- 26 Ağustos 2015
- 2.713
- 1.651
- 333
Kızlar merhaba.Bizde morfoloji problemliydi bende pcosum.. Sonrasında 2.tüp bebeğe hazırlanırken hamile olduğumu öğrendim. Kendiliğinden gelip bizi havalara uçurdu yavrum ama 11.haftada kalbi durdu kürtaj oldum. Doktor hiç bekleme tekrar dene dedi ama biz korkudan 3 ay korunduk. 3 ayın sonunda denemelerimizi. 2.sinde tekrar gebe kaldım ve o da 6.haftada kanamayla düştü. Daha öncesinden rahim filmi çektirmiş ve birçok farklı doktora gitmiş olmama rağmen rahmimin çok az üstten basık olduğunu hiçbir doktor söylemedi. En son memlekette gittiğim bi doktor bu durumdan bahsetti ve gebeliğe engel olmadığını ama gebelik tekrar oluştuğunda hep dinlenerek geçireceğimi ve hafif pıhtılaşma olduğu( pai 4g/5g ve c677 geninde var) 2.gebelikte iğne kullanmış olmama rağmen bebeği kaybettiğimiz için bidahakine hem iğne hem sulandırıcı hap kullanmak şartıyla 3 ay sonra tekrar bebek düşünebileceğimizi söyledi. 3 ay birkaç gün sonra gelecek olan adetimle bitiyor. Sizce neler yapmalıyım. Aklımdan geçen ANA testini yaptırmak ve bir dahaki gebelikte lenfosit aşısını iyi bir doktor bulup sormak. Ama fikirlerinizi tecrübelerinize de açığım.. Ankarada yaşayıp bildiğiniz riskli gebelik uzmanı var mı? Bana 2 düşüğüm olduğu için riskli gebelik uzmanına takip olmam gerektiği söylendi. Hakkınızı helal edin baya uzun yazdım...
Çok teşekkür ederim cevabınız için.Siz ana yaptırdınız mı peki ? 2 kez düşük yapınca bi 3.sünden öyle korkuyorumkiRiskli gebelik uzmanina gidin ama pihtilasma icin bi hematologa gitmelisiniz ana lupus falan baktiracaksanizda romatoloji uzmanina gitmelisiniz.
Çok teşekkür ederim cevabınız için.Siz ana yaptırdınız mı peki ? 2 kez düşük yapınca bi 3.sünden öyle korkuyorumki
Anladım canım. Sağlıcakla kucağına al miniğini inşallah.. Bende riskli gebelik uzmanı arayışındayım umarım merhametli ve ilgili bi doktor bulabilirim..Benim ciddi kanama pihtilasmam var ben zaten hem hap hem igne kullaniyorum ama bi kaybim var 8. Haftada kalbi durdu. Olabiliyor boyle seyler. Baska rahatsizliklarimdan dolayi lupus ana gibi seyler yaptirmistim.
Kanama pihtilasmamida hematoloji takip ediyor. Bu nedenle kadin dogumcum da durumdan haberdar cok riskli olmama ragmen dusuk doz ilac kullaniyorum. Bazen yuksek dozlarda baska seylere sebep olabiliyor sizi pihtilasma cikan genlerinizi anlayamadim saniri..onlari bilmiyorim
benim de üstten basıktı rahmim düzeltildi ama yine düşük oldu ameliyat yapan dr kan sulandırıcılara karşıydı kullandırmadı ondan da olabilir tabi.Kızlar merhaba.Bizde morfoloji problemliydi bende pcosum.. Sonrasında 2.tüp bebeğe hazırlanırken hamile olduğumu öğrendim. Kendiliğinden gelip bizi havalara uçurdu yavrum ama 11.haftada kalbi durdu kürtaj oldum. Doktor hiç bekleme tekrar dene dedi ama biz korkudan 3 ay korunduk. 3 ayın sonunda denemelerimizi. 2.sinde tekrar gebe kaldım ve o da 6.haftada kanamayla düştü. Daha öncesinden rahim filmi çektirmiş ve birçok farklı doktora gitmiş olmama rağmen rahmimin çok az üstten basık olduğunu hiçbir doktor söylemedi. En son memlekette gittiğim bi doktor bu durumdan bahsetti ve gebeliğe engel olmadığını ama gebelik tekrar oluştuğunda hep dinlenerek geçireceğimi ve hafif pıhtılaşma olduğu( pai 4g/5g ve c677 geninde var) 2.gebelikte iğne kullanmış olmama rağmen bebeği kaybettiğimiz için bidahakine hem iğne hem sulandırıcı hap kullanmak şartıyla 3 ay sonra tekrar bebek düşünebileceğimizi söyledi. 3 ay birkaç gün sonra gelecek olan adetimle bitiyor. Sizce neler yapmalıyım. Aklımdan geçen ANA testini yaptırmak ve bir dahaki gebelikte lenfosit aşısını iyi bir doktor bulup sormak. Ama fikirlerinizi tecrübelerinize de açığım.. Ankarada yaşayıp bildiğiniz riskli gebelik uzmanı var mı? Bana 2 düşüğüm olduğu için riskli gebelik uzmanına takip olmam gerektiği söylendi. Hakkınızı helal edin baya uzun yazdım...
Farkeden doktora sordum bir müdehalede bulunulmalı diye gerek yok dedi. Ne bileyim insan ne yapacağını bilmiyor. Korku var içimde. 2.sinde sulandırıcı kullandım ama yine düşük yaptım benbenim de üstten basıktı rahmim düzeltildi ama yine düşük oldu ameliyat yapan dr kan sulandırıcılara karşıydı kullandırmadı ondan da olabilir tabi.
benim 6. haftada kalp atışı hiç duyulmadı 8. haftaya bekledik atmayınca kürtaj oldum iki kere bir kez de 6. haftada kanama ile düştü. bir kürtajım histeroskopi+laparoskopi sonrası oldu. Yani rahim ameliyatı şart değildi kan sulandırıcı ile dene diyen prof da var kan sulandırıcı hiç kullanma rahimden kaynaklı diyen de. Bağışıklık aşısı olayını da sordum bunlar bilimsel değil dedi prof. insan hamile kalmaya korkuyor. sebebi belirsiz olunca.Farkeden doktora sordum bir müdehalede bulunulmalı diye gerek yok dedi. Ne bileyim insan ne yapacağını bilmiyor. Korku var içimde. 2.sinde sulandırıcı kullandım ama yine düşük yaptım benkaç haftalıktı kaybınız kalbi mi durdu?
Aynenn öyle korkuyorum ki şimdi. Yine aynı şeyleri yaşamaktan. Hangi genlerindeydi senin balım pıhtılaşma?benim 6. haftada kalp atışı hiç duyulmadı 8. haftaya bekledik atmayınca kürtaj oldum iki kere bir kez de 6. haftada kanama ile düştü. bir kürtajım histeroskopi+laparoskopi sonrası oldu. Yani rahim ameliyatı şart değildi kan sulandırıcı ile dene diyen prof da var kan sulandırıcı hiç kullanma rahimden kaynaklı diyen de. Bağışıklık aşısı olayını da sordum bunlar bilimsel değil dedi prof. insan hamile kalmaya korkuyor. sebebi belirsiz olunca.
Ben geçen ay denedim olmadı bu ay da deneyeceğim canım. PAİ 4G75G ve mthfr c677 heterozigot benim. Lupus ANA falan normal değerlerde. Ankarada iki profa gittim bağışıklık aşısı olayına sıcak bakmıyorlardı. İsimlerini özelden yazarım. İstanbulda Seval Taşdemir yapıyo sanırım bu bağışıklık aşısı olayını. Bir de serum tedavisi falan duydum ama o konularda net bir bilgim yokAynenn öyle korkuyorum ki şimdi. Yine aynı şeyleri yaşamaktan. Hangi genlerindeydi senin balım pıhtılaşma?
Ama o aşı konusu benim kafamı kurcalıyor açıkçası.. Tekrarlayan gebelik kayıplarından burada da okuduğum birkaç hikaye var yarar sağlayan. Bakalım şuan yapmam gereken ilk şey sanırım Ankara'da ilgili bilgili bir riskli gebelik uzmanı bulmak... Siz dinlenme döneminde misiniz canın?
Talatpasa var tüm testleri yapıyorlar. Ben ordan yaptirdim.Kızlar izmirde özel laboratuvarda trombofili paneli testi yaptıran var mı ?
İnşallah tez vakitte hayırlısıyls sağlıkla gelir bu sefer miniklerimiz ve sağlıkla ilerler gelişimi ve bizde anne olabilirizBen geçen ay denedim olmadı bu ay da deneyeceğim canım. PAİ 4G75G ve mthfr c677 heterozigot benim. Lupus ANA falan normal değerlerde. Ankarada iki profa gittim bağışıklık aşısı olayına sıcak bakmıyorlardı. İsimlerini özelden yazarım. İstanbulda Seval Taşdemir yapıyo sanırım bu bağışıklık aşısı olayını. Bir de serum tedavisi falan duydum ama o konularda net bir bilgim yok
Buraya yazinda bizimde haberimiz olsun ankaradayim bendeİnşallah tez vakitte hayırlısıyls sağlıkla gelir bu sefer miniklerimiz ve sağlıkla ilerler gelişimi ve bizde anne olabiliriz
Çok sevinirim Ankaradaki 2 proffu özelden yazarsan kuzum. Birde şuan takibinde olduğun memnun kaldığın biri var mı??
Ben c tesi detaylı ultrason a girdim hersey iyi gorunuyor. Sen naaptin girdin mi?Benim plesanta gobegimle bebek arasindaymis yani on tarafta o yuzden hissiyati azaltiyor dedi doktor. Cok az hissebiliyorum ama aynen dediginiz gibi hissetmeyince panik
Merhaba, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız, ben Gelişim Lab. da yapırmıştım, Düzen Lab. da iyi bildiğim kadarı ile, telefon ile de fiyat bilgisi veriyorlar.Merhaba kızlar
Transfer olmayı bekliyorum .mthfr 1289 homozigotum ayrıca.
ancak dr aşağıdaki tahlilleri istedi. Sizin bildiğiniz özelde uyguna yapan bir yer varmı?
Antikardiolipin ıgg
AntikardioliPin lgM
Lupus antikoagülan
Protein C aktivitesi
Protein S aktivitesi
Antitrombin 111 aktivitesi
B2 Glikoprotein lgG
B2 Glikoprotein lgM (pozitif görünmüş. Tekrar bunu istedi dr )
ANA
Ben c tesi detaylı ultrason a girdim hersey iyi gorunuyor. Sen naaptin girdin mi?
Lupus nedir nete yazdim ama hc bsey anlamadimKanama pihtilasma suresine lupus antikoruna falan bakicak.. ona gore igne hap gibi seylere karar vericek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?