Bilmeyedebilirler bilemiyorum. Bilen doktorlar zaten aktif formu veriyor. Mthfr zaten açılımı Metilen Tetra Hidro Folat Reduktaz. Metionin diyeti veren doktorlar var mesela. Homosistein bakıp düşmeden gebeliğe izin vermeyenler. Mhhfr gen mutasyonu folik asitin yeterli emilimine engel oluyor evet bunun için yüksek doz veriyorlar folbiol gibi mesela. Ama bunun gibi sentetik form folik asitin de fazlası vücutta farklı sıkıntılara sebep olabiliyor. Mesela ben en son omepaVM kullanıyorum. Hem b12 hemde folat aktif formda bulunuyor hem de diğer vitamin ve mineraller de var içinde. Ben kendi araştırmalarımla herhangi bir doktordan tavsiye almadan kullanıyorum hem gebelik öncesi hem gebelikte de devam ediyorum. Bi çok doktorun da bunu tavsiye ettiğine şahit olduğum için içim rahat. Şimdilerde daha çok seçenek var.bunları bile bile bize yanlış tedavi mi sunuyorlar o halde ? normal yaşantıda da bunları sürekli kullanmak gerekli miymiş peki ?
Faktör V den dolayı gebelikte iğne kullanmanız gerek. Folik asit olarak da metilfolat formda olandan kullanmak gerekiyor. Ben çok araştırdım. Mthfr deki mutasyon folik asitin emilimini engelliyor bunun için aktif formunu kullanmamız gerekiyor.
Ocean Methyl Folat kullaniyorum doktor onermedikce cesaret edip kullanamam bilgilendirdigin icin sağol
Sizinle trombofili sonuçlarımız aynı. Benim 3 gebelik kaybı oldu. 3nünde 14-20 hafta arası kalbi durdu. Coraspin ve clexane ile sağlıklı bir doğum yaptım şimdi yine gebeyim ama korkuyorum doktorum İstanbuldaydı Şuan gidip gelme imkanım zor . Burada doğru düzgün doktor yok. Çok üzgünümben 34 haftalık kaybettim bebeğimi sebep pıhtılaşma değildi gelişim geriliği var idi sadece onunda sebebi buymuş tabi. şans eseri gittiğim yeni perinatolog dr.um istedi bu testleri. faktör v heterozigot ve mthfra 1298c homozigot çıktı. Adet günün 1 gün bile geçse hemen gelip tedavine başlayacağız dedi. öte yandan üniversite hastanesinde yaptırdım testleri oradaki genetik doktoru, faktör v nin pıhtılaşmayla alakalı olduğunu ve onda sadece taşıyıcı olduğumu söyledi. mthfra 11298c içinde folit asit eksikliğiyle daha doğrusu sanırım vücut kendi üretemiyor onunla ilgili bir problem olduğunu söyledi. benimde ilk gebeliğimde spina bifida (folik asit eksikliğiyle alakalı bi rahatsızlık) riski yüksek çıkmıştı ama o zaman önemsememişlerdi tabi. şu an bu yüzden sadece yüksek mg .lı bi folik asit kullanıyorum. onun dışında inşallah hamile kalırsam tekrar o zaman başlayacağız diğer tedavilere. yani aslında ilkinde hep belirti vermiş ama o zamanlar gebelik takibimi yapan doktor hiç bu seçeneği düşünmemişti sağ olsun gittiğim diğer dr la önlemimizi alıcaz inşallah. tekrar gebe kaldığımda. biraz uzun yazdım ama örnek olsun istedim sizlere de.
Ocean genelde ürünleri iyi bir firma. Zaten benim anlattığım aktif formdaki folik asit metilfolat yani.Ilk gebeliğimde vermişti 7 hftalikken kalbi durunca birakmiştim kurtajdan sonra tekrar basla dedi yani bu testlere gore vermedi daha once verdigi bu folik asitte iyi midr siz baya arastirmissiniz
Gebeliği öğrendiğim gün başladımGebelik öncesi mi kullanmaya başladiniz sonra mi bana doktorum gebelik oldugu zaman dedi ama bazilari oncesinden corasprini kullanmaya basliyor
Amin inşallahBize umut oldunuz darısı başımıza inşallah uzun ömürlü olsun yavrularınız
8. haftayı bulmuyordu 1 i gelişimi durmuştu ben kendiliğimden ilaçla düşürdüm ikincisi kürtajDüşükleriniz kendiliğinden mi oldu kürtajla mı alındı bir de kaçıncı haftalarda oldu acaba
aynen benim de öyle 8. haftayı göremiyoruz 2 si kürtajla biri kendiliğinden ama kese ve bebek görülmüştü kürtajlarda sadece kalp atışı yoktu8. haftayı bulmuyordu 1 i gelişimi durmuştu ben kendiliğimden ilaçla düşürdüm ikincisi kürtaj
Bilmeyedebilirler bilemiyorum. Bilen doktorlar zaten aktif formu veriyor. Mthfr zaten açılımı Metilen Tetra Hidro Folat Reduktaz. Metionin diyeti veren doktorlar var mesela. Homosistein bakıp düşmeden gebeliğe izin vermeyenler. Mhhfr gen mutasyonu folik asitin yeterli emilimine engel oluyor evet bunun için yüksek doz veriyorlar folbiol gibi mesela. Ama bunun gibi sentetik form folik asitin de fazlası vücutta farklı sıkıntılara sebep olabiliyor. Mesela ben en son omepaVM kullanıyorum. Hem b12 hemde folat aktif formda bulunuyor hem de diğer vitamin ve mineraller de var içinde. Ben kendi araştırmalarımla herhangi bir doktordan tavsiye almadan kullanıyorum hem gebelik öncesi hem gebelikte de devam ediyorum. Bi çok doktorun da bunu tavsiye ettiğine şahit olduğum için içim rahat. Şimdilerde daha çok seçenek var.
Sizinle trombofili sonuçlarımız aynı. Benim 3 gebelik kaybı oldu. 3nünde 14-20 hafta arası kalbi durdu. Coraspin ve clexane ile sağlıklı bir doğum yaptım şimdi yine gebeyim ama korkuyorum doktorum İstanbuldaydı Şuan gidip gelme imkanım zor . Burada doğru düzgün doktor yok. Çok üzgünüm
hangi şehirdesiniz ? doktor işi de tamamen şans hayatımız resmen onların elinde. Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın. sağlıklı geçen gebeliğinizle aynı tedaviye devam edersiniz sanırım şimdi de.
bi etkisi var ki sağlıklı doğum yapmışsınız umarım sağlıkla sonuçlanır bu gebeliğinizde kötü düşünmeyinGüneydoğudayım burada ki doktorlar ilgisiz ve saygısızlar. Hepsi ezbere ve mecburi hizmet vermekte. Özelde kilerden bahsediyorum tabi. Koskoca devlet hastanesinde kadın doğumcu zaten Yok. Gelen kaçıyor. Sadece acile bakan var.Şuan gitmediğim doktor kalmadı. İğne ve coraspin devam ediyorum umarım sağlıkla devam ederiz. Eski tedavimle devam ediyorum iğneyi de zorla rapor çıkarttım . İğnelerin bir etkisi Yokmuş gebelikte diye iddia ediyorlardı. Benim sağlıklı olan bebeklerimin neden öldüğünü açıklayamıyorlar ama.
Tabi ki bende öyle düşünüyorum. Sağlıklı olan gebeliğimde Cerrahpaşa fakültesine gittim. 20 senelik profesördü kendisi. Tüm tahlillerimi o istedi sonra iğneyi Doğumdan 1 gece önce , coraspini 10 gün önce kesti canım. Birde en iyi folik asit folbiol dur demişti onu kullandık. Tahliller kontroller vs doğumumu da kendisi yaptı. Bence dünyanın en iyi kadın Doğum doktoruydu. Şimdi burada özelde bir doktora gidiyorum muayenehanesinde bakıyor iki katı ücret alıyor ama ne ilgi, ne anlayış. Soru soruyorsun kızıyor , stress yapıyorsun geriliyorum diye cevap veriyorbi etkisi var ki sağlıklı doğum yapmışsınız umarım sağlıkla sonuçlanır bu gebeliğinizde kötü düşünmeyin
Tabi ki bende öyle düşünüyorum. Sağlıklı olan gebeliğimde Cerrahpaşa fakültesine gittim. 20 senelik profesördü kendisi. Tüm tahlillerimi o istedi sonra iğneyi Doğumdan 1 gece önce , coraspini 10 gün önce kesti canım. Birde en iyi folik asit folbiol dur demişti onu kullandık. Tahliller kontroller vs doğumumu da kendisi yaptı. Bence dünyanın en iyi kadın Doğum doktoruydu. Şimdi burada özelde bir doktora gidiyorum muayenehanesinde bakıyor iki katı ücret alıyor ama ne ilgi, ne anlayış. Soru soruyorsun kızıyor , stress yapıyorsun geriliyorum diye cevap veriyor
Güneydoğudayım burada ki doktorlar ilgisiz ve saygısızlar. Hepsi ezbere ve mecburi hizmet vermekte. Özelde kilerden bahsediyorum tabi. Koskoca devlet hastanesinde kadın doğumcu zaten Yok. Gelen kaçıyor. Sadece acile bakan var.Şuan gitmediğim doktor kalmadı. İğne ve coraspin devam ediyorum umarım sağlıkla devam ederiz. Eski tedavimle devam ediyorum iğneyi de zorla rapor çıkarttım . İğnelerin bir etkisi Yokmuş gebelikte diye iddia ediyorlardı. Benim sağlıklı olan bebeklerimin neden öldüğünü açıklayamıyorlar ama.
Faktor v leıden kalıtsal pıhtılasma bozuklugu demektir düşüğe nedn olan olan gen cnm. Hamılelıge kesnlıkle engel degıl kalır kalmaz iğne ve aspırıne baslarsın olay odurEvet yardimina ihtiyacım bu pihtilaşma çok çeşitli galiba doktorun yanina gitmedim sadece msj olarak sende trombofili var gebelik olunca tedaviye baslayacaz dedi faktor 5 leiden ile digerleri arasndaki fark nedir cvbin icin smdiden tskler inş benimde bebişim olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?