canım homozıgıt var bence sulandırıcı kullanman gerekırArkadaşlar bebeğimin kalbi durup kürtaj olmuştum belki hatırlarsınız. Test sonucun çıktı. Genetik doktoru kadın doğumcunuza kalmış tekrar hamile kaldığınızda herhangi bi ilaç yada iğne kullandırıp kullandırmamak dedi. Doktoruma göndermedim sonuçları daha. Sizce durum nedir ? Böyle aynı durumda olan arkadaşlar var mı aramızda ?? Bu arada eşimdede bende de kromozom analizi testi temiz çıktı problem yok yani..
Dvt nedirKızlar bana yardımcı olun nolur . 20 yaşındayım evliyim 2 yıldır çocuğum olmuyor 5 yıl önce Dvt geçirdim ve genlere bakılınca paı-4g/5g heterezigot olduğunu öğrendik doktor bana ömür boyu kan sulandırıcı kullanmam gerektiğini söyledi ama ben 2.5 yıl kullandım ve bıraktım gayette iyiyim evlendim ama çocuğum olmadı ne yapmam lazım hangi doktora gitmem lazım en az 6-7 kadın dogumcu gezdim sorun yok hamile kalman için diyor ,kalp damarcılar da hamile kal ondan sonra ilaca başlayacagız biz diyorlar ben ne yapayım akıl verin bana Nolur !!!( (eşimde sorun yok )
Derin ven Trombozu pıhtı oluştu yani bacağıma kan gitmedi kullandığım doğum kontrol habı yüzünden onu da zaten doktor kıstler için vermişti eritsin diye o zaman bekardım dvt geçirince de genlerime bakıldı ve heterezigot 4g/5g olduğum anlaşıldı simdi de hamile kalamıyorum malesefDvt nedir
çok geçmiş olsun öncelikle,şunu söyleyebilirim pıhtılaşma sorunları hamile kalmaya engel değil,ondan ziyade hamile kaldıktan sonra pıhtılaşma sorunları devreye giriyor,bebeğin gelişiminin durması gibiDerin ven Trombozu pıhtı oluştu yani bacağıma kan gitmedi kullandığım doğum kontrol habı yüzünden onu da zaten doktor kıstler için vermişti eritsin diye o zaman bekardım dvt geçirince de genlerime bakıldı ve heterezigot 4g/5g olduğum anlaşıldı simdi de hamile kalamıyorum malesef
Allah tamamına sağlıkla erdirsin arkadaşım,inşAllah sonuna kadar güzel olur her şeyArkadaslar bhcg 189 cikti
İnşallah çok teşekkür ederim darısı hepinizeAllah tamamına sağlıkla erdirsin arkadaşım,inşAllah sonuna kadar güzel olur her şey
bende ki durumla aynı,bende de 4g/5g var,iğneye gerek yok dediler,2 kaybım var kürtajla sonuçlanankızlar merhaba, 11 ay önce ilk olarak 8. haftada kalp atışı duyulamadı kürtaj oldum sonra bir tane 6. haftada kendiliğinden düştü, hsg den sonra histeroskopi + laparoskopi oldum perde varmış o alındı bebekler oraya tutunup gelişememiştir artık sorun kalmadı dedi dr um genetik testlerimiz normal ama mthfr677 heterozigot ve pai 4g/5g var bunlar düşüğe neden olmaz dedi dr um hemen tekrar dene dedi ama yine 8. haftaya kadar kalp atışı duyamadık. başka bir dr aspirin ve heparin kullan demişti. şimdi ilk kez embriyoyu genetiğe yolladık 1 aya kadar çıkarmış. Buna benzer şeyler yaşayan illa ki vardır nasıl bir yol izlenmeli? pgt tüp bebek dahi düşünülebilirmiş, ya da iğne asprinle normal gebelik yaşayan çocuğunu kucağına alan var mı?
Tevfik Sipahiye gittim çok babacan 1 saat konuştuk vitaminler takviye gıdalar vereceğim demişti ama o muayenehanede yapacaktı kürtajı ve genetiğe özel bi lab. a gönderecekti çok maliyetli olacağı için aynı gün ahmet erdeme gittik o çok sessiz tam açıklama yapmadı gazi üniversitesinde yapılmasını sağladı kürtajın ve bebek orda genetiğe gitti ne yapacağız dedim genetik çıksın o zaman görüşelim dedibende ki durumla aynı,bende de 4g/5g var,iğneye gerek yok dediler,2 kaybım var kürtajla sonuçlanan
şunu söyleyebilirim bende çok araştırdım,sana başka sayfada yazmıştım,bebeği genetik incelemeye yollayabilirsiniz diye,yollamakla iyi yapmışsınız,şimdi bunun sonucunda şöyle oluyor,sorunsuz gelebiliyor ki inşAllah sorunsuz gelir tam kromozomlu gelir,benim doktorum sorun çıksa bile bebeğin genetiğinde bir sorun vardır hiç önemsemeyiz,tekrarlama olasılığı çok azdır,ama bir sorun çıkar bu önemli tekrarlama şansı çok yüksek deriz dedi,yani gelecek sonuç çok önemli
bu iş öyle bir iş ki ucu bucağı yok canım bu araştırmaların,bana da gittiğim doktorlardan pgt ile tüp bebek tavsiye eden oldu ama benim doktorum ve yaptığım araştırmalar bana şunu gösterdi,onunda garantisi yok maalesef
eğer yaşın gençse üzülme,bir yerde sağlıklı bebek bizleri bekliyor inşAllah,
diğer sayfada da sordum sana bu yazını görmeden,ankara da hangi profa gittin ve sana ne önerdiler
Sizin kromozom analizleriniz yapıldı degilmi, eger yapilmadiysa onu da gazi de yapma imkani sağlıyorlar, bende gazinin bir profuna gittim kendi durumumda, ve ayni sessizliği yaşadım maalesef,sonuclar cikinca az cok sekil alacak durumun, insAllah bebegin testi de temiz gelir canim, seni cok iyi anliyorum, neden bulunamamasi kötü bir durum gibi geliyor ama sunu unutma bir neden olmazsa işimiz daha kolay, yani bizde bir kromozom bozukluğu olsaydi mesela tüp bebekten başka caremiz olmayacakti ki o da kesin değil, yaşadiklarin ağır evet ama yaşın cok genc, Allah hepimize bu yasadiklarimizi unutturacak saglikli evlatlar versin, duam hepimiz içinTevfik Sipahiye gittim çok babacan 1 saat konuştuk vitaminler takviye gıdalar vereceğim demişti ama o muayenehanede yapacaktı kürtajı ve genetiğe özel bi lab. a gönderecekti çok maliyetli olacağı için aynı gün ahmet erdeme gittik o çok sessiz tam açıklama yapmadı gazi üniversitesinde yapılmasını sağladı kürtajın ve bebek orda genetiğe gitti ne yapacağız dedim genetik çıksın o zaman görüşelim dediinşallah sorun çıkmaz 29 yaşındayım ağustosta 30
Ben kullanıyorum euthyrox 75 e çıkardık gebelikten sonra tsh daha yükselmişti . Her ay endokrine kontrole gitmelisinmerhaba arkadaslar mthfr c677t heterozigot mutasyonum var ayrıca hipotroidi hastasıyım düzenli euthyrox kullanıyorum. toplamda 3 gebelik gecirdim. 2 si düşük bir sağlıklı doğum, 3. Sağlıklı doğumumda hamilelik öncesi aspirin hamile kaldıktan sonra da clexane iğne kullandım . Şimdi tekrar gebelik düşünüyorum bu mutasyona sahip olup gebelik öncesi aspirin kullanan varmı ? Ve troid ilacıyla aspirini birlikte kullanan var mı ?
Bende enox kullanıyorum günde 1 kere. Coraspin Doğuma 10 gün kala kesiyoruz. Sizin trombofili sonuçlarınız nasıldı neden 2 defa kullanıyorsunuz ?kızlar 12 haftalık gebeyim çok şükür. hamılelıgın basından berı 04 sabah 04 aksam enox ıgne. 150mg ecoprın ve sabahn aksam crınone progestan jel kullanıyorum. bu haftaya kadar gelebıldık çok şükür Allahın izniyle. kafama takılan şu.. doktorum 16. haftadan sonra ıgnenın bı dozunu kesecegını söyluüyo. yani ya sabah ya akşam vurulcam gibi. buda benı korkutuyo.. aranızda bellı haftadan snra gneyı azaltan varmı
Bebeklerin sağlıklı olduğuna göre pıhtılaşma yüzünden gitmişler doğru mu anlıyorumKızlar ben hikayemi yazayım.
Mthfr 1298 homozigot Faktör V heterezigot var bende
4. Ayda kaybım oldu.
Ertesi gebelikte sadece coraspin kullandık yine 4. Ayda kaybım oldu. Trombofili testleri yapıldı.
Coraspin + clexane 0.4 ile sağlıklı Doğum yaptım .
Yine gebe kaldım doktorlar iğne artık önermiyoruz değerlerin o kadar kötü değil dedi. Bende coraspin + günaşırı iğne kullandım 18. Haftada kalbi durdu.
Şimdi yine gebeyim clexane bulamadım enox kullanıyorum. Bir sorun olur mu? Bu ilaçlar aynı eşdeğer de mi? Coraspin devam ediyorum ama tek başına yeterli gelmiyor bende . (Ölen Bebeklerin genetik taramaları yapıldı hepsi sağlıklıydı. )
Kromozom analizi yapıldı canım bizde sorun yok bide sperme bakılıyomış hız vs bakıldı ama spermde kırık vs olabiliyomuş ona bakılmamış olabilir.Sizin kromozom analizleriniz yapıldı degilmi, eger yapilmadiysa onu da gazi de yapma imkani sağlıyorlar, bende gazinin bir profuna gittim kendi durumumda, ve ayni sessizliği yaşadım maalesef,sonuclar cikinca az cok sekil alacak durumun, insAllah bebegin testi de temiz gelir canim, seni cok iyi anliyorum, neden bulunamamasi kötü bir durum gibi geliyor ama sunu unutma bir neden olmazsa işimiz daha kolay, yani bizde bir kromozom bozukluğu olsaydi mesela tüp bebekten başka caremiz olmayacakti ki o da kesin değil, yaşadiklarin ağır evet ama yaşın cok genc, Allah hepimize bu yasadiklarimizi unutturacak saglikli evlatlar versin, duam hepimiz için
Merhaba yumurtlama dan kaç gün sonra baktırdınızArkadaslar bhcg 189 cikti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?