• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar.. bi sorum olucak size. ben hiç hamile kalmadım. bende de pıhtılaşma sorunu var.. folbiol ve sulandırıcı pilavix kullanıyorum. benim aklıma takılan şu. kan pıhtılaşması gebelik oluşmasını ne kadar etkiliyo.. bu konu hakkında bilgisi olan var mı..:18:

arkadaşlar bi siteye doktora mesaj atmıştım.2 düşük ve protein s düşüklüğü konusunda hemen cevap atmış hemde prof. çok sevindim gerçekten.işte cevabı:

Tekrarlayan düşüklerde rolü olduğu düşünülen etkenlerden birisi de PS eksikliği. Gerek tekrarlayan düşüklerde ne derece rol aldığı gerek uygulanan tedavilerin etkisi konusunda bugün çok net sonuçlar olmasa da tekrarlayan düşük vakalarında PS eksikliği varsa korunma uygulaması yapılıyor.
Eşinizin gebelik dönemi dışında alınan kan örneğindeki PS değeri düşük. Bu hastalarda gebeliğin aspirin alarak sürdürülmesi çokça uygulandıysa da tek başına etkisi tartışmalı.
Daha sık yapılan uygulama gebelik boyunca düşük molekül ağırlıklı heparin verilmesi. Bunun bebeğe bir zararı yok. Aspirin ile birlikte verilebilir veya verilmeyebilir. Bu kararlar hematolog ile hasta görüşmelerinde karara bağlanmalı.
Gebelik boyu yapılacak bu koruyucu tedavide ilaç dozu, doğum ve lohusalık dönemi neler yapılacağı da tamamen eşinizle bu süreci yürütecek hematolog tarafından karara bağlanacaktır.
Elbet hematolog + kadın doğum Dr. işbirliği çok önemli.
Geçmiş olsun diyorum.

şimdi ben hemotoloji bölümü olan bir hastane arıyorum istanbul avrupa yakasında.iç hastalıklarının alt dalı ama işinde iyi biri.gittiğiniz biri varsa benim için çok daha iyi olur.

Evet canım bende daha önce yazmıştım benim doktorda düşük doz heparin demişti.Bende tayinim çıkar çıkmaz hemotologla işbirliği içerisinde olacağım hatta bende istanbul a tayin istedim iyi birisini bulursun inşallah bende senden alırım ismini :) ama asprin kullanmıyorum şuan ben. hatta gebelik öncesi başlamayı düşünüyorum iğneye.

arkadaşlar bende de homozigot faktör 5 mutasyonu var .size kısaca yaşadıklarımı anlatıcam umarım bu size hem umut hemde yardımcı olur .ilk 19 yaşında hamile kaldım yaşımın genç olması ve hastalığım bilinmemesine rağmen kan sonuçlarım kötü gidiyor diye sürekli hastanede yattım ve bi kızım oldu . kızımdan sonra tekrar bebek istedim ama iki düşük yaşadım gen testi yapıldı sonuç kan pıhtılaşması 4. kez hamile kaldım hemen iğne ve aspirine başladık ama yine olmadı kalp atımı yoktu kürtaj oldum yıkıldımda ama pes etmedim bu hastalığı araştırdım .Arkadaşlar bu kan pıhtılaşması sorunu sadece hamilelik için engel bişey gibi geliyor size ama değil bu sorun hayatımızın tamamını etkiliyor clexan iğneyi sadece hamileyken değil hayatınız boyunca günde bi kez olmak üzere uygulamanız gerek yoksa ani felç yada ani ölümlere sebebiyet veren ciddi bi sağlık sorunu sizden ricam lütfen bu hastalığı araştırıp iyi bi dr. bulup tedavinize başlayın.ben tedaviye başladıktan bi süre sonra 5. kez hamile kaldım ve bi oğlum oldu .şimdi 20 aylık ve ben hala iğne kullanıyorum ömrüm boyuncada kullanıcam tekrar ediyorum düşüklerin sebebi bebekle aranızdaki kan yolundaki pıhtılaşma dır AMA SİZ HAMİLELİKTEN ÖNCE İĞNEYE BAŞLAYIP KAN AKIŞINIZI NORMALE DÖNDÜRDÜĞÜNÜZDE ZATEN RAHATLIKLA BEBEĞİNİZİ KUCAĞINIZA ALACAKSINIZ.

Teşekkürler canım yazdığın için.Allah yavrularına ve sana sağlıklı ömür nasip etsin.Bende seninle aynı fikirdeyim bencede değerlerimize göre belki 3 ay belki 6 ay iğne kullandıktan sonra hamile kalma taraftarıyım hatta seninde dediğin gibi homozigot arkadaşlarımızın iyi bir hemotologla görüşüp gerekirse ömür boyu tedavisine devam etmesi gerekiyor.

Selam ben de sonuçlarımı dün aldım.Homozigot mutasyonun heterozigot mutasyona göre biraz daha zor olduğu söyleniyor birkaç yerde bu yoruma rastladım.Bu konuda bilgisi olan var mı?

canım homozigot demek hem anne hem babadan bu geni almışsın demek heterozigotta ise sadece bir gen sağlıksız. evet bende biraz daha zor diye okuyorum ama tedavi yöntemleri aynı .

CANIM merhaba bende3düşük yaşadıım bu tahlilleri yaptırdım sonuç şöyle

Antirombin 3aktivitesi: 114.5 75-125
PROTEİNC:103.3 70-140
PROTEİNS: 64.0 60-123
ANTİ DS DNA IgGMA:7.40 <25

ANTİKARDİYOLİPİN IGG: 3.0 0-10
ANTİKARDİYOLİPİN IGM:1.36 0-7
ANTI FOSFOLİT IGG:2.15 0-10
ANTİ FOSFOLİPİT IGM:1.75 0-10

HOMOSİSTEİİN:6.51 0-15

SENCE BU SONUÇLARA GÖRE BENDE PIHTILAŞMA BOZUKLUĞU VARMII LÜTFEN SİZDE SONUÇLAR NASIL ÇIKTII CEVAP VERİN LÜTFEEEEEN :18::18::18:

bu yapılan testlerde bir sorun görünmüyor ama eksik olabilirmi faktör 5, mthfr1298, 677 gibi genlerde mutasyon olup olmadığıda bakılmıştı benim testlerimde

merhaba arkadaşlar.. bi sorum olucak size. ben hiç hamile kalmadım. bende de pıhtılaşma sorunu var.. folbiol ve sulandırıcı pilavix kullanıyorum. benim aklıma takılan şu. kan pıhtılaşması gebelik oluşmasını ne kadar etkiliyo.. bu konu hakkında bilgisi olan var mı..:18:

Ben ilk denememizde hamile kalmıştım canım ve çoğu arkadaşımızda ilk gebeliğinde çok beklemedi ama kürtajlarımızdan sonra ben psikolojik olduğunu düşünüyorum beklemek zorunda kalıyoruz.Görüştüğüm doktorlarda kan pıhtılaşmasının gebelik oluşmasında sakıncası olmadığını gebelik ilerlemesinde sorun yarattığını söylemişti.

Herkese merhaba. Doktora gittim geldim herşey yolunda. Bu sefer üstten de duyduk kalp atışını. Son adet tarihime göre 1 hafta gerideyiz ama doktor önemli olmadığını söyledi. 15 gün sonra tekrar gideceğim.

tebrikler canım gözünaydın inşallah hayırlısıyla tamamına erdirsin :nazar::nazar::nazar: darısı bekleyenlerin başına

Herkese teşekkürler. Umudum_31 diyet yapıyorum. Hamilelik öncesi başladımı diyete, ciddi bir şekilde yapıyorum. Hatta 4 kilo verdim 1-1,5 ayda iyi de oldu :) Sadece şimdi çok agresif diyet yapma, faydalı şeyleri eksik etme ama yine de diyetine dikkat et dedi. Özetle diyetim 1 öğün et, 2 öğün balık, 1 öğün baklagil, 2 adet yumurta (birdi ikiye çıkardı), sebze, meyve, hergün 1 bardak süt veya bir kase yoğurt, peynirlerden sadece light beyaz peynir. Homosistein seviyeme geçen sene sinan beksaç bakmıştı diğer tüm tahlillerle birlikte, 3. düşüğümden sonra gitmiştim değerim normal çıkmıştı. Bu doktorum herhangi bir tahlil istemedi.

Yamanas, sağol. Gerçekten iyi bir doktor, hakkında kötü birşey söyleyen duymadım hiç.

burcu Tolga bey bana hiç kurubaklagil vermemişti, sen özellikle mi istedin yoksa farklı değerlerimize göre mi verdi :26: 17. haftada diyette zorlandığımı söylediğimde bana günlük yoğurt ekledi sadece. yani hem günlük beyaz peynir hem de günlük 1 kase yoğurt. onun dışında listelerimiz aynı.

leylacım tekrar başladınmı iğnelere başka ne kullanıyorsun bende gelmeyi düşünüyorum senin doktoruna hafta sonu hasta bakıyormu

evet canım başladım bu sefer haftada 3 güne çıkarttı cumartesi öğlene kadar sanırım ama pazar doktor yok yinede bi arayıp sor ve randevu al çünkü randevusuz bakmıyolar

arkadaşlar bi siteye doktora mesaj atmıştım.2 düşük ve protein s düşüklüğü konusunda hemen cevap atmış hemde prof. çok sevindim gerçekten.işte cevabı:

Tekrarlayan düşüklerde rolü olduğu düşünülen etkenlerden birisi de PS eksikliği. Gerek tekrarlayan düşüklerde ne derece rol aldığı gerek uygulanan tedavilerin etkisi konusunda bugün çok net sonuçlar olmasa da tekrarlayan düşük vakalarında PS eksikliği varsa korunma uygulaması yapılıyor.
Eşinizin gebelik dönemi dışında alınan kan örneğindeki PS değeri düşük. Bu hastalarda gebeliğin aspirin alarak sürdürülmesi çokça uygulandıysa da tek başına etkisi tartışmalı.
Daha sık yapılan uygulama gebelik boyunca düşük molekül ağırlıklı heparin verilmesi. Bunun bebeğe bir zararı yok. Aspirin ile birlikte verilebilir veya verilmeyebilir. Bu kararlar hematolog ile hasta görüşmelerinde karara bağlanmalı.
Gebelik boyu yapılacak bu koruyucu tedavide ilaç dozu, doğum ve lohusalık dönemi neler yapılacağı da tamamen eşinizle bu süreci yürütecek hematolog tarafından karara bağlanacaktır.
Elbet hematolog + kadın doğum Dr. işbirliği çok önemli.
Geçmiş olsun diyorum.

canım bende kaç doktora mail attım banada aynı şeklide cevap verdiler hematolog ve kadın doğum işbirliğiyle sağlıklı gebelik geçirebilirsiniz dediler ben çok korkuyorum protein s eksikliği pıhtılaşmada en ağır olan bir etken ani felç geçirme veya pıhtı atma durumu söz konusu hatta burda bir arkadaş vardı şu an ismini hatırlayamadığım iki tane sağlıklı doğumu var sonra feleç geçiriyor ve yapılan tahlillerde protein s eksikliği çıkıyor yani anlayacağın bu iş sadece gebeliktede devam etmiyor hayatımız boyunca risk devam ediyor en iyisi bende bir hematoloğa gideyim sende gidince yaz allahım hakkımızda hayırlısın versin canım biraz uzun oldu

arkadaşlar bende de homozigot faktör 5 mutasyonu var .size kısaca yaşadıklarımı anlatıcam umarım bu size hem umut hemde yardımcı olur .ilk 19 yaşında hamile kaldım yaşımın genç olması ve hastalığım bilinmemesine rağmen kan sonuçlarım kötü gidiyor diye sürekli hastanede yattım ve bi kızım oldu . kızımdan sonra tekrar bebek istedim ama iki düşük yaşadım gen testi yapıldı sonuç kan pıhtılaşması 4. kez hamile kaldım hemen iğne ve aspirine başladık ama yine olmadı kalp atımı yoktu kürtaj oldum yıkıldımda ama pes etmedim bu hastalığı araştırdım .Arkadaşlar bu kan pıhtılaşması sorunu sadece hamilelik için engel bişey gibi geliyor size ama değil bu sorun hayatımızın tamamını etkiliyor clexan iğneyi sadece hamileyken değil hayatınız boyunca günde bi kez olmak üzere uygulamanız gerek yoksa ani felç yada ani ölümlere sebebiyet veren ciddi bi sağlık sorunu sizden ricam lütfen bu hastalığı araştırıp iyi bi dr. bulup tedavinize başlayın.ben tedaviye başladıktan bi süre sonra 5. kez hamile kaldım ve bi oğlum oldu .şimdi 20 aylık ve ben hala iğne kullanıyorum ömrüm boyuncada kullanıcam tekrar ediyorum düşüklerin sebebi bebekle aranızdaki kan yolundaki pıhtılaşma dır AMA SİZ HAMİLELİKTEN ÖNCE İĞNEYE BAŞLAYIP KAN AKIŞINIZI NORMALE DÖNDÜRDÜĞÜNÜZDE ZATEN RAHATLIKLA BEBEĞİNİZİ KUCAĞINIZA ALACAKSINIZ.
canım yazdıkların için çok sağol bizlere umut oluyorsunuz böyle faktör 5 de ağır pıhtılaşma problemlerinden gebelikte nasıl bir tedavi uygulandı iğneye gebelikten ne kadar önce başladınız ve şu anda ne kullanıyorsun allahım yavrularını sana bağışlasın

merhaba canım pıhtılaşma sorunun ne plavix damar açıcı değilmi kan pıhtılaşması hamile kalmayı etkilemiyor sade gebelikte düşüklere veya erken doğumlara yol açıyor ben ikisinide yaşadım

burcu Tolga bey bana hiç kurubaklagil vermemişti, sen özellikle mi istedin yoksa farklı değerlerimize göre mi verdi :26: 17. haftada diyette zorlandığımı söylediğimde bana günlük yoğurt ekledi sadece. yani hem günlük beyaz peynir hem de günlük 1 kase yoğurt. onun dışında listelerimiz aynı.

Yoo ben özellikle istemedim kendisi verdi. İlk gittiğimde diyet yapacaksın dediğinde direk bir öğün baklagil yiyebilirsin demişti, şimdi de değiştirmedi herhangi bir şey.

canım gözün aydın, maşallah rabbim sağlıkla kucağına da almayı nasip etsin inşallh :emir_bebek:

Sağol canım darısı tüm isteyenlere...

Sana katılıyorum, ben de şu anki hamileliğimi önceden iğneye başlamış olmaya borçlu olduğuma inanıyorum. Teşhis konduktan sonra 1 yıl kan sulandırıcı olarak iğne değil de aspirin kullandım ve hamile kalamadım 8 ay boyunca, ya da kaldım da tutunamayıp hemen düştüğü için farkedemedik. İğneye başladıktan sonra başka nedenlerle aşılama yaptırdım o yüzden tam bilemiyorum normal yolla olsa yine hamile kalır mıydım ama en azından daha önceki hamileliklerimde hiç bu kadar ilerleyememiştik bunu biliyorum.

Selam ben de sonuçlarımı dün aldım.Homozigot mutasyonun heterozigot mutasyona göre biraz daha zor olduğu söyleniyor birkaç yerde bu yoruma rastladım.Bu konuda bilgisi olan var mı?

evet homozigot mutasyon daha etkili olabiliyor ama tam olarak da ne kadar etkisi oldugunu bence bilmiyorlar. Genelde heterozigot-homozigot tedavileri çok benzer veya aynı, hatta bazen düşük geçmişine, kişinin kilosuna vs. göre heterezigot biri homozigot birinden daha yüksek dozlarda ilaç bile kullanabiliyor. Sonuçta her ikisi de uygun tedaviyle sonuca ulaşabiliyor.

Evet doktorum bu sorunun hamile kalınmasına etkisi olabileceğini söylemişti. Ama önce başka nedenleri araştırmanızı öneririm, çünkü bu soruna sahip olan bu forumdaki onlarca kişi birden fazla defa hamile kalmış, yani tamamen engelliyor olamaz. Ne kadar süreden korunmuyorsunuz ve pıhtılaşma sorununuz tam olarak nedir?

CANIM merhaba bende3düşük yaşadıım bu tahlilleri yaptırdım sonuç şöyle

Antirombin 3aktivitesi: 114.5 75-125
PROTEİNC:103.3 70-140
PROTEİNS: 64.0 60-123
ANTİ DS DNA IgGMA:7.40 <25

ANTİKARDİYOLİPİN IGG: 3.0 0-10
ANTİKARDİYOLİPİN IGM:1.36 0-7
ANTI FOSFOLİT IGG:2.15 0-10
ANTİ FOSFOLİPİT IGM:1.75 0-10

HOMOSİSTEİİN:6.51 0-15

SENCE BU SONUÇLARA GÖRE BENDE PIHTILAŞMA BOZUKLUĞU VARMII LÜTFEN SİZDE SONUÇLAR NASIL ÇIKTII CEVAP VERİN LÜTFEEEEEN :18::18::18:

Değerle uygun aralıklarda gözüküyor ama başka pıhtılaşma testleri de olması lazım.

tebrikler canım gözünaydın inşallah hayırlısıyla tamamına erdirsin :nazar::nazar::nazar: darısı bekleyenlerin başına

Sağol canım, darısı tüm bekleyenlere.

doğay ve elendile...

kızlar listeyi inceledinizmi protein s eksikliği olan tek gülay 30 var bu listede tedaviside gebelikten önce iğne ve folbiol gebeliklede yüksek heparin kullanmış ve sağlıklı bir şeklide bebeğini kucağına almış demekki bizim gebelikten önce iğneye başlamamız lazım ve coraspin yok aslında benim gittiğim proflardan birisinin tedavisinde coraspin yoktu diğerininkinde vardı ben ankaradki prof daha iyidir diye onunkini kullanmıştım ve diğer doktorumun haberi yok kullandığımdan vs vs allahım hepimizin hakkında hayırlısın versin

Kızlar yaptırdığım testlerden ANA pozitif çıktı cumaya dr a göstericem. aranızda ne anlama geldiğini bilen varmı?

Merhaba, benim de ANA testim pozitif çıktı tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama sanırım bağışıklıkla ilgili bana doktorum hamile kalınca düşük doz kortizon kullanacaksın dedi önceki kaybım iğneye rağmen olmuştu. Bence sadece pıhtılaşmadan değildi ANApozitifliğindendi sen de doktorunun söyleyeceklerini paylaşırsan sevinirim çünkü bu konuda çok az kişi bilgili

çok zor günler geçirdim çok
hani bhcg 22 çıkmıştı ya doktor yine kimyasal galiba demişti
biz bayram için kalktık ankaraya gittik bayram falan sonra kanamam oldu ankara da ki doktor kanaman olunca gel bi kontrol edelim demişti
gittik doktora baktı ki rahim duvarı kalınlaşmış çabuk git kan ver dedi
hiç ciddiye almadım çünkü kanamam başladı biliyorum bhcg sonucu bi geldi ki 362 havalara uçtuk biz
hemen iğnelere serumlara falan başladık
hala kanamam oluyo ama yerleşme kanaması diyo doktor sonra hcg 770 sonra 1874 sonra 3000 süper gidiyo kesede gözüküyo
biz havalara uçuyoruz 7. gebeliğim kimyasal değil süpper
sonra benden çamur gibi şeyler gelmeye başladı kanla beraber
bu arada hergün acildeyiz hergece hastanede sabahlıyoruz
en son doktora gittim ki bana dedi kese kendini bozmaya başlamış malesef düşük oluyor bütün dünyam altüst oldu
ağrıdan ölüyorum ben çamur akıyo benden resmen suratım bembeyaz elimi kaldıramıyorum halsizlikten
hemen trabzondaki doktorumu aradım
çabuk ilk uçakla gel dedi
dün sabah ilk uçakla trabzona gittim malesef dış gebelik hemde tehlikeli yerde tüpün tam çıkış noktasında
ankaradaki aptal doktor anlamamış bunu bide bana doğum kontrol ilacı başlamak istemişti
hemen iki tane iğne yaptılar düşük yapmak için
doktorum bi şansımızı deneyelim düşürmeye çalış düşmezse müdahale etmek zorunda kalıcaz üzgünüm dedi
o an sanki bütün kanım çekildi vücudumdan
dün gece bırakmadı hastanede kaldım
bugünde eve geçtim

zor bi süreç beni bekliyor anlaşılan
nasip napalım sınavımız bitmedi daha demek
dualarınızı esirgemeyin kızlar

bende anadolu yakasında çok doktor aradım göztepe şafak hastanesine gittim hiç memnun kalmadım beni resmen ölüme itti sen doktorundan memnunmusun yada muayene ücretleri falan ne kadarki bi yardımcı olursn sevinirim
merhaba arkadaşım
inan bende senin gibi çok doktor aradım. aslında bu doktora gitmemdeki sebep yine kk de yaptığım araştırma oldu. şu an için memnunum gerçi daha 2 kere gittim. muayne ücretleri sgk lılar için 72 tl gerçi şimdi 3 aralık'ta 2'li testim var. onun fiyatı çok yüksek. sanırım bende bu testi başka biş yerde yaptırıcam. doktorum mehtap yazıcıoğlu. gerçekten çok sakin ve iyi bir insan.

çok zor günler geçirdim çok
hani bhcg 22 çıkmıştı ya doktor yine kimyasal galiba demişti
biz bayram için kalktık ankaraya gittik bayram falan sonra kanamam oldu ankara da ki doktor kanaman olunca gel bi kontrol edelim demişti
gittik doktora baktı ki rahim duvarı kalınlaşmış çabuk git kan ver dedi
hiç ciddiye almadım çünkü kanamam başladı biliyorum bhcg sonucu bi geldi ki 362 havalara uçtuk biz
hemen iğnelere serumlara falan başladık
hala kanamam oluyo ama yerleşme kanaması diyo doktor sonra hcg 770 sonra 1874 sonra 3000 süper gidiyo kesede gözüküyo
biz havalara uçuyoruz 7. gebeliğim kimyasal değil süpper
sonra benden çamur gibi şeyler gelmeye başladı kanla beraber
bu arada hergün acildeyiz hergece hastanede sabahlıyoruz
en son doktora gittim ki bana dedi kese kendini bozmaya başlamış malesef düşük oluyor bütün dünyam altüst oldu
ağrıdan ölüyorum ben çamur akıyo benden resmen suratım bembeyaz elimi kaldıramıyorum halsizlikten
hemen trabzondaki doktorumu aradım
çabuk ilk uçakla gel dedi
dün sabah ilk uçakla trabzona gittim malesef dış gebelik hemde tehlikeli yerde tüpün tam çıkış noktasında
ankaradaki aptal doktor anlamamış bunu bide bana doğum kontrol ilacı başlamak istemişti
hemen iki tane iğne yaptılar düşük yapmak için
doktorum bi şansımızı deneyelim düşürmeye çalış düşmezse müdahale etmek zorunda kalıcaz üzgünüm dedi
o an sanki bütün kanım çekildi vücudumdan
dün gece bırakmadı hastanede kaldım
bugünde eve geçtim

zor bi süreç beni bekliyor anlaşılan
nasip napalım sınavımız bitmedi daha demek
dualarınızı esirgemeyin kızlar

Canim cok gecmis olsun. Gecen gun aklimdaydin..dedim kimyasal demistin ya sen en son, dedim herhalde biraz toparlanmak istiyordur. Basindan neler gecmis canim, Bu doktorlar var yaa.... ne diyeyim ben artik. cok uzuldum, Allah yardimcin olsun. Iyi ki gitmissin Trabzona... Kendine dikkat et canim.

Back
X