Bayram için memleketteyim döndüğüm zaman gitmeyi düşünüyorum. Öyle söylüyorlar ama bence ilk 3 ay içindeki kayıplarda etkisi var. Ben diğerlerinde kalp atışlarını hiç duymadım.Bu yaziyi duzelltim ama size eski hali gelmis galiba...
Faktor 5 iniz homozigotsa bu onemli bir risk ama bu durumda yine bi tuhaflik var doktorunuzun zaten o zaman coraspirini biraktirip sadece igne ile devam etmemesi lazim .. mthfr hetero icin cogu zaman hic ilac vermiyor doktorlar.
Benim hem faktor 5 im hem hemde mthfr homozigot.
Daha once kaybim oldu ama ilk 3 ay icinde oldugundan buna baglanmadi...
Birde bu isi sadece kadin dogumcu ile degil bir hematolog ilede gorusmenizi tavsiye ederim
Ben de iki gündür ingilizce kaynakları bile okuyorum. Factor 5 homozigot olup ömür boyu hiç pıhtılaşma yaşamayanlar da var. Ama hamilelik riski arttırıyor. Diğer taraftan hareketsizlik uzun süren araba ve uçak yolculuğu, sigara da riski arttırıyor.Hic umitsizlige kapilmayin rahat olun.. hersey gonlunuzce olsun... bu konuyla ilgili cok hocayla gorustum bunlar tam aciklanamayan konular tek sey faktor 5 homozigotsa tum hayatiniza dikkat ediceksiniz
Ben de iki gündür ingilizce kaynakları bile okuyorum. Factor 5 homozigot olup ömür boyu hiç pıhtılaşma yaşamayanlar da var. Ama hamilelik riski arttırıyor. Diğer taraftan hareketsizlik uzun süren araba ve uçak yolculuğu, sigara da riski arttırıyor.
Bu yaziyi duzelltim ama size eski hali gelmis galiba...
Faktor 5 iniz homozigotsa bu onemli bir risk ama bu durumda yine bi tuhaflik var doktorunuzun zaten o zaman coraspirini biraktirip sadece igne ile devam etmemesi lazim .. mthfr hetero icin cogu zaman hic ilac vermiyor doktorlar.
Benim hem faktor 5 im hem hemde mthfr homozigot.
Daha once kaybim oldu ama ilk 3 ay icinde oldugundan buna baglanmadi...
Birde bu isi sadece kadin dogumcu ile degil bir hematolog ilede gorusmenizi tavsiye ederim
Canın 3 aydan sonra olan kayıplarda sebep pıhtılaşma mi gösteriliyor anlamaidm
Hepsinde degil tabiki nedenleri arasinda pihtilasmada olabiliyor. Kesin oyle diye birsey yok. Bunu anlamanin tek yolu patoloji
Aynen pihtilasma erken donemlerde misal benimki 7 haftalikken kalbi durduÇünkü benimkiler 3 aydan buyuktuler doktorlar pihtilasma olamaz diyolar. O yüzden sordum
Çünkü benimkiler 3 aydan buyuktuler doktorlar pihtilasma olamaz diyolar. O yüzden sordum
Aynen pihtilasma erken donemlerde misal benimki 7 haftalikken kalbi durdu
Hem patolojiye hem genetiğe gitti gayet sağlikliymiş hicbirséy cikmadi7 haftalik kalbi duran gebelik icin pihtilasma bi kayip faktoru degil. Sagliksiz gebelik olarak degerlendiriliyor bu durum
Benim 3 tanesi patolojiye gonderildi plasentayla birlikte hiç bi sorun cikmadi3 aydan buyuk olanlarda pihtilasma olabiliyor iste plesantaya kan gitmeyip o damarlarda pihtilasma olup kaybedilebiliyor. Daha kucukler icin sagliksiz gebelik deniyor. Sadece tum sebep bu degil.. bunun icinde arastirmaya gonderilmesi gerekiyor
Benimki doktorlar olamaz diyo ama ben is yapınca bişiler oluyo ağır is yapmıyorum. Ama misal 15 20 dk tezgah başında ayakta durdum mu.belim kqsiklairm çok ağrıyor.
İlk cocugumda 22. Haftaya kadar hiç bi sorun yoktu. Görümcelerim geldi bi hafta bende kaldılar onlar pazar günü gitti ptesi sabah kontrole gittim ki kalbi durmuş. Sonra kızıma hamile kaldım. Hiç bi iş yapmadım bekar gorumcem geldi yanimda kaldı sadece yemek yapiyodum. Oda o hazırlar ben pisirirdim. Temizlik vs hiç elimi surmedim. Kizimdan sonrakinde de yine is yaptım. İş derken normal günlük temizlik ama ara vermeden yaptım diğer gün hastaneye gittim kalp atışı yok dediler.
Şimdi bunda sürekli istrahat halindeyim kaynanamdayim hiç bişey yapmıyorum bakalım bu sefer nasıl olacak
Amin inşallahUmarim hic bisey olmaz.. pihtilasmadan degilmis onu ogrenmissiniz en azindan.. benim iki kedim var hergun ev supuruyorum esim bu islerin icinde oldugu icin oyle pimpirik falan sevmez simdi tatildeyim paletler snorkel falan yuzuyorum ( tabi kontrol donuste umarim hersey yolundadir) bide esim surekli sen faktor hastasisin normal bir insan 1 hareket ediyorsa sen 3 ediceksin emboli atar diyo sag olsun surekli hareket halindeyim. Yoruldum valla
Bu arada yukaridaki 2 ornektede gorduk ki erken donemde de gec donemde de kayiplarin pihti ile faktorlerle alakasi olmayabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?