• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

çok saol verdiğin bilgileri dikkate alıcam ben suan çok kararsızım gebelik yok kısmet olursa ocakta korunmayı bırakıcam bu yüzden neler kullanıcam konusunda karar veremedim çok korkuyorum yine aynısı olcak diye çok sarstı ilk düşük beni şuanda ankarada olmadığımdan çok sık doktora gidemiyorum bulunduğum yerdeki doktorlarıda bilmiyorum işin uzmanı olsun istiyorum

arkadaşının ki benim sorunumla aynı o neler kullandı bilgin varmı cnm

Arkadaşımda hem MTHFR1298 heterozigot hem de factor 5 leiden vardı. Hamilelik öncesi Folik asit, coraspin ve benexol ve 0,4 clexane iğne vuruldu her gün, hamilelik boyunca da sanırım aynı dozda devam etti tüm ilaçları. Şu anda kızı 9 aylık oldu, darısı hepimizin başına.

beydağlının haberinden beri başım çatlıyor ağrıdan aklım hep onda.allah hepimizin yardımcısı olsun.bende sabah doktora gidicem b-hcg için.aslında günüme daha var ama bayram girecek araya içim rahat etsin diye gidip yaptırayım diyorum ne kaybederim ki?beklemiyorum zaten birşey olursa süpriz olur.birde diyetten bahseden arkadaşlar cevap vermedi.bu metionin diyeti sanırım söyledikleri.neler yenmemesi gerekiyor,hangi mutasyonlarda bu diyet veriliyor?cevaplarsanız çok sevinirim.yarın olurda bi süpriz olursa nelere dikkat etmem gerektiğini bilirim.bayramdan sonra doktora gidebilirim anca en azından ozaman kadar kendi önlemimi alırım.tabii bişi varsa

tahlil sonucun çıktı mı var mı güzel haberler?

Arkadaşlar merhaba

bişey soracaktım bende mthfr (c677t) heterozigot mutasyon varmış bu durumda olanlar iğnemi kullanıyor corasprinmi

bazılarına soruyorum corasprin bazıları iğne diyor merak ettim

canım bendede 677 heterozigot var ben hem iğne hemde coraspin kullanıyorumm..

kvrck aşılama yaptırdın dimi ne zaman sonucunu alıyosun? hic sesin cıkmıyo bu ara, yoksa yazdın da ben mi görmedim. hersey yolunda mı?

size iyi haberler vermek isterdim ama maalesef doktordan beri ağlıyorum şu anda bunları çok zor yazıyorum..yüreğim yanıyor içim acıyor 7 inci kez kaybettim bebeğimi yarın yine kürtaj olmak zorundayım RABBİM e yalvarıyorum bana sabır ve güç versin diye..kendimi bomboş hissediyorum sanki dünya benim haricimde dönüyor gibi ama ne yapalım elden gelen bişey yok...

sözlerimin bittiği an sunda canım ne söylesek boş ama umudunu yitirme rabbim zamanı geldıgınde mutlaka bebeğiğmizi kucagımıza verecek senın yasadıklarını burda bircok arkadas yasadık bnde yasadım ama asla isyan etmedık herişte bir hayır vardır hayır dedıklerımız şer şer dedıklerımızde hayır oluyor yanı allahım hakkımızda hayrılısını verıyor herzaman bunda da bir hayır mutlaka vardır bızım ilacımız SABIR ve beklemek dualarım ALLAHIM HERKESIN GÖNLUNE GÖRE VERSIN hayırlısı neyse onu versın AMİN

size iyi haberler vermek isterdim ama maalesef doktordan beri ağlıyorum şu anda bunları çok zor yazıyorum..yüreğim yanıyor içim acıyor 7 inci kez kaybettim bebeğimi yarın yine kürtaj olmak zorundayım RABBİM e yalvarıyorum bana sabır ve güç versin diye..kendimi bomboş hissediyorum sanki dünya benim haricimde dönüyor gibi ama ne yapalım elden gelen bişey yok...

Allahım sabır versin canım...ne desek boş...elimiz kolumuz bağlı...sabır iste allahtan bol bol...

canım allah yardımcın olsun sabır versin ne desek boş çünkü

sevgiliye_34
canim cok sagol, hatirlayipda yazdigin icin...umudumu kaybetmek istemiyorum ama beydagli'nin haberi beni cok uzdu...bu forumdaki her hamile benim icin bir umut..kayiplarda bir umutsuzluga itiyor malesef biraz..Allaha siginiyorum insallah bizlere acirda tez zamanda hayirli evlatlar bizlerede nasip eder insallah. Seninda hayirlisiyla bebegine kavusmani diliyorum,. COk opuyorum. Dualarini eksik etme, Allaha emanet ol

b-hcg baktırdım bugün sonuç negatif arkadaşlar.rabbim sesimizi duysun tez vakitte bebeklerimize kavuştursun inş...kötü haberler alıyoruz buara.malesef bendede sevindirici birşey yok...yoruldum artık ama sabrediyorum.sabrın sonu selamet olucak umarım :(

hayırdır ne oldu ki

bir iki sayfa önce doktorumun adı geçtiğini duydumda öle bi yazasım geldi.daha önce iki düşüğüm vardı önceki gittiğim doktorlar hep normal tekrar dene falan dediler ama tolga bey bütün testleri istedi ve sonuç pıhtılaşma. belirsizlikten kurtardı bzii.

Valla bildigim kadarıyla MTHFR lerde homosistein artması görülebiliryor, bu madde kan pıhtılaşması, damar setliği vs neden olan bir madde. Bunun artmasını engellemek için vücuda giren metionin miktarını azaltmak gerekiyor ayrıca sistemdeki bozukluk nedeniyle dışarıdan folik asit ve B12 takviyesi yapılmasına ihtiyaç duyuluyormuş. Metionin gıdalardan, özellikle proteinli gıdalardan alınan bir madde. Doktorlar herkese bu diyetin verilmesine gerek görmüyorlar, bende MTHFR 1298 homozigot mutasyon var ben yapıyorum, arkadaşımda aynı gen bozuklugunun heterozigot mutasyonu vardı o diyet yapmadan hamileliğini tamamladı(aynı doktora gidiyoruz).

anladım canım bendede 677 homozigot var gittikçe aklım karişıyo pıhtılaşmadan dolayı en mantıklısı sabit bi doktor bulup detaylı gitmem gerekiyor tüm bunlardan kurtulmam gerekir ya değilse her dinlediğime acaba diyorum

Arkadaşımda hem MTHFR1298 heterozigot hem de factor 5 leiden vardı. Hamilelik öncesi Folik asit, coraspin ve benexol ve 0,4 clexane iğne vuruldu her gün, hamilelik boyunca da sanırım aynı dozda devam etti tüm ilaçları. Şu anda kızı 9 aylık oldu, darısı hepimizin başına.

Bu hastalık düşük yaptıktan sonra yapılan genetik testlerde mi çıktı?Doktor sizden hangi testi istedi de sonucu bu çıktı?

kızlar daha öncede sormuştum istanbul anadolu yakasında iyi bi doktor bileniniz varmı tüm bu testler için zeynep kamili önerdiler ama belki daha iyisini bulurum diyorum

Back
X