• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

[B .!.:
hannem[/B];21984476] Bucu 2 bak biz senle aynı mutasyonuz.recep has ve rıza madazlı duyduğum önemli isim.ve sen rıza beye ben recep beye gittik.ve ikiside bişeye gerek yok dedi.biz türk toplumu olarak hangi dr ilacı çok verirse onu çok severiz,takdir ederiz:)))bende dr dan çıktık eşime diomki keşke aspirin bari verseydi:))))))o yüzden ben artık gitmeyi düşünmüyorum.elimden geleni yaptım artık başka bi dr a gitmem artık die düşünüyorum sen ne dersin:)

Canim diger gebeliklerinde zaten bisey kullanmamistin oyle degilmi? Ilaci sevdigimizden degil aslinda gecen seferki gebeliklerimizde bisey kullanmadigimiz icin sanki kullanmasak bu da onlar gibi olacak korkusu var malesef...:44::43:

canım benim geç olsun güç olmasın ha?ewet insan üzülüyor ama bize şer görünenlerde bi hayır olduğu şüphesiz.RABBİM bize bu hayrı görmeyi nasip etsin inşallah.ewet bizden çokkkkk zor durumda olanlar var.RABBİM onlarada kolaylık versin.ağlamamızı ise rabbimin BİZE VERDİĞİ ŞEVKATE, BAĞLIYORUM. gözyaşını hepimiz düküyoruz kesinlikle haklısın.buda acziyetimizin göstergesi.zaten kul olarak aciz değilmiyiz.dua edelim bol bol inşallah.bak bende dr a gittim.3 hamilelik yaşadım ama yaşayan evladım yok.dr da bişin yok dio demek zamanı gelmemiş.RABBİMİN gönlünü edememişim die düşünüyorum.bol bol dua edelim.herşey güzel olacak inşallah.
Gec olsun guc olmasin..
insallah canim.

bak biz senle aynı mutasyonuz.recep has ve rıza madazlı duyduğum önemli isim.ve sen rıza beye ben recep beye gittik.ve ikiside bişeye gerek yok dedi.biz türk toplumu olarak hangi dr ilacı çok verirse onu çok severiz,takdir ederiz:)))bende dr dan çıktık eşime diomki keşke aspirin bari verseydi:))))))o yüzden ben artık gitmeyi düşünmüyorum.elimden geleni yaptım artık başka bi dr a gitmem artık die düşünüyorum sen ne dersin:)

canım ben sana böle dedim ama hemen de kafam karıştı yine biliyomusun.bi başka sayfada bi ark bana şunları yazmış:Canım bende de mthfr heterozigor vardı.İlk hamileliğimde bilmiyordum bunu.37+5 de bebeğimin kalp atışları durdu karnımda.Hacettepede prof. Dr. Lütfü Önderoğlu ve hemotolog prof. dr. Osman Özcebe bebebğin kalp atışları bundan dolayı durmamıştır ama önlem amaçlı 2. hamileliğinde coraspin ve kan sulandırıcı iğne kullanalım, bunların zararı yok olsa olsa yararı olur demişlerdi.Ve ben 2. hamileliğmde bunları kullandım fakat bebeğimi 36+2 de sezeryan ile aldı doktorum.37+5 de olduğu için kaybım,doktorum o tarihe kadar gitmek istemedi.Bebeğim o haftada 3340 gram doğdu.Belki de iğnelerden güzel beslendi bebeğim ve erken olmasına rağmen iyi kiloda doğdu.

:(:50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50:

canım ben sana böle dedim ama hemen de kafam karıştı yine biliyomusun.bi başka sayfada bi ark bana şunları yazmış:Canım bende de mthfr heterozigor vardı.İlk hamileliğimde bilmiyordum bunu.37+5 de bebeğimin kalp atışları durdu karnımda.Hacettepede prof. Dr. Lütfü Önderoğlu ve hemotolog prof. dr. Osman Özcebe bebebğin kalp atışları bundan dolayı durmamıştır ama önlem amaçlı 2. hamileliğinde coraspin ve kan sulandırıcı iğne kullanalım, bunların zararı yok olsa olsa yararı olur demişlerdi.Ve ben 2. hamileliğmde bunları kullandım fakat bebeğimi 36+2 de sezeryan ile aldı doktorum.37+5 de olduğu için kaybım,doktorum o tarihe kadar gitmek istemedi.Bebeğim o haftada 3340 gram doğdu.Belki de iğnelerden güzel beslendi bebeğim ve erken olmasına rağmen iyi kiloda doğdu.

:(:50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50:
ne kasdar zor iş yaaa

Faydası olacağına inansam psikolojik destek alacağım.Bugün bende çok huysuzum çok tatlı bebekler gördüm.Hayat çok güzel desemde bu olay sürekli kafamı meşgul ediyor içimde bir yerlerde devamlı bir huzursuzluk var aklımdan çıkarıp atmak istiyorum.Biliyorum bebeğim olsada hayatta sorunlar bitmeyecek ama keşke hiç yaşamamış olsaydık bu acıyı tam atlattım diyorum sil baştan herşey 3 gün iyiyim sonra yine kötü.Ben şuan korunduğum halde regl günü fenalaşıyorum düşük yapıyorum sanıyorum.Nasıl bir sınavdır bu bütün yakınlarım kuzenlerim arkadaşlarım eltim hamile. 5 senedir evli olup korunmayı bırakıp tak diye hamile kaldı kuzenim ve en yakın arkadaşım hatta eltim sanki herkes benim kürtaj olmamı bekliyordu hamile kalmak için.Özellikle saydım sadece en yakınlarımdan 11 kişi hamile ve 3 kişi yeni doğum yaptı.Eğer devam edebilseydik bugün bende bebeğimi doğurmak için hastanede olacaktım.Bütün gün uyumak istiyorum.Benim yaşadıklarımı Allahım onlara yaşatmasın ama bizimde kucağımızı boş bırakmasın inşallah.

canim, hematolog esliginde igneyle devam edilmesi ve duzenli takip gerektigini dusunuyorum.... coraspin belki gebelikde kullanilmasa bile (mthfr hetero olanlar icin ) igne herhalukarda gerekli diye dusunuyorum...Tabi Rabbim bilir....

Canim cok tatlisin, ismimi yazdirmamistim ama butun arkadaslar icin okumussun sagol Allah senden de diger arkadaslardanda binlerce defa razi olsun. Dualarini tez zamanda kabul etsin Rabbim insallah. Bence cok dusunceli bir davranis. Bak buna bile duygulandim.. agliycam simdi..

canım kendini üzme neolur..herşey düzelicek emin ol.Allah kimseye taşıyamıcayacğı yükü vermezmiş.bunlar bizim sınavımız neolur biraz sabır.ağlama sakın..biliorum çok zor ama dayanmalısın..bi gün seninde yüzün gülücek.Allah hiçbir kulunu çaresiz acılar içinde bırakmaz.O çok merhametlidir...yeterki sabır edelim..

Faydası olacağına inansam psikolojik destek alacağım.Bugün bende çok huysuzum çok tatlı bebekler gördüm.Hayat çok güzel desemde bu olay sürekli kafamı meşgul ediyor içimde bir yerlerde devamlı bir huzursuzluk var aklımdan çıkarıp atmak istiyorum.Biliyorum bebeğim olsada hayatta sorunlar bitmeyecek ama keşke hiç yaşamamış olsaydık bu acıyı tam atlattım diyorum sil baştan herşey 3 gün iyiyim sonra yine kötü.Ben şuan korunduğum halde regl günü fenalaşıyorum düşük yapıyorum sanıyorum.Nasıl bir sınavdır bu bütün yakınlarım kuzenlerim arkadaşlarım eltim hamile. 5 senedir evli olup korunmayı bırakıp tak diye hamile kaldı kuzenim ve en yakın arkadaşım hatta eltim sanki herkes benim kürtaj olmamı bekliyordu hamile kalmak için.Özellikle saydım sadece en yakınlarımdan 11 kişi hamile ve 3 kişi yeni doğum yaptı.Eğer devam edebilseydik bugün bende bebeğimi doğurmak için hastanede olacaktım.Bütün gün uyumak istiyorum.Benim yaşadıklarımı Allahım onlara yaşatmasın ama bizimde kucağımızı boş bırakmasın inşallah.

amin canim insallah...Bak ben bugun cok duygusalim, musluklari acacagim yine.. :43:

Canim cok tatlisin, ismimi yazdirmamistim ama butun arkadaslar icin okumussun sagol Allah senden de diger arkadaslardanda binlerce defa razi olsun. Dualarini tez zamanda kabul etsin Rabbim insallah. Bence cok dusunceli bir davranis. Bak buna bile duygulandim.. agliycam simdi..

canım kendini üzme neolur..herşey düzelicek emin ol.Allah kimseye taşıyamıcayacğı yükü vermezmiş.bunlar bizim sınavımız neolur biraz sabır.ağlama sakın..biliorum çok zor ama dayanmalısın..bi gün seninde yüzün gülücek.Allah hiçbir kulunu çaresiz acılar içinde bırakmaz.O çok merhametlidir...yeterki sabır edelim..

Ayyy cok duygulandim...siz hepiniz bugun cok duygulu seylermi yaziyorsunuz yoksa benim vanalarmi gevsemis :43::43:

iyi geceler kizlar herkese...ben kirmizilari gordugum icin birkac gundur canim SIKKIN idi. Her ne kadar umutlanmadigimi zannettiysemde yinede kiyida kosede bayagi bir umutlarim varmis...yasadigim hayal kirikligindan anladim. Niye aglamak istiyorum. Icimde bisey var, dokunsan aglayacagim, her dakika aglamaya bu kadar musait olurmu insan. Sabah su kesesinden dolayi dusuk yasayan arkadasin verdigi linke baktim, orda daha zor durumda olan arkadaslarimiz varmis, onlarin bebekleri 20. hafta civari olmus kayiplari. Sabah bir aglama seansida onlar icin oldu. Allahim beni affetsin, gozyaslarim isyanim degil aslinda. Caresizligimmi..bilmiyorum...

Bende öyleyim kızıyorum kendime bebek görünce niye ağlıyorum diye. normalde sevinmem gereken doğum hamile haberlerine bir tarafım acı çekiyor. sadece bizim gibi vb zorluklarla hamile kalıp bebeklerini kucağına alanlara içten sevinebiliyorum hımm o haketti diyorum acayip uyuz oluyorum pıt diye hamile kalıp pat diye doğum yapanlara. sanki onlar anne değilmiş gibi geliyor.

"Sabrın sevabı musibetin acısını yok eder""Musibetin sevabı, musibete sabır miktarıncadır""Sabrın sevabı en yüce sevaptır""Farzları eda etme hususunda sabrederek Allah’a itaatte ve nafileler ile görevlerini yerine getirme hususunda çaba göstermede nefsini tecrübe et/dene""Sabrın güzelliği zaferin doğuşudur""Sabrın güzelliği her işin doğuşudur""Sabrın güzelliği her işin yardımcısıdır""Zaferin tatlılığı, sabrın acılığını yok eder""Sabrın devamı, zafer ve yardımın başıdır"

HZ.ALİ

inanamıyorum.benim geriiii doktorum bana protein s değerim düşük olduğu halde kedisine söyledim bana coraspirin kullan dedi.ya ben çıldırıcammmmmmmmm.gidip boğmak istiyorum.ben de doktora gidicem ve sizi haberdar ederim burda 3 kişiyiz zaten bu konuda sıkıntısı olan.çok sağol bilgi için.ayrıca bu doktor nerde adını bende duydum gidebilirim bende .tavsiye ettiler çünkü.[/QUOTE]

Bülent BAYSAL İstanbul da Amerikan Hastanesinde görüşüyor benim kuzen ama yarın detaylı bilgi alırım muayenehaneside var sanırım.Ama çok memnun kibar ve ilgili birisiymiş.

"Sabrın sevabı musibetin acısını yok eder""Musibetin sevabı, musibete sabır miktarıncadır""Sabrın sevabı en yüce sevaptır""Farzları eda etme hususunda sabrederek Allah’a itaatte ve nafileler ile görevlerini yerine getirme hususunda çaba göstermede nefsini tecrübe et/dene""Sabrın güzelliği zaferin doğuşudur""Sabrın güzelliği her işin doğuşudur""Sabrın güzelliği her işin yardımcısıdır""Zaferin tatlılığı, sabrın acılığını yok eder""Sabrın devamı, zafer ve yardımın başıdır"

HZ.ALİ

Böyle ağlayınca korkuyorum bazen acımın üzerine bir de sevaptanda mı oldum diye.Allahım hepimize sabır güç versin.İsyan değil elbette Allahın taktiri ama içimdeki sıkıntıyı atamıyorm.

Bende öyleyim kızıyorum kendime bebek görünce niye ağlıyorum diye. normalde sevinmem gereken doğum hamile haberlerine bir tarafım acı çekiyor. sadece bizim gibi vb zorluklarla hamile kalıp bebeklerini kucağına alanlara içten sevinebiliyorum hımm o haketti diyorum acayip uyuz oluyorum pıt diye hamile kalıp pat diye doğum yapanlara. sanki onlar anne değilmiş gibi geliyor.

HZ.ALİ

Ne guzel soylemis Hz. Ali.... Insallah Bizim zaferimiz bebeklerimizi kucakladigimiz gun olacak... Bu cektigimiz sabrin acilarini unutacagiz...ve aslinda biz baskalarinin etrafimizda olanlarin haberlerine sevinemiyorsak yeterince nefsimizi terbiye etmemis mi diye dusunuyorum. Acaba Rabbim bizi etrafimizdakilere karsi yeterince sabirli ve nefsimizi yeterince terbiye etmis Gibi gormuyormu? Yani Rabbim aslinda Bizim icimizde hersekilde sevgi beslememizi istiyor... Bence bunu da basarmaliyizz... Sacmalamadim insallah bu saatte :26:

Böyle ağlayınca korkuyorum bazen acımın üzerine bir de sevaptanda mı oldum diye.Allahım hepimize sabır güç versin.İsyan değil elbette Allahın taktiri ama içimdeki sıkıntıyı atamıyorm.

tabikide ağlıcaz.. acı bekide en acı şeylerden biri buradaki hepimiz yaşadıkları..ama elimizden hiçbişey gelmez ki..ağlasakta kaderi değiştiremeyiz.kendimizi Rabbime teslim etmeliyiz.o ne eylerse güsel eyler inşallah..
hepimiz derdine derman olucak.bi gün biyerde biticek bu acılar.......

Ben bu msjı okuyunca içmedim coraspin.Gila 77 nin bebeği şu anda 2 yaşında.Allah uzun ömür versin.

Alıntı gila77 kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
arkadaşlar bendede protrombin mutasyon analizi ,mtfhr mutasyon analizi heterizigot ve protein s eksikliği var bu ay hamile kaldım uludağ tıp fakültesine gidiyorum doktor iğne 5000iü progestan ve folic asit verdi.iğnemi her gün karnımdan oluyorum.15inde kalp atışı duyulacak bana dua edin olurmu?çünkü çok korkuyorum.
arkadaşlar ayın 15inde doktora gittim,kalp atışını duymak için ve bebeğimin kalp atışlarını duydum arkadaşlar.3 ay bitesiye kadar 15te bir gidecegim.fakat çok hasta oldugum için yazamadım.öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum.doktorum bana senin kanını bu iğnelerle normal bir insanın kanı haline getirdik dedi seni ameliyat etsem hiçbir yerin kanamaz.kanı pıhtılaştıran birden çok sebep varsa düşük olasılığı o kadar artar.sadece faktör 5 rahatsızlıgı bulunan kimselerin çocuk dogurma olasılıgı fazladır.Her hastalıga aspirin iyi gelmez.mesela protein s eksikliği gibi.dedi.bu sebep 3-4 yıldan beri biliniyor normal hastenedeki doktorlarda kitap falan karıştırmayınca bunlardan haberi olmuyor dedi.Şu an 150 hastam var kan pıhtılaşmasıyla gelen dedi.arkadaşlar doktorumun ismi osman develioğlu uludağ üniv.tıp fakültesi 0 224 2952516

ben bebeğimi yeni kaybettiğim dönemlerde o kadar acımasız geliordu ki bana insanlar..gözümün içine baka baka bebeklerini seviolardı.ve hatta bi arkdaşıma rastlamıştım doğumumuz aynı zamandaydı.ben bebeğimi kaybettiğimi sölediğimde onun verdiği tepkilere inanamadım.sanki çok normal bişi gibi o kendi oğlundan bahsedior anlatırken gülüordu çok ama çok mutluydu benm mutsuzluğumu görmüordu bile..işte içim o an çok acıdı.gözyaşlarım içime aktı resmen...
acıyı yaşamayn karşısındakini anlayamaz işte.o yüzden burda hepimiz birbrimizi anlıoruz.burda yaşanan çok samimi çok gerçek dostluk..ii ki varsınız kızlar...

Ne guzel soylemis Hz. Ali.... Insallah Bizim zaferimiz bebeklerimizi kucakladigimiz gun olacak... Bu cektigimiz sabrin acilarini unutacagiz...ve aslinda biz baskalarinin etrafimizda olanlarin haberlerine sevinemiyorsak yeterince nefsimizi terbiye etmemis mi diye dusunuyorum. Acaba Rabbim bizi etrafimizdakilere karsi yeterince sabirli ve nefsimizi yeterince terbiye etmis Gibi gormuyormu? Yani Rabbim aslinda Bizim icimizde hersekilde sevgi beslememizi istiyor... Bence bunu da basarmaliyizz... Sacmalamadim insallah bu saatte :26:

Saçmalamadın canım çok doğru söylediklerin dedim ya kızıyorum kendime ama içimden geçenlere engel olamıyorum hükmedemiyorum.Allah içimizi biliyor affetsin :(

Back
X