Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Benim erken haftalarda ikisi de hiç kalp atışlarını duymadık, belki de pıhtılaşma değildi nedeni.

Ben ilk doğumu yaptım ertesi sene yine hamile kaldım kaybettim. Bir kaç ay sonra yine hamile kaldım oda öldü. 4.ayı geçmişlerdi. Yaşla alakalı olacağını sanmıyorum . Birde erken haftalarda olan düşükler pıhtılaşmadan kaynaklanmıyor. Benm fakültede ki doktorum özellikle kalp atışı duyulduktan sonra iğne başlattı mesela. Hemen başlatmadı.

Siz de ilk gebelikte iğne kullanmadınız dimi? İleriki haftalarda daha zordur eminim kayıplar. Sizin hangi genlerde mutasyon vardı, belki önceden konuştuk ama unuttum.

Siz de ilk gebelikte iğne kullanmadınız dimi? İleriki haftalarda daha zordur eminim kayıplar. Sizin hangi genlerde mutasyon vardı, belki önceden konuştuk ama unuttum.
Evet ilk gebelikte hiç sıkıntı yaşamadım . İlaç iğne vs kullanmadım öyle çok doktorlarla da haşır neşir olmadım :) zorunlu sezeryan oldum. Sonraki gebelik 4. Ayında kalbi durdu. Doktor olur böyle şeyler dedi. Bir kaç aya yine hamile kaldım . Coraspin verdiler önlem amaçlı. 5. Ayda kalbi durdu. Ölü bebeği doğurmak çok zor. 10 gün fakültede yattım suni sancı verdiler balon tedavisi yaptılar vs. Sonra Bebek araştırmaya gitti temiz çıktı sonuçları. Bende faktör v heterezigot ve mthfr 1298 homozigot çıktı sadece. Yine hamile kaldım 2 ay sonra. Sonrası İstanbul’da takip yapıldı . Her ay gidip geldim ve doğumdan iki ay öncesi orda kaldım Doğumdan sonra döndüm. İğne + coraspin kullandım .
Doğumdan 6 ay Sonra adetlerim başlamadan korunmamıza rağmen hamile kaldım . Oda 19 haftada kalbi durdu. Suni sancı ile ölü Doğum oldu yine. Yeni sezeryan olduğum için riskli geçti bu defa. Aradan bir sene geçti yine hamile kaldım o da 17 haftada kalbi durdu. İğne ve coaspine rağmen malesef.. Çocukları bu kadar sevmesem bu kadar acıya karşı vazgeçerdim sanırım. İyi ki varlar . Yaşadığım acılara rağmen Yine de şükrediyorum, sabrediyorum.

Çok zor Allah sabır versin. Tekrar bebek düşünüyorsunuz sanırım, Allah gönlünüze göre versin. Ben tükendiğimi hissediyorum 9 ay bunu bilerek devam etmek çok zor. Rahat olmakla alakası yok, ilkinde bilmiyordum sağlıksız gebelik dendi, ikincisinin de olacağını hiç düşünmedim çok da pozitiftim, ama onu da kaybettim. Sonra doktorum pıhtılaşmadan bahsetti, test yaptı test normal bile çıksa iğne kullanacağız dedi. Ve testte herşey normaldi. Ama o genetik test değilmiş. Benim eşimde varikosel çıktı, ameliyat oldu. Sonra tekrar hamile kalınca ve ailemin yanındaydım tatil için orada doktora gittim, o genetik test yaptı ve factor 5 homozigot, Mthfr 677 heterozigot çıktı bende.

Allah tamamına erdirsin canım. Evet tükeniyorsun ve çok zor. Ama bir kaç ay sonra bebeğini kokladığında hepsi geçecek inşallah. Rabbim hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin.

Kızlar bende mthfr homozigot var 32.haftam bitmek üzere.igne ve coraspin kullanıyorum ama coraspini artık bırakmam gerekiyor haliyle ben de çok tedirginim.acaba siz kullandınız mı ve doktorunuz ne zaman kesti? Herhangi bir sıkıntı yasadiniz mı? Şimdiden teşekkürler

32 hafta çok erken değil mi? Muhtemelen bize de aynı şeyi solicekler. Ben 36 ya kadar devam etmek istiyorum. Son haftalarda ani bebek ölümü riski oluyormus. O aşamaya gelip bu sebepten bebek kaybetmek korkunç.

32 hafta çok erken değil mi? Muhtemelen bize de aynı şeyi solicekler. Ben 36 ya kadar devam etmek istiyorum. Son haftalarda ani bebek ölümü riski oluyormus. O aşamaya gelip bu sebepten bebek kaybetmek korkunç.
32’de corasprini bıraktırıyor. Bana da doktorum öyle söyledi. Corasprin 32. haftadan sonra bebekte kalp rahatsızlığına neden olabiliyormuş, kalpteki delik kapanmıyormuş. Tabi son haftaya kadar kullanan da var.

Bence de çok erken ama ben de internetten arkadaşların dediği gibi kalp problemi olabileceğini okudum.yani iki ihtimal de beni korkuttu.napicagimi bilemiyorum acikcasi.en kötü ihtimalle bıraksam bile kan sulandıran alternatif yöntemleri denerim diye içimi rahatlatiyorum.surekli hareketli olurum sabah alkali su içerim bazı yiyecekleri tuketmem gibi...

Bana fakültede ki doktorum (kendisi profesördü ve fakülte dekanıydı) Doğuma 10 gün kala bıraktırdı. Bende okuduklarından sonra korktum coraspine devam etmeye.. Sordum kendisine bu okuduklarımı. Bu yazılan kalbe zarar verme durumu vs tamamen şehir efsanesi dedi. Yüzlerce hastamda ben karşılaşmadım böyle bir vakaya da tanık olmadım internette okuduğun herşeye inanma dedi. Siz de doktorunuza danışarak tedavinize devam edin ve kendinizi korkutmayın .

Merhaba benimde mrfr homozigot
Beş haftalık düşüğüm oldu iğne kan sulandırıcı kullanıyordum. Tüp bebekle olmustu genetiği saglam emriyo
Düşük olunca genetik ve hematoloji bölümüne gittim. Bu gen düşüğe sebep değil dediler. İlaçlar fazla geldiği için düşük olmus olabilir dedi ikisi de
Hematoloji baska kan testleri daha istedi onları yaptırdım sonucları bekliyorum
Belki aspirin kullanılabilir dedi dr

Ben anlayamadım sizin drlarınız mtfr homozigot için ne diyor düşük sebebi dediler mi? Daha once düşük oldu mu sizin olduysa kaç haftalıklı acaba

Benim daha önce 6haftalik düşüğüm oldu.ilkti.sonra doktora gittiğimde istersen pıhtılaşma tahlili yaptıralım dedi.ben de hemen kabul ettim.hatta inşallah çıkmaz dedim doktor da bana çıkar çıkar kimi göndersem pıhtılaşma çıkıyor dedi.sonra sonucun geldi hepsi normal sadece bu mthfr homozigot.tasiyici değil direkt hastasın bu yüzden hamile kalır kalmaz iğneye basliycaz,asprine de hamile kalmadan hemen başla dedi.ben de öyle yaptım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…