Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Buna benzer yabancı yayınlar da var. Dr um düşük İhtimali için değil seni korumak için veriyoruz demişti iğneyi yine de hiç iğne vb kullanmadan gebeliği sağlıkla atlatanlar var çalışmalarda...

Zaten ilk 3 aylik kayiplar pihtilasma ile degil saglik gebelik diyerek aciklaniyor genelde.. ayrica igne yada asprin kullanimi bebegi korumaktan ziyade anneyi korumak icin veriliyor gebelik boyunca .. yayinda yazdigi gibi gebelik pihtilasma riskini arttiriyor bide gen mutasyonu varsa hele bide homozigotsa risk dahada artiyor. Insanlar bunu hep hamilelikte bu hastalik bebegi korumak icin tedavi falan diye dusunuyor ama bu anneyi daha derin etkileyen bir mevzu.

Bir suru kadin var hic haberi olmadan dogum yapan

Bu tip araştırmalar olduğu bilmek içimizi biraz rahatlatiyor. Ben tup bebekle çok zor hamile kaldım. Hiç etkisi olmasa bile yinede kan sulandiriciyi kullanırım. Sadece içim rahat olsun kaygilarim daha az olsun diye.

Kan sulandırıcı da masum değil ki o da bir ilaç sonuçta ve yan etkileri var mesela anemi yaptı bende bu çok kötü bir durum doğru doz çok önemli

Sadece anemi degil ki her hangibi bir durumda acil operasyon gerektiginde ve hatta dogumda cok ciddi kanama riski var
Evet Allah korusun ben hiç memnun değilim bu ilacı kullanıyor olmaktan mecburiyet işte, diyorum dozu düşürsünler kadın doğumcular hep ezbere gidiyorlar. Hematoloji öğr üyesinden randevu aldım bayram sonu belki daha bilgilidir.

Zaten adres hematolog ben hemotoloji profuyla gorustum acikcasi prof oldugu icin gitmemistim ama denk geldi. Bayada yaşi olan bir suru kisi hoca yapmis bir hoca.. inanin eski usul muayene etmeden hic bisey konusmuyor 15 dakika muayane ediyor sirtinizi dinliyo karniniza bakiyor yani baya olmasi gereken muayane.. sonra konustuk benim esimde doktor zaten. Soyledik kadin dogumcu 0.8 cleksan dedi diye,
olmaz 0.4 ten fazlasina gerek yok daha once emboli gecmisin yok hareketlisinde o kadar yuksek doz senin icin gereksiz dedi. Baska bir sey icin romotoloji hocasiyla gorustum oda ayni sekilde soyledi.. sonra simdiki kadin dogum doktorum 0.4 uygun bencede dedi.. eski gittigim merkeze devam etsem 0.8 kullanicaktim.. allahtan esim 0.8 duyunca burda bi sacmalik var ben bunu tedavi dozu olarak kullaniyorum seni tedavi etmiyoruz koruyoruz dedi de baska gorusler aldik... yuksek dozlari derin ven trambozu, akciger yada beyin embolisi vakalarinda kullaniyorlar. Yada ameliyat sonrasi uzun sure yatalak kalma durumu yogun bakim gibi durumlarda

Bana da 0.4 verdiler o bile fazla gibi geliyor yan etkilerinden, ben 46 kiloyum prospektüste 50 kg altında dikkatle kullanılmalı yazıyor.

Bana da 0.4 verdiler o bile fazla gibi geliyor yan etkilerinden, ben 46 kiloyum prospektüste 50 kg altında dikkatle kullanılmalı yazıyor.

0.4 benim icin iyi cunku ben tasiyicisi degil hastasiyim yani faktor 5 im ve mthfr genlerim homozigot daha azini kullanamam zaten.. ayrica bi gen mutasyonu varsa daha azi bi ise yaramaz.

Bende faktor 5im 60 kiloyum bana kaç verirki doktor

Benim kiloma gore vermedi. Kiloya gore tedavi dozu veriliyor yani daha onceden emboli gecirmisseniz falan..

Ben homozigotum suan 62 kiloyim 0.4 kullaniyorum. Fazlasi fazla gelir dedi doktorlarim. Belki gebelik sonuna dogru agirlasinca yani ozellikle.hareketsizlesinde 0.6 ya cikarirlar ama emin degilim tabi

Kızlar şuan coraspin ile folbiol kullaniorum hamile degilim henuz ama buara saçim inanilmaz dokuluyor acaba bu haplardan dolayi olabilr mi sizdede oldumu ?

Kızlar ben bugün genetikten sonucumu aldım . Homozigot ne anlama geliyor

Eklentiler

• 20190807_130540.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 62
Ben geçensene haziranda kimyasal yaşadım.bu yıl mayısta bir tüp bebek tedavim negatif. Şimdi dondurulmuş embriyom var. 1 aya transfer olcam. Bu testide yaptırmıştık. Yeni çıkmış kafam karıştı

Pihtilasma durumunuz var demektir. Bu gen icin yuksek dozlu tedavi baslatmiyolar pek ama doktorunuzun insiyatifine kalmis muhtemelen en azindan aspirin turevi bir tedavi verir.. belki yanina igne ekler.. ama hamile kalmaya engel bir durum yok

Düşüğemi sebep oluyor bu gen peki

Yapilan arastirmalara gore ilk 3 ay olan dusukler buna bagli degil. Sizin riskiniz daha yuksek.riskli olanlar var mesela benim.hem faktor 5 hem mthrf homozigot.

Homozigot demek bunun hastasi demek yani bu gen size hem anne hem babadan gecmis

Heterozigot tasiyici demek ya anne ya babadan gecmis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…