Anladım ama kan pıhtılaşması gebelik olmamasına sebep değil diyorlar anlamadım içini deştikçe hep birşeyler çıkıyor eşimde ve bende sorun yok neyse artık kısmet
Oyle zaten olusmamasina sebep degil. Hatta ilk 3 aydaki kayiplarda kan pihtilasmasi demekte guc sagliksiz gebelik deniliyor. Pihtilasma daha cok sizin sagliginizi tehdit eden bir faktor. Daha sonrada bebege lan akisinin saglikli olmasi icin ilaclar var iste.. bundan haberi olmayan saglikli gebelik geciren bir suru insan var. Ozellikle heterolarin bir cogilu habersiz
Dedigim gibi iste ilk donem dusukler pihtilasmadan degil normal dusuk olarak kabul ediliyorBebeğede kromozom testi yapıldı onda herşey normal çıktı inşallah olur bu sefer
Bakalım ovülasyon testi yapıyorumDedigim gibi iste ilk donem dusukler pihtilasmadan degil normal dusuk olarak kabul ediliyor
Anladım ama kan pıhtılaşması gebelik olmamasına sebep değil diyorlar anlamadım içini deştikçe hep birşeyler çıkıyor eşimde ve bende sorun yok neyse artık kısmet
Aynen bende öyle zaten ilk hamileliğimde kafadan tamamen atmıştım tüp bebek yaptıralım dediğim ay oldu ama kalbi durdu sebepse bu kan pıhtılaşması dendi gerçekten neye inanacığımı şaşırdım artık hiçbirşey yapmamaya karar verdim akışına bırakıcamGebeliğin oluşmasına stress engel. Pıhtılaşma değil. Mesela yıllarca tedavi görüp çocuğu olmayınca evlat edinenler hemen ardından hamile kalıyor. Çünkü kafasından çıkarıyor.
Yine de ben tıbbın gebelik ve trombofili konusunda derin bilgilere sahip olduğunu düşünmüyorum . Faktör 5 en çok 2 trimester döneminde kayıra sebep oluyor. Benimde tüm kayıplarım bu dönemde oldu. 5 gebelikten 1ni Doğum yaptım . İlk gebelikte hiç
Tedavi olmadan doğurdum . Ama diğerleri olmadı. Ben her ameliyatın pıhtılaşma faktörünü arttırdığını düşünüyorum ki bizzat yaşadım. Bir bakıyorsunuz bebeğin kalbi durmuş. Araştırma yapmaktan , okumaktan , doktor doktor gezmekten tükendim
Bu sürecin bize kazandırdığı en kötü özellik de bu galibaGünaydın arkadaslar umarım herkes bebeğini sağ salim kucağına alır. Ben 18. Haftadayim bebeğe kromozom testi yaptirdim normal çıktı. Kan sulandirici ve coraspin ile devam ediyorum. Ama sürekli korku halindeyim. Bişey olucak mi. Her dr a gittiğimde kalp atışı yok diyecek diye ödül kopuyor.. Allah yardımcımız olsun.
arkadaşlar merhaba. acil bilgili birinden cevap arıyorum. 4 yıldır tüp bebek tedavisi görüyordum. sebepsiz interfilite. 3 deneme yaptık ama 2 si kimyasal gebelik oldu biri hiç tutmadı. bu denemelerde hep kan sulandırıcı iğne kullandırdı doktorum. ama hiç genetik test yaptırmamıştı.
en son denemeden sonra biraz ara vereli dedik ve mücizevi bir şekilde doğal yolla hamile kaldım. şu an 12 haftalığım. bebiş sağlıklı büyüyor. ben yine doktor tavsiyesiyle 12. haftaya kadar her ihtimale karşı kan sulandırıcı iğneye devam ettim.
2 hafta önce genetik test yaptırttı doktorum. sonuçta şunlar yazıyor:
Faktör V leiden normal
Faktör II G20210A normal
bu teste göre doktor iğneyi bırak dedi. bende bugün bıraktım ama çok tedirginim. bu testler kesin sonuç veriyor mu? bebeğin kalbi duracak diye ödüm kopuyor. ailemde hiç pıhtılaşma sorunu olan yok bu arada.
aslında aklıma takılan şu. bu başlıkta bu 2 test haricinde yapılan başka testlerde var. ve bu 2 test normal çıkıp diğer testlerde mutasyon saptananlarda pıhtılaşma var denmiş.Pihtilasma ile ilgili bir probleminiz yok birakabilirsiniz.. aksine kullanmaya devam etmeniz ters tepebilir.. hayirli olsun
aslında aklıma takılan şu. bu başlıkta bu 2 test haricinde yapılan başka testlerde var. ve bu 2 test normal çıkıp diğer testlerde mutasyon saptananlarda pıhtılaşma var denmiş.
ama bana sadece 2 test yapıldı. mesela MTHFRR A1298C ve MHTFRC667T bakılmadı. Niye bakılmıyor diye sorduğumda bu testlerin yapılanların yarısında mutasyon çıktığını ve son araştırmalara göre pıhtılaşma için bu testlerin artık yapılmadığı sadece 2 gene bakıldığı söylendi.
o yüzden kafam çok karışık.
anladım çok teşekkür ederim. içimi rahatlattınız biraz.Orda en onemli test faktor 5 leiden digerlerinde ciksa bile o kadar endise edilmiyor. Faktor 5 hetero yada homozigot cikarsa digerleri icinde onlem aliniyor ama doktora gittiginizde de size digerlerini degil faktorleri sorarlar genelde.. benim diger genlerde de var ama doktorum sadece faktor 5 ile ilgileniyor
aminn,Maşallah yolu yarılamışsın,daha dün gibi testinin pozitif olmasıGünaydın arkadaslar umarım herkes bebeğini sağ salim kucağına alır. Ben 18. Haftadayim bebeğe kromozom testi yaptirdim normal çıktı. Kan sulandirici ve coraspin ile devam ediyorum. Ama sürekli korku halindeyim. Bişey olucak mi. Her dr a gittiğimde kalp atışı yok diyecek diye ödül kopuyor.. Allah yardımcımız olsun.
bence gebelikten önce sulandırıcı kullanmaya başlamak önemli öğrenir öğrenmez de iğne iki prof bir özel hastane dr u böyle söyledi. 12. haftayı bulmuyor mesela benim sizin kaçıncı hafta kayıplarınız tabiBenim de genlerimde heterezigot var gebelik kayiplarim oldu daha once ilk uc ayda bir sefer yine but doktora gittim ama gebelik oncesi coraspirin vermeyecem kalp atisi olusunca igne 12 hafta Dan sonrada hem igne hem coraspirin dedi bu sekilde denemelimiyim korkuyorumda acikacasi
☺ayrıldık valla. Bebeğe anne kanundan alınan bi tup kanla nimf testi yapıyorlar. Dawn sendromu ve diger gen hastalıklarına bakiliyor. Kan yurt dışına gönderiliyor. 3 binlira fiyati.aminn,Maşallah yolu yarılamışsın,daha dün gibi testinin pozitif olması
ne testi yaptırdın bebeğe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?