Herkese merhaba, aranıza yeni katıldım.
Toplamda 3 düşük yaptım. Bunlar 4,5-6 hafta arasındaydı ve hicbir zaman ultrasonda görülmedi. Sadece kan tahlilinde çıktı. İlk doktorum bunların hepsinin biyokimyasal gebelik oldugunu ve üzerinde durmamamı söyledi. Bence 3 defa düşük yapmak için bir neden olmalıydı. Neyse araştırdım ve bu konuda uzman olan başka bir doktora gittim ve MTHFR 1298 geninde homozigot mutasyon bulununca ne yalan söyleyeyim rahatladım. Gittigim doktor 4 ay korunun dedi ve coraspin,folbiol ve becozym c plus verdi. Hamile kalınca Clexane vurulacaksın dedi. Ayrıca metionin diyetine başladım. 4 ayın üzerine 6 ay daha geçti ve ben hamile kalamadım. Doktorun muayenehanesi olmadıgı ve devlet hastanesinde doktora ulaşmak için saatlerce beklemem gerekeceği için başka bir doktor arayışına girdim. Arkadaşlarımdan birinde de benzer bir sorun vardı, kendisinin 8 haftalık 1 düşüğü vardı ve bu doktora gittikten sonraki ilk hamileliğinde sağlıkla bebeğini dünyaya getirdi. Ben de Onun doktoruna gitmeye karar verdim. Bu doktor belki sen her ay hamile kalıyorsun ama bebek beslenemediği için daha adetin gecikmeden düşüyor olabilir. Hamilelikten önce rahim yatagını hazırlamalıyız ki sen hamile oldugunu anlayıncaya kadar iş işten geçmesin dedi. Sanırım Homozigot oldugu icin söyledi bunu emin degilim. Ayrıca senin gen bozukluğunda Coraspin fayda etmez dedi, Coraspin'i çıkarttı yerine hamilelik öncesi Clexan verdi. Ayrıca B12 ce zengin vitamin almam gerekiyormuş, bu nedenle B vitaminini Benexol'e çevirdi(bir önceki doktor haftada1 folbiol, haftada 2 b vitamini vermişti bu doktor dozalrı yetersiz gördü bu ilaçları hergün alacaksın dedi). 3 ay deneyeceğiz olmazsa iğne kullanmaya başladığın için 3 ay sonunda başka yöntemler denememiz gerekebilir dedi. Geçen ay iğne kullanmaya başladım, bu arada eşim de test yaptırdı ve 2 yıl öncesine göre düşüş görünce ve doktor bu koşullarda normal yolla hamilelik zor deyince aşılama yaptırmaya karar verdik. Toplamda 3 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz ve hepinizin bildigi gibi hayli yıpratıcı ve moral bozan bir süreç bu. Her ay adet gününü beklemekten ve yine birşey olmadığını görmekten bıktım açıkçası. Neyse geçen hafta aşılama yaptırdık, 1 hafta sonra sonucunu göreceğiz. İnşallah hamileyimdir :)
Farklı doktorların farklı uygulamaları var, ilaç detayını bu nedenle yazdım. Araştırdığım kadarıyla B12 konusunda kesinlikle haklı ama aspirin-iğne konusunu bilemiyorum. Yaşayıp göreceğiz sanırım.
umudum_31'e yanıt olarak toplamam gerekirse
3 dusuk
sorun: mthfr1298 homozigot
gebelikden once: folbiol+benexol+clexan 0,4 (hergün), metionin diyeti
gebelikle birlikde: folbiol+benexol+clexan , metionin diyeti
gebelik durumu: beklemede