• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Hufff canım sıkıldı bana gebelikten önce coraspin kullanmamı söylemişti doktor. Eski sayfalara baktımda bu konuyu açan gila77 nin uludağ üniversitesindeki doktoru '' bizim doktorlarımız araştırma yapmaktan acizler her düşük yapan bayana asprin veriyorlar bu çok yanlış.Asprin her hastalığa iyi gelmez mesela protein s düşüklüğü gibi'' demiş. Başka hangi hastalıklara iyi gelmiyor bilmiyorum ama benimde protein s düşük olduğu halde asprin verildi kullanmam için. Allah a emanet yaşıyoruz kime güveneceğiz her şeyi benim mi araştırıp detaylı öğrenmem lazım. Eşim bile dalga geçiyor tus a girsen en az 50 alırsın diye.. Kafamda büyük bir şüphe oluştu asprin kullanıp kullanmamak konusunda.

canım benimde protein s düşük seninki kaç ben iki profa gittim biri coraspin kullanacaksın biri kullanmayacaksın dedi tabi ben kullandım ve 7. haftada kaybettim kime inanacağımı şaşırdım allahım hakkımızda hayırlısını versin

umudum 31 ellerine sağlık liste çok güzel olmuş bence yeni gelen arkadaşları 2 haftada bir güncellersen iyi olur

meraba arkadaşlar benimde kan pıhtılaşmasından dolayı 3 düşüğüm oldu..comadin kullandım uzun zaman şimdi çocuk düşündüğüm için iğneye başladım hayırlısı çok istiyorum...

çok şükür iyiyim canım ,daha kontrole gitmedim ayın 3 ünde gidicem RABBİM izin verirse,gittikten sonra mutlaka yazarım inşallah güzel haberler alırım..
sen nasılsın?? kaç günün var beklenmeyen adet gününe...

Insallah guzel haberlerini aliriz..Dualarim seninle.

Ben kafayi yemek uzereyim cok sinir var..., adet olcam sanirim adet gunum normalde yarin, gerci son aylarda adetlerim cok duzensizlesti, bir ay digerini tutmuyor. Ama gebe olucam gibi hissetmiyorum,(zaten su erken idrarda gebelik testlerinden yaptirdim-bisey cikmadi).. ayni her ay adet olmadan once nasil sinirli ve duygusalsam suanda oyleyim.

Mltm2602....canim tablonun boyutlari buyuk olsa daha iyi gorebiliriz...biz tabloyu yapana kadar benim yaptigim listeyle devam edelim. Hem zaten herkesin bilgilerinide almis oluruz...

Bucu2...canim sorununu yazmayi unutmussun sanirim, sonra baktim iyice..gozden mi kacirdim diye..ama goremedim tekrar yazarsan...

Sewqi54...Canim sagol, sorununu yazmissin ama eksik kalmasin diye... gebelikden once ne kullaniyorsun ilac olarak, gebelikle birlikde ne kullanacaksin, suanki durumun..yazarsan sevinirim :54:

canıım haklısın küçük olmuş ama eşimden yardım aldım daha eklenecekler de var diye bir daha uğraştırmadım . yine denerim senin liste epey uzamış eline koluna sağlık canım

bende aynı durumdayım ve senin kullandığın ilaçların yanında sabah akşam iğne kullanıyorum öğrendiğim andan beri.hatta dieyt bile verdi doktorum.senin doktor çok basite almış gibi geldi bana.

slm benim doktorda diyetten hiç bahsetmedi ben sordugumdada sen yapabiliyorsan yap dedi ama nasıl bir diyet yapmam gerektigini söylemedi sana verilen diyeti paylaşırsan çok sevinirim

umudum 31 ellerine sağlık liste çok güzel olmuş bence yeni gelen arkadaşları 2 haftada bir güncellersen iyi olur

canim insallah liste ugurlu gelirde guzel gelismeler yasariz... Guncellemeleri yapariz tabiki, hem yeni gelen arkadaslar icin hemde hamileleri takip icin yapariz..:21:

canıım haklısın küçük olmuş ama eşimden yardım aldım daha eklenecekler de var diye bir daha uğraştırmadım . yine denerim senin liste epey uzamış eline koluna sağlık canım

Evet canim liste uzadi 20 kisiye yaklastik sanirim... seninde eline saglik canim

slm benim doktorda diyetten hiç bahsetmedi ben sordugumdada sen yapabiliyorsan yap dedi ama nasıl bir diyet yapmam gerektigini söylemedi sana verilen diyeti paylaşırsan çok sevinirim

kızlar bende 4düşük yaşadım.dr haile kalınca iğne dedi.kullandım yine olmadı bidahakine dozu arttırıcaz dedi ama diyetten falan bahsetmedi.bu diyet neyle alakalı bilgilendirir misiniz?çok duyuyorum diyet verdi diyenleride merak ettim

merhaba canım bende tolga hocanın hastasıyım bendede mthfz 1298 homozigot mutasyonu var 2 kez düşük yaşadım 5-6 haftalıktı bende usg de göremedim hiç sadeve kan değerlerimde hamile olduğumu öğrenmiştim bende solda çikolata kisti olduğundan tolga hoca direk tüp bebek dedi ama negatif sonuç aldım şimdi ameliyat diyo kistler için ama ben ameliyat olmak istemiyorum şimdilik adetim yeni bitti ve düzenli gün aşırı ilişki yapıyoruz inş. hamile kalırım seninde inş. aşılamam tutmuştur canım herşeyin hayırlısı olsun tüp bebekten önce clexan 0.4 de başladım 15 gün önceden sabah akşam kullandım ve kan değerimde bu 0.4 ün yettiğini söyledi dr. o yüzden sende hiç merak etme yeter sanada eminim kanda aptt değerine bakar ve yetip yetmiceğini yönlendirir seni haberini beklicem inş. hamilesindir canım sormak istediğin bişey olursa ben burdayım

tgbesr merhaba cnm..sana sormak istediğim birşey var.yazdıklarını okudum bende 4defa düşük yaptım.son gebeliğim boş keseydi.ondan öncesinde 0.4lük clexan kullanıyordum ama yinede gitti bebeğim.dr iğnenin dozunu arttırıcaz dedi.ama ben iğne kullanırken hiç değerlerime falan bakmıyorlar.yani bu iğne yeterli mi değil mi diye belli aralıklarla bakılması gerekmiyor mu?bu bahsettiğin aptt bunla ilgili mi?benii biraz bilgilendirirsen çok sevinirim.tşkler

herkese iyi akşamlar bursada iyi bir doktor bilen var mı? doktorumun tayini çıktı mooralim çok bozuk :(

İyi akşamlar canım sanada

Ben Bursada değilim ama bu konuyu açan gila77 Bursada oturuyordu ve doktorundan çok memnundu bebeği de oldu hatta. Bende bugün mail attım doktora bilgi almak için çok bilgiliymiş araştırdığıma göre ama yinede benden sadece söylemesi sen araştırırsın yine.İsmi Osman DEVELİOĞLU profmuş ve araştırmayı çok seviyormuş.İnşallah sanada dermen olur.

canım benimde protein s düşük seninki kaç ben iki profa gittim biri coraspin kullanacaksın biri kullanmayacaksın dedi tabi ben kullandım ve 7. haftada kaybettim kime inanacağımı şaşırdım allahım hakkımızda hayırlısını versin

Benim değer 40 canım.Benim heterozigottan çok protein s önemliymiş. Az önce bir arakadaşım aradı kendi doktoruna danışmış. Protein s düşük olduğu için gebelikten 2 ay önce iğneye başlaması gerekiyor öncelikle protein s yi yükseltmesi lazım demiş gebelikte geç kalınabiliyormuş.Herkes birşey söylüyor. Sen hamileliğinde sadece coraspin mi kullanmıştın iğne de varmıydı senin değer kaç canım? Amin canım hayırlısı hakkımızda.

umudum_31
3 dusuk
sorun: mthfr1298 heterozigot ve AntithrombinIII yuksek
gebelikden once: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde: innohep
gebelik durumu: beklemede

Beydagli
6 düşük
Sorun: MTHFR 677 Heterizogot, Anti_Kardiopilin_M, Anti_Kardiopilin_G
Gebelikden once : folikplus ve corasprin
Gebelikle birlikde: folikplus+corasprin+kortizon+clexan 0,4 mg iğne+elevit+progestan
Gebelik durumu : HAMiLE

Minik0606
2 düşük
sorun:mthfr 677 ve 1298 heterozigot mutasyon
hamilelik öncesi: folbiol ve coraspin
hamilelikde: fraksiparin 0,4 (9. hafta düşük)
gebelik durumu:beklemede.

12m
2 düşük
sorun:mthfr 1298 ,mthfr 677 ve pai 4G-5G hetrozigot
gebelikten önce:folbiol ve bebe aspirini
gebelikte:heparin

sevgia
2 kimyasal düşük
sorun: mthfr1298 factor v heterozigot
gebelik öncesi :folbiol+coraspin
gebelik durumu:beklemede

mltm2602
bir kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot
gebelikte önce: folbiol+ ecopirin
gebelikle birlikte: iğne ama hangisi henüz bilmiyor
gebelik durumu : beklemede

esindirim
3 düşük
sorun: mthfr 1298 heterozigot ve faktör V heterozigot, homosistein üst sınırda
gebelik öncesi benexol,coraspin,folik
gebelikte: 0.4 clexane (15. haftada 2 ye çıkmıştı doz 21. haftada kaybetti) IUGR tanısıyla
gebelik durumu: bir süre beklemede

eda33
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot ve MTHFR C677T heterezigot
gebelikten önce:folik asit,coraspin
gebelikle birlikte:clexan 0.4
gebelik durumu: 26+5 haftalık hamile

Adogrucu
5 kimyasal gebelik , 1 dış gebelik
sorun: mthfr1298 heterezigot, mthrf622 heterezigot
gebelikten önce: folbiol ve çinko
gebelikte : ilk 3 ay progestan 200 vajinal olarak ve bemiks, şimdi ise gyno ferro sanol demir habı ve omega 3 (balik yiyemediği için). homosistein ve b12sonuçları ii olduğu için iğne kullanmıyor.
gebelik durumu : 26+4 haftalık HAMiLE

nigar50
26 haftalık erken doğum ve 7 haftalık düşük
sorun:mthfr 677 homozigot ve protein s düşük
gebelikten önce coraspin folbiol benexol elevit
gebelikle birlikde: clexan 0.6 iğne

Dogay
bir kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot Protein C yüksek Protein S düşük
gebelikte önce: folidoce+ coraspin 100 mg

ddilek
2 kürtaj
sorun:mthfr 677 heterozigot mutasyonu
gebelik öncesi: coraspin,folbiol,becozym c forte
gebelikle beraber: 3. ayıma kadar folbiol becozym coraspin, progestan,clexan 04
3. aydan sonra elevit,coraspin,kan hapı,clexan 04
gebelik durumu : 20 haftalık HAMiLE

burcu_gen
3 düşük
sorun: MTHFR 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + 0,4 clexane iğne + diyet
gebelikten sonra: folbiol + benexol + 0,4 * 2 clexane iğne + diyet

gulsunoguz
6 ve 7. haftalarda kalp atımı durdugu ıcın 2 kez kürtaj
sorun:mthfr c677t heterozigot mthfr a1298c heterozigot
gebelik öncesi:folbiol ve aspirin gunde 1kere
gebelikte:iğne???

sunisa
2 kez düşük

bucu2
1 düşük 3 kürtaj
sorun:mthfr677 heterozigot
gebelikten önce: clexane iğne,parlodel,b12 vitamin,folic asid ,bebe aspirin,zinko c,serum
gebelikle birlikde: lenfosit aşısı,iğne,serum

btl17
3kez 9.haftada kalp atım durduğu için 1kezde boş keseden dolayı 4kürtaj
sorun:PAI-15G-4G heterizigot,MTHFR1298c heterizigot
gebelikten önce:folbiol,coraspin
gebelikte birlikde: iğne (daha önce 04 cleaxen kullanilmasina rağmen kalp atımları durdu)dozu arttırılacak

sewqi54
1 ölüm doğum(7 aylık)
sorun: Factor V Leiden ve MTHFR C677T heterozigot
gebelik öncesi:folik asit
gebelikte:innohep 0.45 iğne, coraspin 100 mg, multivitamin
gebelik durumu:11 haftalık hamile

umudumcum benide eklermisin kuzucum
6 kimyasal gebelik
sorun:faktörVIII-homozigot fibrinojen-heterizigot MTHFR677-heterizigot MTHFR1298-heterizigot faktörIX-yüksek bide PKO
gebelik öncesi:folbiol gulukofen deltacortil coraspirin
gebelikte:belli değil
gebelik durumu:beklemede :16:

kuzucum sen lenfosit aşısımı oldun
nerde kaça yaptırdın neden oldun
ben bu konuyu çok araştırdımda yardımcı olurmusun azcık

umudumcum benide eklermisin kuzucum
6 kimyasal gebelik
sorun:faktörVIII-homozigot fibrinojen-heterizigot MTHFR677-heterizigot MTHFR1298-heterizigot faktörIX-yüksek bide PKO
gebelik öncesi:folbiol gulukofen deltacortil coraspirin
gebelikte:belli değil
gebelik durumu:beklemede :16:

kuzucum ne demek eklerim tabiki...

umudum_31
3düşük
sorun: mthfr1298 heterozigot ve AntithrombinIII yuksek
gebelikden once: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde: innohep igne

Beydagli
6 düşük
Sorun: MTHFR 677 Heterizogot, Anti_Kardiopilin_M, Anti_Kardiopilin_G
Gebelikden once : folikplus ve corasprin
Gebelikle birlikde: folikplus+corasprin+kortizon+clexan 0,4 mg iğne+elevit+progestan
Gebelik durumu : HAMiLE

Minik0606
2 düşük
sorun:mthfr 677 ve 1298 heterozigot mutasyon
gebelik öncesi: folbiol ve coraspin
gebelikle birlikde: fraksiparin 0,4 (9. hafta düşük)
gebelik durumu:beklemede.

12m
2 düşük
sorun:mthfr 1298 ,mthfr 677 ve pai 4G-5G hetrozigot
gebelikten önce:folbiol ve bebe aspirini
gebelikle birlikde:heparin igne

sevgia
2 kimyasal düşük
sorun: mthfr1298 ve factor V heterozigot
gebelik öncesi :folbiol+coraspin

mltm2602
bir kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot
gebelikte önce: folbiol+ ecopirin

esindirim
3 düşük
sorun: mthfr 1298 heterozigot ve faktör V heterozigot, homosistein üst sınırda
gebelik öncesi benexol,coraspin,folik
gebelikle birlikde: 0.4 clexane (15. haftada 2 ye çıkmıştı doz 21. haftada kaybetti) IUGR tanısıyla
gebelik durumu: bir süre beklemede

eda33
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot ve MTHFR C677T heterezigot
gebelikten önce:folik asit,coraspin
gebelikle birlikte:clexan 0.4
gebelik durumu: 26+5 haftalık hamile

Adogrucu
5 kimyasal gebelik , 1 dış gebelik
sorun: mthfr1298 heterezigot, mthrf622 heterezigot
gebelikten önce: folbiol ve çinko
gebelik birlikde : ilk 3 ay progestan 200 vajinal olarak ve bemiks, şimdi ise gyno ferro sanol demir habı ve omega 3 (balik yiyemediği için). homosistein ve b12sonuçları ii olduğu için iğne kullanmıyor.
gebelik durumu : 26+4 haftalık HAMiLE

nigar50
26 haftalık erken doğum ve 7 haftalık düşük
sorun:mthfr 677 homozigot ve protein s düşük
gebelikten önce coraspin folbiol benexol elevit
gebelikle birlikde: clexan 0.6 iğne

Dogay
bir kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot Protein C yüksek Protein S düşük
gebelikte önce: folidoce+ coraspin 100 mg

ddilek
2 kürtaj
sorun:mthfr 677 heterozigot mutasyonu
gebelik öncesi: coraspin,folbiol,becozym c forte
gebelikle beraber: 3. ayıma kadar folbiol becozym coraspin, progestan,clexan 04
3. aydan sonra elevit,coraspin,kan hapı,clexan 04
gebelik durumu : 20 haftalık HAMiLE

burcu_gen
3 düşük
sorun: MTHFR 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + 0,4 clexane iğne + diyet
gebelikten sonra: folbiol + benexol + 0,4 * 2 clexane iğne + diyet

gulsunoguz
6 ve 7. haftalarda kalp atımı durdugu ıcın 2 kez kürtaj

sunisa
2 kez düşük

bucu2
1 düşük 3 kürtaj
sorun:mthfr677 heterozigot
gebelikten önce: clexane iğne,parlodel,b12 vitamin,folic asid ,bebe aspirin,zinko c,serum
gebelikle birlikde: lenfosit aşısı,iğne,serum

btl17
3kez 9.haftada kalp atım durduğu için 1kezde boş keseden dolayı 4kürtaj
sorun:PAI-15G-4G heterizigot,MTHFR1298c heterizigot
gebelikten önce:folbiol,coraspin
gebelikte birlikde: iğne (daha önce 04 cleaxen kullanilmasina rağmen kalp atımları durdu)dozu arttırılacak

sewqi54
1 ölüm doğum 7 aylıkken
sorun: Factor V Leiden, MTHFR C677T heterozigot
gebelik öncesi: folik asit
gebelikle birlikde: innohep 0.45 iğne, coraspin 100 mg, multivitamin
gebelik durumu: 11 haftalık hamile

kvrck
6 kimyasal gebelik
sorun:faktörVIII-homozigot, fibrinojen-heterizigot, MTHFR677-heterizigot, MTHFR1298-heterizigot, faktörIX-yüksek bide PKO
gebelik öncesi: folbiol gulukofen deltacortil coraspirin
gebelikle birlikde: belli değil

Back
X