- 21 Haziran 2022
- 858
- 965
- 53
- 35
Aynı diyen doktorunuza bu yazıyı okutabilirsinizZaten coraspirin kullanıyorsunuz her hangi bir problem olacağını zann etmem bende dün perinatoloji bölümüne gitdim profdu bana koraspirini bıraka bilirsin zaten kan sulandırıcı iğne kullanıyorsun ikiside aynı işi görüyor zaten dedi bende kendi doktoruma sordum hayır hem coraspirin hemde iğneyi kullanmam gerektiğini söyledi yani anlayacağımız ikiside aynı işlemi görüyor kanı sulandırıyor yani bence endişe edecek bişey yok
İgnelerini oldu mu yani yatkınlık varsa daha baya dusuğun olmuş bu arada çok geçmiş olsun inşallah bebeğinde sağlıkla gelsin bence pıhtılaşma ignelerini dikkate al ve yaptır bı sekilde tabi doktor kontrolündede benimde aynı şekilde dusuklerim var ama bir doktor kese oluşur oluşmaz digerde kese olustukdan sonra rahmimde güzel kalinlasmiti ama düştü kese gorunmesine yakın dediler ama görünmeden düştü iki tane de kürtajım var her doktor bir değil devlette özellikle2 kürtajım ve 3 kimyasal gebeliğim var ve şuan 5 haftalık hamileyim kızlar yorumlarmısınız . Tehlike arz ediyor mu
Pıhtılaşma bozukluğu olan birinin iğneyi bırakması hic mantıklı değil zaten. Gebelikten sonrada 1bucuk ay iğneye devam ettiriyorlar. Çünkü gebelik zaten pıhtılaşmayı arttıran bi süreç ve böyle bi bozuklukta olunca maalesef anne içinde tehlikeli bir durum olabiliyor. En basit sonucunu bebek kaybı olarak yasıyoruz ama ya sana emboli atsa? Bunun hesabını kim verebilecek? Yani bu durumunun önemli oldugunu zaten dr sana hamilelik dısındada önemli oldugunu söylemiştir. Ameliyat oldugunda vs. Ya da uzun süre hareketsiz kalmak vb.Bende ilk başta özel bir hastaneye gidiyordum kanamam oldu doktorum kan sulandırıcı iğneyi bırakmamı söyledi kanamayı artırırmış bundan öncede ikitane bebeğim biri 7 diğeri 9 haftalıkken karnımda kalbi durdu küretaj olmak zorunda kaldım sonra genetik test yapıldı iki genimde pıhtılaşma bozukluğu olduğunu öğrendim doktor iğneyi bırak diyince e bende pıhtılaşma var hocam bebeğe zararı olmazmı dedim Allah’a sığınıp bekliceksin dedi zaten o lafı kullandı ya benim gözümde o doktor bitdi aynı gün devlet hastanesine gitdim kadın bir doktor Allah razı olsun o kadar güzel anlatdıki her şeyi bak sende milyonlarca kan damarı var ve hepsi bebeği besliyor genellikle genetik testlerde belirli başlı damarlar var onlara bakarlar hepsine bakma şansımız yok bakamadığımız damarlarında pıhtılaşma olma olasılığı yüksek dedi iki tanede kaybın var dedi iğneye devam birde coraspirin verdi eğer kanaman adet kanaması gibi olursa acil coraspirini kes ama iğneye devam et dedi bir kaç tane daha ilaç verdi sağılsun şuan 18 haftalık gebeyim şuana kadar bir sorun yaşamadım inşallahda yaşamam o yüzden bir tane doktor seçin gözlünüze göre onunla devam edin ben öyle yaptım
Ya çok teşekkür ediyorum gerçekten içimi rahatlattınız . Hepsini tek tek not aldım . Bugün beta 791 çıktı inşallah sorunsuz ilerler bu süreç . Allah razı olsun sizdenSonucunuza tekrar baktım sizin kn sulandırıcı kullanmanızı gerektiren bi durum yok. Ama corasprin kullanmak istiyorsan hamilelik öncesi kullanabilirsin. Pandemiden sonra zaten corasprinin ara ara içilmesini uzmanlar öneriyor. Ama hamile kaldıgında kendi basına corasprin içme kanama alanı varsa tehlikeli olabiliypr. Doktorunun tavsiyesi ile ilerle o zaman.
Evet eczaneden alabilirisn. Zaten devlet karsılamadıgı icin dr yazmıyor metil folatı, canım almısken eczaneden b12 vitamini olarakta metilkobalamin al bi de d vitaminiyapabileceğin en güzel hazırlık bu olur. Gönlüne göre olsun
Teşekkür ederim içimi çok rahatlattın bana çok güven verdin, Allah senden razı olsunEvet senin testlerine göre hic gerek yok. Ama azınlıkta kalan bazı doktorlar bi de corasprin ve kan sulandırıcı ile denemeye calısıyorlar ama işte kanama vs oldugunda senin dr unun dediği gibi keseyi bile bozabiliyor. Geçmiş olsunendişe etme herşey yoluna girecek
Evet pcosum once 2 sene cocugum olmadı hızlıca kılo alıp adet duzneıp bozulmustu ondan sanırım sonra ilk kez femara ovıtreller oldum ve kımyasal gebelık olduCanım senin kan sulandırıcı kullanman gerekiyor. Bi hematologa görün d dimer testide yapabilir hatta afas falan da ister belki. Hic düşük kürtaj vs olumsuz kayıp öykün var mı?
Hamile kalmadan coraspirin kullan. Hamile kalmanı kolaylastırır cunku pıhtılasmaya eğilimin var. Hamile kalmadanda metil folat kullanmaya basla en az 1 ay en çok 3 ay önce 1 ay yeterli 3 ay beklemeye calısma. Metilkobalamin de al. B12 nin aktif formudur bu da. Hamile kaldıgını öğrenir öğrenmez iğne baslaman gerek bunu kdın dogum doktoru rapor cıkararak sana yazıyor. Ama tabi öncesinde takipli ol ki seni tanısın dr. Çünkü bazıları pürüz cıkarıyor ve süreci uzatıyor hatta başlamam yazmam diyen bile oluyor. O yüzden hamile kalmadan bu süreçleri ilerletmeni tavsiye ederim ki sorun yaşama
Şuan ınofolıc combı b12 vutamını yenı basladım hergun coraspın tıroıd ılacı d vıtamını ve matofın kullanıyorumCanım senin kan sulandırıcı kullanman gerekiyor. Bi hematologa görün d dimer testide yapabilir hatta afas falan da ister belki. Hic düşük kürtaj vs olumsuz kayıp öykün var mı?
Hamile kalmadan coraspirin kullan. Hamile kalmanı kolaylastırır cunku pıhtılasmaya eğilimin var. Hamile kalmadanda metil folat kullanmaya basla en az 1 ay en çok 3 ay önce 1 ay yeterli 3 ay beklemeye calısma. Metilkobalamin de al. B12 nin aktif formudur bu da. Hamile kaldıgını öğrenir öğrenmez iğne baslaman gerek bunu kdın dogum doktoru rapor cıkararak sana yazıyor. Ama tabi öncesinde takipli ol ki seni tanısın dr. Çünkü bazıları pürüz cıkarıyor ve süreci uzatıyor hatta başlamam yazmam diyen bile oluyor. O yüzden hamile kalmadan bu süreçleri ilerletmeni tavsiye ederim ki sorun yaşama
Özle gidiyorum devletteki doktorlar bu kadar düşüğümü bile ciddiye almadı . Pıhtılaşma testlerini bile özeldeki doktorum sayesinde yaptırabildim . Daha da ayrıntı görmek istiyor . Hiç iğne kullanmadım bu sürece kadar hapta aynı şekil de sadece Progestan takviyesi kullanmıştım oral yoldan . Bugün tekrar gittim doktora sende mutasyona uğrayan genleri artık Ankara da bakmıyoruz bile biz dedi . Kendisi Ankara da ve Konya da görev yapan bir doktor . Bu genler o kadar çok kişi de bu şekilde çıkıyor ki özellikle sende çıkanlar , kan sulandırıcının peynir ekmek gibi satıldığı dönemdeyiz herkesin testi böyle artık ne yazık ki dedi . Ama düşün geçmişin çok fazla olduğu için 12. haftaya kadar önlem amaçlı kullanmanı öneririm keseni görür görmez başalayacağız . İstersen başlama ama sen bilirsin dedi . İçin nasıl rahat ederse dedi . Bende önerilere uyarım dedim büyük ihtimal haftaya kese gözükür gelince başlayalım o halde dedi . Biraz gözümü korkutuyor bu iğne süreci ama şuan tek tesellim 12. Haftaya kadar kullancak olmak . Daha detaylı testler istedi onlarında 3 ay dolmadan iste yine bir problem çıkarsa doğuma kadar da devam edebiliriz dua edelim çıkmasın dedi . Yani gerekli görmese bu kadar önlem almazlar diye düşünüyorum sizde tedbiri elden bırakmayın derim . Doktor ön görüyor çünküİgnelerini oldu mu yani yatkınlık varsa daha baya dusuğun olmuş bu arada çok geçmiş olsun inşallah bebeğinde sağlıkla gelsin bence pıhtılaşma ignelerini dikkate al ve yaptır bı sekilde tabi doktor kontrolündede benimde aynı şekilde dusuklerim var ama bir doktor kese oluşur oluşmaz digerde kese olustukdan sonra rahmimde güzel kalinlasmiti ama düştü kese gorunmesine yakın dediler ama görünmeden düştü iki tane de kürtajım var her doktor bir değil devlette özellikle
Çok mutlu oldumYa çok teşekkür ediyorum gerçekten içimi rahatlattınız . Hepsini tek tek not aldım . Bugün beta 791 çıktı inşallah sorunsuz ilerler bu süreç . Allah razı olsun sizden
Çok sağolun şuan evet biraz yüksek ilk gebe kaldığımdan beri bu sorunla da cebelleşiyorum en kısa süre de görüşcem dahiliye ile . Hematoloji araştırma hastanelerin de mi oluyor . Yoksa herhangi bir şehir hastanesinde de bu bölümü bulabilirmiymÇok mutlu oldum
Önerim dahiliye doktorundan randevu allıp hematolojiyede yeşil alan açmasını rica edin. Hematoloji ile de bu test sonuclarını görüşebilirsin için öyle belki daha cok rahat eder
Bir de tshına mutlak baktır 2,5 üzerinde olunca gebelik kaybına sebep olabiliyor.
Gönlünüzce olsun. Sağlıklı bir süreç geçirmenizi dilerim
Bunları ön bilgi gibi kabul edip yine doktor görüşü alın tabiTeşekkür ederim içimi çok rahatlattın bana çok güven verdin, Allah senden razı olsun
Vallaha nasıl prof onuda anlamiş değilimAynı diyen doktorunuza bu yazıyı okutabilirsiniz
Aspirin vs Blood Thinners: Are they the same? - Get Healthy Veins
Help others, share the educationwww-gethealthyveins-com.translate.goog
Bu konuda en uzman hematolojidir onun dışındaki bilgilere çok kulak asmayın bence kimin ne dediğine.
Amin canım tek dileğim bebekelerimizi sağ salim kucağımiza almamızPıhtılaşma bozukluğu olan birinin iğneyi bırakması hic mantıklı değil zaten. Gebelikten sonrada 1bucuk ay iğneye devam ettiriyorlar. Çünkü gebelik zaten pıhtılaşmayı arttıran bi süreç ve böyle bi bozuklukta olunca maalesef anne içinde tehlikeli bir durum olabiliyor. En basit sonucunu bebek kaybı olarak yasıyoruz ama ya sana emboli atsa? Bunun hesabını kim verebilecek? Yani bu durumunun önemli oldugunu zaten dr sana hamilelik dısındada önemli oldugunu söylemiştir. Ameliyat oldugunda vs. Ya da uzun süre hareketsiz kalmak vb.
Bence bir doktor seçmek değil. Siz bir doktor seçip öyle ilerlememişsiniz. İkinci bi doktor görüşü almışsınız. Kuskularınızda haklı oldugunuzuda 2. Görüşten sonra emin olmussunuz aslında.
Bence en önemlisi dr un her dediğini körü körüne yapmamak, mutlaka gidip 2.doktor görüşü almak çok önemli aynı şeyi söylerlerse oturup düşünmek lazım.
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
Allah kolaylık versinEvet pcosum once 2 sene cocugum olmadı hızlıca kılo alıp adet duzneıp bozulmustu ondan sanırım sonra ilk kez femara ovıtreller oldum ve kımyasal gebelık oldu
Sonra rahım filmi cektım kendılıgınden o ay hamıle kaldım 6 haftalık dusuk oldu o zaman daha pıhtılasma varmı yok mu bılmıyorduk doktor kendılıgınden coraspın vermişti 2 gun yuttum lekelenmem geldi doktor bırak dedı 6. Haftada bırden adet gıbı kan geldı doktora gıttık dusuk yok ama tehlıken var dedıntek doz progeston iğne yapıp eve yolladı 1 hafta 10 gun sonra gel kalp atısı dınleyeleım dedı ama lekelenmem devam ettı cok leke gelırse dusuk olur dedı ama cok gelmedı ven de dusecegını dusunmedım ama malesef 5 gun sonra gıttıgımde kese yok dedı boyle bı hıkaye benımkıde ardından genetık test verdım boyle cıktı
Rahım fılmımde hafıf sekıl bozuklugu varmıs 4 ml de polıp varmıs ılla zorunlu olmam gerekmesede histeroskobı oldum çünkü doktor dusuk nedenı ya pıhtı ya bunlar olabılır dedı ben hısteroskobıde oldum garantıde olsun dıye zor surec gecırıyorum artık beklemedeyım bu ay tekrar femaraya basladım ovıtrelle olcam
Benim gecen yıl gittiğim profu anlatsam şok geçirirsin. Hemde özeldeydi 9 daki muayaneme 12 de giriyordum hic sekmiyordu cok tercih edilen bi dr du. Ama maalesef hic memnun kalmadık. Şaka gibi seyler yasadık. Kendisini hukuken garantiye almak icin muayane cd si ve raporu vermediVallaha nasıl prof onuda anlamiş değilim
Zaten araştira araştira biz doktorlardan daha bilgiliyiz
Evet çok haklısın bu konuyu böyle bilmediğimden özele gider yaptırdım ama olmadı inşallah bir dahaki hamileliğimde daha tedbirli olucam ama eğer bu sebeb olduysa hamileliğin düşmesine o doktora hakkımı helal etmiyorum çünkü çok ısrar ettim iki dusuğum var bana iğne yapilmayacakmi dedi bu kan pıhtılaşma sebeb olamas dedi ama düşükten sonra gittiğim dokdor sen bilmeyen kişilere denk gelmişsin dedi ve o doktor bana alttan baktı bilmiyorum.ama kanamam açıldı ve o gün düşürdüm bebeğine zarar vermem dedi ama düştü o günEvet ben hamileliğimi öğrenir öğrenmez doktorum hem coraspirin hemde kan sulandırıcı iğne başladı benimde iki genimde pıhtılaşma çıktı kesinlikle başlamalısınız benim iki tane bebeğim karnımda kalbi durdu
O kadar çok haklısın ki bu devlet gerçekten insanı bildiğin başından saliyor sanki bedava yapıyorlar işlerini maaş almıyorlar öyle davranıyorlarÖzle gidiyorum devletteki doktorlar bu kadar düşüğümü bile ciddiye almadı . Pıhtılaşma testlerini bile özeldeki doktorum sayesinde yaptırabildim . Daha da ayrıntı görmek istiyor . Hiç iğne kullanmadım bu sürece kadar hapta aynı şekil de sadece Progestan takviyesi kullanmıştım oral yoldan . Bugün tekrar gittim doktora sende mutasyona uğrayan genleri artık Ankara da bakmıyoruz bile biz dedi . Kendisi Ankara da ve Konya da görev yapan bir doktor . Bu genler o kadar çok kişi de bu şekilde çıkıyor ki özellikle sende çıkanlar , kan sulandırıcının peynir ekmek gibi satıldığı dönemdeyiz herkesin testi böyle artık ne yazık ki dedi . Ama düşün geçmişin çok fazla olduğu için 12. haftaya kadar önlem amaçlı kullanmanı öneririm keseni görür görmez başalayacağız . İstersen başlama ama sen bilirsin dedi . İçin nasıl rahat ederse dedi . Bende önerilere uyarım dedim büyük ihtimal haftaya kese gözükür gelince başlayalım o halde dedi . Biraz gözümü korkutuyor bu iğne süreci ama şuan tek tesellim 12. Haftaya kadar kullancak olmak . Daha detaylı testler istedi onlarında 3 ay dolmadan iste yine bir problem çıkarsa doğuma kadar da devam edebiliriz dua edelim çıkmasın dedi . Yani gerekli görmese bu kadar önlem almazlar diye düşünüyorum sizde tedbiri elden bırakmayın derim . Doktor ön görüyor çünkü
Çok haklısınız kesınlıkle bende en son buldugum fojyor ıcıme sındı ınsallah o ıyı gelecek ama siz sagolun gercekten bılgılısınız bende elımden geldıgı kadar arastırıyorum ama bu pıhtı olayı lafamı baya karıstırdı sımdı doktorumun corasoın dedı onu kullanıyorum dedıgınız gıbı hamılelık oluncada ıgne dedı bakalım artık ne olcak gebelık oldu mu sızın ınsallah hayırlı zamanda hersey ıstedıgınız gıbı olurAllah kolaylık versinBen 4 yıllık evliyim cok dr gezdim. Doğal yollardan gebe kalıyordum ama kayıp yasıyordum. Özeldeki drlarda kendini cok güncellemiş değiller maalesef. Neler yaşadık... standart şeyler uygulayıp yolluyorlar hatta saplıklı değil ondan düşmüştür diyorlar. Hepsi mi sağlıklı değil ? Yoksa eksik uygulanan birşey mi var? Ben kendi cabalarımla öğrendim tüm sorunları. Drlara cok güvenmemek gerektiğinide tecrübe ederek deneyimlemiş oldum. 5.aya kadar özeldeki drum bebeğin cok sağlıklı diyordu ben devlete gitmesem sorun oldugunu öğrenemeyecektim mesela. Çevreden hep tek dr la git kafanı krıstırma dediler eşimde dahil. Sonrasında eşim sen haklıymıssın iyi ki 2 dr a gidiyormussun dedi. Ama biz tek drla gitmiş olsaydık durumlar hic iç açıcı değildi. Ben her zaman 2.dr görüşünün ömemli oldugunu savunuyorum.
Farklı rahatsızlıklarımdan dolayı boynuma kesin ameliyat dediler baska bi dr daha cok gencsin ilerde zorlarsa ameliyat dedi. Yani demek istediğim herkes cok farklı biriey diyor. Artık burada birazda insanın kendisinin arastırmacı olması gerekiyor.
Lekelenmesi aylarca devam edip hatta yogun kanaması olup doguran cok insan biliyorum.
Ama pıhtılasma olayı bitük bir sorun. Cocugun gelişiminide sekteye ugratabiliyor kalbide duruyor. Yani tıkanan damara baglı göbek kordonu tıkanıyor beslenemiyor gelişemiyor. Baska bir yer tıknıyor baska bi sorun. Ya da bizde bi damar tıkanırsa emboli atıp ömür boyu agır kab sulandırıcı ilaçla yaşamak zorunda kalabiliriz. Yani biraz işin farkında olarak hareket etmek cok önemli.
Bende de 2 hamileliğimden önce 2 kere polip cıktı aldırdım. Rahim agzına yakın oldugu icin ameliyatta yakarak aldılar. Zararı yok dedi dr ama ben kalmasını istemedim. Cünkü orda takılan birşey hissediyordum et parçası gibi beni rahatsız ediyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?