Merhaba hanımlar buraya daha once yazmıstım dogum yaptım 8 aylık kızım var cok skur bebegime kavustum zor oldu ama oldu :) rabbm sizlerede nasip etsin saglıkla aldım kucagıma b sorun yasamadık f5 heteroyum dort dusugum vardı clexane 0:6 coraspin kullandım
[/QUO
çok sevindim darısı bizim başımıza. 0.6 doz sizce yeterli mi daha önceki dusuklerde Kaç lik kullandınız?
Ben canm 4 kez kayıp yasadım clexane 0:6 coraspin ile 37 haftalık dogum yapdım cok da saglıklıyızarkadaşlar merhaba ben aranızda yeniyim.sorunum şu 7 yıllık evliyim.6 yaşında bir kızım var.kızıma hamileliğimin ilk haftalarında kanama şikayetiyle 1 hafta hastahanede yattım ve sorunum gitti derken 33 haftalık erken doğum yaptım.Fakat tabi ilk gebelik olduğu için araştırılmadı.Daha sonra 2015 yılında tekrar plansız bir gebelik yaşadım ve düşükle sonuçlandı. Kışın tekrar gebelik planladığımda tekrar böyle bir sorun yaşamamak adına bir jinekoloğa gittim ve erken doğumumdan ve düşüğümden bahsettim bana bunların olabileceğini onlar öyle oldu diye tekrar aynısını yaşayacağım diye bir kural olmadığını ama tabi ki olma ihtimalide olduğunu söylediler.Bu cevaba istinaden bende sorunun araştırılmasını talep ettim ama nereye gittiysem 3 gebelik kaybından önce böyle bir inceleme yapılmadığı cevabını aldım. çok da saçma ayrı bir konu.Neyse ki 11 ay önce tekrar hamile kaldım.Bu kez özel bir hastahanede bir doktora gittim ve kendisine tüm sorunlarımı baştan sona anlattım.Bana bir sıkıntı olmayacak gibi göründüğünü söyledi herşey de gayet güzel ilerlerken 9. haftada kalbi durdu bebeğimin kürtaj oldum. Ve o doktorum araştırmaya yolladı bizi.
Eşime ve bana genetik testler yapıldı.Kromozom testleri yapıldı. Hepsi normal fakat bende kan değerlerimde ki araştırma sonucu şu şekilde geldi.
FAKTÖR|| (20210G>A) MUTASYONU HOMOZİGOTNORMAL,
FAKTÖR V (1691 G>A) LEİDEN MUTASYONU HOMOZİGOT NORMAL
MTHFR(677 C>T) MUTASYONU HOMOZİGOTNORMAL .
MTHFR(1298 A>C) MUTASYONU HOMOZİGOT MUTANT .
doktorum bende kan pıhtılaşması olduğunu ve gebe kladığımda hemen kan sulandırıcı iğne kullanacağımı söyledi ve ecopirin 100 mg ile gynoferro verdi hamile kalana kadar bunları kullanmamı söyledi. şimdi ben korkuyorum tekrar hamile kaldığımda yine kayıp yaşarmıyım. Benim gibi olup sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşanlar var mı. Ve bu durumda bebeklerde başka sağlık sorunu oluşuyor mu . trabzonda bu konuda önereceğiniz bir doktor var mı.Ben Özel imperial hastahanesinde Dr.Onur DÜNDARa gidiyorum ve teşhisi o koydu.
İyi masallah ben de 0.6 kulaniyorum. dr 0.8 yapmıyor. Korkuyorum bişey olucak diye ondan sordum.Ben canm 4 kez kayıp yasadım clexane 0:6 coraspin ile 37 haftalık dogum yapdım cok da saglıklıyız
Dr la konuştun mu peki sonrasında yorumu ne oldu?Faktor 5 heteroyım ben sadece baska genimde bozukluk yok 60 kg icin 0:6 demisti dktorum 0:4 ile dusuk oldu
Olabilir dedi anca ne dycekkDr la konuştun mu peki sonrasında yorumu ne oldu?
maşallahBen canm 4 kez kayıp yasadım clexane 0:6 coraspin ile 37 haftalık dogum yapdım cok da saglıklıyız
Aynen kullandım devam edıyorum zaten f5 ve dger leri normal hayatıds ettkilşyor sadecee bebek deil pıhtı riskimiz cok cok yuksekmaşallahçok sevindim dilerim ki bana da sağlıkla nasip olur. Peki hamile kalmadan önce kan sulandırıcı hap ve folik asiti kullandınız mı sürekli.
Evet o konuda katılıyorum size doğru hep risk altındayız.Bİlginiz için çok teşekkür ederim.Aynen kullandım devam edıyorum zaten f5 ve dger leri normal hayatıds ettkilşyor sadecee bebek deil pıhtı riskimiz cok cok yuksek
sevgili bade, bende de mthfr homozigot ve faktör v leiden heterozigot mutasyon mevcut, bir de faktörv'e bağlı olarak aktive protein c eksikliği. bu konuda çok araştırma yaptım. aslında pıhtılaşmayı yapan faktör v, protein c ve protein s eksikliği; öncelikle bunlara ve yanısıra protrombin, homosistein seviyelerine bakıyorlar. faktör v homozigot mutasyon ve homosistein seviyen yüksekse(bildiğim kadarıyla 10 ve üzeri) heparin iğneleri ile kandaki pıhtılaşmayı önlüyorlar(+aspirin). faktör v heterozigot olanlarda ise iğne tedavisi tartışmalı, şüko adlı arkadaşla ilgili yazıların hemen hepsini okudum ben; o da benim gibi faktör v heterozigot mutasyona sahipmiş ve iğne tedavisi denenmiş iki bebeğini bu nedenle kaybettiğini belirtmiş, en son tedavisinde sadece aspirin denenmiş ve olumlu sonuçlanmış, sanırım yakın zamanda doğum yapmış olmalı.
mthfr' ye gelince, homozigotta olsa heterozigotta olsa tek başına pıhtılaşmaya sebep olmuyor, heterozigotsanız düşük doz folik asit, homozigotsanız yüksek doz folik asit kullanmak yeterli oluyor tedavi için.ancakkk; mthfr>> faktör v, protein c eksikliği, protein s eksikliğinden biri ile aynı anda mevcutsa o zaman pıhtılaşmanın artmasına neden oluyor.
şüko arkadaşımızın bildiğim kadarıyla sadece faktör v heterozigot, bu nedenle aspirin yeterli olmuş olabilir.
benimde faktör v heterozigot ama aynı zamanda mthfr homozigot bu nedenle iğne önerdi gittiğim iki prof.da. sizde faktör vııı heterozigot, açıkcası faktör vııı hakkında bir fikrim yok onu bir araştırın derim, eğer pıhtılaşmaya sebeb olan bir şeyse mthfr ile aynı anda mevcut olduğundan iğne gerekebilir diye düşünüyorum, tabii burada benzer sorunlarımızdan bahsetsekte ayrıntılarda ayrılabiliyoruz, bu nedenle en doğru kararı hekiminiz verecektir. ikna olmak için çekinmeden endişe ettiğiniz bütün soruları sorun hekiminize, size güven verene devam edin,konuyla ilgili dökümanları bir tarayın vaktiniz varsa, naçizane fikrim...bir de iyi bir üniversite hastanesinin kadın-doğum bölümünde maternal fetal tıp( yüksek riskli gebelikler) bölümüne gitmenizi tavsiye ederim, bu konuyla ilgili en doğru kararı onlar veriyor diye düşünüyorum, normal jinekologlar bu hastalıkta rutin aspirin+iğne uyguluyorlar ki açıkcası bilinçli yapmadıklarını düşünüyorum.
bu arada gebelik testi sonucunu merakla bekliyoruz.
herşey gönlünüzce olsun
Bu pıhtılaşma belirtisi miymiş? benim ilk kürtajda kanama olmadı hiç adetten sonra dediğiniz gibi pıhtılar düştü et parçası gibi resmen ikinci kürtajda yine kanama olmadı ama pıhtı da düşmesi normal adetim de az olur. Bu arada mthfr677 hetero bir de pai 4g/5g varVala elimi kesmem o yzden blmiorum ama nasil anladigimi söleyim kürtajtan sonra kanamam yoktu kurtajdan 2 gun sonra aşırı kanama ve kocaman pihtilar düşüyodu agridan ölüyodum gece 2 de acile gttik doktor mudahale etti kani çekti pihtilardan dolayi agri yapiyormuş kanı çekti boşaltti orayi megerse bende pihtilaşma varmiş o yuzden boyle oldu ceviz buyuklugunde pihtilar dusuyodu
Ben de 2 kürtaj bir kendiliğinden düşük yaşadım doğudayım batıya tayin istedik daha da doğu çıktı maalesef iğne aspirin kullanmamıştım bu sefer kullanacağım. Batıya gidip ondan sonra bebek düşünürüz diyorduk ama olmadı artık kısmet. Ailelerden uzağız yola gidip gelmek mi düşük sebebi anlamadım uçak araba yolculuğu etkiler mi ki? Rahimde perde ameliyatı oldum ocak ayında ameliyatı yapan dr bir daha düşük olmaz aspirinin iğnenin etkisi yok hemen dene dedi 2. ay hamile kaldım yine 8. haftayı göremedim. Korkuyorum hamile kalmaktan artık.Güneydoğudayım burada ki doktorlar ilgisiz ve saygısızlar. Hepsi ezbere ve mecburi hizmet vermekte. Özelde kilerden bahsediyorum tabi. Koskoca devlet hastanesinde kadın doğumcu zaten Yok. Gelen kaçıyor. Sadece acile bakan var.Şuan gitmediğim doktor kalmadı. İğne ve coraspin devam ediyorum umarım sağlıkla devam ederiz. Eski tedavimle devam ediyorum iğneyi de zorla rapor çıkarttım . İğnelerin bir etkisi Yokmuş gebelikte diye iddia ediyorlardı. Benim sağlıklı olan bebeklerimin neden öldüğünü açıklayamıyorlar ama.
Merhaba kızlar benimde 2 genim homozigot 1298 mthfr ve pai homozigot ben iki yıl uğraştım bebek olsun diye tam tüp bebek yaptıralım dediğim ay kendiliğinden hamile kaldım sonra 9 haftalıkkken kalbi durdu 10 ay olucak nerdeyse hala hamile kalamıyorum coraspin 100 mg içiyorum eşimde ve bende hiçbir sorun yok sadece kan pıhtılaşması var ve zor hamile kalıyorum sanırım benim durumumdaki gibi zor hamile kalan var mı ? Cevap aramaktan çok yoruldum33 yaşındayım bu arada
Çok zor bi durum umarım 10 yıl beklemem allah kucağına almayı nasip etsinKan pıhtılaşması olduğunu kürtajdan sonra mı öğrendiniz bide hangi genler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?