• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

arkadaşlar merhaba....ben 19 haftalık hamileyim iğnemi hep göbek etrafından yaptım bu güne dek,karnım sertleştiği için artık yapmakta zorlanıyorum sizler nasıl yapıyorsunuz bacaktan yapan varsa nersinden tarif edermisiniz...

aynen canım bende aynı soruyu sorucaktım kızlara..artık zor oluo yavaş yavaş bende 14 haftalık hamileyim..

kızlar benim doktor randevum aralık 3 de..o zamana kadar bende sizce hap kullanayım mı..yani kan pıhtılaşması olduğu sabit zaten..zaman kaybetmeyin diyorum, asprin mi kullanıyorsunuz, bana yazabilir misiniz?

coraspin kullanabilirsin bence.bi sakıncası olmaz..heterozigotmu homozigotmu var sende?

coraspin kullanabilirsin bence.bi sakıncası olmaz..heterozigotmu homozigotmu var sende?

heterezigot canım,
fibrinojen 455 G-A -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır
MTHFR C677T -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır

APoE E2,E3,E4 -----E3/E3
PAI-1 4G-5G -----5G/5G

doktorum yukarıdaki son iki testinde sorunlu olduğunu söyledi ama ben bu konuda bir bilgi bulamadım sorunlu olduğuna dair senin bi bilgin var mı canım

Merhaba kızlar benimde sizler gibi iki düşüğüm var ve şu anda hamileyim ultrasona göre 15 haftalık gebelikten önce coraspin,bemiksc kullandım hamile kalınca da hemen innohep 0,45 kullanmaya başladım inşallah rabbim kucağıma almayıda nasip eder... darısı tüm isteyen herkese olsun inşaallah.... burayı takip ederken çok şey öğrendim umudumu yitirmedim, bende sizlere umut olmak isterim.Benimde 3 mutasyonum heterizigot sormak istediğiniz bir şey olursa memnuniyetle cevaplarım öpüldünüz...

şuan iğneyle birlikte coraspin kullanmıomusun? bende 14 haftalık hamileyim ultrasano göre 15 haftalık.0,45 innohep birde coraspin 100 mg kullanıorum.bendede 1 tane mutasyon var 677 heterozigot.

heterezigot canım,
fibrinojen 455 G-A -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır
MTHFR C677T -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır

APoE E2,E3,E4 -----E3/E3
PAI-1 4G-5G -----5G/5G

doktorum yukarıdaki son iki testinde sorunlu olduğunu söyledi ama ben bu konuda bir bilgi bulamadım sorunlu olduğuna dair senin bi bilgin var mı canım

APoE E2,E3,E4 -----E3/E3
bu benmde aynı böle yazıor.ama doktor onunla ilgili bana bişiy demedi sadece 677 heterozigot vardı onun üzerinde durdu.ve iyi bi sonuç fazla zorlanmıcaz dedi.homozigot olsaydı biraz zorlanırdık dedi.sen bence coraspin kullan arkadaşım.zaten onun hiçbi zararı yok bilidğim kadarıyla

APoE E2,E3,E4 -----E3/E3
bu benmde aynı böle yazıor.ama doktor onunla ilgili bana bişiy demedi sadece 677 heterozigot vardı onun üzerinde durdu.ve iyi bi sonuç fazla zorlanmıcaz dedi.homozigot olsaydı biraz zorlanırdık dedi.sen bence coraspin kullan arkadaşım.zaten onun hiçbi zararı yok bilidğim kadarıyla

aa bizim çok benziyo test sonuçlarımız canım, ama benim bi tane daha mutasyonum var, senden fazla..gerçi yukarıda da yazdım ya bi prof. bana cevap attı, 677 heterozigot tek başına çokta önemli değilmiş onun dediğinden ben bunu anladım..senin için rahat olsun tatlım..benim bile içimi rahatlattı yani..

o zaman ben yarın corasprine başlayım, yanında folic asit almam da gerekiyor mu ki canım..ne dersin

aa bizim çok benziyo test sonuçlarımız canım, ama benim bi tane daha mutasyonum var, senden fazla..gerçi yukarıda da yazdım ya bi prof. bana cevap attı, 677 heterozigot tek başına çokta önemli değilmiş onun dediğinden ben bunu anladım..senin için rahat olsun tatlım..benim bile içimi rahatlattı yani..

o zaman ben yarın corasprine başlayım, yanında folic asit almam da gerekiyor mu ki canım..ne dersin

evet test sonuçlarımız benzior.bilmediğimiz için böle bi rahatsızlığı benm bebeğim 7 aylık öldü karnımda.inşallah bu yaşıcak.iğnelerle içim çok rahat.tabi doktorlarımızda çok iiler bu konuda.

bu arada tabikide folicasit te al.benm plansız gebelikti o yüsden ben başlayamadım önceden folicasite. bizim düğer hamilelerden daha çok ihtiyacımız var.doktorum öle sölemişti.hamileliği düşündüğün al almaya başlıcaksın demişti.

evet test sonuçlarımız benzior.bilmediğimiz için böle bi rahatsızlığı benm bebeğim 7 aylık öldü karnımda.inşallah bu yaşıcak.iğnelerle içim çok rahat.tabi doktorlarımızda çok iiler bu konuda.

bu arada tabikide folicasit te al.benm plansız gebelikti o yüsden ben başlayamadım önceden folicasite. bizim düğer hamilelerden daha çok ihtiyacımız var.doktorum öle sölemişti.hamileliği düşündüğün al almaya başlıcaksın demişti.

canımmm ne kadar üzüldüğümü anlatamam..7 aylık bebek, kıyamam..benimde kalbi durdu ama daha 10 haftalık falandı..neyseki yine hamilesin ve herşey yolunda canım..Allahım sizi korusun, sağlıklı bir şekilde kucağına almanı nasip etsin..bende çok istiyorum artık, daha da bi hırslandım sanki, bebeğime kavuşmak istiyorum biran önce..o zaman günde 3 folic asit ve coraspirine başlayım ben yarın itibari ile :16: hamileliğim sırasında ben günde 3 tane içiyordum, doktorum gerek yok 1 tane içmen yeterli demişti folic asiti, ne büyük hataymış meğer..paylaştığın bilgiler için çoook teşekkür ederim tatlım..

Günaydın arkadaşlar merhaba,
Yaşadığım 3 düşükten sonra şu anda 12 haftalık gebeyim.
Önceki kayıplarım 6 ve 7. haftalarda gerçekleşti.
Faktör V Leiden ve MTHFR a1298c Heterozigot mutasyonlarım var.
Şu anda, İnnohep 0.45 , ecoprin, folbiol, ayrıca TSH düşük çıktığı için propycil kullanıyorum.
P.tesi günü dr. kontrolüm vardı. Folibolü benden kesti. Decavit diye bir vitamin verdi.
içinde folic asit varmış. Prospektüsüne baktım oranı çok düşük.

Sizler ne şekilde kullanıyorsunuz. Folbiol almaya devam etsem mi?

canım görmedim mesajını..iyi maşalllah şimdilik her şey normal.ama rahim kasılmalarım var.sanırım bu biraz önemli.bu arada seni de kutluyorum.umarım sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız bebişlerimizi.ben herkese dua ediyorum hep.sen de tolga ecemişe gidiyosun galiba.benim doktorumda o.

Önemli değil ben cevabını okumuştum zaten. Sevindim yolunda olması, umarım kasılmalar devam etmez. Teşekkür ederim, evet aynı doktora gidiyoruz. Belki karşılaşırız birgün :)

hayır canım aç tok farketmio ama sevk sabah al ve öğleden önce git izmite sonra beklemek zorunda kalırsın.bencede sen bu testlerini yaptır.bu arada evet sadece kan veriosun.ve bi kaç genetik soru soruolar.ailede özürlü varmı düşük varmı falan gibi..

anladım canım valla annemler 3 kız kardeş üçünde de düşük yok sadece teyzem ilk kızını 7 aylık doğurmuş o kadar.işin tuhafı bir rahim anomalisine de sahibim doğuştan yarım rahimliyim rahmimim sadece bir tarafı gelişmiş bu yüzden de düşük yapabileceğim söyleniyor ama takıldı işte kafama pıhtılaşma.ailede ırsi olurmuş rahim anomalileri ben zor da hamile kalıyorum.annemde yok bu anomali en büyük teyzemde de yok.bi küçük teyzemi bilemiyorum.ama ne erken doğum ne de düşük yaptılar hepsi de pat diye hamile kaldılar.ben yeni neslin son sürümüyüm sanırım:)

senın aslında 12 haftalık olana kadar her hafta kontrole gelmen lazım canım çünkü risli gebelıklerde hafta bir mutlaka cagırmaları gerkıyo doktorların ne kullanıyrsun sımdı kullandgın ılacları timür bey mı verdi

cnm ben her hafta kontrole gidiyorum. dr.um istersen her gün gel yeterki stres yapma diyor. timur beye daha hiç gitmedim . kanamam olduğu için uzun yola çıkmam yasaktı. kanamam bitti şükür. timur beyden randevu alıp gidicem yakında. ilaçlarımı timur bey tlfla söyledi. şimdiki dr.umda onayladı.

Günaydın arkadaşlar merhaba,
Yaşadığım 3 düşükten sonra şu anda 12 haftalık gebeyim.
Önceki kayıplarım 6 ve 7. haftalarda gerçekleşti.
Faktör V Leiden ve MTHFR a1298c Heterozigot mutasyonlarım var.
Şu anda, İnnohep 0.45 , ecoprin, folbiol, ayrıca TSH düşük çıktığı için propycil kullanıyorum.
P.tesi günü dr. kontrolüm vardı. Folibolü benden kesti. Decavit diye bir vitamin verdi.
içinde folic asit varmış. Prospektüsüne baktım oranı çok düşük.

Sizler ne şekilde kullanıyorsunuz. Folbiol almaya devam etsem mi?

cnm Faktör V Leiden ve MTHFR a1298c Heterozigot ve bunu yanında iki mutasyonum daha var.4 düşük yaptım bu güne kadar.ben de şu an 10 haftalık hamileyim. coraspirin, folbiol, progestan, bitkisel ilaçlar ve clexan 0.4 kullanıyorum. dr.unla görüş ya da başka bir dr.a fikir almak için git derim.

slm arkadaşlar bende de heterizigot mutasyon yani kanda pıhtılaşma çıktı gebelikte kese göründüğü andan itibaren iğne ve aspirin kullanacam ama benım doktoruma anlatamıyorum benım ilk ve 3 üçüncü düşüğüm 1 haftalıkken düştü keseyi beklersem yine düşük yapma olaslığım fazla genetik doktoru bana pozitif cıkar cıkmaz başla aspirine ve iğneye dedi bir zararı olmaz faydası olur dedi ama doktorum inat etti ne yapacam suan hamile değilim ama korkularım var sadece önlem amaçlı bebe aspirine başladım düşüklerimin sebebi acaba kan pıhtlaşması olabilir mi derken gercek oldu

slm arkadaşlar bende de heterizigot mutasyon yani kanda pıhtılaşma çıktı gebelikte kese göründüğü andan itibaren iğne ve aspirin kullanacam ama benım doktoruma anlatamıyorum benım ilk ve 3 üçüncü düşüğüm 1 haftalıkken düştü keseyi beklersem yine düşük yapma olaslığım fazla genetik doktoru bana pozitif cıkar cıkmaz başla aspirine ve iğneye dedi bir zararı olmaz faydası olur dedi ama doktorum inat etti ne yapacam suan hamile değilim ama korkularım var sadece önlem amaçlı bebe aspirine başladım düşüklerimin sebebi acaba kan pıhtlaşması olabilir mi derken gercek oldu

cnm benimde dört düşüğüm var . şu an yine hamileyim ve gebeliğin öğrenir öğrenmez başladık iğneye. mantıklı olanda bu. hatta hamilelik öncesi bile kullananlar var. dr.un söyledikleri tatmin etmiyorsa başka bir dr.la görüş.

dün benim için berbat bir gündü kontrole gittim ve rahimde bir sürü kalıntı kalımış onu temizledi mahvoldum...muayene bittikten sonra bana 2 ay korun sonra gel yumurta takibine başlayıp hemen hamile kal,hamileliğini erken tespit edip seni üniversite hastanesine yatıralım orda takip edelim dedi...çok sinirlendim benim hikayemi gittiğim bütün doktorlar biliyodu madem böyle birşey varsa neden bunca zaman yapılmadı dedim,hem hastaneye yatsam yine aynı tedavi uygulanmayacak mı... sakın vazgeçip ümidini kaybetme dedi...ama eşim kesinlikle istemiyor benim de kararım o yönde..
eşim senin bu kadar acı çekmene dayanamıyorum artık diyor..bakalım zaman ne gösterir herşeyin hayırlısı olsun..
benim sorunum sadece kan pıhtılaşması olsa bu kadar tedaviye çözülürdü zaten benim bağışıklık sistemimdeki sorun çözülemiyor..
bu sefer çok yıprandım her zaman fiziksel olarak bir sorunum olmazdı ama bunda belimin ve bacaklarımın ağrısı geçmiyor belimin gevşemesinden korkuyorum,biraz iş yapsam yerimden kalkamıyorum inşallah düzelirirm..7 tane olunca artık bedende sorunlar oluyo demek..

dün benim için berbat bir gündü kontrole gittim ve rahimde bir sürü kalıntı kalımış onu temizledi mahvoldum...muayene bittikten sonra bana 2 ay korun sonra gel yumurta takibine başlayıp hemen hamile kal,hamileliğini erken tespit edip seni üniversite hastanesine yatıralım orda takip edelim dedi...çok sinirlendim benim hikayemi gittiğim bütün doktorlar biliyodu madem böyle birşey varsa neden bunca zaman yapılmadı dedim,hem hastaneye yatsam yine aynı tedavi uygulanmayacak mı... sakın vazgeçip ümidini kaybetme dedi...ama eşim kesinlikle istemiyor benim de kararım o yönde..
eşim senin bu kadar acı çekmene dayanamıyorum artık diyor..bakalım zaman ne gösterir herşeyin hayırlısı olsun..
benim sorunum sadece kan pıhtılaşması olsa bu kadar tedaviye çözülürdü zaten benim bağışıklık sistemimdeki sorun çözülemiyor..
bu sefer çok yıprandım her zaman fiziksel olarak bir sorunum olmazdı ama bunda belimin ve bacaklarımın ağrısı geçmiyor belimin gevşemesinden korkuyorum,biraz iş yapsam yerimden kalkamıyorum inşallah düzelirirm..7 tane olunca artık bedende sorunlar oluyo demek..

çok üzüldüm canım kürtaj ol bide bu lkalıntılarla uğraş bağışıklık sistemimdekis sorunlar demişsin nedir canım bunlar

cnm benimde dört düşüğüm var . şu an yine hamileyim ve gebeliğin öğrenir öğrenmez başladık iğneye. mantıklı olanda bu. hatta hamilelik öncesi bile kullananlar var. dr.un söyledikleri tatmin etmiyorsa başka bir dr.la görüş.

bitkisel tedavi dediklerin ne oluyor canım ya belki bizde öğrenip doktorlarımıza danışırız

canım benim ikinci kürtajında aynı sorunları yaşamıştım.seninle hemen hemen aynı hatta daha kötü idi.olduğum yerden kalkamıyordum ağrıdan duramıyordum.zamanla geçti emin ol 7 taneden değil.ondan sonraki hatta daha rahat geçti.
zamanla geçecek ben doktorumun kürtajı iyi yapmadığını el becerisinin iy olmadığını düşünmüştüm hatta. sıcak tutman bu zamanda çok önemli.ben battaniye örtüyordum içeri sıcakta olsa battaniyeyi örtmeden oturmuyordum.
çok çok geçmiş olsun canımmm

Back
X