• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

kızlar dün akşam test yaptım çok silik bi çizgi çıktı sabah sağlık ocağına gittim kan testi için kan verdim ama sonuç pazartesi çıkacak ben şimdi napıyım ya iğneye başlayımmı zaten haftada 2 gün yapıyorum ama günlük yapsammı yoksa pazartesiyi mi beklesem off çok stres yaptım yaa

hayırlı olsun canım bence hemen başlamalısın zaten iğnenin bi zararı yok ki bende hamile kalmadan önce başlamıştım şimdi korunmayı bırakınca tekrar başlıcam

kızlar dün akşam test yaptım çok silik bi çizgi çıktı sabah sağlık ocağına gittim kan testi için kan verdim ama sonuç pazartesi çıkacak ben şimdi napıyım ya iğneye başlayımmı zaten haftada 2 gün yapıyorum ama günlük yapsammı yoksa pazartesiyi mi beklesem off çok stres yaptım yaa

canım hayırlı olsun benimde çok silik bi çizgi çıkmıştı bide kahverengi leke geldi hemen tıp merkezinde kan verdim 1 saat sonra çıktı iğneyede hemen başladım bence tedbirini al

kızlaaar adetime 2 gün vardı dayanamadım çift çizgiyi gördüm. Salı günü lekelenme olmuştu, yerleşme kanaması diye heveslenmıstım ama ne göğsüm acıyor ne de başka bir belirti var diye hamile olmadığıma ınandırmaya calısıyordum kendimi. Yarın tahlil yaptıracağım umarım iyi bı değer çıkar bu sefer

tebrik ederim canım hayırlı olsun bence yarın sabah evde test yap her gecen gun hcg duzeyı arttıgı ıcın sılık cızgı koyulaşacaktır.pazartesisiyi beklemeden baslarsın sende iğneye...

hayırlı olsun canım bence hemen başlamalısın zaten iğnenin bi zararı yok ki bende hamile kalmadan önce başlamıştım şimdi korunmayı bırakınca tekrar başlıcam

canım hayırlı olsun benimde çok silik bi çizgi çıkmıştı bide kahverengi leke geldi hemen tıp merkezinde kan verdim 1 saat sonra çıktı iğneyede hemen başladım bence tedbirini al

tebrik ederim canım hayırlı olsun bence yarın sabah evde test yap her gecen gun hcg duzeyı arttıgı ıcın sılık cızgı koyulaşacaktır.pazartesisiyi beklemeden baslarsın sende iğneye...

sağolun kızlarr sağlık ocağından aradılar ben durumumun acil olduğnu söylemiştim aile hekimimiz sonucu hemen istemiş sağolsun aradı ve güzel haberi verdi pozitif çıktı yani hemen iğneye başladım kızlar iğneyi her gün aynı saattemi yapmamız gerek

Arkadaşlar forumda geçen yıl 2 defa yorum yapmıştım.O günden bu yana sıksık takip ediyorum ama şimdi kısmet oldu 3. yorumum.
Benim durumumu kısaca özetlersem, 2 defa 6-8 haftalarda bebeğimin kalbi durdu.İlkinde hiç duyamadık.6 Hatfalıkken kaybettim yavrumu.2. gebeliğimde ise 7. hafta kalp atışı vardı ama bir gerileme mevcuttu.Ama doktor adet tarihinde bir problem olabilir o yüzden normaldir demişti.1 Hafta sonra tekrar kontrole gittiğimizde ise malesef bebeğimin kalbi atmıyordu artık.Bunun sonucunda doktor ayrıntılı bir test istedi.Yapılan testler ise aşağıda.Problem Kan pıhtılaşması. Faktör V Leiden G169A -Heterozigot Mutasyonu çıktı.
Doktorum bir sonraki gebelikten 2 ay önce folbiol+coraspin 100 mg kullanmamı söyledi.Kalp atışını duymaya başlayınca innohep iğneye başlarız dedi. Yaklaşık 4 haftalıkken test yaptım.Çift çizgi çıktı.Kan testide 600 civarı çıkınca doktor hemen innohep 0,45 'lik ten başlayalım dedi.Dün 7+3 ken muayeneye gittim çok şükür kalbi atıyordu ve 14 mm'ydi büyüklüğü.Şu an için bir problem yok ama doktorum normal hamileler 1 dikkat ediyorsa sen 3 dikkat et dedi.
Burada ki pıhtılaşmada genelde MTHFR C677T .Benimkisi ise F-V Leiden G1691A Heterozigot Taşıyıcı.Arasında ki farklar nelerdir?
Birde şu an ki durumum hakkında bilgi,öneri veren olursa çok sevinirim.
Hepimizin güzel günler görmesi dileğiyle dostlar.

- Faktör V Leiden G1691A mutasyonu: Heterozigot Taşıyıcı

- Kromozon Analizi ( Periferik Kan ) = Eşimin ve Benim :46 ,XXVirüs veVirüs 46 ,XY (NORMAL)

- Protrombin Mutasyon Analizi = F-II geniVirüs G20210A mutasyonu : Homozigot Normal

- MTHFR MutasyonuVirüs ( C677T ) = MTHFR geniVirüs ( C677T )VirüsVirüs Mutasyonu Virüs :Virüs Homozigot Normal

- Kan testleri:
Anti Kardiolipin Ig G : 2,5 U/mL normal değer : 0-12 U/mL
Anti Kardiolipin Ig M : 10 U/mL normal değer : 0-12 U/mL
Lupus Antikoagülanı (LA) : Negatif
LA Konfirmasyon 30-38
LA Tarama 36.4 saniye 31-44
LA Tarama/ LA Konfirmasyon Oranı 0-8 - 1.2Zayıf
Pozitif : 1.2-
1.5Ilımlı Pozitif :
hayırlı olsun umarım bu sefer sonuna kadar sağlıkla devam eder inşallah.
MTHFR 677 ve f II de homozıgot yazıyor. Onlarla ilgili bir şey demedi mı doktor?

sağolun kızlarr sağlık ocağından aradılar ben durumumun acil olduğnu söylemiştim aile hekimimiz sonucu hemen istemiş sağolsun aradı ve güzel haberi verdi pozitif çıktı yani hemen iğneye başladım kızlar iğneyi her gün aynı saattemi yapmamız gerek

Çok sevındım hayırlı olsun, ıgneyı her gün yaklaşık aynı saatlerde yapman lazım.

Arkadaslar dualarınız için teşekkür ederim dualarınız sayesinde hiç ağrım olmadan düşük yaptım pihtilasmasi olan arkadaslar sakın umudunuzu kaybetmeyin ben bebeğimi kaybettiğim için karamsarlığa kapılmayın çünkü ben bende ki kayıpların sadece pihtilasma yuzunden olduğunu sanmıyorum veya sizin paylaştığınız size yapılan tedavilerin hepsini uygulamıyorlar burada.bana göre Türkiye'deki doktorlar gercekten buradakilere göre daha tecrübeli ins birdahakine memleketime gelip orda doktora görüneceğim siz sakın umudunuzu kaybetmeyin ben yine buraya gelip sizi takip edeceğim ins sizin güzel haberlerinizi okuyacağım Rabbim hepinizin yardımcısı olsun hepinize en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı yavrularınıza kavuştursun (âmin )

kızlaaar adetime 2 gün vardı dayanamadım çift çizgiyi gördüm. Salı günü lekelenme olmuştu, yerleşme kanaması diye heveslenmıstım ama ne göğsüm acıyor ne de başka bir belirti var diye hamile olmadığıma ınandırmaya calısıyordum kendimi. Yarın tahlil yaptıracağım umarım iyi bı değer çıkar bu sefer

canım hayırlı olsun inşallah değerinde güzel çıkar

hayırlı olsun canım iğneyi hergün aynı saatte yapmalısın

CANIM TEBRİKLER o kadar çok yazmak istedim ama kaç gündür sadece yorumlara bakıp çıkıyodum demekki bi yerlerde umut ışığı yanıyomuş tatlım hayırlı olsun,bizede bulaşsın artık ne diyim hamişlerin duası kabul olurmuş banada,bizede,HEPİMİZE çok dua et.dilerim rabbim bebeğine sağ salim kavuşturur.

Unutmadan İstanbul Anadolu yakası Kartal'da oturuyorum.Gittiğim doktor ise Pendik/Kaynarca Medicine Hospital ( Eski adı Nene Hatun Hastanesi ) . Doktorumdan çok memnunum. Doktorumun adı Uzm. Dr. Hale Kayıran....

canım bende pendikte oturuyorum.ben orda kötü bir kürtaj yaşamıştım o yüzden hiç bakmıyordum oraya....
ama sen doktorundan memnun isen bende oraya gidebilirim.doktorun ne diyor senin için.ne zamandır bu doktora gidiyorsun.

merhaba hepinize umarım hepiniz iyisinizdir......
ben hala toparlanamadım psikolojim çöktü resmen,daha öncede yazmıştım stresten bedenim kaskatı olmuştu diye belimdeki ve bacaklarımdaki tutulma ve ağrı daha şiddetlenince oturup yazamadım size bugün biraz iyiyim ama yinede ağrım var ve çok oturamıyorum hepinizi çok seviyorum kendinize iyi bakın sonra görüşürüz...

kendine dikkat et canım. haberini almak mutlu etti beni.toparlanacaksın ama zaman.

Leyla21 Tebrikler canim. Sorunsuz bir gebelik ve pesinden de saglikli hayirli bir evlat Rabbim nasip etsin insallah. Gelismelerinden ve guzel haberlerinden bizi devamli haberdar et lutfen....Buarada bizler icinde dua et tatlim.

Arkadaslar dualarınız için teşekkür ederim dualarınız sayesinde hiç ağrım olmadan düşük yaptım pihtilasmasi olan arkadaslar sakın umudunuzu kaybetmeyin ben bebeğimi kaybettiğim için karamsarlığa kapılmayın çünkü ben bende ki kayıpların sadece pihtilasma yuzunden olduğunu sanmıyorum veya sizin paylaştığınız size yapılan tedavilerin hepsini uygulamıyorlar burada.bana göre Türkiye'deki doktorlar gercekten buradakilere göre daha tecrübeli ins birdahakine memleketime gelip orda doktora görüneceğim siz sakın umudunuzu kaybetmeyin ben yine buraya gelip sizi takip edeceğim ins sizin güzel haberlerinizi okuyacağım Rabbim hepinizin yardımcısı olsun hepinize en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı yavrularınıza kavuştursun (âmin )

Canim amin insallah. Tatlim uzun bir sure foruma girmeyecekmissin gibi konustun...sakin ha....aglarim bak. :43: birbirimizi birakmayalim ne olur...gitmesin kimse, ben cok uzuluyorum...burda birbirimizi de motive ediyoruz, dertlerimizi paylasiyoruz...:16:

merhaba hepinize umarım hepiniz iyisinizdir......
ben hala toparlanamadım psikolojim çöktü resmen,daha öncede yazmıştım stresten bedenim kaskatı olmuştu diye belimdeki ve bacaklarımdaki tutulma ve ağrı daha şiddetlenince oturup yazamadım size bugün biraz iyiyim ama yinede ağrım var ve çok oturamıyorum hepinizi çok seviyorum kendinize iyi bakın sonra görüşürüz...

Canim biraz daha iyi olmana sevindim...gececek insallah bunlarin hepsi. Bizde seni seviyoruz. :16:

Back
X