Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Geçmiş olsun , İğne kullandınız mı? Sezeryan mı oldunuz ?

Canim faktor 5 olanlar genelde 0,6 kullaniyor ama sen ilkinde 0,4 kulandim brsey olmadi dedin ama genelde istirahat etmek lazimmiş yine de olacağin önüne gecemeyiz
Canım dozu kiloya göre ayarlıyorlarmış . 0,4 yeter dedi doktorlar ama acaba günde iki kez mi kullanmak gerekir?

Canım dozu kiloya göre ayarlıyorlarmış . 0,4 yeter dedi doktorlar ama acaba günde iki kez mi kullanmak gerekir?
Günde iki kez kullanım (benim anladigim kadariyla sizde okuyun lutfen) kardiyak kalp hastalıkları veya damar tikanikliklarinda açmak için kullaniliyormus. Başka bi yorumu olan varsa yazsın. Bilgilenelim.

Dün perinatologta randevum vardı önlem için uygulanan doz 0,4 müş yüksek dozlar daha önce emboli geçirenlere veriliyor dedi.

Birde arkadaşlar istirahat değilde hareket etmek kan dolaşımına iyi geliyor diye okudum. Bacakları açmak falan çok oturmamak. ..

Bu arada ben periantolog a gittim kan sulandiriciya gerek yok bunlar eski uygulamalar dedi. Ama yapılan bazı araştırmalar int te var bazı gen mutasyonlarinin erken dönem gebelik kayiplarinda % 50 ye kadar etkili olduğunu göstermiş. Yani onların dediği gibi gereksiz değil bence.

Benmde ilk gebeligim 7 hftalkken kalbi durmasi sonucu sonlandirildi genetikte patolojode hcbsy cikmadi snra doktor bu testi istedi trombofili var sende dedi bu yuzden mi ölmüş dedim hayir bundan hicbir zaman emin olamayiz dedi net konuşmuyorlar yada bilmiyorlar

Benim elin kesilse kanım hemen duruyor. Kolumdan kan alınıyor kan hemen duruyor. Akışkan değil malesef. Side de böyle mi?

Öyle bir yeni görüş var , diğer dr um da bebek için değil seni korumak için veriyoruz demişti.

Benim elin kesilse kanım hemen duruyor. Kolumdan kan alınıyor kan hemen duruyor. Akışkan değil malesef. Side de böyle mi?

Vala elimi kesmem o yzden blmiorum ama nasil anladigimi söleyim kürtajtan sonra kanamam yoktu kurtajdan 2 gun sonra aşırı kanama ve kocaman pihtilar düşüyodu agridan ölüyodum gece 2 de acile gttik doktor mudahale etti kani çekti pihtilardan dolayi agri yapiyormuş kanı çekti boşaltti orayi megerse bende pihtilaşma varmiş o yuzden boyle oldu ceviz buyuklugunde pihtilar dusuyodu

arkadaşlar merhaba ben aranızda yeniyim.sorunum şu 7 yıllık evliyim.6 yaşında bir kızım var.kızıma hamileliğimin ilk haftalarında kanama şikayetiyle 1 hafta hastahanede yattım ve sorunum gitti derken 33 haftalık erken doğum yaptım.Fakat tabi ilk gebelik olduğu için araştırılmadı.Daha sonra 2015 yılında tekrar plansız bir gebelik yaşadım ve düşükle sonuçlandı. Kışın tekrar gebelik planladığımda tekrar böyle bir sorun yaşamamak adına bir jinekoloğa gittim ve erken doğumumdan ve düşüğümden bahsettim bana bunların olabileceğini onlar öyle oldu diye tekrar aynısını yaşayacağım diye bir kural olmadığını ama tabi ki olma ihtimalide olduğunu söylediler.Bu cevaba istinaden bende sorunun araştırılmasını talep ettim ama nereye gittiysem 3 gebelik kaybından önce böyle bir inceleme yapılmadığı cevabını aldım. çok da saçma ayrı bir konu.Neyse ki 11 ay önce tekrar hamile kaldım.Bu kez özel bir hastahanede bir doktora gittim ve kendisine tüm sorunlarımı baştan sona anlattım.Bana bir sıkıntı olmayacak gibi göründüğünü söyledi herşey de gayet güzel ilerlerken 9. haftada kalbi durdu bebeğimin kürtaj oldum. Ve o doktorum araştırmaya yolladı bizi.
Eşime ve bana genetik testler yapıldı.Kromozom testleri yapıldı. Hepsi normal fakat bende kan değerlerimde ki araştırma sonucu şu şekilde geldi.
FAKTÖR|| (20210G>A) MUTASYONU HOMOZİGOTNORMAL,
FAKTÖR V (1691 G>A) LEİDEN MUTASYONU HOMOZİGOT NORMAL
MTHFR(677 C>T) MUTASYONU HOMOZİGOTNORMAL .
MTHFR(1298 A>C) MUTASYONU HOMOZİGOT MUTANT .

doktorum bende kan pıhtılaşması olduğunu ve gebe kladığımda hemen kan sulandırıcı iğne kullanacağımı söyledi ve ecopirin 100 mg ile gynoferro verdi hamile kalana kadar bunları kullanmamı söyledi. şimdi ben korkuyorum tekrar hamile kaldığımda yine kayıp yaşarmıyım. Benim gibi olup sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşanlar var mı. Ve bu durumda bebeklerde başka sağlık sorunu oluşuyor mu . trabzonda bu konuda önereceğiniz bir doktor var mı.Ben Özel imperial hastahanesinde Dr.Onur DÜNDARa gidiyorum ve teşhisi o koydu.

Arkadaslar yeni öğrendiğim bi bilgi sizinle de paylaşayım aç karınca zeytinyağı içmek kanı baya sulandiriyormus.

Coraspini hamile olmadan en az 5 ay once kullanmaya basla doktorun dedigi garip geldi hamilelik olunca coraspin baslanmaz igne baslanir igne kullanman gerekiyor hamileligi ogrenir ogrenmez

Ik
Ikili test yaptirmismiydin sonucu ne cikmisti eger genetik problemi yoksa bebek 3. Aydan sonra dusmez diye yazmis bir doktor

Coraspini hamile olmadan en az 5 ay once kullanmaya basla doktorun dedigi garip geldi hamilelik olunca coraspin baslanmaz igne baslanir igne kullanman gerekiyor hamileligi ogrenir ogrenmez

Teşekkürler cevabınız için.

ben 2. Düşükten sonra 1 senedir gebe kalamıyordum. Gittiğin 1 doktor ecoprin kullan demişti alakası var mı bilemiyorum ama sonraki ay gebe kaldım. İlacım bitmişti devam etmiyordum, dış gebelik olur şüphesinden dolayı da tekrar başlamadım. aslında yanlış davranmışım hiç bırakmamalıydım. Nitekim yine 5. Haftada düştü. Şimdi doktor diyor ki corasprin kullan, gebe kalır kalmaz da heparin ve progrstan başlanır. Riskli gebelik uzmanına görünmek istiyorum. Bakalım o ne diyecek? Benim çok erken aşamada düşüyor bu da trombofili nedeniyle olduğunu düşündürmüyormuş.

İkili test yaptım sorun yoktu. Daha önceden genetik testte yaptık . Düşük kanama vs yaşamıyorum . Kalbi duruyor ve suni sancı ile Doğum yapıyorum.
Allah sabir versin uzun yolculukta hic kola verip hareket ettiniz mi cinku kanin hareket etmesi lazim saat basi ya da 2 saatte 1 en az 10 dk yurunmeliymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…