangi genindeydi. Bana doktor hamile kalınca kullanıcaz dedi. Öncesinde bişey vermedi.
Bir bilsek bende ne olduğunu anlamıyorum. Kimi önce vermiş kimi vermemiş. Bende kimyasal gebelik olduğu için sanki öncesinde kullanicakmisim diye düşünüyorum. Çünkü gebeliği tespit edilene kadar değer düşüyor.Benim doktorumda suan icin aspirin falan vermedi gebelik olunca igne kullanacaksin dedi bende merak ediyorum kimi kullaniyor kimi kullanmiyor neye gore veriliyor bu
Kesin eşinden kaynaklıdır bence. Standart erkek kafası işte onda sorun yok sende var. Gönlüm hemencik olsun bebişin histeroskopiden sonra diyo canı gönülden ama bi yanımda inşallah onda sorun vardır o tedavi olduktan sonra olsun da ders olsun sa diye. Çok ğzüldüm inann eşinin tutumuna. Bi erkek bi kadın kadar evlat hasretiyle yanamaz Sana haksızlık etmemeligitti canim sperm yapisinda bozukluk var dusukler bundanda kaynalaniyor olabilir demisti doktorun biri ama bende rahim sekil bozuklugu cikinca sanki esim 360 derece dondu hic huzurum kalmadi
Sanırım tek kriter heterozigot veya homozigot olup olmadığın değil de, homosistein, anti trombin III aktivitesi, factor V, factor VIII, Pai serpenei, c677t, a1298c, protrombin mutasyon analizi, protein s aktivitesi, protein c aktivitesi vb.nin sonuçlarının yorumlanması ile alakalı. Mesela bende c677t heterozigot, pai serpenei heterozigot, antitrombin III aktivitesi yüksek, protein s aktivitesi düşük çıktı. Tüm bu sonuçlara göre hamile olsam da olmasam da coraspin 100 kullanıyorum. Hamile kalınca da coraspin ile beraber kan sulandırıcı iğneye başlıyorum. Coraspin’i 32.haftaya kadar, iğneyi ise doğuma kadar kullanacağım.Bir bilsek bende ne olduğunu anlamıyorum. Kimi önce vermiş kimi vermemiş. Bende kimyasal gebelik olduğu için sanki öncesinde kullanicakmisim diye düşünüyorum. Çünkü gebeliği tespit edilene kadar değer düşüyor.
Cabım cok saol bılgılendırmen için. Napıcaz sasırdım bn. Bana kadındıgumcum 08 clexan ve coraspın dedı. 04le tutmadıgı için artırıcakmıs. Hematalog 04 clexanla baslarsın kılon arttıkca 0 6ya cıkarsın yeter coraspıne gerek yok dedı. Ama bnm bunlara ek bıde proteın s düşük çıktı. Yani ikiside igne lazım dedi. Ama senın kan akımına vakmıslar sonucta gerek olsa soylerlerdı dıye düşünüyrm. Bu haftaya gelöişsin Allah saglıkla kucagına almayı nasıb etsın. Bnm 8 ay oldu hala hamılelık yok. Aetk stresten hormon degerlerım cıkmıs ılac verdı ındırmek için. Dunde kontrole gttım 1 tane yumurta olsumus 21mm. Çatlamaya yakın gibi. İnşallah hayırlısıyla çatlar döllenirde olusur buay hamılelık ve budefa ınsallah bnde hayrlı saglıklı kucagıma alırım@elfmuci Arkadaşlar selamlar mthfrc1298 ve pai heterezigot benim. Detaylı ultrasona gördüm doktor prof.tu kan akımına baktı. Cleaxane Kullanmana gerek yok dedi. Çünkü kan akımı normal dedi. 23 hafta bitti iki haftadır ilaç kullanmadım sizinle paylaşmak istedim. Hematolog ile görüşmüştüm o da kullanmana gerek Yok demişti. İnşallah herşey yolunda gider hepimiz için.
Canım benim 1 düşük vardı. 7.Haftada kalp atışı hiç duyulmamisti. Genetige bakilmadi. Doğaldır olabilir dendi. Cerrahpaşa da hematologa ve 3 kadin doğum doktoruna danıştım. Bu iki gene gerek yok dediler. Ama detaylida hoca karar versin dendi. Gittiğim hoca istanbul da recep has. Riskli gebelik uzmanıymis. Şimdi sadece detaylı ultrason a bakıyor. O kan akımına bakıp hiç gerek yok kendine eziyet dedi. Sen de gitmissindir mutlaka ama iyi bir prof perinatolog a gitsem iyi olur. Protein s ve c değerlerine bende de bakıldı. Onlar normaldi. Biri sınırdaydı. Sorun değil dediler. Çok yönlü bir durum tabi. Tıbbi Genetik doktoruna da gitmiştim onu da yazmıştım buraya o da gerek görmedi. Ama düşük hikayesi eklenen tahliller sanırım kararları ayırt eden. İnşallah tez zaman da sağlıkla güzel haberlerini alırım. Ama psikoloji çok etkiliyor süreci. Rahat olmaya çalış.Cabım cok saol bılgılendırmen için. Napıcaz sasırdım bn. Bana kadındıgumcum 08 clexan ve coraspın dedı. 04le tutmadıgı için artırıcakmıs. Hematalog 04 clexanla baslarsın kılon arttıkca 0 6ya cıkarsın yeter coraspıne gerek yok dedı. Ama bnm bunlara ek bıde proteın s düşük çıktı. Yani ikiside igne lazım dedi. Ama senın kan akımına vakmıslar sonucta gerek olsa soylerlerdı dıye düşünüyrm. Bu haftaya gelöişsin Allah saglıkla kucagına almayı nasıb etsın. Bnm 8 ay oldu hala hamılelık yok. Aetk stresten hormon degerlerım cıkmıs ılac verdı ındırmek için. Dunde kontrole gttım 1 tane yumurta olsumus 21mm. Çatlamaya yakın gibi. İnşallah hayırlısıyla çatlar döllenirde olusur buay hamılelık ve budefa ınsallah bnde hayrlı saglıklı kucagıma alırımdıger 2 hamılelıgım oyle cabuk olmstukı çok şükür. İlkdefa bukadr bekledim nasıp dıyorum. Sende kac düşük vardı
Aynen canım bnde ve ablamda da var pıhtılaşma doğuştan genetikmişben de kullaniyordum hamile kalinca icmedim ama bildigim kadariyla pihtilasma sonradan olan bisey degil sigarayla olan yani.. dogustan olan bisey. sonucta aynu aileden 2 kiz kardeste de cikabilecek bisey. o yuzden sonradan edinilen bi durum degil gibi geliyir bana..
evet hem ablamda hemde bende var pıhtılaşmaAynen canım bnde ve ablamda da var pıhtılaşma doğuştan genetikmiş
Öyle bir şey demedi ne alakası var sormadın mıKizlar merhaba benim de 3 genim heterozigot doktorum bana normal hamilelerin yaptirdigi aşilarin bana yasak oldugunu soyledi sizde de boyle bir durum vaf mi??
Arkadaslar merhaba bende pihtilasma bozukluğu var iki dusugum mevcut. Suan 5haftalik hamileyim ama henuz igmeye baslatmadi doktorum keseyi bugun gorduj ama igneye kalp atisi duyduyunca baslanicak benim gibi igneye sonradan baslayan varmidir
Aynen bende de bir kaybım varBenim teste pozitifi görür görmez başlattı canım iğne ve aspirine.Benim de öncesin de iki kaybım var.
İnşallah canım İnşAllahAynen bende de bir kaybım var
Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?