Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Hematolog gerek görmüyor mthfr için faktör v ve ıı önemli onlar için . Düşükleri de mthfr ye bağlamıyorlar.

Kızlar mthfr 1298c homozigot cıktı.hematolog iğne başlanmalı dedi kadın dogumcu bu gen için gerek yok dedi siz de olan var mı ?

Canim bendede heterizigot yaziyor ayni gende.doktorum eger tekrar gebelik olursa kan sulandirici igne kullanmam gerektigini söyledi.bence baska bir doktorada daniş

Yaklaşık 1 ay önce 25 haftalık bebeğimi(ilk gebeliğim) bi anda yoğun kanamamın başlamasıyla plasenta erken ayrıldığı için sezaryen ile doğum yapıp 5 gün sonra da kaybettim.Sezaryenden sonra hastanede kaldığım sürede kan sulandırıcı iğne verdiler günde 1 defa ve hastaneden çıktıktan sonra da 10 gün kullanmam için oksapar yazdılar. Yaşadığım plasenta dekolmanın muhtemel sebeplerinde kan pıhtılaşması da var. Ve ben inşallah bir dahaki gebeliğimde Allah nasip ederse bu durumu şansa bırakmak istemiyorum. Sizce hangi testleri yaptırmalıyım ve bunlar nerelerde yapılıyor yardımcı olursanız çok sevinirim..

Çok geçmiş olsun, Allah sabır versin. Pıhtılaşma için genetik test yapılıyor, Mthfr 677, 1298, Factor 5 gibi genlere bakılıyor. Eğer varsa gebelikte iğne veriliyor. Ben de kullanıyorum, benim iki kaybım var ama 6. haftalarda.

Bu gibi testler sanırım normal devlet hastanesinde olmuyormuş, yani araştırma hastanelerinde yapılıyor sanırım veyahut özel.. tekrardan kadın doğum doktoruna gidip onun mu yönlendirmesi gerek yoksa genetik doktoruna direkt başvurabiliyor muyuz merak ettim. Çok soru sordum sanırım kusura bakmayın. Bir de çok okudum iki kayıp olmadan bakmıyorlar diye gerçekten öyle mi

Yaklaşık 1 ay önce 25 haftalık bebeğimi(ilk gebeliğim) bi anda yoğun kanamamın başlamasıyla plasenta erken ayrıldığı için sezaryen ile doğum yapıp 5 gün sonra da kaybettim.Sezaryenden sonra hastanede kaldığım sürede kan sulandırıcı iğne verdiler günde 1 defa ve hastaneden çıktıktan sonra da 10 gün kullanmam için oksapar yazdılar. Yaşadığım plasenta dekolmanın muhtemel sebeplerinde kan pıhtılaşması da var. Ve ben inşallah bir dahaki gebeliğimde Allah nasip ederse bu durumu şansa bırakmak istemiyorum. Sizce hangi testleri yaptırmalıyım ve bunlar nerelerde yapılıyor yardımcı olursanız çok sevinirim..
[/QUOTE]
Ben özelde yaptırdım canım

Ben özelde yaptırdım. Devlet yada özel farketmiyor iki gebelik kaybından sonra bundan şüpheleniyorlar ve test yapıyorlar. Kadın Doğum doktoru testi istiyor. Sonuç 3 haftada çıkıyor. Devlet hastanesinde yapılıyor mu bilmiyorum, belki yönlendirirler. Doktorunuz mu bahsetti pıhtılaşmadan yoksa siz internette mi okudunuz?

Acil başka bir yere sevk ile doğum yaptığım için doğum doktorumu tanımıyorum bile, her şey haftasonu olduğundan poliklinikte görme fırsatım da olmadı. Yaz tatili için ailelerin yanına gittiğimizde oldu olay bu yüzden kendi doktorum da burada değildi. Kendi doktorum detaylı ultrason için bi hocasına yönlendirmişti zamanında, 5. Ayımdı. O gün bebeği besleyen damarlarda yüksek direnç olduğunu söylemişti o doktor. Ben de internette araştırdım genelde kan pıhtılaşması sorunu olanlar böyle durumla karşılaşmışlar

Acil başka bir yere sevk ile doğum yaptığım için doğum doktorumu tanımıyorum bile, her şey haftasonu olduğundan poliklinikte görme fırsatım da olmadı. Yaz tatili için ailelerin yanına gittiğimizde oldu olay bu yüzden kendi doktorum da burada değildi. Kendi doktorum detaylı ultrason için bi hocasına yönlendirmişti zamanında, 5. Ayımdı. O gün bebeği besleyen damarlarda yüksek direnç olduğunu söylemişti o doktor. Ben de internette araştırdım genelde kan pıhtılaşması sorunu olanlar böyle durumla karşılaşmışlar

Öncelikle çok geçmiş olsun rabbim sabırlar versin. Evet devlet hasteneleri yapmıyor bu testi eğitim araştırma hastaneleri yapıyor genelde ve özeller yapıyor. 2 ve 3.kayıpta yapıyor araştırma hastaneleri benimde 8 haftalık iki kaybım var özeldeki doktorum tıbbi genetiğe gidin özelde masraf yapmayın boşuna ve 3 kayıbım var diye söyle demişti doktorun bende öyle söyledim gittiğim doktora orda da kan tahlili verdi iki tüp benden alındı bir tüp eşimden alındı kan pıhtılaşması çıktı ama kromozom daha çıkmadı 24 temmuzda vermiştim tahlillerimi

Doğum doktoru derken, hamileyken düzenli gittiğiniz doktora gidin, yada detaylı ultrason yaptırdığınız hocaya. Onlar yardımcı olur. Ne yapmam gerek diye danışın, onlar test yaparlar sonraki gebelikte ona göre önlem alırsınız.

Hafta sonu hamile oldugumu ogrendim cok sukur insallah sonuna kadar devam edecegiz bu sefer. Doktorum gunde 1 sabahlari enox 0.4 mg verdi aksam yatarkende 100 luk corasprin. Crosprini duruma gore ilerleyen zamanlarda kesebiliriz dedi. Ve bolca hareket onerdi. Ayrica folbiol a devam. Biz elimizden geleni yapacagiz umarim mutlu sona erisiriz bu sefer. Bu arada mthfr 1298 homozigot faktor v heterozigot benim.

Hayırlı olsun gebeliğiniz umarım sağlıkla devam eder. Ayni genlerde pıhtılaşma var bende . Enox akşamları kullanıyordum coraspin sabahları. 17 haftada kalbi durdu. Sizin hangi haftalarda kaybınız oldu.? Toplam 4 kaybım var ve 2 sağlıklı Doğum. Kesinlikle Hematoloji de takip etmeli diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…