Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Günaydın bebeğin hareketlerini bi kaç gündür hissetmiyorum. Korkudan dr a da gitmiyorum. Haftaya randevum var onu beklicem. Belki de çoktan gitti bilmiyorum. Ne bitmez cileymis bu yaaa
Haftayi bekleme hemen bugun yarin git zaten bayram griyor araya inş bsey olmamistr

hiç daha önce yaşamadım ama yaşayan anlardan biliyorum artık bunların tedavisi o kadar kolay ki hamile kaldıktan sonraki süreç iyi bir doktor yanında olduktan sonra inan hiçbir şey olmuyor sağlıkla kucağına alıyorsun tamamen maddiyat meselesi ben öyle söyleyeyim.. durumun varsa iyi bir doktorla yola çık hele de iki-üç kez aynı durumu tekrarlayanlar varsa tamamen sana bağlı bence

Ewt kullandım. Siz bu hamileliginizde de perinatolojiye gidiyor musunuz?

Hematoloji ile gorusun asil onlarin isi bu bi kan hastaligi dahiliyeye gidin testlerim boyle bi hematologdan fikir.almak istiyorum deyin sevk etsin

Ewt kullandım. Siz bu hamileliginizde de perinatolojiye gidiyor musunuz?
Ben bayram için memlekete geldim dönünce gitmeyi düşünüyorum. Genetik testimin sonucu yeni çıktı. Oksapar ve corasprin kullanıyorum 4+5’den beri. Corasprin’i hamilelik öncesi kullanıyordum, doktorum oksapar verdi ama ben corasprini bırakmadım. Bir de folibol kullanıyorum.

Doktorunz coraspirinde kullandiginizi biliyor mu ? Yada siz mi kesmeyip devam ettiniz

Ben kesmeyip devam ettim, bilmiyorum ikisini de kullanan var bu sitede bir şey olmaz diye düşünüyorum. Tekrar bebeğimi kaybetmekten çok korkuyorum, o yüzden kullanıyorum.

Bu yanlis bir dusunce. Bende ikisinide kullaniyorum ama ben homozigotum. Eger pihtilasma seviyeniz cok degilse bu seferde fazla kullanimdan kanama yasarsiniz bu ilaclar masum degil.. artik bi sivilcemi bile kasidigimda hemen kaniyor

Bu yanlis bir dusunce. Bende ikisinide kullaniyorum ama ben homozigotum. Eger pihtilasma seviyeniz cok degilse bu seferde fazla kullanimdan kanama yasarsiniz bu ilaclar masum degil.. artik bi sivilcemi bile kasidigimda hemen kaniyor
Benim test sonucum bu hafta çıktı iki gün önce ama ben 4+5 den beri kullanıyorum ikisini, öncesinde de sadece corasprin kullanıyordum. Test sonucum MTHFR 677 heterozigot taşıyıcı, Factor 5 leiden homozigot mutant. Yalnız doktorum factor 5’den ziyade mthfr ile ilgilendi, pıhtılaşma olabilir iğneye devam edicez dedi.

Bu arada ilk çocuğum herşey normal bir şekilde oldu, böyle bir problem yoktu, yaş ilerledikçe sanırım risk artıyor.

Onemli olan faktor 5 .. o homozigot mu cikti tam anlayamadim bazi test sonuclarinda hepsi yan yana yaziyo kafa karistiyor. homozigotsa asil.onunla ilgilenilmesi lazim.. mthrf mutasyonuna gore hemde heteroya gore cogu doktor hic ilac tedavisi vermiyor.

Son düzenleme:
Benim sonucumu yazdım sizce bende ki risk düşük mü? Factor 5 homozigot mutant çıktı, diğeri heterozigot mthfr 677, diğer ikisi normal. Factor 5’i araştırdım direk pıhtılaşma bozukluğu ile ilgili.

Factor 5 leiden karşışında homozigot mutant yazıyor. Mthfr 677’nin karşışında heterozigot taşıyıcı yazıyor.

Bu yaziyi duzelltim ama size eski hali gelmis galiba...

Faktor 5 iniz homozigotsa bu onemli bir risk ama bu durumda yine bi tuhaflik var doktorunuzun zaten o zaman coraspirini biraktirip sadece igne ile devam etmemesi lazim .. mthfr hetero icin cogu zaman hic ilac vermiyor doktorlar.

Benim hem faktor 5 im hem hemde mthfr homozigot.

Daha once kaybim oldu ama ilk 3 ay icinde oldugundan buna baglanmadi...
Birde bu isi sadece kadin dogumcu ile degil bir hematolog ilede gorusmenizi tavsiye ederim

Haftaya randevum var, doktoruma danışırım. Umarım hepimiz sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız. Ben bundan sonra tekrar hamile kalmayı düşünmüyorum. Gerçekten çok zor. Burayı okudukça daha çok ümitsizliğe kapılıyorum. Diğer taraftan buradan çok şey öğreniyorum.

Hic umitsizlige kapilmayin rahat olun.. hersey gonlunuzce olsun... bu konuyla ilgili cok hocayla gorustum bunlar tam aciklanamayan konular tek sey faktor 5 homozigotsa tum hayatiniza dikkat ediceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…