Lupus nedir nete yazdim ama hc bsey anlamadim
Lupus otoummin bir rahatsizlik. Bagisiklik sisteminin olagandan farkli calismasi bir nevi size savas acmasi durumu.. bir cok organi tutabiliyor gebelik icin zorlayici ve dusuk nedeni olabiliyor. Romatologlar takip ediyor
Ana testinden farklı bi test değil mi bu ? Birde ana testi hem rahimden parça alınarak yapıyormuş hem de kandan bakıma bilmiyormuş. Yaptırmış mıydınız siz ?Lupus otoummin bir rahatsizlik. Bagisiklik sisteminin olagandan farkli calismasi bir nevi size savas acmasi durumu.. bir cok organi tutabiliyor gebelik icin zorlayici ve dusuk nedeni olabiliyor. Romatologlar takip ediyor
Ana testinden farklı bi test değil mi bu ? Birde ana testi hem rahimden parça alınarak yapıyormuş hem de kandan bakıma bilmiyormuş. Yaptırmış mıydınız siz ?
Benim kuzenimde ms hastasi 2 aylik hamileyken atak gecirdi kurtaj oldu ayni zamanda pihtilasma sorunu var benim gibi
Allah korusun, bu gen var diye illa pıhtı atacak diye bişey yok. Bizim ailede akrabalarda hiç pıhtı atan olmadı, sonuçta ben hemozigotum genlerimizde var. Ama tabi dikkat etmek lazım, sigara falan riski arttırıyor.Ms .. fmf.. ra.... lupus hep atakli ilerleyen hastaliklar oldugu icin gercekten cok zor.. allah sifa versin.... bende umarim emboli atagi gecirmem diye dua ediyorum
Allah korusun, bu gen var diye illa pıhtı atacak diye bişey yok. Bizim ailede akrabalarda hiç pıhtı atan olmadı, sonuçta ben hemozigotum genlerimizde var. Ama tabi dikkat etmek lazım, sigara falan riski arttırıyor.
Ben de homozigotum, taşıyıcı değil Factor 5. Yürüyüş yapıyorum, sağlıklı besleniyorum ama eskiden sigara kullanıyordum. Yani ben ünide falan hiç içmedim, işe başladıktan bir süre sonra başladım 3 günde 1 paket bitiriyordum, 4-5 ay oldu bırakalı. Bu arada muayeneye ne sıklıkla gidiyorsunuz? Ben geçtiğimiz cuma gittim ama hep acaba diyorum, 3 haftada bir çağırıyor doktorum.Sigara falan kullanmiyorum.. siz tasiyiciymissiniz. Ben homozigotum. Tabi aticak diye bir sey yok ama ona gore fazla kilo almamak uzun sure hareketsiz kalmamak saglik beslenmek falan gerekiyor
Yanlis okumusum ordaki yazim yanlisindan dolayi... benimde faktor 5 ve mthrf homozigot. Sizin doneminizdeyken 10 .. 15 gun araliginda gidiyordum ama gerek oldugundan degil doktorumla aramiz iyi oldugundan. 3 hafta iyi bir sure bence.. simdi 3 haftayi gecgindir sehir disindayim donunce gidicem bakalim...Ben de homozigotum, taşıyıcı değil Factor 5. Yürüyüş yapıyorum, sağlıklı besleniyorum ama eskiden sigara kullanıyordum. Yani ben ünide falan hiç içmedim, işe başladıktan bir süre sonra başladım 3 günde 1 paket bitiriyordum, 4-5 ay oldu bırakalı. Bu arada muayeneye ne sıklıkla gidiyorsunuz? Ben geçtiğimiz cuma gittim ama hep acaba diyorum, 3 haftada bir çağırıyor doktorum.
Başınız sağolsun çok üzüldüm. Allah sizi ailenize bağışlasın. Benim annemle babam akraba, büyük ihtimalle onlar heterozigottu ben iki taraftan da aldım.Bu arada ben annemi cok genc yasta kaybettim beyin kanamasi demislerdi yogun bakimda komada kaldi o zaman pek anlamamistim.cocuktum ama.bende bu cikinca annemin de sebebinin bu olmasi buyuk ihtimal.
Bende Factor 5 homozigot, MTHFR 677 heterozigot. İnşallah sağlıcakla kucağımıza alırız bebeklerimizi.Yanlis okumusum ordaki yazim yanlisindan dolayi... benimde faktor 5 ve mthrf homozigot. Sizin doneminizdeyken 10 .. 15 gun araliginda gidiyordum ama gerek oldugundan degil doktorumla aramiz iyi oldugundan. 3 hafta iyi bir sure bence.. simdi 3 haftayi gecgindir sehir disindayim donunce gidicem bakalim...
Başınız sağolsun çok üzüldüm. Allah sizi ailenize bağışlasın. Benim annemle babam akraba, büyük ihtimalle onlar heterozigottu ben iki taraftan da aldım.
Zaten düşüklerin sebebinin bu olduğu bile belli değil. Bir makale okumuştum, 3 ve daha fazla düşüğü olan kadınlarda bu genlerin oranı araştırılmış, bir sürü araştırma sonucunu yazmışlardı, test grubunda ya 1-2 kişi var bazılarında hiç yok.Bizimkiler akrabada degilde denk gelmis iste.. homozigot icin iki taraftanda gecmesi lazim.. enteresan olan kardesim cok kilolu ve 3 tane saglikli gebelik gecirdi en ufak sorunu olmadi
Zaten düşüklerin sebebinin bu olduğu bile belli değil. Bir makale okumuştum, 3 ve daha fazla düşüğü olan kadınlarda bu genlerin oranı araştırılmış, bir sürü araştırma sonucunu yazmışlardı, test grubunda ya 1-2 kişi var bazılarında hiç yok.
Mthfr 1298 homozigotsun aramiza hosgeldin varmi düşüķ yada bebişinBu konuyu sürekli takip ediyordum
Bende test yaptırdım çok anlamıyorum doktor 3 ü normal 4. Cüyü de normal kabul ediyoruz dedi . Ama kafam karıştı anlayan varmı ?
22 haftalık erken doğumum var ama enfeksiyon yada rahim ağzı yetmezliğinden demiştiler çünkü rahim açılması vardıMthfr 1298 homozigotsun aramiza hosgeldin varmi düşüķ yada bebişin
Çok geçmiş olsun, aslında doktorlar MTHFR genindeki mutasyonun pıhtılaşma yapmadığını söylüyorlar. Ama hamileliğinde sana da iğne verecektir. Hamile misin?Bu konuyu sürekli takip ediyordum
Bende test yaptırdım çok anlamıyorum doktor 3 ü normal 4. Cüyü de normal kabul ediyoruz dedi . Ama kafam karıştı anlayan varmı ?
Yok şuan 2,5 ay oldu erken Doğum yapalı henüz hamile değilim ama tahliller için doktora gittim bu sonuç içinde doktorum hamile kaldığında kan sulandırıcı iğne vurulman daha iyi olur dediÇok geçmiş olsun, aslında doktorlar MTHFR genindeki mutasyonun pıhtılaşma yapmadığını söylüyorlar. Ama hamileliğinde sana da iğne verecektir. Hamile misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?