Tesekkur ilginz icin.ogrene bilirseniz iyi olur.yurtdisindayim memlekete gilirken sinirli gunler icin geliyoruz istanbula.pek niyetli diyil esim,o yuzden sehir sehir gezmez.istanbul olur ise bi sekilde ikna ederim.burda turk doktorlar tup bebek yaparkene 1500 dolar ek ucrek istediler,paha geldi bana.biz 2 yil onceydi sanirim 100 tl ye yaptiristik özel bir test yapan merkez vardi adini hatirlayamadim ama istersen ögrenirim bir cok ilde vardi o klinik
Canım geçmiş olsun düşük yapmak cokk zorKızlar Eylülde Tüp bebek yaptırdım hamile kaldım ama kasım sonunda kürtaj oldum bebeğimin kalp atışlarını duyamadık doktorum Ya kan pıhtılaşman oldu yada bebekte kromozom bozukluğu vardı ondan gelişmedi dedi, Sonra genetik araştırmaya gittim ve MTHFR A1298C Homozigot Pai 5G/4G :: 4G/4G çıktı Hematolojiye gittim bana iğne hap vs. vermedi ama yorumlara baktım kan pıhtılaşması benim gbi olan tüm arkadaşlar iğne ve aspirin kullanmış 9 ay. Kafam çok karıştı benim gibi olan arkadaşlar siz nasıl tedavi gördünüz ?
Sormadim inanki ama aklima cok takildi bir dahaki gidişime mutlaka soracağimÖyle bir şey demedi ne alakası var sormadın mı
Canım selam. Senınle konusmustuk dımı rahımdekı perdeyı fılmde gormedı hıstereskopıde cıktı fln demıstın. Bnm 2 dusukten snra 9aydr hala hamılelık oluşmadı. Genetık temız şükür pıhtılaşmada 2heterezıgot var ama o genlerı onemsemıyolar bıle. Doktor rahım fılmıne gerek yok 2 kere hamıle kaldın fln dıyo ılla cektrceksen 1sene hamılelık olusmazsa cektır dıyo ama bnm 3ay beklıcek takatım kalmadı stresten hormonlarım altust oldu gecenay onlar ıcın ılac kullandım şükürki düşmüş buay. Şimdi tek bakılmayan rahım fılmı kaldı. Kafama göre randevu aldım ve yarın cektırıcem inşallah. Sorum şu sende perde çıkınca amelıyat oldunmu amelıyattan snra hamılelık olustumu. Bıde bu perde vajınal ultrasondada goruluyomus galıba. Yanı bıkac yazı okudum hep suphelendıklerınden fılm ıstemısler. Bn okadr doktora gıttım hıcbırı boyle bısey bahsetmedı cok sukur. Ama yınede varmı dıye baktrmak ıstyrm ıcım rahat etsın ınsallah. Zaten kurtajlar snrası rahımde yapısıklıkta olabılıyomus Allah korusun yıne ama onada bı baktrmıs olurum dıyorum. Fılm ağrılı bı işlemmi çok korkuyrm hem cektrmekten hem sonuctanEvet çok Zor canım içini ferah tut
Hsg değil de histereskopi ameliyat ortamında genel anestezi altında rahim içine bakılıyor bir problem var mı yok mu diye
Hakkında hayırlısı olsun
Mutlu haberlerle görüşmek üzere
Yok canım ben o dediğin kişi değilim,kadın doğum bölümünde 5 sene çalıştım bilgim varCanım selam. Senınle konusmustuk dımı rahımdekı perdeyı fılmde gormedı hıstereskopıde cıktı fln demıstın. Bnm 2 dusukten snra 9aydr hala hamılelık oluşmadı. Genetık temız şükür pıhtılaşmada 2heterezıgot var ama o genlerı onemsemıyolar bıle. Doktor rahım fılmıne gerek yok 2 kere hamıle kaldın fln dıyo ılla cektrceksen 1sene hamılelık olusmazsa cektır dıyo ama bnm 3ay beklıcek takatım kalmadı stresten hormonlarım altust oldu gecenay onlar ıcın ılac kullandım şükürki düşmüş buay. Şimdi tek bakılmayan rahım fılmı kaldı. Kafama göre randevu aldım ve yarın cektırıcem inşallah. Sorum şu sende perde çıkınca amelıyat oldunmu amelıyattan snra hamılelık olustumu. Bıde bu perde vajınal ultrasondada goruluyomus galıba. Yanı bıkac yazı okudum hep suphelendıklerınden fılm ıstemısler. Bn okadr doktora gıttım hıcbırı boyle bısey bahsetmedı cok sukur. Ama yınede varmı dıye baktrmak ıstyrm ıcım rahat etsın ınsallah. Zaten kurtajlar snrası rahımde yapısıklıkta olabılıyomus Allah korusun yıne ama onada bı baktrmıs olurum dıyorum. Fılm ağrılı bı işlemmi çok korkuyrm hem cektrmekten hem sonuctan
Benimde iki düşüğüm var canım,düşüklerle ilgili başka bir neden bulamadıklarında rahim filmi istiyorlar,bana doktor görünürde bir problem yok ama ufakta olsa gözden kaçan bişey vardır,düşüklere o neden oluyordur belki dedi ve istedi,ben daha çektirmedim,kürtajım yeni,özel bir yerde anestezili çektireceğim inşAllah,hiç acımadı diyende var,çok acıdı diyende,ağrı eşiği ile alakalı sanırım,benim çok düşük ağrı eşiğim,riske atmak istemiyorum,yapışıklık konusuna gelince bana doktorum 4-5 kürtajdan sonra olabilir yapışıklık dedi,istisnai durumlar olabilir elbet ama bende doktorun dediği gibi olmasını umuyorumCanım selam. Senınle konusmustuk dımı rahımdekı perdeyı fılmde gormedı hıstereskopıde cıktı fln demıstın. Bnm 2 dusukten snra 9aydr hala hamılelık oluşmadı. Genetık temız şükür pıhtılaşmada 2heterezıgot var ama o genlerı onemsemıyolar bıle. Doktor rahım fılmıne gerek yok 2 kere hamıle kaldın fln dıyo ılla cektrceksen 1sene hamılelık olusmazsa cektır dıyo ama bnm 3ay beklıcek takatım kalmadı stresten hormonlarım altust oldu gecenay onlar ıcın ılac kullandım şükürki düşmüş buay. Şimdi tek bakılmayan rahım fılmı kaldı. Kafama göre randevu aldım ve yarın cektırıcem inşallah. Sorum şu sende perde çıkınca amelıyat oldunmu amelıyattan snra hamılelık olustumu. Bıde bu perde vajınal ultrasondada goruluyomus galıba. Yanı bıkac yazı okudum hep suphelendıklerınden fılm ıstemısler. Bn okadr doktora gıttım hıcbırı boyle bısey bahsetmedı cok sukur. Ama yınede varmı dıye baktrmak ıstyrm ıcım rahat etsın ınsallah. Zaten kurtajlar snrası rahımde yapısıklıkta olabılıyomus Allah korusun yıne ama onada bı baktrmıs olurum dıyorum. Fılm ağrılı bı işlemmi çok korkuyrm hem cektrmekten hem sonuctan
peki bir sorun varsa histereskopi de olduğu gibi,rahim filminde de ortaya çıkarmı ,yani sadece tüplere değil rahime de bakıyorlardır demi hsg ileYok canım ben o dediğin kişi değilim,kadın doğum bölümünde 5 sene çalıştım bilgim var
Sana histereskopi yapıldıysa belli olur zaten perdenin varlığı yokluğu.. rahimsel bozukluk varsa da belli olur.. hsg dediğimiz şey ise tüplerin açık olup olmadığıdır..
sen hsg cektir kuzum 1 yıl bekleme ,doktorlar çok rahat davranıyor
Hsg anestezi altında da çekiliyor korkmana gerek yok:) yalnız cekilecegı zaman aç karna git bişi yeme:)
Tüplere bakılıyor canım,ilaç veriyorlar rahme tüplerden geçiyor mu geçmiyor mu diyepeki bir sorun varsa histereskopi de olduğu gibi,rahim filminde de ortaya çıkarmı ,yani sadece tüplere değil rahime de bakıyorlardır demi hsg ile
Saol canımda bana hısteroskopıde cekılmedı 2 hamılrlık oldu sorun yok dıyolar. Bı sorun olsa onlar olmazmıs gıbı yanı. Neyse hsg de rahım yapısıklıgı tupler yada varsa perde hepsı goruluyo dedı ama aclk tokluk fark etmz dedı rahım fılmını cekturecegım yerde randevu aldıgım bayanYok canım ben o dediğin kişi değilim,kadın doğum bölümünde 5 sene çalıştım bilgim var
Sana histereskopi yapıldıysa belli olur zaten perdenin varlığı yokluğu.. rahimsel bozukluk varsa da belli olur.. hsg dediğimiz şey ise tüplerin açık olup olmadığıdır..
sen hsg cektir kuzum 1 yıl bekleme ,doktorlar çok rahat davranıyor
Hsg anestezi altında da çekiliyor korkmana gerek yok:) yalnız cekilecegı zaman aç karna git bişi yeme:)
peki perde varmı,yapışıklık var mı çıkmıyor muTüplere bakılıyor canım,ilaç veriyorlar rahme tüplerden geçiyor mu geçmiyor mu diye
Tıkanıklık varsa geçmiyor zaten
O en iyi histereskopi ile anlaşılr kuzummmpeki perde varmı,yapışıklık var mı çıkmıyor mu
Çok teşekkürler,doktor hsg dedi diye onu yaptıracağım şu an için,inşAllah gözden kaçan bişey olmaz,Allah razı olsun canım,Sağlıkla al yavrunu kucağına inşAllahO en iyi histereskopi ile anlaşılr kuzummm
Anladım canım saolasın. Banada doktor rahım yapısıklıgı yok cok dıkkatlı yaptım kurtajını dedi ve hatta 1de benı bayıltıp rahmı kendısı actı 2de arası cok az 2 kurtajın buyuzden rahımı zedelemeyelım dedı ve fıtılle kanama baslatıp sancıyla actı rahımı snra bayılttı öyle yaptı kurtajı temkınlı gttı yanı saolsun ama kafamda soru kalsın ıstemyrm. Bu perde dedıklerı seyde düşüklere neden oluyomus okudum bırazda. Bakalım inşallah korktuklarımızla sınamasın Rabbim. Rahım fılmınden snra yaptırabılecegım bı testte kalmadı zaten 9aydr bakılmayan test bı bu kaldı. Artık Allah nezaman nasıb ederse bakalmBenimde iki düşüğüm var canım,düşüklerle ilgili başka bir neden bulamadıklarında rahim filmi istiyorlar,bana doktor görünürde bir problem yok ama ufakta olsa gözden kaçan bişey vardır,düşüklere o neden oluyordur belki dedi ve istedi,ben daha çektirmedim,kürtajım yeni,özel bir yerde anestezili çektireceğim inşAllah,hiç acımadı diyende var,çok acıdı diyende,ağrı eşiği ile alakalı sanırım,benim çok düşük ağrı eşiğim,riske atmak istemiyorum,yapışıklık konusuna gelince bana doktorum 4-5 kürtajdan sonra olabilir yapışıklık dedi,istisnai durumlar olabilir elbet ama bende doktorun dediği gibi olmasını umuyorum
Sen hsg cektir kuzum , genelde hsg çektiğimiz hastalar gebe kalabiliyordu :) hsg den sonra birçok gebelik haberi almıştık hastalardanÇok teşekkürler,doktor hsg dedi diye onu yaptıracağım şu an için,inşAllah gözden kaçan bişey olmaz,Allah razı olsun canım,Sağlıkla al yavrunu kucağına inşAllah
biraz var kilom canım,tabi bu hamilelik süreçlerinde vay düşük riski var yatayım aman vitamin takviyesi alayım falan derken şiştim,aslında kilom yoktu başlangıçta,şimdi diyete başladım,kilo büyük problem,inşAllah bundan sonrasında sağlıkla ve de sağlıklı evladımı alırım kucağıma,Allah hepimizin gönlüne göre versin canım benimSen hsg cektir kuzum , genelde hsg çektiğimiz hastalar gebe kalabiliyordu :) hsg den sonra birçok gebelik haberi almıştık hastalardan
İçini ferah tut birde kiloluysan kilo vermeye çalış
2 gende heterozigot çıkmış. Daha önce 10 haftalık düşüğüm var. Bu 4g/5g ne anlama geliyor. Kan sulandırıcıya gerek var mı acaba
2 aydır her gün vuruluyorum clexane 4000. Doktora gönderdim sonucu coraspin kullan 300lük yazmış şimdi.Canim benimde 3kimyasal oldu. Benimde 2 gende problem var doktor pirtilasma var hamilelik oncesi coraspin hamileliktede hergün kan sulandirici igne kullanacaksin dedi.bence doktorunla bir gorüs acil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?