Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Birde uyurken ne tarafa yattığıma dikkat edemem. Gebelikte çok Bel ağrım oluyor, sırt üstü çoğunlukta olmak üzere dört dönüyorum desem yeridir. Kan akışı engelliyormuş uyku pozisyonu öyle mi? Bu iğnelere rağmen engellemez herhalde? Gece uyku pozisyonuna dikkat eden var mı aranızda?

Büyük geçmiş olsun. Rabbim diğer bebeginizi size bagislasin. Benim doktorum ne zaman vurulacagimi soylemedi saatine dikkat et dedi. Bende akşam 9 da vuruyorum. Sabah 9 da da coraspin içiyorum. Ama benim pihtilasma çok yüksek değil hafif.
Bende yatarken dikkat etmem genelde hep sırt üstü yatarım. Ama dönmenin ileriki aylarda kordon dolanmasina sebep olacagini biliyorum. Şimdi zararı var mı bilemem.

Saatle ilgili bir sey soylemedi duzenli yap dedi sadece butun ilaclarimi aksam uzeri aksam falan aliyorum belli bi saatim yok. Pihtilasmamda yuksek
Ayrica uyku pozisyonu ile ilgili seyler dogru degil rahat ettigin pozisyonda uyu dedi. Ileride zaten bazi pozisyonlar rahatsiz edicek senin rahatsiz oldugun pozisyonda bebekte rahat degildir bu kadar basit dedi. ..

Rabbim bu zorlukların mükafatını hepimize versin inşallah. Şükürler olsun zorluklara rağmen pes etmedim, başardım da. korkuyla geçen bir gebelik sağlıkla sonuçlandığında ve bebeğimi ilk odama getirdiklerinde hıçkıra hıçkıra ağladım, kokladım. Tüm korkuların ve endişelerin ardından gelen mutluluk gözyaşlarıydı. Esir olan ruhum özgürlüğüne kavuşmuştu sanki ve kuş gibi havalanmıştı yüreğim.. Ne kadar anlatsam yetmez, darısı yine hepimizin başına. Rabbim hepimize yaşatsın , kardeşler nasip etsin sonra bebeklerimize. evlat hasretiyle ve acısıyla bizleri sınamasın. Amin .

Ben öğlen 11’de vuruluyorum, yatmadan önce 11 gibi de corasprin kullanıyorum. Hatta corasprini kendim kullandım, doktorum o konuda birşey dememişti. Kendim iğnenin etkisi geçerse diye korkumdan kullandım. En son doktoruma sordum kullan dedi, 32. haftaya kadar kullanacaksın dedi. Artık ben kader olduğuna inanıyorum, çünkü iğneye ve hapa rağmen bebeğini kaybedenler var.

Amin canım, Allah evladını sana bağışlasın.

Ben oğlumda uyku pozisyonu için araştırmıştım, bebek için en iyisi sol tarafına yatmak olduğunu okumuştum nedeni de bebeğe kordondan daha rahat kan akışı gitsin diye gibi bir açıklaması vardı tam hatırlamıyorum.

Günaydın arkadaşlar sırt üstü yatmamaya özen gösterin bebeğin kan akışı ciddi etkileniyormus. Birde insan vücudunun ana toplar damarları sağ taraftan geçtiği için sağa da yatmamamiz gerekiyor. En uygunu sol tarafa yatmak.Solunuza yatın sirttiniza büyükçe bir yastık dayayin gece sırt üstü donmezsiniz.

Bende de aynı kaygılar var sürekli bunu düşünüyorum. Daha 4 ay var. Uykusuzluk kaygılı diken üstünde 4 ayyy

Ben bunlari doktoruma sordum yok oyle bisey dedim arkadasimla aramda 1 ay var o da sordu onun dokroruda istedigin gibi yatabilirsij dedi. Esime sorduk bizde boyle yaziyor heryerde diye esimde bize uzun uzun anlatti. Ozet olarak sen hamilelikte nasil rahat ediyosan nasil.rahat nefes alabiliyosan oyle dedi sen rahat edemedigin zaman bebekte edemiyor. Evet sag sol daha rahatsiz ama sen rahat edebildigim surece yatabilirsin. Yani 3 doktorda sen nasil rahat edersen dedi.. baska arkadaslarada sorucam

Bu pıhtılaşma konusu karanlık bir kuyu gibi. Riski yüksek olup tedavisiz doğum yapanda var, düşük riskle 7 kez Bebek kaybedende var. Benim iğne ve coraspine rağmen kalbi durdu bebeğimin. (Bir önceki bebekte 19. Hafta coraspin ve iğneye rağmen kalbi durdu) Bebek sağlıklıydı 17. Haftasındaydı. Kalbi durdu. Sancı açılma vs olsa sorun sende derdik diyolar oda yok. Testleri kötü çıksa sağlıksız bebek derdik diyolar oda Yok. Hiç çocuğum olmasa bir şekilde olmuyor derdik çok şükür oldu da.. hatta hiç tedavisiz iğnesiz Doğum da yaptım. Bilmiyordum pıhtılaşma nedir? Velhasıl sonrası kalbi duran bebekler.. bu şekilde olmasının Sebebi vardır mutlaka ama tıp o kadar bilgiye sahip değil dedi doktor. (baştan itibaren 2 ayrı doktora, öldükten sonrada 4 ayrı doktora muayene oldum bu gebelikte hepsinin ortak değerlendirmesi sebebini bilemeyiz oldu.) bizler gibi olan bir çok kişi kendine bir ışık bir umut arıyor biliyorum. Buraya yazdığımız her deneyim bir fikir olur diğer anne adaylarına . Yıllar sonra denk gelip okuduğumuzda neler yaşadık ama başardık demek nasip olur hepimize.

Evet canım ya doktorum da bana böyle söylemişti, sebebi budur diyemeyiz pıhtılaşma, anomali gibi nedenler var ama yüzde 10 düşük nedenini bilmediğimiz durumlar var demişti. Ki ben önceki kayıplarımın pıhtılaşma olduğuna inanmıyorum. İlaçları kullanıyorum ama artık kader diyorum. Bebek büyüdükçe kaybı daha zor eminim, Allah sabır versin evladını bağışlasın.

Bu arada bu ilaçları kullanırken hiç bir yerinizi kestiniz mi? Ben bir yerim kesilirse kan durmazsa diye çok korkuyorum, bir de hep üst üste geliyor. Dün bir mağazada kasada bir müşteri bardak koymuş, görevlide kasada duran ürünü düzeltirken görmedi bardak yere düştü kırıldı. Bir de ben yemek yaparken elimi çok keserim. Şimdi çok dikkat ediyorum.

Uzerine bastirarak durucaksiniz bisey olursa. Benim igne yerlerim bile surekli kaniyor dakikalarca bastiriyorum.

Uzerine bastirarak durucaksiniz bisey olursa. Benim igne yerlerim bile surekli kaniyor dakikalarca bastiriyorum.
Acaba fazla mı sulandı kanınız? Bunun bir testi yok mu ölçmek için? Çünkü çok sulanması da tehlikeli. Benim iğne yerlerim kanamıyor, belki ileriki haftalarda sizin gibi olur ben 40 gündür iğne kullanıyorum.

Ben ileri seviyede oldugum halde dusuk seviye igneler kullaniyorum. Bazen kaniyor bazen kanamiyor. Bunun bi testi yok. Comadin kullaniminda test yapilabiliyor ama bunda yok.

Ben 6 aydir kullandiyorum.. gecen senede 3 ay kullanmistim

Ben ileri seviyede oldugum halde dusuk seviye igneler kullaniyorum. Bazen kaniyor bazen kanamiyor. Bunun bi testi yok. Comadin kullaniminda test yapilabiliyor ama bunda yok.

Ben 6 aydir kullandiyorum.. gecen senede 3 ay kullanmistim
Ben oksapar 0,4 kullanıyorum, yüksek doz tedavi amaçlı diye yazıyor prospektüsünde, kiloya orantılı veriliyor. Ben acaba düşük doz mu kullanıyorum diye düşünmüştüm. Sürekli kanamıyorsa sorun değil, benim bir iki damla iğnenin ucu kadar kanamış oluyor pamukta. Siz 10. haftalarda hareketlerini hissediyor muydunuz? Ben sabahları kahvaltıdan sonra kıpırtı gibi dalgalanma gibi hissediyorum, tabi bebekse. İleriki haftalara gelsem de hareketlerini tam hissedebilsem.

10. Haftada hissetmek imkansiz daha oyle bi boyutta degil zaten. 2. Gebeliklerde bile 14. Haftada basliyolar. Ben 19. Hafta biterken hissetmeye basladim.

Prospektus bilgisine takilmayin . 0.4 dusuk bi doz. Ecoprinide 80 lik kullaniyorum. Ben homozigotum ama doktorlar dusuk doz yeterli dedi. Daha once tup bebek tedavisi yapan kadin dogumcu 0.8 kullanicaksin dedi. Esim olmaz oyle sey 0.8 kullandirmam dedi ve hematolog ile suanki kadin dogumcumda ayni seyi soyledi 0.4 kullaniyorum... bi sure sonra igne yerleri ust uste geliyor kilcal damarlara geliyor falan. Morluklarda cabasi. Bide sicakta daha fazla.kaniyor gibi

Benim de içim rahatlıyordu gerçi hissetmeyince de telaşlanıyorum, önceki hafta Cuma gittim doktora her hafta da gidilmiyor. Benim de 2. gebeliğim oğlumda ilk ne zaman hissettim hatırlamıyorum. Bundan önce 6 ve 7. haftalarda 2 kaybım var. Ben de corasprin 100 lük kullanıyorum ayrıca.

Benim 8. Hafta kaybim var kalbi durmustu. Pihtilasmayla alakasi yok demisti doktorum... siz yine bana gore erken hissedersiniz ama 10 cok erken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…