Benim adetime 2 gun var, tedbir amaçlı başladım fakat bu benim kendi başıma bulduğum doğal çözüm... herhangi bir doktor önermedi. İnternete sarımsak ve pıhtılaşma yazın direk cıkıyor bilgiler ... benim doktorum igneye coraspine gerek yok dedigi için ve ben de korktugum için kendimce böyle bir yönteme başvurdum. En azından kimyasal bir şey degil. Coraspin ve ignelerin prospektüslerinde bile hamileyken kullanılmaz yazdığı için bebeğe neler yapabilecegi konusunda hicbir fikrim olmadıgı için ben de kullanmama yanlısıyım fakat bir yandan da deli gibi korkuyorumLimonlu su ve zencefil duymustum ama sarimsakta iyi geliyor muymus ? Hamileyken mi oncesinde mi ?
Çok üzüldüm kaybınız için. Rahim filmi veya histereskopi yapıldı mı size?canım benim ilki 9+4 de kürtaj oldu,ikincisi de tam 9 haftalıkken kürtaj oldum,ikisinde de kalp atışı alınamadı,bende kan pıhtılaşması çıkmadı,bu sefer önlem amaçlı aspirin verecek sanırım doktor,
bebeğimi genetiğe yolladık son kürtajım da,acaba bebekte bir kromozom bozukluğu var mı diye,dün sonuç geldi temiz çıktı şükür,kızım olacakmışbilmesem daha iyiydi
Benim adetime 2 gun var, tedbir amaçlı başladım fakat bu benim kendi başıma bulduğum doğal çözüm... herhangi bir doktor önermedi. İnternete sarımsak ve pıhtılaşma yazın direk cıkıyor bilgiler ... benim doktorum igneye coraspine gerek yok dedigi için ve ben de korktugum için kendimce böyle bir yönteme başvurdum. En azından kimyasal bir şey degil. Coraspin ve ignelerin prospektüslerinde bile hamileyken kullanılmaz yazdığı için bebeğe neler yapabilecegi konusunda hicbir fikrim olmadıgı için ben de kullanmama yanlısıyım fakat bir yandan da deli gibi korkuyorum(
Sana da geçmiş olsun, senin de iki kaybin varmış, Allah yardim etsin hepimize,rahim filmi ilk kez cekilecek, kurtaj olali 19 gün oldu, ilk adetten sonra cekecekler, bakalim ne zaman olacam o da ayri sorun,yapilmayan bir o kaldi zaten, kan sulandirici konusunda da , bende herhangi bir gende pıhtılaşma çıkmadı, ona ragmen gittigim doktorlarin çoğu tedbir amacli kullanmam gerektigini söyledi,Çok üzüldüm kaybınız için. Rahim filmi veya histereskopi yapıldı mı size?
Bende mthfra1298c homozigot mutasyon var. Doktor gerek görmedi igne ve coraspineSizde hangi genlerde problem vardi. Bende simdi okudum sarimsak faydaliymis denemekten zarar gelmez. Dr um 3 ay onceden imom diye bi vitamin karmasi olan ilac onerdi ve hamile kalir kalmazda kan sulandirici. Goruyorum ki herkesin tedavi sekli farkli
Tesekkür ederim, ben de eger bu ay adet olursam rahim filmi cekilecek... Biraz korkuyorum. Pıhtılaşma çıkmadıysa neden igne veriyorlar ki acabaSana da geçmiş olsun, senin de iki kaybin varmış, Allah yardim etsin hepimize,rahim filmi ilk kez cekilecek, kurtaj olali 19 gün oldu, ilk adetten sonra cekecekler, bakalim ne zaman olacam o da ayri sorun,yapilmayan bir o kaldi zaten, kan sulandirici konusunda da , bende herhangi bir gende pıhtılaşma çıkmadı, ona ragmen gittigim doktorlarin çoğu tedbir amacli kullanmam gerektigini söyledi,
Canim yapilacak butun testler yapıldı, rahimde de bir sorun cikmazsa insAllah yapilacak baska bir sey kalmiyor, yani igne evet tehlikeli ama hicbir sey yapmadan dusmesini beklemek daha kötü, artik bizim durumdan tekrarlayan düşükler olarak bahsediliyor, ve bir sonrakinin düşme ihtimali daha da artiyor, benim cevremde cok kisi pihtilasmasi oldugu için dusuk yapti, hatta bir tanesi sezeryana bir gun kala kaybetti evladini(Allah kimseye vermesin hicbirini bir daha)ama hepsi diger hamileliginde igne kullandi ve bebekleri dogdu cok sukur, şu an benim durumum denemekten ne cikar yapacak baska bir sey yok durumu anlayacagin, doktorun dedigi aynen boyle,ama ben senin yerinde olsam pihtilasma sorunum olsa her sekilde kullanirdimTesekkür ederim, ben de eger bu ay adet olursam rahim filmi cekilecek... Biraz korkuyorum. Pıhtılaşma çıkmadıysa neden igne veriyorlar ki acaba( o igne basit bir igne diil ki mutlaka bir hematologla görüşün.
Anladım canım, sanırım ben bir kere daha şansımı deneyecegim. Çünkü benim doktorum kullanma dedi, benden daha bilgili olduğu kesin. Kendi başıma iş yapmak da istemiyorum. İnsan hamile olmayım diye içten içe dua eder mi ya! Resmen hamile olucam diye korkuyorum sırf bu pıhtılaşma mevzuusunun belirsizliginden.Canim yapilacak butun testler yapıldı, rahimde de bir sorun cikmazsa insAllah yapilacak baska bir sey kalmiyor, yani igne evet tehlikeli ama hicbir sey yapmadan dusmesini beklemek daha kötü, artik bizim durumdan tekrarlayan düşükler olarak bahsediliyor, ve bir sonrakinin düşme ihtimali daha da artiyor, benim cevremde cok kisi pihtilasmasi oldugu için dusuk yapti, hatta bir tanesi sezeryana bir gun kala kaybetti evladini(Allah kimseye vermesin hicbirini bir daha)ama hepsi diger hamileliginde igne kullandi ve bebekleri dogdu cok sukur, şu an benim durumum denemekten ne cikar yapacak baska bir sey yok durumu anlayacagin, doktorun dedigi aynen boyle,ama ben senin yerinde olsam pihtilasma sorunum olsa her sekilde kullanirdim
Arkadaslar merhaba yeni uyeyim. Bir oglum var 4.5 yasinda kardesi olmasini cok istedik ama 2 dusuk oldu tekrar hamileyim bu hamileligimde iki haftadir kan sulandirici igne ve aspirin kullandim sat 5 aralikti doktor bugun kalp atimi yok ölü dedi ilaclari kestirdi carsamba gunu kurtaj olcam buarada pihtilasma testi yapildi pihtilasma varmis doktor igneye gec baslanmis dedi cok uzuluyorum acaba kalbi atmaz mi napcagimi sasirdim yardim edin...
Tabi burda yaş faktörü cok önemli canım, ben 36 yasimdayim ve artik bana tüp bebekten bahsediliyor, yasi daha genc olanlarda dene bir daha deniliyor, Rabbim hepimize dogru kararlar aldirsin ve saglikla evlatlarimizi nasip etsin, sende saglikli hamilelik icin dua et ve kendini once Allaha sonrada guvendigin bir doktora emanet etAnladım canım, sanırım ben bir kere daha şansımı deneyecegim. Çünkü benim doktorum kullanma dedi, benden daha bilgili olduğu kesin. Kendi başıma iş yapmak da istemiyorum. İnsan hamile olmayım diye içten içe dua eder mi ya! Resmen hamile olucam diye korkuyorum sırf bu pıhtılaşma mevzuusunun belirsizliginden.
Oncelikle gecmis olsun, Allah bir daha yasatmasin hic birimize,Bu sonuclar erken cikiyor canim, evet pihtilasma ile ilgili bunlarda, geç cikanlar trombofili paneli testleri, onlarda pihtilasma ile ilgili, dedigin testler benimde 10 gunde falan cikmisti, digerleri 1 aya yakin sürdüMerhaba arkadaşlar. Ben 9.haftada kalbi duran bebeğimi kaybettiğimiz için kürtaj oldum. Pıhtılaşma ve kromozom analizi için 1 hafta önce kan vermiştik şehir hastanesine. Doktor geç çıkar demişti ama bugün enabıza girmiştim başka bi sebepten ötürü birkaç değer çıkmış. Pek de anlamadım ne nedir diye. Tüm sonuçlar çıkınca doktoruna gidip görüşeceğim. Protein s, protein c , anti tronbin3 antijeni, homossistein, Antikardiyolipin diye değerler var. Bu kadar erken çıkması normal mi? Birde bu değerler şimdi pıhtılaşma değeri mi?
Cook tesekkur ederim cevap yazdigin icin canim...Amin bidahaki gebeliklerimiz saglikla devam edip saglikla alalim bebeklerimizi kucagimiza insallah.. Normal deger araliklarinda gorunuyor ama bi bakabilir misin rica etsem?? Cunku nette saglikli gebelik icin mesela normal homosistein degerini max 10 kabul eden doktor yorumlari var.. ama referans degerl 5 ile 15 arasini almis sonuclarda..Oncelikle gecmis olsun, Allah bir daha yasatmasin hic birimize,Bu sonuclar erken cikiyor canim, evet pihtilasma ile ilgili bunlarda, geç cikanlar trombofili paneli testleri, onlarda pihtilasma ile ilgili, dedigin testler benimde 10 gunde falan cikmisti, digerleri 1 aya yakin sürdü
Gerçekten çok teşekkür ederim canım inan öyle güzel açıklamışsın ki kafamdaki soruların net cevapları olmuş yazdıkların. Doğru söylüyorsun en azından referans aralıklarında. Rabbim kayıplarında yaşadığın acıları unutturacak miniğini sağlıkla hayırlısıyla tez vakitte nasip etsin ve sağlıkla kucağına al inşallah.. O diyete de hemen bakıyorum. Aslında Ankaradayım o hacettepedeki homosistein i önemseyen doktoru duydum ama tek düşük olanları çok umursamıyormuş doktorlar. Ben bu kromozom testleri ve pıhtılaşmayı doktor olan dayımın vasıtasıyla yaptırdım devlette.. Hakkımızda hayırlısı hepimizin inşallah canım..Yani sunu diyebilirim canim, homosistein bende bakilmadi ama cok arastirdim, dusukleri bu konuya baglayan cok ünlü bir prof var hacettepe profu, homosisteinin 10 un altina düşmesi gerektigini söylüyor, hata bununla Ilgili diyetler falan verdiriyor, ama bu dusecek dedigi kisiler degeri yuksek olanlar ki sende referans aralikta, bende de protein s tam alt sınırda cikmisti, hatta benim testte referans araligi 65 ile 140 arasi bende tam 65 cikti, insan yasadiklarina bir neden ariyor ya bende protein s mi diye cok sordum doktorlara, ama bunların tek basina bir anlam ifade etmedigini soyledi gittigim doktorlar, hatta senin o geç cikacak trombofili panelinde bile bazi genlerde pihtilasma çıktığında önemsemiyorlar, hani şu toplumda 4 kisiden biri diye baslar ya doktorlar aynen o durum oluyor, bozuk cikan genin düşüklere sebebiyet veren bir gen mi degilmi ona bakıyorlar, sende olaya referans araliklarda cikmis degerlerim diye bak simdilik, digerleri cikana kadar kafani bulandirma bence canim,ki dusun ki benim iki düşüğüm oldu bana homosistein bakmamis bile doktor, ama bununla ilgili verilen diyeti araştırabilirsinaskininaskisi
Aminn inşAllah canım,sanada bir daha yaşatmasın Rabbim,testleri yaptırmakla çok iyi yapmışsın,benimde ilk düşüğüm de hiç bir doktor önemsemedi durumu,ilk gebeliklerde olur dediler,tabi ki ben durmadım ve testleri yaptırmak için,hiçbir sorun çıkmadı bende çok şükür,temiz geldi yani sonuçlar ama bak aynı şeyi bir daha yaşadım,şimdi en azından vicdanım rahat,bende ankaradayım ve ankaranın göbeğinde bu konuya duyarsız kalıp bekleyemezdim,şimdi en azından ben elimden geleni yaptım nasip değilmiş diyorum,yaptırmasaydım ah kafam neden yaptırmadım diye kendimi suçlayacaktım,sende elinden geleni yap ve tevekkül et,önce tedbir sonra tevekkül,bende hatta şimdi acaba testlerde yanlışkıl mı var diyorum,ikinci kez yaşadığımdan ama benimki de yaşadıklarıma neden aramak sadece,Rabbim bir daha yaşatmasın sana bana kimseye inşAllah,herkesin kucağını sağlıklı evlatlarla doldursun,sende o diyet için o doktora gitmene gerek yok,çünkü yüksek bir değer değil,ama yine de rahat etmek istiyorsan internetten diyeti yapanlarla iletişime geç belirli yasaklı şeyler var onlardan uzak durarak beslenmeni planla,inşAllah sonuçların da temiz çıkar,bebeği genetik teste yolladınız mı canımGerçekten çok teşekkür ederim canım inan öyle güzel açıklamışsın ki kafamdaki soruların net cevapları olmuş yazdıkların. Doğru söylüyorsun en azından referans aralıklarında. Rabbim kayıplarında yaşadığın acıları unutturacak miniğini sağlıkla hayırlısıyla tez vakitte nasip etsin ve sağlıkla kucağına al inşallah.. O diyete de hemen bakıyorum. Aslında Ankaradayım o hacettepedeki homosistein i önemseyen doktoru duydum ama tek düşük olanları çok umursamıyormuş doktorlar. Ben bu kromozom testleri ve pıhtılaşmayı doktor olan dayımın vasıtasıyla yaptırdım devlette.. Hakkımızda hayırlısı hepimizin inşallah canım..
Amin canımm.. Ben bebeğimi kaybettiğimde kendimde değildim. Doktor patolojik inceleme yapılacak dedi. Ama ben böyle kayıplardan genetik inceleme yapıldığını bilmiyordumAminn inşAllah canım,sanada bir daha yaşatmasın Rabbim,testleri yaptırmakla çok iyi yapmışsın,benimde ilk düşüğüm de hiç bir doktor önemsemedi durumu,ilk gebeliklerde olur dediler,tabi ki ben durmadım ve testleri yaptırmak için,hiçbir sorun çıkmadı bende çok şükür,temiz geldi yani sonuçlar ama bak aynı şeyi bir daha yaşadım,şimdi en azından vicdanım rahat,bende ankaradayım ve ankaranın göbeğinde bu konuya duyarsız kalıp bekleyemezdim,şimdi en azından ben elimden geleni yaptım nasip değilmiş diyorum,yaptırmasaydım ah kafam neden yaptırmadım diye kendimi suçlayacaktım,sende elinden geleni yap ve tevekkül et,önce tedbir sonra tevekkül,bende hatta şimdi acaba testlerde yanlışkıl mı var diyorum,ikinci kez yaşadığımdan ama benimki de yaşadıklarıma neden aramak sadece,Rabbim bir daha yaşatmasın sana bana kimseye inşAllah,herkesin kucağını sağlıklı evlatlarla doldursun,sende o diyet için o doktora gitmene gerek yok,çünkü yüksek bir değer değil,ama yine de rahat etmek istiyorsan internetten diyeti yapanlarla iletişime geç belirli yasaklı şeyler var onlardan uzak durarak beslenmeni planla,inşAllah sonuçların da temiz çıkar,bebeği genetik teste yolladınız mı canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?