Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Selam kizlar benimde 7 haftalikken kalbi durdu genetikte birşey cikmadi trombofili panel testi yaptir dedi yaptirdim

Eklentiler

• Screenshot_2019-05-27-19-58-21-1.webp
    20 KB · Görüntüleme: 69
Merhaba bende 7 aylık ölü doğum ve bir kürtaj oldum daha sonra cleksan kullanarak çok şükür çocuk sahibi oldum

Herkese hayırlı günler hikayem 2 düşüğüm oldu yapılan tahliller de Pai 4/G homozigot mthfr her iki gende heterizigot çıktı 3 . gebeliğimde caraspirin kan sulandırıcı iğne demir hapı omega 3 kullandım her hafta tedirginlikle doktora koştum doktor gelme demesede gittim gebeliğin son haftalarında gebelik şekeri tansiyonla uğraştım bugün allahın izniyle çocuğumu kucağıma aldım yazmamın nedeni kimse umudunu kaybetmesin allaha tevekkül etsin ilaçlarını düzenli kullansın gerisini rabbime bıraksın

Düşükleriniz kendiliğinden mi oldu kürtajla mı alındı bir de kaçıncı haftalarda oldu acaba

Merhaba bende 7 aylık ölü doğum ve bir kürtaj oldum daha sonra cleksan kullanarak çok şükür çocuk sahibi oldum
Bize umut oldunuz darısı başımıza inşallah uzun ömürlü olsun yavrularınız

Gebelik öncesi mi kullanmaya başladiniz sonra mi bana doktorum gebelik oldugu zaman dedi ama bazilari oncesinden corasprini kullanmaya basliyor

Bana da hamile kalir kalmaz baslicaz demisti herkesin fark ediyordur kendi durumuna gore tedavisi sanirim

Sizin durum nasildi benim ilk gebeliģimdi 7 haftalikken kalbi durmuş patolojide ve genetikte birsey cikmadi sonra bu testi yaptirmami istedi faktor 5 leiden cikti tam nedemek oldugunu bilmiyorum ama doktora bu yuzdenmi ölmüş dedim bundan hicbr zaman emin olamayiz önlem amacli tedaviye baslayacas dedi

Bende gebelik zamanında baslidaim corasprine Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin

Adet günüm bir gün geçince hemen tahlil yapıp aynı gün iğne ve ilaçla Ra basladim

Hanımlar benımde 4 yaşında oğlum var oğlumdan önce ikiz bebeklerime düşük yaptım oğlumda 9 ay iğne vuruldum oğlumdan sonra tekrar düşük yaptım şimdi ikinciye 27 haftalık hamıleyım pai genim homozıgot bundada iğne vuruluyrum yardımcı olmamı istedgnz bişey varsa sorularınızı yanıtlayablrm

Evet yardimina ihtiyacım bu pihtilaşma çok çeşitli galiba doktorun yanina gitmedim sadece msj olarak sende trombofili var gebelik olunca tedaviye baslayacaz dedi faktor 5 leiden ile digerleri arasndaki fark nedir cvbin icin smdiden tskler inş benimde bebişim olur

Eklentiler

• Screenshot_2019-05-27-19-58-21-1.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 81

ben 34 haftalık kaybettim bebeğimi sebep pıhtılaşma değildi gelişim geriliği var idi sadece onunda sebebi buymuş tabi. şans eseri gittiğim yeni perinatolog dr.um istedi bu testleri. faktör v heterozigot ve mthfra 1298c homozigot çıktı. Adet günün 1 gün bile geçse hemen gelip tedavine başlayacağız dedi. öte yandan üniversite hastanesinde yaptırdım testleri oradaki genetik doktoru, faktör v nin pıhtılaşmayla alakalı olduğunu ve onda sadece taşıyıcı olduğumu söyledi. mthfra 11298c içinde folit asit eksikliğiyle daha doğrusu sanırım vücut kendi üretemiyor onunla ilgili bir problem olduğunu söyledi. benimde ilk gebeliğimde spina bifida (folik asit eksikliğiyle alakalı bi rahatsızlık) riski yüksek çıkmıştı ama o zaman önemsememişlerdi tabi. şu an bu yüzden sadece yüksek mg .lı bi folik asit kullanıyorum. onun dışında inşallah hamile kalırsam tekrar o zaman başlayacağız diğer tedavilere. yani aslında ilkinde hep belirti vermiş ama o zamanlar gebelik takibimi yapan doktor hiç bu seçeneği düşünmemişti sağ olsun gittiğim diğer dr la önlemimizi alıcaz inşallah. tekrar gebe kaldığımda. biraz uzun yazdım ama örnek olsun istedim sizlere de.

Selam kizlar benimde 7 haftalikken kalbi durdu genetikte birşey cikmadi trombofili panel testi yaptir dedi yaptirdim
Sevgili arkadaşım faktör V Leiden gebelikte en çok düşüğe seben olan gen. Dominant yani baskın olduğu için heterozigot(yani taşıyıcı) da olsa yine hasta sayılıyorsun. Tabiki homozigotda risk daha fazla oluyor.
Mthfr genleri heterozigot olduğunda yani taşıyıcı olduğunda resesif(çekinik) olduğu için hasta sayılmıyorsun. Ancak 2 farklı Mthfr geninin ikisi de heterozigot ise homozigot gibi oluyor ve hasta sayılıyorsun. Bu durum Homosistein in yükselmesine sebep oluyor. Tedavisi de folik asit ve B vitamini. Ama Normal folik asit değil METİL FOLAT formda olması gerekiyor. B12 de METİLKOBALAMİN formda olması lazım. Her doktor bunları söylemiyor. Yüksek doz folik asitle çözüleceğini düşünüyorlar. Piyasada bunların ayrı ayrı olduğu, ikisinin bir arada olduğu hatta ikisinin bu formlarda olduğu multivitamin şeklinde takviyeler var. Araştırmanı tavsiye ederim.

Faktor v leiden mutasyon heterozigot
Mthfr 677 C>T heterozigot
Bu ikisi benim icin risklii midir yani bebek sahibi olmamda icim icimi yiyor şuan folik asit iciorum ama dediğin deil onceki gebeligimde vermisti doktor sadece gebelik oldugunda kan sulandiriciya baslayacaz dedi sadece

bunları bile bile bize yanlış tedavi mi sunuyorlar o halde ? normal yaşantıda da bunları sürekli kullanmak gerekli miymiş peki ?

Faktör V den dolayı gebelikte iğne kullanmanız gerek. Folik asit olarak da metilfolat formda olandan kullanmak gerekiyor. Ben çok araştırdım. Mthfr deki mutasyon folik asitin emilimini engelliyor bunun için aktif formunu kullanmamız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…