- 27 Temmuz 2019
- 205
- 201
- 18
Ben de 2 kürtaj bir kendiliğinden düşük yaşadım doğudayım batıya tayin istedik daha da doğu çıktı maalesef iğne aspirin kullanmamıştım bu sefer kullanacağım. Batıya gidip ondan sonra bebek düşünürüz diyorduk ama olmadı artık kısmet. Ailelerden uzağız yola gidip gelmek mi düşük sebebi anlamadım uçak araba yolculuğu etkiler mi ki? Rahimde perde ameliyatı oldum ocak ayında ameliyatı yapan dr bir daha düşük olmaz aspirinin iğnenin etkisi yok hemen dene dedi 2. ay hamile kaldım yine 8. haftayı göremedim. Korkuyorum hamile kalmaktan artık.
Ben de 2 kürtaj bir kendiliğinden düşük yaşadım doğudayım batıya tayin istedik daha da doğu çıktı maalesef iğne aspirin kullanmamıştım bu sefer kullanacağım. Batıya gidip ondan sonra bebek düşünürüz diyorduk ama olmadı artık kısmet. Ailelerden uzağız yola gidip gelmek mi düşük sebebi anlamadım uçak araba yolculuğu etkiler mi ki? Rahimde perde ameliyatı oldum ocak ayında ameliyatı yapan dr bir daha düşük olmaz aspirinin iğnenin etkisi yok hemen dene dedi 2. ay hamile kaldım yine 8. haftayı göremedim. Korkuyorum hamile kalmaktan artık.
Ama geçenlerde burda bi konuda okudum. Ağustos anneleri konusundaydi galiba. Bi bayanın oğlu 17 yaşında 17 yil den sonra hamile kaliyo bebeği 39. Haftadayken normal kontrole gidiyor galiba ve kalp atışı olmadığını öğreniyor. Bebek normal doğumla dogurtuluyo. Kadın bebeğine kiyamadigindan patolojiye gondermiyo. Plasentayi gonderiyolar ve pihtilasma olduğu o yüzden bebeğin kalbinin durduğu söyleniyor. Plasentaya giden damarlarr tikanmis. Bazı doktorlar büyük bebeği etkilemez diyo bazı doktorlar da pihtilasmanın seviyesi ne olursa olsun bebeğe zararı var diyorlar.Ben de 2 kürtaj bir kendiliğinden düşük yaşadım doğudayım batıya tayin istedik daha da doğu çıktı maalesef iğne aspirin kullanmamıştım bu sefer kullanacağım. Batıya gidip ondan sonra bebek düşünürüz diyorduk ama olmadı artık kısmet. Ailelerden uzağız yola gidip gelmek mi düşük sebebi anlamadım uçak araba yolculuğu etkiler mi ki? Rahimde perde ameliyatı oldum ocak ayında ameliyatı yapan dr bir daha düşük olmaz aspirinin iğnenin etkisi yok hemen dene dedi 2. ay hamile kaldım yine 8. haftayı göremedim. Korkuyorum hamile kalmaktan artık.
Merhaba, mümkünse perinatologa gidip durumu anlatın, gerekirse iğne dozunu değiştirebilir belki. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.Arkadaslar bayramdan sonra kontrolum var kalp atışını duyduktan sonra gitmedim daha. Bende de heterozigot kan pihtilasmasi var. Bundan önceki bebeğim de 4000 lik enox iğne kullandım günde bi kere. Şimdi ki bebeğim de de aynı dozda kullanmami söylediler. Hematolojiye gorunsem mi. Tavsiye edermisiniz. Bide riskli gebeliği olup ilk haftalarda perinatolojiye giden var mı. Gitmeli miyim.
Merhaba .Sizin gebeliğiniz kaçıncı haftasında aspirini kestiniz.Sıkıntı oldumu?Bebeğinizi kucağınıza aldınızmı?evet canım okudum senin merak ettiğini sağol eksik olma,3.gebelik olduğu için iki doktorumda sezeryan öneriyor...bu cuma aspirini kesiyorum,doğuma 2 gün kalada iğneyi keseceğim....
sende iyisin di misağ salim kucağmıza alırız inş.
Kesinlikle perinatolojiye git derim. Benm ilk gebeliğim sorunsuzdu. Sonraki 5 gebelikten 1i sağlıklı doğdu. Onda da her ay istanbul a gidip geldim doktorum orda Proftu ve perinatoloji bölümünde incemelerimi yaptılar . Cerrahpaşa tıp fakültesinde. Eğer yeni havalimanı bu uzak olmasaydı kesinlikle yine gidecektim o doktoruma (gitmediğime de pişmanım) sırt çantamı alıp istanbula gidip geliyordum (Mardin’den). Bu defa bişey olmaz dedik ama yine olmadı. Gayet sağlıklı olan bebeğim 17. Haftada kalbi durdu kahroldum . O an bayılmışım zaten hastanede . İki gün suni sancı verdiler Doğum yaptımArkadaslar bayramdan sonra kontrolum var kalp atışını duyduktan sonra gitmedim daha. Bende de heterozigot kan pihtilasmasi var. Bundan önceki bebeğim de 4000 lik enox iğne kullandım günde bi kere. Şimdi ki bebeğim de de aynı dozda kullanmami söylediler. Hematolojiye gorunsem mi. Tavsiye edermisiniz. Bide riskli gebeliği olup ilk haftalarda perinatolojiye giden var mı. Gitmeli miyim.
Amin insallahMerhaba, mümkünse perinatologa gidip durumu anlatın, gerekirse iğne dozunu değiştirebilir belki. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Amin insallahMerhaba, mümkünse peri4natologa gidip durumu anlatın, gerekirse iğne dozunu değiştirebilir belki. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Sizinki de daha yeniymis. Büyük geçmiş olsun. Rabbim yerini en sağlıklı bebislerle doldursun inşallah. Çok zor o süreç çok iyi bilirim. İnsanın acı ya ben aliskinim ya bunu da atlatirim demesi kadar zor bişi olamaz heralde. Demekki Rabbim sabrinida veriyo.Kesinlikle perinatolojiye git derim. Benm ilk gebeliğim sorunsuzdu. Sonraki 5 gebelikten 1i sağlıklı doğdu. Onda da her ay istanbul a gidip geldim doktorum orda Proftu ve perinatoloji bölümünde incemelerimi yaptılar . Cerrahpaşa tıp fakültesinde. Eğer yeni havalimanı bu uzak olmasaydı kesinlikle yine gidecektim o doktoruma (gitmediğime de pişmanım) sırt çantamı alıp istanbula gidip geliyordum (Mardin’den). Bu defa bişey olmaz dedik ama yine olmadı. Gayet sağlıklı olan bebeğim 17. Haftada kalbi durdu kahroldum . O an bayılmışım zaten hastanede . İki gün suni sancı verdiler Doğum yaptımŞuanda da ilk adetimi oldum.
Geçmiş olsun canım. Benim de 4 düşügüm oldu. Kanamalı değil ama. Kalbi duruyo. 13,16,17 ve 22. Haftalarda oldu hepsi. Yaşayan bi kızım var 4 yaşında. Kızımda iğne dikiş filan bi tedavi uygulanmadi. Sadece is yapmadım sürekli uzandım ve aspirin kullandim. Şimdi yine hamileyim 7 haftalik. 2 hafta önce genetik bölümüne gittim. Doktor eski tahlillerime bakarak pihtilasman var ama bu kadar büyük bebeği öldürecek kadar değil eğer bebeklerin haftası 7 8 9 10. Haftalar olsaydı sana direk iğne dozunu artır. Derdim dedi. Seninki de küçük haftalarda kalbi durmus pıhtılaşma dan olabilir.
Hastanede Prof Yada doçente başvursan ? Onlar yönlendirebilir.Sizinki de daha yeniymis. Büyük geçmiş olsun. Rabbim yerini en sağlıklı bebislerle doldursun inşallah. Çok zor o süreç çok iyi bilirim. İnsanın acı ya ben aliskinim ya bunu da atlatirim demesi kadar zor bişi olamaz heralde. Demekki Rabbim sabrinida veriyo.
Bende Şanlıurfa'da yaşıyorum. Burda sadece devlet hastanesinde perinatoloji bölümü var. Geçen genetik bölümüne giderken sordum saat kaçta kayıt aliniyor diye. Kadın dogum seni yönlendirecek sistemde yeşil alan olusturulacak sonra 182 yi arayip randevu alacaksın. Sabah 4.30 da da gelip kayıt yapacaksin dediler. Ama kadın doğum doktorlari sevk etmiyo daha küçük gerek yok diyorlar. 18. Haftadan sonra gönderiyoruz dediler. Sorunda orda zaten o haftayı goremiyoruz.
Araştırma hastanesinde bi Prof buldum canım. Bayramdan sonra ona gidicem inşallah. Bana dikiş atılacak diyen doktor. Digerlerinin dikiş snein tedavin değil demelerini de söylerim bakalım ne diyecek.Hastanede Prof Yada doçente başvursan ? Onlar yönlendirebilir.
Ben tahlillerden bişi anlamadim bi yazayım belki anlarsınızBenimde ilk gebeligim 7. Haftada kalbi durdu sonra faktor 5 mthfr 677 heterozigot cikti sizin hangi genler
Bence mutlaka gidin, inşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız. Benim de iki gebeliğimde bebeklerin kalbi durdu ama 6-7 haftalıktılar. Şimdi yine hamileyim ben de 4000 oksapar kullanıyorum, bir de corasprin. Siz hamilelikten önce aspirin kullandınız mı?Arkadaslar bayramdan sonra kontrolum var kalp atışını duyduktan sonra gitmedim daha. Bende de heterozigot kan pihtilasmasi var. Bundan önceki bebeğim de 4000 lik enox iğne kullandım günde bi kere. Şimdi ki bebeğim de de aynı dozda kullanmami söylediler. Hematolojiye gorunsem mi. Tavsiye edermisiniz. Bide riskli gebeliği olup ilk haftalarda perinatolojiye giden var mı. Gitmeli miyim.
Bence mutlaka gidin, inşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız. Benim de iki gebeliğimde bebeklerin kalbi durdu ama 6-7 haftalıktılar. Şimdi yine hamileyim ben de 4000 oksapar kullanıyorum, bir de corasprin. Siz hamilelikten önce aspirin kullandınız mı?
Günaydın arkadaslar bugün hastaneye gidicem aniden gelişen bi durum yüzünden.
Dün akşam durduk yere burnum kanadı.
Doktoruma mesaj atıp bildirdım. İğnelerden dolayi olabilir mi diye. İlaçlarını kes yarın KBB ye görün dedi. Bundan önceki gebeliğim de de kanamisti ama çok ta üstünde durmamistim havalardan diye.
Böyle bişi yaşayan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?