Haftayi bekleme hemen bugun yarin git zaten bayram griyor araya inş bsey olmamistrGünaydın bebeğin hareketlerini bi kaç gündür hissetmiyorum. Korkudan dr a da gitmiyorum. Haftaya randevum var onu beklicem. Belki de çoktan gitti bilmiyorum. Ne bitmez cileymis bu yaaa
Kansızlıktan olabilirKızlar şuan coraspin ile folbiol kullaniorum hamile degilim henuz ama buara saçim inanilmaz dokuluyor acaba bu haplardan dolayi olabilr mi sizdede oldumu ?
Ewt kullandım. Siz bu hamileliginizde de perinatolojiye gidiyor musunuz?Bence mutlaka gidin, inşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız. Benim de iki gebeliğimde bebeklerin kalbi durdu ama 6-7 haftalıktılar. Şimdi yine hamileyim ben de 4000 oksapar kullanıyorum, bir de corasprin. Siz hamilelikten önce aspirin kullandınız mı?
Sizinki de daha yeniymis. Büyük geçmiş olsun. Rabbim yerini en sağlıklı bebislerle doldursun inşallah. Çok zor o süreç çok iyi bilirim. İnsanın acı ya ben aliskinim ya bunu da atlatirim demesi kadar zor bişi olamaz heralde. Demekki Rabbim sabrinida veriyo.
Bende Şanlıurfa'da yaşıyorum. Burda sadece devlet hastanesinde perinatoloji bölümü var. Geçen genetik bölümüne giderken sordum saat kaçta kayıt aliniyor diye. Kadın dogum seni yönlendirecek sistemde yeşil alan olusturulacak sonra 182 yi arayip randevu alacaksın. Sabah 4.30 da da gelip kayıt yapacaksin dediler. Ama kadın doğum doktorlari sevk etmiyo daha küçük gerek yok diyorlar. 18. Haftadan sonra gönderiyoruz dediler. Sorunda orda zaten o haftayı goremiyoruz.
Ben bayram için memlekete geldim dönünce gitmeyi düşünüyorum. Genetik testimin sonucu yeni çıktı. Oksapar ve corasprin kullanıyorum 4+5’den beri. Corasprin’i hamilelik öncesi kullanıyordum, doktorum oksapar verdi ama ben corasprini bırakmadım. Bir de folibol kullanıyorum.Ewt kullandım. Siz bu hamileliginizde de perinatolojiye gidiyor musunuz?
Ben bayram için memlekete geldim dönünce gitmeyi düşünüyorum. Genetik testimin sonucu yeni çıktı. Oksapar ve corasprin kullanıyorum 4+5’den beri. Corasprin’i hamilelik öncesi kullanıyordum, doktorum oksapar verdi ama ben corasprini bırakmadım. Bir de folibol kullanıyorum.
Ben kesmeyip devam ettim, bilmiyorum ikisini de kullanan var bu sitede bir şey olmaz diye düşünüyorum. Tekrar bebeğimi kaybetmekten çok korkuyorum, o yüzden kullanıyorum.Doktorunz coraspirinde kullandiginizi biliyor mu ? Yada siz mi kesmeyip devam ettiniz
Ben kesmeyip devam ettim, bilmiyorum ikisini de kullanan var bu sitede bir şey olmaz diye düşünüyorum. Tekrar bebeğimi kaybetmekten çok korkuyorum, o yüzden kullanıyorum.
Ben kesmeyip devam ettim, bilmiyorum ikisini de kullanan var bu sitede bir şey olmaz diye düşünüyorum. Tekrar bebeğimi kaybetmekten çok korkuyorum, o yüzden kullanıyorum.
Benim test sonucum bu hafta çıktı iki gün önce ama ben 4+5 den beri kullanıyorum ikisini, öncesinde de sadece corasprin kullanıyordum. Test sonucum MTHFR 677 heterozigot taşıyıcı, Factor 5 leiden homozigot mutant. Yalnız doktorum factor 5’den ziyade mthfr ile ilgilendi, pıhtılaşma olabilir iğneye devam edicez dedi.Bu yanlis bir dusunce. Bende ikisinide kullaniyorum ama ben homozigotum. Eger pihtilasma seviyeniz cok degilse bu seferde fazla kullanimdan kanama yasarsiniz bu ilaclar masum degil.. artik bi sivilcemi bile kasidigimda hemen kaniyor
Yazdım önceki mesajda, diğerleri normal çıktı.Genetik test sonucunuz nasil
Benim sonucumu yazdım sizce bende ki risk düşük mü? Factor 5 homozigot mutant çıktı, diğeri heterozigot mthfr 677, diğer ikisi normal. Factor 5’i araştırdım direk pıhtılaşma bozukluğu ile ilgili.Bu yasla alakali bir durum degil bu genetik dogustan gelen birsey. Degerleriniz normalse doktorunuza danismadan ikisini birden kullanmayin. Bakin benim riskim cok yuksek ben bile anca ikisini kullaniyorum. Ve yuksek dozda kullanmiyorum 0.4 luk igne ile 80 lik ecoprin ve benimde onceden kaybim var kalp durmasi... ilk 3 ay sonlanan gebelikler sagliksiz diye kabul ediliyor zaten. Dedigim gibi masum ilaclar degil bunlar lutfen danisarak yapin kas yapicam derken gözden olmayin.
Factor 5 leiden karşışında homozigot mutant yazıyor. Mthfr 677’nin karşışında heterozigot taşıyıcı yazıyor.Onemli olan faktor 5 .. o homozigot mu cikti tam anlayamadim bazi test sonuclarinda hepsi yan yana yaziyo kafa karistiyor. homozigotsa asil.onunla ilgilenilmesi lazim.. mthrf mutasyonuna gore hemde heteroya gore cogu doktor hic ilac tedavisi vermiyor.
Benim sonucumu yazdım sizce bende ki risk düşük mü? Factor 5 homozigot mutant çıktı, diğeri heterozigot mthfr 677, diğer ikisi normal. Factor 5’i araştırdım direk pıhtılaşma bozukluğu ile ilgili.
Haftaya randevum var, doktoruma danışırım. Umarım hepimiz sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız. Ben bundan sonra tekrar hamile kalmayı düşünmüyorum. Gerçekten çok zor. Burayı okudukça daha çok ümitsizliğe kapılıyorum. Diğer taraftan buradan çok şey öğreniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?